X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie.
    Z dobrych wiadomosci to to, ze Majeczka została Majeczką i jest z nią ok. Rosnie tak o 3 dni do przodu niz z OM.

A złe to takie, ze mowilam gin o moim twardniejacym brzuchu i jak mnie badala na samolocie to mowila, ze fakt jest twardo... I usg... Szyjka ok. Ale mała leży bardzo nisko głowka a tam powinna sobie ta glowka plywac. I mam 3 razy dziennie nospe forte i magnez i do poniedzialku mam sie obserwowac. Jesli nie przjdzie to szpital. Oczywicie rycze dzis jak glupia. Sory za biadolenie.

paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chętnie bym pomogła ale nie wiem który komentarz należy polubić.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    My po wizycie.
    Z dobrych wiadomosci to to, ze Majeczka została Majeczką i jest z nią ok. Rosnie tak o 3 dni do przodu niz z OM.

A złe to takie, ze mowilam gin o moim twardniejacym brzuchu i jak mnie badala na samolocie to mowila, ze fakt jest twardo... I usg... Szyjka ok. Ale mała leży bardzo nisko głowka a tam powinna sobie ta glowka plywac. I mam 3 razy dziennie nospe forte i magnez i do poniedzialku mam sie obserwowac. Jesli nie przjdzie to szpital. Oczywicie rycze dzis jak glupia. Sory za biadolenie.
    To ja mam tak samo jak Ty, a lekarz nic mi z tym nie kazał robić. Nie płacz głupolku, bo nic strasznego się nie dzieje. Obserwuj się bacznie i nie stresuj, bo Majeczka to wszystko czuje.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Kakabaka :-*

To Twoje dziecie tez tak sobie lezy ?

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak robisz dzemy? :) z mezem duzo jadamy wiec moze bym zrobila co by zaoszdzedzil troche :) ale ja kucharka od roku dopiero i wszystkeigo sie ucze :D
    Aniqa wrote:
    Dziewczyny chyba przewaga dziewczynek będzie :)
    Ja w szale truskawkowym, zaraz lece po truskawki i dalej robie dżemy a potem pierogi z truskawkami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    My po wizycie.

ja mam tak samo i lekarka mi powiedziala,ze jak z szyjka wszystko ok tom nie ma co sie martwic!!

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Dziękuje Kakabaka :-*

To Twoje dziecie tez tak sobie lezy ?
    Dokładnie tak jak opisujesz :) Ale szyjka spoko, wszystko ładnie pozamykane więc nie ma się czym martwić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    My po wizycie.

Dbaj o siebie, mi groził szpital z 3 razy i ani razu tam nie wylądowałam, trzymaj sie zaleceń lekarza i będzie ok.

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podniosłyscie mnie na duchu...
    Ale wiadome, ze mamusia sie martwi.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• lubek Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    My po wizycie.

Nie martw sie, staraj nie denerowac, najwazniejsze, ze szyjka ok!

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    My po wizycie.

Spokojnie, nie denerwuj się! Zobaczysz, będzie ok:) bierz leki jak lekarz mówił, i dużo odpoczywaj i leż. Zobaczysz, będzie lepiej :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta trzymaj sie i bez stresu! :)

Mnie dzisiaj tez cos polamalo, rano zlapal mnie skurcz nogi, taki mocny ze przez 5 minut nie potrafilam nic zrobic i teraz przez caly dzien czuje dziwny bol w dolnej czesci plecow po prawej stronie ktory promieniuje na ta sama noge.. na szczescie o 17:30 mam wizyte u lekarza..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dziś nadzwyczaj aktywna, wybija kopniaki aż boje sie że coś sie dzieje z nią złego. Ale tatuś sie cieszy i głaska brzuch.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja padam ze zmęczenia. Od rana na nogach. Ehh
    I zaraz zjem kawałek sernika z truskawkami mimo że dieta cukrzyka zabrania,ale tam kawałeczek...

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ale jak siostra może być od niego młodsza skoro sie on jeszcze nie urodził :D :D
    Bo jeszcze się nie przestawiłam że Marcel będzie najmłodszy :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytyłam w przeciągu 2,5 tygodnia 2(!) kilo a jem tyle co zwykle o_O zaczyna się hehe :) Waga wyjściowa 54 obecnie prawie 60, oczywiście brzuch jak balon a reszta po staremu, może to i lepiej :)a jak tam u Was? ;)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:10

• pestka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Przytyłam w przeciągu 2,5 tygodnia 2(!) kilo a jem tyle co zwykle o_O zaczyna się hehe :) Waga wyjściowa 54 obecnie prawie 60, oczywiście brzuch jak balon a reszta po staremu, może to i lepiej :)a jak tam u Was? ;)
    ja tez ostatnio szybciej przybieram...tez prawie 6 kg. Zobaczymy jak będzie dalej ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o tych zestawach? Czy można tak ćwiczyć brzuch w ciąży?
    https://www.youtube.com/watch?v=VTI3ZZBH0xg&index=4&list=WL
    https://www.youtube.com/watch?v=t6kjfPWzU3Y&index=5&list=WL

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, czekam dalej na mój zasiłek, a tu dzisiaj niespodzianka - zus wzywa mnie na kontrolę do lekarza orzecznika zus!? Czekam na zasiłek jeszcze za pierwsze zwolnienie, a wezwanie jest o drugie. Dziwne, cały czas się zastanawiam, czego mogą ode mnie chcieć? Co będą sprawdzać, czy jestem w ciąży i czy należą mi się zwolnienia? Może któraś z Was wie coś o tym, jak takie badania wyglądają?

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ