X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje córeczki! Też mam w brzuchu dziewczynke. Najważniejsze że wszystko w porządku.

• paradise Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Aniqa :) Nie dziwie się, że jesteś padnięta jak tyle dzisiaj się narobiłaś. Ja zaliczyłam dzisiaj dentyste, zakupy, usg i już leżę zmęczona w łózku.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Sylwia, ja niestety mam rozstępy i żyłki na piersiach. Z przed ciąży mam też na udach, bo jakiś czas temu walczyłam z niedowagą (ważyłam 40kg) i po przytyciu prawie 20kg mi się zrobiły :) Na brzuchu pewnie kwestia czasu, żeby mi się pojawiły, bo mam do nich tendencję niestety.

Naczytałam się, że od początku ciąży powinny ciemnieć brodawki, a u mnie tylko się powiększyły i jedyne co mi się zmieniło w tej kwestii, to linia na brzuchu. Jak to u Was jest, jeśli mogę spytać?

Ja rozstepów nie mam, za to żyłki na piersiach w dużych ilościach, linii na brzuchu brak, pępek wklęsły, piersi mi trochę urosły, a brodawki się nie powiększyły, ale znacznie ściemniały.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę się Wam jak rosłam do tej pory ze swoim syneczkiem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6bbf3df2767daaa.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:21

Anoolka, agatas, paaolka, anka_a, poczwarkah, Nelly, renatkach lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    U mnie jak narazie rozstepow niet chociaz mam juz spory brzuch i biust.
    Natomiast linia juz zaczyna sie pojawiac :)
    Ja byłam pewna że nie mam żadnej linii. Patrzę a tu jest, słabo widoczna ale jest ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Pokażę się Wam jak rosłam do tej pory ze swoim syneczkiem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6bbf3df2767daaa.html
    Kabaka śliczny brzusio :)

A dziś w nocy przyjeżdża mój mężuś. Po dwóch tygodniach tęsknoty w końcu się do niego przytulę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:36

Aniqa, Kakabaka, anka_a, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś już wiem co to jest zgaga;[ masakra jakaś i nic nie działa

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dizewczyny :)
    Byłam wczoraj na połówkowym, i potwierdziło sie że będzie dziewczynka - Rozalka :)
    Mała waży już ok 400 g, i eszystkie parametry w porządku, ufff :)
    Co do rozstępów to jeszcze nie mam, ale w każdej chwili mogą isę pojawić, bo mam skłonność...chyba po tacie, bo mama nie ma ani jednego...więc nie iwem jak to jest z tym dziedziczeniem...
    A piersi maa MEEEEGAŚNE...mam nadzieję, że po ciąży zmalają...bo masakra

paaolka, Aniqa, paradise, Agrafka, Kakabaka, anka_a, agatas, Scęście, caterinka, Kajaoli, Nelly, renatkach, Anoolka lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    od dziś już wiem co to jest zgaga;[ masakra jakaś i nic nie działa
    Spróbuj Rennie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba przewaga dziewczynek będzie :)
    Ja w szale truskawkowym, zaraz lece po truskawki i dalej robie dżemy a potem pierogi z truskawkami.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!
    znowu was trochę zaniedbałam :( :P
    najpierw sie witam, a za chwilę lecę nadrabiać ominięte posty :)
    u nas wszystko dobrze, od soboty 31 maja czułam delikatne ruchy malenstwa które czułam tylko od środka.. śmieszne mini puki :P a dziś w nocy jak trzymałam rękę na brzuszku pierwszy raz był taki kopniaczek delikatny ale którego czułam już pod ręką. czyli coraz bliżej do kopów z całej repety :P
    dziś mamy połówkowe USG na 14:40, sprawdzimy wszystko, i to czy synek nadal jest synkiem :> mamy juz 4,8kg na plus na naszej wadze :P a wg belly juz nam leci 6 m-c, chociaz tylko tutaj spotkalam sie z liczeniem 6 m-ca od 22tc, wszedzie indziej mowia ze od 23 :P
    pozdrawiam wszystkie mamusie :* :*

paaolka, Kakabaka, Kajaoli, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak siostra może być od niego młodsza skoro sie on jeszcze nie urodził :D :D
    ania.g wrote:
    Nie będzie wyboru. Jak na razie jest zachwycona.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedobrze.. tylko czemu to az tak grozne ze z lezeniem zwolnienie? jak na fb maja takie problemy twardnienia brzucha to po prostu maja brac nospe chyba 1 i cos tam ejszcze raz i jakby nadal twardnial to tam kontrolowac, ale zeby od razu tak z grubej rury.... ?? jaki powod tych twardnien jest u ciebie?
    pestka wrote:
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah ma racje.. tak jak robisz to tylk osobie zaszkodzisz :( i malenstwu nie daj boze :(
    poczwarkah wrote:
    Powiem szczerze - nie jestem lekarzem, ale jak dla mnie ta dieta to jest jakaś tragedia. 1600 kcal na dobę w ciąży??? To są jakieś żarty. 1600 to jest minimalne dziennie zapotrzebowanie dla przeciętnej kobiety ważącej 60 kg, ale nie w ciąży! Są przecież produkty bardzo kaloryczne, które nie podnoszą znacząco cukru, więc mogą być spożywane, a nawet powinny - np. tłuste ryby.
    Na Twoim miejscu Aniqa olałabym tę stronę i zaczęła się odżywiać po prostu według diety cukrzycowej na przykład z tej strony http://www.montignac.com/pl/metoda-montignac/ . Według mnie w tej chwili się głodisz i szkodzisz dziecku. Do tego nie jest realne żebyś tę dietę utrzymała przy takich porcjach i prawdopodobnie bardzo szybko się złamiesz i zaczniesz jeść normalnie, albo robić "grzeszki" które są bradzo niebezpieczne.
    Oczywiście wszystko to Twoja decyzja, ale gdybym ja była w Twojej sytuacji to olałabym słodkiemamy.com.pl i przeszła na dietę Montignaca (cukrzycową).

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba dlatego nie ma u mnie czegos takiego jak wizyty z polozna w trakcie ciazy.
    bo ja co 3 tyg zanim wejde do gabinetu lekarza musze wejsc do gabinetu poloznej, powiedziec ze ejstem, ona mi mierzy cisnienie, wazy mnie, zapisuje cos tam w karcie, pyta co tam jak tam, czy cos dokucza boli doskwiera, czy mam jakies pytania. odpowiada na nie, i zanosi karte do lekrza i dopiero wchodze. on bada, tez pyta, daje skierowanie na badania jak jakies mam zrobic, wyznacza termin wizyty i cześ czapka. wchodze znow do poloznej i mowie ta date nastepnej wizyty ona wyzacza godzine i ide sobie juz do domku :P
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszym spotkaniu z położną, i powiem wam że kicha straszna. To pomieszczenie gdzie ma pokój to klitka straszna, dostało mi sie krzesło przy biurku. Powypełniała papierki, taki wywiad, zmierzyła ciśnienie,i tętno płodu i już. Myślałam że omówi ze mną jakiś temat, o ciąży albo opieką nad dzieckiem a tu dupa :( niebęde często korzystaćw takim razie z tych "usług". Dodam że też krępowałam sie coś pytać bo w tej klitce była też inna położna która przysłuchiwała sie temu co mówie. Chciałam uciec i wrócić do domu.

anka_a lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze ze ze wizyty udane i dzieciaczki zdrowe- ja sie stresuje bo 18 czerwca mam polowkowe a potem moze mi ulzy narazie sie denerwuje czy wszystko bedzie dobrze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście u mnie twardnienie i takie 'ciążenie' brzuszka pojawiało się po dłuższym wysiłku- czyli np: mega długi spacer...miałam tak ze 3 razy...no ale cóż, myślę, że lakarka chce dmuchać na zimne w razie czego. No a ja odpoczywam ;)
    Tylko przeszkadza mi branie luteiny....nie lubie przyjmować hormonów, ale jak mus to mus.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo.. bite 2 tyg w nocy skurcze lydek. mam brac magnez + potac w tabetkach, asparaginian dokladnie. ale cos nei rpzechdozi boskurze adal sa... moze zamiast 1 tabletki na noc powinnam lykac 2? ktos mi tak doradzil ale sie boje sama zwiekszyc dawke. bo lekarz kazal 2x1 brac.
    Kajaoli wrote:
    Lubek, ale mialas stres. Czyli takie dlugie skurcze to normalne, tak? Ale mimo wszystko lepiej zglosic sie do lekarza. No i ty tez dostalas magnez i zelazo chociaz u ciebie chodzilo o cos innego. Mnie od dwoch dni lapia w nocy skurcze w lydce, to tylko dowod na to, ze rzeczywiscie brakuje mi magnezu. Slyszalam gdzies, ze takie skurcze lydek moga tez byc niebezpieczne dla malenstwa ale nadal nie wiem dlaczego.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam wrazenie ze moje rozstepy tez zaczely byc bardziej widoczne.. skora sie rozciaga i dlatego pewnie :(
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny czy zaczely wam sie pojawiac rozstepy? Ja mam bardziej widoczne zylki na brzuchu i piersiach

• hela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski ja z wrzesniowek sorki ze wam przeszkadzam ale jesli ktoras mialaby czas i checi pomoc mi wygrac konkurs na fejsie bylaby wdzieczna :)
    https://www.facebook.com/fotografialubin/photos/a.169082586486816.42414.149827971745611/717063685022034/?type=1&comment_id=717333034995099&notif_t=like

wystarczy polubic moj komenatarz pod zdjeciem :)

pozdrawiam wszystkie mamusie :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ