Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie nie wiem jak to jest z tymi płatnościami z ZUSu na L4...w maju musiałam żyć za pół pensji...bo dostałam dopiero kase z pierwszej połowy kwietnia...teraz w poniedziałek za to co dostałam za kolejne 3 tyg od razu opłaciłam rachunki i pójde ze dwa razy na zakupy i zaraz kasy nie bedzie, a podejrzewam ze kolejną kase dostane pod koniec czerwca...i dowiedziałam się jeszcze że jak się jest na L4 ciążowym to jest to okres bezskładkowy i na emeryture nam sie nie odkłada...niby tak pieknie miało byc że zwolnienie płatne 100% a wcale tak kolorowo nie jest...
I tez boję sie kontroli... -
Scęście ale jaja!!
ale hm..w sumie ja bym bardziej wierzyła w 3d/4d bo sprzęt lepszy, a na jakim
Ci dzisiaj robili badania?ale historia:D
o głaskaniu brzuszka też słyszałam, a nawet przeczytałam w książce o ciąży.
Agatas nie martw się, weź wszystkie dokumenty i będzie ok. Oni właśnie tak wyrywkowo pewnie kontrolują. Nie stresuj się na zapas, to na pewno:)A może byli u Ciebie jak Cie nie było? Ale nawet jeśli, nie masz leżącego, więc będzie ok na pewno -
Teraz mialam na 2d ale jednak to 22tc i mala cale badanie lezla z nogami do g ory a wtedy byl 16 tc i nawet w ksiazkach itd pisza ze kobiece narzady ksztaltuja sie od 16-18tc i malenstwo wtedy lezalo tak ze ciezko bylo wypatrzec i doslownie na chwile nozke unioslo i wtedy padlo ze to prawdopodobnie chlopak
jestem zmieszana ale wierze bardziej w ta dziewczynke z wczoraj
paaolka, pestka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynka pewniejsza, dziecko jest większe i lepiej ma wykształcone narządy.
Co do zus to kasa na koncie u mnie jest jak wypłata,w terminie czyli od 8 do 10 dnia msc. Na kontrole mnie nie wezwali ani nie przyszli, ale ja sie nie boje, z moimi dolegliwościami to należy mi sie jak nic. -
nick nieaktualny
-
hahahaha Scęście ale czad
Niezłe zaskoczenie
W takim razie gratuluje córeczki!
Ja też czekam na kasę z L4 jak na zbawienie.. Jestem na umowie od 01.02.2014, a na zawolnieniu od 17.04.2014 cały czas, ale musiałam odjać 33 dni przez ktore płaci pracodawca, czyli liczy mi sie od 20.05. i tak czekamZa maj nie dostałam - moze dopiero w lipcu cos przyjdzie - wyrównanie za maj i kasa za czerwiec - nie wiem
Przywiozłam dwa dni temu 2 wielkie wory 60l z ubrankami, recznikami i pościelą dla MałegoAle mam problem, bo wynajmujemy mieszkanie narazie i pokój jest dość mały teraz stoi tam łóżeczko, moję duże łozko (malzenskie) i komoda. A mysle zeby wstawić dla Poli jakiś fotel rozkładany ( http://solpol-meble.com.pl/sofy-kanapy-wersalki-fotele/kanapy-dla-dzieci/kanapa-felix.html ) dla siebie coś dwuosobowego i jeszcze jakąś szafe bo dwojki dzieci w jednej komodzie nie pomieszcze
I nie mam pomysłu za bardzo jak to wszystko zorganizować, a chciałam zrobić to wczesniej, bo potem mało czasu a i wiadomo większe wydatki będa..
Ależ nam dzieci rosną - to juz ponad połowa ciąży a dopiery testy robiłyśmy -
Scęście, doskonale wiem, co czujesz!!!! U mnie też Janek zamienił się w Julkę (imię jeszcze nie na 100%)!!!! I też strasznie to przeżyłam, a mąż był zgaszony i zawiedziony. Na szczęście chyba już mu przeszło
Widzę, że pozmieniały nam się proporcje dziewczynek i chłopców, a zapowiadało się na początku, że będą sami panowieStrokrotka, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdzialenka wrote:No to kiepsko z tymi wypłatami z zus ;/ ja na L4 dopiero od tygodnia, ale czytajac Was mam wrażenie, że trzeba było oszczędności narobić
, mój gin daje na 30 dni, a zus płaci za miesiąc czy za całe zwolnienie (np od 3 do 3)?
-
Ja tam jeszcze nie ogarniam akcji z zusem b o nie jestem na zwolnieniu wiec nie udzielam sie w tej kwesti
mam nadzieje ze sie nie gniewacie
Ja wlasnie przejrzalam wszystkie do tej pory kupione ciuszki i odlozylam te typowo chlopiece ale narazie nie oddaje bo cholera wiea te ktore moga nafawac sie dla cory wypralam i wywiesilam (pralam tylko lumpkowe nowych nie bo chce te yztwane wyprac raz normalnie a przed porodem w dzidziusiu) . No i tak mi hmmm "przykro" bo nie mam nic konkretnie dla dziewczynki, to ci sie dla niej nadaje jest niby uniwrrsalne ale nie takie ksiezniczkowe
musze kupic choc jeden rozowy zestawik
Aniqa, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
też ostatnio wybrałam się po ubranka. W sklepie zapłaciłam 60zł za dwa skromne pajacyki ;/ a zaszłam do lupeksu, i wyszłam z całą torbą super ubranek za dużo mniejszą kwotę, więc poza bielizną nie zamierzam kupować ubranek w sklepach.
Aniqa, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Magdzialenka wrote:No to kiepsko z tymi wypłatami z zus ;/ ja na L4 dopiero od tygodnia, ale czytajac Was mam wrażenie, że trzeba było oszczędności narobić
, mój gin daje na 30 dni, a zus płaci za miesiąc czy za całe zwolnienie (np od 3 do 3)?
Magdzialenka lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Na ubranka poluję na allegro, udało mi się już kupić kilka fajnych zestawów za bardzo małe pieniądze. Czasem wysyłka wynosi więcej niż ubranko. Upatrzyłam sobie jedną dziewczynę i kupiłam u niej kilka rzeczy. Wszystko co do tej pory przyszło jest w bardzo dobrym stanie a niektóre sztuki wyglądają jak nowe. Np. bardzo mnie cieszy zakup pajacyka na spacery, jest misiowy z uszami w kolorze czekoladowym z h&m. Zapłaciłam za niego 28 zł a nówka ok 100 zł.Matka fantastycznej 4