X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje córeczki! Też mam w brzuchu dziewczynke. Najważniejsze że wszystko w porządku.

• paradise Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Aniqa :) Nie dziwie się, że jesteś padnięta jak tyle dzisiaj się narobiłaś. Ja zaliczyłam dzisiaj dentyste, zakupy, usg i już leżę zmęczona w łózku.

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Sylwia, ja niestety mam rozstępy i żyłki na piersiach. Z przed ciąży mam też na udach, bo jakiś czas temu walczyłam z niedowagą (ważyłam 40kg) i po przytyciu prawie 20kg mi się zrobiły :) Na brzuchu pewnie kwestia czasu, żeby mi się pojawiły, bo mam do nich tendencję niestety.

Naczytałam się, że od początku ciąży powinny ciemnieć brodawki, a u mnie tylko się powiększyły i jedyne co mi się zmieniło w tej kwestii, to linia na brzuchu. Jak to u Was jest, jeśli mogę spytać?

Ja rozstepów nie mam, za to żyłki na piersiach w dużych ilościach, linii na brzuchu brak, pępek wklęsły, piersi mi trochę urosły, a brodawki się nie powiększyły, ale znacznie ściemniały.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokażę się Wam jak rosłam do tej pory ze swoim syneczkiem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6bbf3df2767daaa.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:21

Anoolka, agatas, paaolka, anka_a, poczwarkah, Nelly, renatkach lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    U mnie jak narazie rozstepow niet chociaz mam juz spory brzuch i biust.
    Natomiast linia juz zaczyna sie pojawiac :)
    Ja byłam pewna że nie mam żadnej linii. Patrzę a tu jest, słabo widoczna ale jest ;)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Pokażę się Wam jak rosłam do tej pory ze swoim syneczkiem :)
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b6bbf3df2767daaa.html
    Kabaka śliczny brzusio :)

A dziś w nocy przyjeżdża mój mężuś. Po dwóch tygodniach tęsknoty w końcu się do niego przytulę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 20:36

Aniqa, Kakabaka, anka_a, sylwia1985 lubią tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od dziś już wiem co to jest zgaga;[ masakra jakaś i nic nie działa

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dizewczyny :)
    Byłam wczoraj na połówkowym, i potwierdziło sie że będzie dziewczynka - Rozalka :)
    Mała waży już ok 400 g, i eszystkie parametry w porządku, ufff :)
    Co do rozstępów to jeszcze nie mam, ale w każdej chwili mogą isę pojawić, bo mam skłonność...chyba po tacie, bo mama nie ma ani jednego...więc nie iwem jak to jest z tym dziedziczeniem...
    A piersi maa MEEEEGAŚNE...mam nadzieję, że po ciąży zmalają...bo masakra

paaolka, Aniqa, paradise, Agrafka, Kakabaka, anka_a, agatas, Scęście, caterinka, Kajaoli, Nelly, renatkach, Anoolka lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    od dziś już wiem co to jest zgaga;[ masakra jakaś i nic nie działa
    Spróbuj Rennie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba przewaga dziewczynek będzie :)
    Ja w szale truskawkowym, zaraz lece po truskawki i dalej robie dżemy a potem pierogi z truskawkami.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!
    znowu was trochę zaniedbałam :( :P
    najpierw sie witam, a za chwilę lecę nadrabiać ominięte posty :)
    u nas wszystko dobrze, od soboty 31 maja czułam delikatne ruchy malenstwa które czułam tylko od środka.. śmieszne mini puki :P a dziś w nocy jak trzymałam rękę na brzuszku pierwszy raz był taki kopniaczek delikatny ale którego czułam już pod ręką. czyli coraz bliżej do kopów z całej repety :P
    dziś mamy połówkowe USG na 14:40, sprawdzimy wszystko, i to czy synek nadal jest synkiem :> mamy juz 4,8kg na plus na naszej wadze :P a wg belly juz nam leci 6 m-c, chociaz tylko tutaj spotkalam sie z liczeniem 6 m-ca od 22tc, wszedzie indziej mowia ze od 23 :P
    pozdrawiam wszystkie mamusie :* :*

paaolka, Kakabaka, Kajaoli, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak siostra może być od niego młodsza skoro sie on jeszcze nie urodził :D :D
    ania.g wrote:
    Nie będzie wyboru. Jak na razie jest zachwycona.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedobrze.. tylko czemu to az tak grozne ze z lezeniem zwolnienie? jak na fb maja takie problemy twardnienia brzucha to po prostu maja brac nospe chyba 1 i cos tam ejszcze raz i jakby nadal twardnial to tam kontrolowac, ale zeby od razu tak z grubej rury.... ?? jaki powod tych twardnien jest u ciebie?
    pestka wrote:
    a ja mam nieciekawe wieści...a mianowicie okazało się, że muszę siedzieć w domu i leżeć, gdyż czasami twardnieje mi brzuch...miałam taki objaw parę razy na spacerze, nie wiedziałam, że to coś aż tak poważnego. No i mam L4 z 1, czyli leżenie...mam ruch ograniczyć do minimum i nie wychodzić z domu przez miesiąc...:( nie wiem jak ja to przeżyje..no i się zmartwiłam, że przecież małemu mogło się coś stać. Eh...i się teraz będę bała w domu ruszyć, a ja tak nie cierpię się nie ruszać..musiałam się wyżalic, bo na prawdę okropny mam dzień..

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczwarkah ma racje.. tak jak robisz to tylk osobie zaszkodzisz :( i malenstwu nie daj boze :(
    poczwarkah wrote:
    Powiem szczerze - nie jestem lekarzem, ale jak dla mnie ta dieta to jest jakaś tragedia. 1600 kcal na dobę w ciąży??? To są jakieś żarty. 1600 to jest minimalne dziennie zapotrzebowanie dla przeciętnej kobiety ważącej 60 kg, ale nie w ciąży! Są przecież produkty bardzo kaloryczne, które nie podnoszą znacząco cukru, więc mogą być spożywane, a nawet powinny - np. tłuste ryby.
    Na Twoim miejscu Aniqa olałabym tę stronę i zaczęła się odżywiać po prostu według diety cukrzycowej na przykład z tej strony http://www.montignac.com/pl/metoda-montignac/ . Według mnie w tej chwili się głodisz i szkodzisz dziecku. Do tego nie jest realne żebyś tę dietę utrzymała przy takich porcjach i prawdopodobnie bardzo szybko się złamiesz i zaczniesz jeść normalnie, albo robić "grzeszki" które są bradzo niebezpieczne.
    Oczywiście wszystko to Twoja decyzja, ale gdybym ja była w Twojej sytuacji to olałabym słodkiemamy.com.pl i przeszła na dietę Montignaca (cukrzycową).

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba dlatego nie ma u mnie czegos takiego jak wizyty z polozna w trakcie ciazy.
    bo ja co 3 tyg zanim wejde do gabinetu lekarza musze wejsc do gabinetu poloznej, powiedziec ze ejstem, ona mi mierzy cisnienie, wazy mnie, zapisuje cos tam w karcie, pyta co tam jak tam, czy cos dokucza boli doskwiera, czy mam jakies pytania. odpowiada na nie, i zanosi karte do lekrza i dopiero wchodze. on bada, tez pyta, daje skierowanie na badania jak jakies mam zrobic, wyznacza termin wizyty i cześ czapka. wchodze znow do poloznej i mowie ta date nastepnej wizyty ona wyzacza godzine i ide sobie juz do domku :P
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny jestem po pierwszym spotkaniu z położną, i powiem wam że kicha straszna. To pomieszczenie gdzie ma pokój to klitka straszna, dostało mi sie krzesło przy biurku. Powypełniała papierki, taki wywiad, zmierzyła ciśnienie,i tętno płodu i już. Myślałam że omówi ze mną jakiś temat, o ciąży albo opieką nad dzieckiem a tu dupa :( niebęde często korzystaćw takim razie z tych "usług". Dodam że też krępowałam sie coś pytać bo w tej klitce była też inna położna która przysłuchiwała sie temu co mówie. Chciałam uciec i wrócić do domu.

anka_a lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze ze ze wizyty udane i dzieciaczki zdrowe- ja sie stresuje bo 18 czerwca mam polowkowe a potem moze mi ulzy narazie sie denerwuje czy wszystko bedzie dobrze

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście u mnie twardnienie i takie 'ciążenie' brzuszka pojawiało się po dłuższym wysiłku- czyli np: mega długi spacer...miałam tak ze 3 razy...no ale cóż, myślę, że lakarka chce dmuchać na zimne w razie czego. No a ja odpoczywam ;)
    Tylko przeszkadza mi branie luteiny....nie lubie przyjmować hormonów, ale jak mus to mus.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam to samo.. bite 2 tyg w nocy skurcze lydek. mam brac magnez + potac w tabetkach, asparaginian dokladnie. ale cos nei rpzechdozi boskurze adal sa... moze zamiast 1 tabletki na noc powinnam lykac 2? ktos mi tak doradzil ale sie boje sama zwiekszyc dawke. bo lekarz kazal 2x1 brac.
    Kajaoli wrote:
    Lubek, ale mialas stres. Czyli takie dlugie skurcze to normalne, tak? Ale mimo wszystko lepiej zglosic sie do lekarza. No i ty tez dostalas magnez i zelazo chociaz u ciebie chodzilo o cos innego. Mnie od dwoch dni lapia w nocy skurcze w lydce, to tylko dowod na to, ze rzeczywiscie brakuje mi magnezu. Slyszalam gdzies, ze takie skurcze lydek moga tez byc niebezpieczne dla malenstwa ale nadal nie wiem dlaczego.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam wrazenie ze moje rozstepy tez zaczely byc bardziej widoczne.. skora sie rozciaga i dlatego pewnie :(
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny czy zaczely wam sie pojawiac rozstepy? Ja mam bardziej widoczne zylki na brzuchu i piersiach

• hela Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski ja z wrzesniowek sorki ze wam przeszkadzam ale jesli ktoras mialaby czas i checi pomoc mi wygrac konkurs na fejsie bylaby wdzieczna :)
    https://www.facebook.com/fotografialubin/photos/a.169082586486816.42414.149827971745611/717063685022034/?type=1&comment_id=717333034995099&notif_t=like

wystarczy polubic moj komenatarz pod zdjeciem :)

pozdrawiam wszystkie mamusie :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ