X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pępek mega wystający i to od dawna i niestety b. boli

Kakabaka za dużo tzn ile ? mnie się czepiają, że za mało
    choć na ostatniej wizycie ginka była zadowolona
    polecam tą stronkę http://noworodek.pl/index.php?sm=4

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loveyou88 wrote:
    ale macie duże dzieciaczki:) Mój jakiś malutki bo tylko 330 gram:(

nie martw się zobacz, że większość dziewczyn jest w 22 tygodniu a to dla takiego maluszka sporo czasu mój synuś w 20 tyg. czyli dokładnie w tym samym co Ty jesteś miała 300 gram :)

loveyou88 lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, sporo przybrałam i nie dziwię się lekarzowi :/
    10,5 kg :(
    Wiem... wiem...

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam, co mi sie przydarzylo wczoraj i dzisiaj. Wczoraj wieczorem mialam potezny skurcz trwajacy ponad pol godziny, nie ustepowal przy zmianie pozycji ani przy spacerze. Brzuch byl twardy jak kamien. Tego dnia pracowalam w domu, wiec duzo odpoczywalam. Dzisiaj napisalam o tym skurczu mojej lekarz prowadzacej, kazala natychmiast do lekarza, a jak sie bedzie utrzymywalo, to do szpitala. W miedzyczasie naczytalam sie w internecie strasznych historii o twardniejacym brzuchu wlasnie w okolicach 20-22 tygodnia...
    Pojechalam do lekarza, okazalo sie, ze szyjka dluga, zamknieta, napiecie odpowiednie, posluchalismy serduszka. Lekarz mowi, zeby najbardziej sie bac krotkich (15-20s) skurczy, ktore pojawiaja sie jeden za drugim w stalym odstepie czasowym, ze takie jak ja mialam moga sie zdarzyc, chociazby jak maluszek uderzy mocniej glowa w macice, ktora, jak to miesien, w ten sposob zareaguje.
    Uspokoilam sie, dostalam magnez i zelazo (to z kolei na nizszy poziom czerwonych krwinek). Zostane jutro tez w domu i sie bede obserwowac, w kazdym razie, jesli Wam brzuch twardnieje - nie lekcewazcie.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po połówkowym. Maleństwo zdrowe, waży 382g (20tc + 3 d) i nadal wygląda na dziewczynkę :-)

Kajaoli, paaolka, lubek, ao12., agatas, anka_a, Anoolka, sylwia1985, Kakabaka, Scęście lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, ale mialas stres. Czyli takie dlugie skurcze to normalne, tak? Ale mimo wszystko lepiej zglosic sie do lekarza. No i ty tez dostalas magnez i zelazo chociaz u ciebie chodzilo o cos innego. Mnie od dwoch dni lapia w nocy skurcze w lydce, to tylko dowod na to, ze rzeczywiscie brakuje mi magnezu. Slyszalam gdzies, ze takie skurcze lydek moga tez byc niebezpieczne dla malenstwa ale nadal nie wiem dlaczego.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja też już jestem po połówkowym. Maleństwo zdrowe, waży 382g (20tc + 3 d) i nadal wygląda na dziewczynkę :-)
    Nelly, wpisac juz na liste, ze bedzie u ciebie dziewczynka czy chcesz jeszcze poczekac ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 21:39

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Lubek, ale mialas stres. Czyli takie dlugie skurcze to normalne, tak? Ale mimo wszystko lepiej zglosic sie do lekarza. No i ty tez dostalas magnez i zelazo chociaz u ciebie chodzilo o cos innego. Mnie od dwoch dni lapia w nocy skurcze w lydce, to tylko dowod na to, ze rzeczywiscie brakuje mi magnezu. Slyszalam gdzies, ze takie skurcze lydek moga tez byc niebezpieczne dla malenstwa ale nadal nie wiem dlaczego.
    Ja miałam potwornie bolesne skurcze w łydce, stopie, a nawet udzie. Ból mega i lekarz kazał mi brać dodatkowo magneB6 i aspargin. Poza tym pić sok z marchwi i pomidorów. Pomogło :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

No stres, wylecilam z pracy mimo spotkan i obowiazkow, w pol godziny przez cala Warszawe, zeby zdazyc na wizyte, ktora sie zwolnila. Niby trudno rozroznic i nie mozna bagatelizowac zadnych twardnien, najwazniejsze kontrolowac i reagowac, jak sie szyjka zacznie skracac, ale najbardziej powinny niepokoic krotkie i regularne.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek pisałyśmy o tym ostatnio że każdy dziwny stan brzucha czy to skurcz czy twardy jak kamień trzeba zgłosić i sprawdzić

Kajaoli długie też nie są dobre skurcze - może tak Ci obrazowo wytłumaczę łapie cię skurcz np. brzuch robi się jak kamień wtedy staraj się zmienić pozycję położyć chwilkę odpocząć jak nie przechodzi po minucie to należy zgłosić to lekarzowi a jak się powtarza tak kilka razy to trzeba jechać od razu
    bierzcie regularnie magnez bo on reguluje pracę mięśni i b. dobrze wpływa na rozwój dzieciątka

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Nelly, wpisac juz na liste, ze bedzie u ciebie dziewczynka czy chcesz jeszcze poczekac ? :)
    Wpisz, do następnego USG 12 tygodni, nie ma na co czekać, na poprzednim też lekarz przewidywał dziewczynkę, więc pewnie tak jest :-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    Lubek pisałyśmy o tym ostatnio że każdy dziwny stan brzucha czy to skurcz czy twardy jak kamień trzeba zgłosić i sprawdzić

Kajaoli długie też nie są dobre skurcze - może tak Ci obrazowo wytłumaczę łapie cię skurcz np. brzuch robi się jak kamień wtedy staraj się zmienić pozycję położyć chwilkę odpocząć jak nie przechodzi po minucie to należy zgłosić to lekarzowi a jak się powtarza tak kilka razy to trzeba jechać od razu
    bierzcie regularnie magnez bo on reguluje pracę mięśni i b. dobrze wpływa na rozwój dzieciątka

moj nie mijal, zmienialam pozycje, spacerowalam, nie minal.. w srode mam wizyte u lekarz prowadzacej, jeszcze dopytam, mam nadzieje, ze ten lekarz nie zbagatelizowal :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:

No u mnie był brzuszek po wysiłku twardy, tak z trzy razy miałam i teraz mam leżeć, więc uwazajcie:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja oczywiście od 4.30 spać niemogę, ale przyszło mi do głowy że dziś będe robić przetwory z truskawek, truskawki tanie to sie opłaci, nigdy nie robiłam ale mam nadzieje że wyjdzie mi. Będą na czasy gdy minie mi cukrzyca.

Kajaoli, lubek, agatas lubią tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię i się witam ten remont w domu się ciągnie i meczy pocieszające jest to ze jeszcze tylko jeden pokój ale i tak się kurzy i nosi jeszcze z tydzień i odpoczne... MiłegoDnia życzę :-*

Kajaoli, ao12., Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Opowiem Wam, co mi sie przydarzylo wczoraj i dzisiaj. Wczoraj wieczorem mialam potezny skurcz trwajacy ponad pol godziny, nie ustepowal przy zmianie pozycji ani przy spacerze. Brzuch byl twardy jak kamien. Tego dnia pracowalam w domu, wiec duzo odpoczywalam. Dzisiaj napisalam o tym skurczu mojej lekarz prowadzacej, kazala natychmiast do lekarza, a jak sie bedzie utrzymywalo, to do szpitala. W miedzyczasie naczytalam sie w internecie strasznych historii o twardniejacym brzuchu wlasnie w okolicach 20-22 tygodnia...
    Pojechalam do lekarza, okazalo sie, ze szyjka dluga, zamknieta, napiecie odpowiednie, posluchalismy serduszka. Lekarz mowi, zeby najbardziej sie bac krotkich (15-20s) skurczy, ktore pojawiaja sie jeden za drugim w stalym odstepie czasowym, ze takie jak ja mialam moga sie zdarzyc, chociazby jak maluszek uderzy mocniej glowa w macice, ktora, jak to miesien, w ten sposob zareaguje.
    Uspokoilam sie, dostalam magnez i zelazo (to z kolei na nizszy poziom czerwonych krwinek). Zostane jutro tez w domu i sie bede obserwowac, w kazdym razie, jesli Wam brzuch twardnieje - nie lekcewazcie.
    Miałam tak w 17 tyg i wystraszyłam się bardzo. Pomógł magnez, nospa i odpoczynek. A szyjka też ok. Ale od tamtej pory mam przykaz brać ten magnez 3x2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 07:22

lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ranne ptaszki. Nie śpię już od 5, synuś pojechał na wycieczkę a mamusia ma cały dzień wolny... jak ten piękny słoneczny dzień wykorzystać oczywiście na błogie lenistwo z dobrą książką...
    życzę miłego słonecznego dnia

Kajaoli, MartaR.., ao12., pestka, anka_a lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:45

Anoolka, Aniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Powiem tak: To przecież problem przychodni i NFZ jak się z nimi rozliczy. Przecież nie Ty kierujesz siebie na badanie i nie z własnego widzimisię tylko ze wskazań medycznych. Ty przychodzisz ze skierowaniem na badanie a jak oni to załatwią to już nie nasza broszka tylko ich. Takie marudzenie jest nie na miejscu bo zazwyczaj fundusz płaci...
    Też się nad tym wszystkim zastanawiałam i jeśli mi w końcu odmówią badań to powiem że chcę to na papierze i nie będę się z nimi cackać :)

anka_a lubi tę wiadomość

• agatas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Też się nad tym wszystkim zastanawiałam i jeśli mi w końcu odmówią badań to powiem że chcę to na papierze i nie będę się z nimi cackać :)

Anoolka nie po to płacisz ubezpieczenie, żeby ktoś miał Ci odmawiać, tym bardziej, że jest skierowanie, które świadczy o tym, że są jakieś wskazania do wykonania badań. A za skierowanie odpowiada lekarz, nie pacjent. Nie przyjmuj się gadaniem jakiegoś tam lekarza, który pewnie nie ma zielonego pojęcia o Twojej sytuacji :)

Anoolka, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ