X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zaczely wam sie pojawiac rozstepy? Ja mam bardziej widoczne zylki na brzuchu i piersiach

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja niestety mam rozstępy i żyłki na piersiach. Z przed ciąży mam też na udach, bo jakiś czas temu walczyłam z niedowagą (ważyłam 40kg) i po przytyciu prawie 20kg mi się zrobiły :) Na brzuchu pewnie kwestia czasu, żeby mi się pojawiły, bo mam do nich tendencję niestety.

Naczytałam się, że od początku ciąży powinny ciemnieć brodawki, a u mnie tylko się powiększyły i jedyne co mi się zmieniło w tej kwestii, to linia na brzuchu. Jak to u Was jest, jeśli mogę spytać?

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny czy zaczely wam sie pojawiac rozstepy? Ja mam bardziej widoczne zylki na brzuchu i piersiach

U mnie jak na razie nic nie widac. Staram sie smarowac dwa razy dziennie ale pewnie jak beda mialy sie pojawic to i tak sie pojawia.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje brodawki sa takie same jak przed ciaza tylko piersi sie powiekszaja.Nie mam duzych sutkow i nie sa mega wystajace wiec pewnie bede miala problem z karmieniem

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Sylwia, ja niestety mam rozstępy i żyłki na piersiach. Z przed ciąży mam też na udach, bo jakiś czas temu walczyłam z niedowagą (ważyłam 40kg) i po przytyciu prawie 20kg mi się zrobiły :) Na brzuchu pewnie kwestia czasu, żeby mi się pojawiły, bo mam do nich tendencję niestety.

Naczytałam się, że od początku ciąży powinny ciemnieć brodawki, a u mnie tylko się powiększyły i jedyne co mi się zmieniło w tej kwestii, to linia na brzuchu. Jak to u Was jest, jeśli mogę spytać?

Mi brodawki nie zciemnialy, linii na brzuchu tez nie widac. Agatas jesli moge spytac jak udalo Ci sie tyle przytyc? Ja od zawsze mecze sie z niedowaga i probowalam juz chyba wszystkiego.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rozstępów nie mam jeszcze(tfu tfu!), tylko na udach, ale to jeszcze przed ciąża miałam małe. Brodawki mi pociemniały, powiększyły się i siarę też już od paru tygodni mam..no i swędzą niemiłosiernie.
    Ja dziś, standardowo- leżenie, film, książka i potem wpadają do mnie w odwiedziny dziewczyny z pracy, więc będę miała towarzystwo:))
    miłego dnia dziewczyny!

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i też smaruje się dwa rady dziennie, kremem na rozstępy i raz oliwką żeby dobrze odżywić skórę;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety brodawki i sutki to u mnie jak u dojnej krowy a piersi w ogóle nie urosły. Lini na brzuchu nie ma. Pępek który był zawsze głęboko schowany teraz jest płaski ale nie wystający. Rozstępy w stopniu umiarkowanym na brzuchu i udach ale to po pierwszej ciąży. W drugiej nic mi nowego nie doszło. Teraz od 3 mc smaruję się kremem na rozstępy Bielenda - Sexi mama czy jakoś tak i mam nadzieję że tym razem też nic nie dojdzie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • agatas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Mi brodawki nie zciemnialy, linii na brzuchu tez nie widac. Agatas jesli moge spytac jak udalo Ci sie tyle przytyc? Ja od zawsze mecze sie z niedowaga i probowalam juz chyba wszystkiego.

U mnie problem pojawił się jakoś w 2008-2009 roku. Z 55kg (moja optymalna waga) jakimś cudem w krótkim czasie zrobiło się 40kg. Czułam się i wyglądałam fatalnie. W tym czasie uprawiałam bardzo dużo sporu (codzienne treningi w zośkę, góry, pływanie, jazda na rowerze). W 2011 zaczęły się u mnie problemy z kolanami, co raz częściej pojawiał się ból i musiałam ograniczać sport. Zaczęłam też więcej jeść. No i tak w ciągu dwóch lat dobiłam do moich 55 kg :) Pod koniec 2012 okazało się, że kolana muszą być operowane, a ruch mam ograniczyć do minimum. No i tak w styczniu 2013 była pierwsza operacja, kilka miesięcy oszczędzania się. Druga miała być w tym roku, ale Zosia mi to uniemożliwiła ;) W roku takiego trybu doszło mi zbędnych 5kg, które mam nadzieję uda mi się zrzucić po ciąży :)

paradise lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    U mnie problem pojawił się jakoś w 2008-2009 roku. Z 55kg (moja optymalna waga) jakimś cudem w krótkim czasie zrobiło się 40kg. Czułam się i wyglądałam fatalnie. W tym czasie uprawiałam bardzo dużo sporu (codzienne treningi w zośkę, góry, pływanie, jazda na rowerze). W 2011 zaczęły się u mnie problemy z kolanami, co raz częściej pojawiał się ból i musiałam ograniczać sport. Zaczęłam też więcej jeść. No i tak w ciągu dwóch lat dobiłam do moich 55 kg :) Pod koniec 2012 okazało się, że kolana muszą być operowane, a ruch mam ograniczyć do minimum. No i tak w styczniu 2013 była pierwsza operacja, kilka miesięcy oszczędzania się. Druga miała być w tym roku, ale Zosia mi to uniemożliwiła ;) W roku takiego trybu doszło mi zbędnych 5kg, które mam nadzieję uda mi się zrzucić po ciąży :)

Hmm.. to Twoja sytuacja jest calkiem inna od mojej. Miedzy nami jest taka roznica ze Ty kiedys mialas poprawna wage i na szczescie udalo Ci sie do niej wrocic ;) a ja od zawsze wazylam za malo i chyba musze pogodzic sie ze swoja przemiana materii.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Niestety brodawki i sutki to u mnie jak u dojnej krowy a piersi w ogóle nie urosły.
    A mi za to z miseczki C urosły do E, normalnie się boję co to będzie później ;)

• agatas Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise po tych moich "przemianach" wagowych uważam, że nasza prawidłowa waga zależy od tego, jak się z nią czujemy. Jeżeli Twój organizm dobrze funkcjonuje przy takiej wadze, to widocznie tak ma być. Ja bardzo źle się czułam, byłam słaba, szybciej się męczyłam. Teraz mimo kilku zbędnych kg jest mi duuużo lepiej :) Jeżeli Twoja waga była niska od zawsze i jesteś zdrową osobą, to widocznie taka jest Twoja uroda :)

paradise lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 dżemy już zrobione, i sernik na zimno z truskawkami dla męża bo ciężko pracuje przy remoncie naszego mieszkania. Wieczorkiem zrobie jeszcze 4 słoiczki dżemiku truskawkowego.

agatas, Anoolka, anka_a, Kajaoli, Kakabaka, Monica, lubek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niemam rozstępów ale mam mały brzuszek jeszcze, tej lini od pępka w dół też niemam, za to piersi troszke więcej urosły.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    4 dżemy już zrobione, i sernik na zimno z truskawkami dla męża bo ciężko pracuje przy remoncie naszego mieszkania. Wieczorkiem zrobie jeszcze 4 słoiczki dżemiku truskawkowego.
    mniam mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:44

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja niemam rozstępów ale mam mały brzuszek jeszcze, tej lini od pępka w dół też niemam, za to piersi troszke więcej urosły.
    ja lini tez nie mam jak narazie

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:45

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak narazie rozstepow niet chociaz mam juz spory brzuch i biust.
    Natomiast linia juz zaczyna sie pojawiac :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmordowana jestem jak po wojnie, rano załatwienia na mieście,potem sernik i przetwory, potem zrywanie tapety, teraz znów przetwory (dżemy truskawkowe). Padam z nóg, i o 20 ide do wyrka. Moje ukochane ciepłe wyrko ehhh

Anoolka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to taka już nasza natura. Też jem bardzo duzo, może nie dużymi porcjami ale często. Z ubraniami też mam problem bo mimo tego, że jestem szczupła to w biodrach jestem "szeroka" wiec kupno spodni to dla mnie udreka.

Słuchajcie! Właśnie wróciłam z USG połówkowego. Mamy córke - Liliane :) Wyniki wporzadku, zdrowiutka ;) Od dawna nie miałam takiego dobrego nastroju.

Aniqa, Nelly, Kakabaka, Agrafka, misiulka2000, Anoolka, Monica, lubek, agatas, pestka, paaolka, anka_a, sylwia1985, Scęście, Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ