X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 17 tygodnia czuje Hanie. Zwłaszcza jak leże na plecach to wtedy buszuje najbardziej.

Monica, paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam to samo jak się poloze na plecach to czasami aż bolesne kopniaki dostaje... Aaa jeszcze nie napisałam wcześniej macice mam już trzy palce nad pepkiem rośnie mała w ekspresowym tempie...

Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Dokładnie mam to samo jak się poloze na plecach to czasami aż bolesne kopniaki dostaje... Aaa jeszcze nie napisałam wcześniej macice mam już trzy palce nad pepkiem rośnie mała w ekspresowym tempie...
    juz masz wypukly pepuszek? Zastanawialam sie od ktorego tc pepuszek juz jest wypukly?ja jeszcze nie mam wypuklego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:58

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 16 tyg poczułam pierwsze pukanie, ale potem ustało, potem znowu jakieś puknięcie, a teraz to codziennie po kilka razy i rano i w ciągu dnia a jak się położę to szaleństwo się dzieje, przewraca się kopie i nie wiem co jeszcze:)

Monica, Aniqa lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też szaleje:) ale pępka jeszcze nie ma wypukłego, natomiast jest już naciągnięty trochę i nie ma okrągłego kształtu tylko elipsowaty :P (czy jak to sie tam piszę:P)

Aniqa, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    juz masz wypukly pepuszek? Zastanawialam sie od ktorego tc pepuszek juz jest wypukly?ja jeszcze nie mam wypuklego
    Juz tak delikatnie zaczyna być widoczny pod bluzka

Aniqa lubi tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy tez wzruszacie sie jak ogladacie porod? Ja jak ogladam Babyboom, caly czas placze, nie moge sie powstrzymac. Chyba przestane ogladac ;)

MOI, paaolka, pestka, MartaR.., Monica, Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Dziewczyny czy wy tez wzruszacie sie jak ogladacie porod? Ja jak ogladam Babyboom, caly czas placze, nie moge sie powstrzymac. Chyba przestane ogladac ;)
    ja tez jak widze porody czy maluszki nowonarodzone to sie wzruszam bo wyobrazam sobie siebie i swojego maluszka

MartaR.., anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, nie było mnie tylko kilka dni a czytania mam kilkanaście stron :)
    Będę musiała wszystko nadrobić, bo bardzo jestem ciekawa co tam u Was nowego :)
    Ja dzisiaj idę na wizytę do lekarza i już cała jestem w skowronkach :)
    Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć naszego małego skarba :)
    Po powrocie dam znać jak było :)

paaolka, agatas, Kajaoli, pestka, MartaR.., sylwia1985, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! I pochwalę się, że dzisiaj zaczęłam 6 miesiąc ciąży :) Ale ten czas popinkala :)

Kajaoli, MartaR.., paradise, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka koniecznie daj znać jak tam na wizycie :)

Kajaoli ja tez oglądam porody i tak się wciągnęłam, że nagrywam sobie brytyjski program "One born every minute" z TLC i polskie "Porody" z Polsat Cafe ;)
    Niektórzy uważają że to bez sensu bo niepotrzebnie się już nastawiam na to jak może być, bo każdy poród jest inny, no i po co patrzeć jak kobiety krzyczą...ja tak nie uważam, narodziny dzieciątka to jest cud, zawsze! :)

Kajaoli, MartaR.., ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dziś w swoim przedszkolu zanieść kolejne zwolnienie, widziałam się z moimi podopiecznymi, zrobiłam im drobne upominki filcowe (dla chłopców breloczki-samochody, a dla dziewczynek broszki-sówki) i tak się cieszyli że dwa dni które poświęciłam uważam za dobrze wykorzystane :) teraz zastanawiam się co dla swojego syncia zrobić... ;) chyba jakąś karuzelkę filcową wykobinuję :) no i może imię z kolorowych literek mu uszyję... ;)

A to moje mini dzieła: (pierwszy raz robiłam, dlatego jestem z siebie dumna... :P )

bngs8ybxid6p_t.jpg

Kajaoli, Aniqa, MartaR.., sylwia1985, ania.g, mitaka, Anoolka, Monica, Agrafka, lubek, Nelly, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępka to ja mam już wypukły, taka mała wystająca kulka. Brzuch jest lekko wystający ale nie tak strasznie, ale Hania rośnie tak jak na swój tydzień, z mężem śmiejemy sie czasem że już niedobra jest, bo jak ja chce spać to wtedy Hania sie budzi i sie bawi skacząc po brzuchu, a w dzień trzeba być cichutko bo znów Hania śpi.

• moni28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajną podusie w kształcie litery I i raczej w nią zainwestuję. No i promocja zachęca do kupna;]

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-s-spania-i4225130345.html
    paradise wrote:
    Mam identyczny problem. Praktycznie zawsze budze sie na plecach. W ogole mam spory problem zeby ulozyc sie do snu tak zeby bylo mi wygodnie, dlatego tez zastanawiam sie nad kupnem poduchy do spania. Cos w tym stylu http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-d-spania-i4225113025.html

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A ja byłam dziś w swoim przedszkolu zanieść kolejne zwolnienie, widziałam się z moimi podopiecznymi, zrobiłam im drobne upominki filcowe (dla chłopców breloczki-samochody, a dla dziewczynek broszki-sówki) i tak się cieszyli że dwa dni które poświęciłam uważam za dobrze wykorzystane :) teraz zastanawiam się co dla swojego syncia zrobić... ;) chyba jakąś karuzelkę filcową wykobinuję :) no i może imię z kolorowych literek mu uszyję... ;)

A to moje mini dzieła: (pierwszy raz robiłam, dlatego jestem z siebie dumna... :P )

bngs8ybxid6p_t.jpg

O jakie sliczne!!!:) Bardzo jestes zdolna!:)
    Na pewno sprawilas wszystkim wielka radoche :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Znalazłam fajną podusie w kształcie litery I i raczej w nią zainwestuję. No i promocja zachęca do kupna;]

http://allegro.pl/poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-ciazowa-s-spania-i4225130345.html

Mam taką! :) I dużo lepiej teraz mi się śpi na boku :) choć i tak budze się na plecach, bo to dla mnie najwygodniejsza pozycja..ale zasypiac mi łatwiej niż zanim tą poduszkę miałam no i plecy nie bolą już ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    O jakie sliczne!!!:) Bardzo jestes zdolna!:)
    Na pewno sprawilas wszystkim wielka radoche :)

Dziękuję Kajaoli :) wciągnęłam się w to i chyba będę z filcu robić właśnie więcej rzeczy ;)
    A dzieciaki były mega zadowolone i o to mi chodziło :D

pestka, Kajaoli, Monica, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuję Kajaoli :) wciągnęłam się w to i chyba będę z filcu robić właśnie więcej rzeczy ;)
    A dzieciaki były mega zadowolone i o to mi chodziło :D

No pewnie, popieram :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne:)

paaolka lubi tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Mam taką! :) I dużo lepiej teraz mi się śpi na boku :) choć i tak budze się na plecach, bo to dla mnie najwygodniejsza pozycja..ale zasypiac mi łatwiej niż zanim tą poduszkę miałam no i plecy nie bolą już ;)

Ja mam dokladnie taka:

2nhkodk.jpg

I jest rewelacyjna. Tez budze sie czesto na plecach ale jak poloze sie na boku i dopasuje sobie ta poduche tak jak ta panna na zdjeciu to plecy przestaja mnie bolec :)

33mooir.jpg

A potem bede jej uzywac do karmienia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:05

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ