X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 17 tygodnia czuje Hanie. Zwłaszcza jak leże na plecach to wtedy buszuje najbardziej.

Monica, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam to samo jak się poloze na plecach to czasami aż bolesne kopniaki dostaje... Aaa jeszcze nie napisałam wcześniej macice mam już trzy palce nad pepkiem rośnie mała w ekspresowym tempie...

Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Dokładnie mam to samo jak się poloze na plecach to czasami aż bolesne kopniaki dostaje... Aaa jeszcze nie napisałam wcześniej macice mam już trzy palce nad pepkiem rośnie mała w ekspresowym tempie...
    juz masz wypukly pepuszek? Zastanawialam sie od ktorego tc pepuszek juz jest wypukly?ja jeszcze nie mam wypuklego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:58

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 16 tyg poczułam pierwsze pukanie, ale potem ustało, potem znowu jakieś puknięcie, a teraz to codziennie po kilka razy i rano i w ciągu dnia a jak się położę to szaleństwo się dzieje, przewraca się kopie i nie wiem co jeszcze:)

Monica, Aniqa lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też szaleje:) ale pępka jeszcze nie ma wypukłego, natomiast jest już naciągnięty trochę i nie ma okrągłego kształtu tylko elipsowaty :P (czy jak to sie tam piszę:P)

Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    juz masz wypukly pepuszek? Zastanawialam sie od ktorego tc pepuszek juz jest wypukly?ja jeszcze nie mam wypuklego
    Juz tak delikatnie zaczyna być widoczny pod bluzka

Aniqa lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez wzruszacie sie jak ogladacie porod? Ja jak ogladam Babyboom, caly czas placze, nie moge sie powstrzymac. Chyba przestane ogladac ;)

MOI, paaolka, pestka, MartaR.., Monica, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dziewczyny czy wy tez wzruszacie sie jak ogladacie porod? Ja jak ogladam Babyboom, caly czas placze, nie moge sie powstrzymac. Chyba przestane ogladac ;)
    ja tez jak widze porody czy maluszki nowonarodzone to sie wzruszam bo wyobrazam sobie siebie i swojego maluszka

MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, nie było mnie tylko kilka dni a czytania mam kilkanaście stron :)
    Będę musiała wszystko nadrobić, bo bardzo jestem ciekawa co tam u Was nowego :)
    Ja dzisiaj idę na wizytę do lekarza i już cała jestem w skowronkach :)
    Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć naszego małego skarba :)
    Po powrocie dam znać jak było :)

paaolka, agatas, Kajaoli, pestka, MartaR.., sylwia1985, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! I pochwalę się, że dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc ciąży :) Ale ten czas popinkala :)

Kajaoli, MartaR.., paradise, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka koniecznie daj znać jak tam na wizycie :)

Kajaoli ja tez oglądam porody i tak się wciągnęłam, że nagrywam sobie brytyjski program "One born every minute" z TLC i polskie "Porody" z Polsat Cafe ;)
    Niektórzy uważają że to bez sensu bo niepotrzebnie się już nastawiam na to jak może być, bo każdy poród jest inny, no i po co patrzeć jak kobiety krzyczą...ja tak nie uważam, narodziny dzieciątka to jest cud, zawsze! :)

Kajaoli, MartaR.., ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś w swoim przedszkolu zanieść kolejne zwolnienie, widziałam się z moimi podopiecznymi, zrobiłam im drobne upominki filcowe (dla chłopców breloczki-samochody, a dla dziewczynek broszki-sówki) i tak się cieszyli że dwa dni które poświęciłam uważam za dobrze wykorzystane :) teraz zastanawiam się co dla swojego syncia zrobić... ;) chyba jakąś karuzelkę filcową wykobinuję :) no i może imię z kolorowych literek mu uszyję... ;)

A to moje mini dzieła: (pierwszy raz robiłam, dlatego jestem z siebie dumna... :P )

bngs8ybxid6p_t.jpg

Kajaoli, Aniqa, MartaR.., sylwia1985, ania.g, mitaka, Anoolka, Monica, Agrafka, lubek, Nelly, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępka to ja mam już wypukły, taka mała wystająca kulka. Brzuch jest lekko wystający ale nie tak strasznie, ale Hania rośnie tak jak na swój tydzień, z mężem śmiejemy sie czasem że już niedobra jest, bo jak ja chce spać to wtedy Hania sie budzi i sie bawi skacząc po brzuchu, a w dzień trzeba być cichutko bo znów Hania śpi.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajną podusie w kształcie litery I i raczej w nią zainwestuję. No i promocja zachęca do kupna;]

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-s-spania-i4225130345.html
    paradise wrote:
    Mam identyczny problem. Praktycznie zawsze budze sie na plecach. W ogole mam spory problem zeby ulozyc sie do snu tak zeby bylo mi wygodnie, dlatego tez zastanawiam sie nad kupnem poduchy do spania. Cos w tym stylu http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4225113025.html

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A ja byłam dziś w swoim przedszkolu zanieść kolejne zwolnienie, widziałam się z moimi podopiecznymi, zrobiłam im drobne upominki filcowe (dla chłopców breloczki-samochody, a dla dziewczynek broszki-sówki) i tak się cieszyli że dwa dni które poświęciłam uważam za dobrze wykorzystane :) teraz zastanawiam się co dla swojego syncia zrobić... ;) chyba jakąś karuzelkę filcową wykobinuję :) no i może imię z kolorowych literek mu uszyję... ;)

A to moje mini dzieła: (pierwszy raz robiłam, dlatego jestem z siebie dumna... :P )

bngs8ybxid6p_t.jpg

O jakie sliczne!!!:) Bardzo jestes zdolna!:)
    Na pewno sprawilas wszystkim wielka radoche :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Znalazłam fajną podusie w kształcie litery I i raczej w nią zainwestuję. No i promocja zachęca do kupna;]

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-s-spania-i4225130345.html

Mam taką! :) I dużo lepiej teraz mi się śpi na boku :) choć i tak budze się na plecach, bo to dla mnie najwygodniejsza pozycja..ale zasypiac mi łatwiej niż zanim tą poduszkę miałam no i plecy nie bolą już ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    O jakie sliczne!!!:) Bardzo jestes zdolna!:)
    Na pewno sprawilas wszystkim wielka radoche :)

Dziękuję Kajaoli :) wciągnęłam się w to i chyba będę z filcu robić właśnie więcej rzeczy ;)
    A dzieciaki były mega zadowolone i o to mi chodziło :D

pestka, Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuję Kajaoli :) wciągnęłam się w to i chyba będę z filcu robić właśnie więcej rzeczy ;)
    A dzieciaki były mega zadowolone i o to mi chodziło :D

No pewnie, popieram :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne:)

paaolka lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Mam taką! :) I dużo lepiej teraz mi się śpi na boku :) choć i tak budze się na plecach, bo to dla mnie najwygodniejsza pozycja..ale zasypiac mi łatwiej niż zanim tą poduszkę miałam no i plecy nie bolą już ;)

Ja mam dokladnie taka:

2nhkodk.jpg

I jest rewelacyjna. Tez budze sie czesto na plecach ale jak poloze sie na boku i dopasuje sobie ta poduche tak jak ta panna na zdjeciu to plecy przestaja mnie bolec :)

33mooir.jpg

A potem bede jej uzywac do karmienia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:05

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ