X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem jak to jest z tymi płatnościami z ZUSu na L4...w maju musiałam żyć za pół pensji...bo dostałam dopiero kase z pierwszej połowy kwietnia...teraz w poniedziałek za to co dostałam za kolejne 3 tyg od razu opłaciłam rachunki i pójde ze dwa razy na zakupy i zaraz kasy nie bedzie, a podejrzewam ze kolejną kase dostane pod koniec czerwca...i dowiedziałam się jeszcze że jak się jest na L4 ciążowym to jest to okres bezskładkowy i na emeryture nam sie nie odkłada...niby tak pieknie miało byc że zwolnienie płatne 100% a wcale tak kolorowo nie jest...
    I tez boję sie kontroli...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Scęście dziś miała niezłe wrażenia.... ;)
    Ja teraz zaczełam się zastanawiać czy mój maluch jednak nie okaże się dziewczynką...ale w sumie widziałam siusiorka na ostatnim usg... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 23:14

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście ale jaja!!:D
    ale hm..w sumie ja bym bardziej wierzyła w 3d/4d bo sprzęt lepszy, a na jakim
    Ci dzisiaj robili badania? :D ale historia:D

o głaskaniu brzuszka też słyszałam, a nawet przeczytałam w książce o ciąży.

Agatas nie martw się, weź wszystkie dokumenty i będzie ok. Oni właśnie tak wyrywkowo pewnie kontrolują. Nie stresuj się na zapas, to na pewno:)A może byli u Ciebie jak Cie nie było? Ale nawet jeśli, nie masz leżącego, więc będzie ok na pewno :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mialam na 2d ale jednak to 22tc i mala cale badanie lezla z nogami do g ory a wtedy byl 16 tc i nawet w ksiazkach itd pisza ze kobiece narzady ksztaltuja sie od 16-18tc i malenstwo wtedy lezalo tak ze ciezko bylo wypatrzec i doslownie na chwile nozke unioslo i wtedy padlo ze to prawdopodobnie chlopak ;) jestem zmieszana ale wierze bardziej w ta dziewczynke z wczoraj :)

paaolka, pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka pewniejsza, dziecko jest większe i lepiej ma wykształcone narządy.
    Co do zus to kasa na koncie u mnie jest jak wypłata,w terminie czyli od 8 do 10 dnia msc. Na kontrole mnie nie wezwali ani nie przyszli, ale ja sie nie boje, z moimi dolegliwościami to należy mi sie jak nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj siostra upolowała fajne ciuszki dla Hani, i oczywiście pół darmo.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha Scęście ale czad :-) Niezłe zaskoczenie :) W takim razie gratuluje córeczki!

Ja też czekam na kasę z L4 jak na zbawienie.. Jestem na umowie od 01.02.2014, a na zawolnieniu od 17.04.2014 cały czas, ale musiałam odjać 33 dni przez ktore płaci pracodawca, czyli liczy mi sie od 20.05. i tak czekam :-) Za maj nie dostałam - moze dopiero w lipcu cos przyjdzie - wyrównanie za maj i kasa za czerwiec - nie wiem :/

Przywiozłam dwa dni temu 2 wielkie wory 60l z ubrankami, recznikami i pościelą dla Małego :-) Ale mam problem, bo wynajmujemy mieszkanie narazie i pokój jest dość mały teraz stoi tam łóżeczko, moję duże łozko (malzenskie) i komoda. A mysle zeby wstawić dla Poli jakiś fotel rozkładany ( http://solpol-meble.com.pl/sofy-kanapy-wersalki-fotele/kanapy-dla-dzieci/kanapa-felix.html ) dla siebie coś dwuosobowego i jeszcze jakąś szafe bo dwojki dzieci w jednej komodzie nie pomieszcze :( I nie mam pomysłu za bardzo jak to wszystko zorganizować, a chciałam zrobić to wczesniej, bo potem mało czasu a i wiadomo większe wydatki będa..

Ależ nam dzieci rosną - to juz ponad połowa ciąży a dopiery testy robiłyśmy :-)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, doskonale wiem, co czujesz!!!! U mnie też Janek zamienił się w Julkę (imię jeszcze nie na 100%)!!!! I też strasznie to przeżyłam, a mąż był zgaszony i zawiedziony. Na szczęście chyba już mu przeszło ;)
    Widzę, że pozmieniały nam się proporcje dziewczynek i chłopców, a zapowiadało się na początku, że będą sami panowie :D

Strokrotka, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i to jaka przewaga chlopców byla! A teraz juz nie wiem, która płeć "wygrywa" :)

Aniqa, MOI lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie dziewczynki nadganiaja o ile juz nie przegonily chlopakow ;)

MOI, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przewaga corek. :)
    Ja od rana wzielam sie za pranie, miedzy innymi ciuszki Hani. Potem moze upieke babke bo mam super latwy przepis a babka cudna.

MOI lubi tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kiepsko z tymi wypłatami z zus ;/ ja na L4 dopiero od tygodnia, ale czytajac Was mam wrażenie, że trzeba było oszczędności narobić :), mój gin daje na 30 dni, a zus płaci za miesiąc czy za całe zwolnienie (np od 3 do 3)?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    No to kiepsko z tymi wypłatami z zus ;/ ja na L4 dopiero od tygodnia, ale czytajac Was mam wrażenie, że trzeba było oszczędności narobić :), mój gin daje na 30 dni, a zus płaci za miesiąc czy za całe zwolnienie (np od 3 do 3)?
    Nie u kazdej jest kiepsko z zusem, ja pieniadze mam na czas, lekarz wypisuje mi ll4 co 3 tyg bo tak mam wizyty, i to jest tylko taki maly klopot bo musze gonic do kadr po wizycie kazdej.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze nie ogarniam akcji z zusem b o nie jestem na zwolnieniu wiec nie udzielam sie w tej kwesti :) mam nadzieje ze sie nie gniewacie ;)
    Ja wlasnie przejrzalam wszystkie do tej pory kupione ciuszki i odlozylam te typowo chlopiece ale narazie nie oddaje bo cholera wie :P a te ktore moga nafawac sie dla cory wypralam i wywiesilam (pralam tylko lumpkowe nowych nie bo chce te yztwane wyprac raz normalnie a przed porodem w dzidziusiu) . No i tak mi hmmm "przykro" bo nie mam nic konkretnie dla dziewczynki, to ci sie dla niej nadaje jest niby uniwrrsalne ale nie takie ksiezniczkowe :( musze kupic choc jeden rozowy zestawik :)

Aniqa, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie, ciuszkow dla dziewczynek jest mega duzo po ciucholandach a jakie super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja tak ciagle o tych ciucholandach ale ja tam wiekszosc ciuszkow kupie, bo mega tanie i dobre, a szkoda mi na body wydac 15zl jak tu mam 15 roznych ciuszkow za to.

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ostatnio wybrałam się po ubranka. W sklepie zapłaciłam 60zł za dwa skromne pajacyki ;/ a zaszłam do lupeksu, i wyszłam z całą torbą super ubranek za dużo mniejszą kwotę, więc poza bielizną nie zamierzam kupować ubranek w sklepach.

Aniqa, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    ZUS płaci tak jak masz wystawione zwolnienie, czyli jak masz np. od 3.06 do 3.07 to zapłaci Ci właśnie za ten okres. Przynajmniej u mnie tak jest.

Magdzialenka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok podjęłam tego się trudnego zadania i policzyłam statystyki...26 do 22 dla...chłopców jeszcze;) ale ale! może jeszcze jakiś chłopczyk się zmieni w dziewczynkę;)

paradise, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ubranka poluję na allegro, udało mi się już kupić kilka fajnych zestawów za bardzo małe pieniądze. Czasem wysyłka wynosi więcej niż ubranko. Upatrzyłam sobie jedną dziewczynę i kupiłam u niej kilka rzeczy. Wszystko co do tej pory przyszło jest w bardzo dobrym stanie a niektóre sztuki wyglądają jak nowe. Np. bardzo mnie cieszy zakup pajacyka na spacery, jest misiowy z uszami w kolorze czekoladowym z h&m. Zapłaciłam za niego 28 zł a nówka ok 100 zł.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ