X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie wiem jak to jest z tymi płatnościami z ZUSu na L4...w maju musiałam żyć za pół pensji...bo dostałam dopiero kase z pierwszej połowy kwietnia...teraz w poniedziałek za to co dostałam za kolejne 3 tyg od razu opłaciłam rachunki i pójde ze dwa razy na zakupy i zaraz kasy nie bedzie, a podejrzewam ze kolejną kase dostane pod koniec czerwca...i dowiedziałam się jeszcze że jak się jest na L4 ciążowym to jest to okres bezskładkowy i na emeryture nam sie nie odkłada...niby tak pieknie miało byc że zwolnienie płatne 100% a wcale tak kolorowo nie jest...
    I tez boję sie kontroli...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Scęście dziś miała niezłe wrażenia.... ;)
    Ja teraz zaczełam się zastanawiać czy mój maluch jednak nie okaże się dziewczynką...ale w sumie widziałam siusiorka na ostatnim usg... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 23:14

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście ale jaja!!:D
    ale hm..w sumie ja bym bardziej wierzyła w 3d/4d bo sprzęt lepszy, a na jakim
    Ci dzisiaj robili badania? :D ale historia:D

o głaskaniu brzuszka też słyszałam, a nawet przeczytałam w książce o ciąży.

Agatas nie martw się, weź wszystkie dokumenty i będzie ok. Oni właśnie tak wyrywkowo pewnie kontrolują. Nie stresuj się na zapas, to na pewno:)A może byli u Ciebie jak Cie nie było? Ale nawet jeśli, nie masz leżącego, więc będzie ok na pewno :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mialam na 2d ale jednak to 22tc i mala cale badanie lezla z nogami do g ory a wtedy byl 16 tc i nawet w ksiazkach itd pisza ze kobiece narzady ksztaltuja sie od 16-18tc i malenstwo wtedy lezalo tak ze ciezko bylo wypatrzec i doslownie na chwile nozke unioslo i wtedy padlo ze to prawdopodobnie chlopak ;) jestem zmieszana ale wierze bardziej w ta dziewczynke z wczoraj :)

paaolka, pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka pewniejsza, dziecko jest większe i lepiej ma wykształcone narządy.
    Co do zus to kasa na koncie u mnie jest jak wypłata,w terminie czyli od 8 do 10 dnia msc. Na kontrole mnie nie wezwali ani nie przyszli, ale ja sie nie boje, z moimi dolegliwościami to należy mi sie jak nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj siostra upolowała fajne ciuszki dla Hani, i oczywiście pół darmo.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha Scęście ale czad :-) Niezłe zaskoczenie :) W takim razie gratuluje córeczki!

Ja też czekam na kasę z L4 jak na zbawienie.. Jestem na umowie od 01.02.2014, a na zawolnieniu od 17.04.2014 cały czas, ale musiałam odjać 33 dni przez ktore płaci pracodawca, czyli liczy mi sie od 20.05. i tak czekam :-) Za maj nie dostałam - moze dopiero w lipcu cos przyjdzie - wyrównanie za maj i kasa za czerwiec - nie wiem :/

Przywiozłam dwa dni temu 2 wielkie wory 60l z ubrankami, recznikami i pościelą dla Małego :-) Ale mam problem, bo wynajmujemy mieszkanie narazie i pokój jest dość mały teraz stoi tam łóżeczko, moję duże łozko (malzenskie) i komoda. A mysle zeby wstawić dla Poli jakiś fotel rozkładany ( http://solpol-meble.com.pl/sofy-kanapy-wersalki-fotele/kanapy-dla-dzieci/kanapa-felix.html ) dla siebie coś dwuosobowego i jeszcze jakąś szafe bo dwojki dzieci w jednej komodzie nie pomieszcze :( I nie mam pomysłu za bardzo jak to wszystko zorganizować, a chciałam zrobić to wczesniej, bo potem mało czasu a i wiadomo większe wydatki będa..

Ależ nam dzieci rosną - to juz ponad połowa ciąży a dopiery testy robiłyśmy :-)

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, doskonale wiem, co czujesz!!!! U mnie też Janek zamienił się w Julkę (imię jeszcze nie na 100%)!!!! I też strasznie to przeżyłam, a mąż był zgaszony i zawiedziony. Na szczęście chyba już mu przeszło ;)
    Widzę, że pozmieniały nam się proporcje dziewczynek i chłopców, a zapowiadało się na początku, że będą sami panowie :D

Strokrotka, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO i to jaka przewaga chlopców byla! A teraz juz nie wiem, która płeć "wygrywa" :)

Aniqa, MOI lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie dziewczynki nadganiaja o ile juz nie przegonily chlopakow ;)

MOI, Aniqa lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przewaga corek. :)
    Ja od rana wzielam sie za pranie, miedzy innymi ciuszki Hani. Potem moze upieke babke bo mam super latwy przepis a babka cudna.

MOI lubi tę wiadomość

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kiepsko z tymi wypłatami z zus ;/ ja na L4 dopiero od tygodnia, ale czytajac Was mam wrażenie, że trzeba było oszczędności narobić :), mój gin daje na 30 dni, a zus płaci za miesiąc czy za całe zwolnienie (np od 3 do 3)?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    No to kiepsko z tymi wypłatami z zus ;/ ja na L4 dopiero od tygodnia, ale czytajac Was mam wrażenie, że trzeba było oszczędności narobić :), mój gin daje na 30 dni, a zus płaci za miesiąc czy za całe zwolnienie (np od 3 do 3)?
    Nie u kazdej jest kiepsko z zusem, ja pieniadze mam na czas, lekarz wypisuje mi ll4 co 3 tyg bo tak mam wizyty, i to jest tylko taki maly klopot bo musze gonic do kadr po wizycie kazdej.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jeszcze nie ogarniam akcji z zusem b o nie jestem na zwolnieniu wiec nie udzielam sie w tej kwesti :) mam nadzieje ze sie nie gniewacie ;)
    Ja wlasnie przejrzalam wszystkie do tej pory kupione ciuszki i odlozylam te typowo chlopiece ale narazie nie oddaje bo cholera wie :P a te ktore moga nafawac sie dla cory wypralam i wywiesilam (pralam tylko lumpkowe nowych nie bo chce te yztwane wyprac raz normalnie a przed porodem w dzidziusiu) . No i tak mi hmmm "przykro" bo nie mam nic konkretnie dla dziewczynki, to ci sie dla niej nadaje jest niby uniwrrsalne ale nie takie ksiezniczkowe :( musze kupic choc jeden rozowy zestawik :)

Aniqa, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie, ciuszkow dla dziewczynek jest mega duzo po ciucholandach a jakie super.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja tak ciagle o tych ciucholandach ale ja tam wiekszosc ciuszkow kupie, bo mega tanie i dobre, a szkoda mi na body wydac 15zl jak tu mam 15 roznych ciuszkow za to.

• Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ostatnio wybrałam się po ubranka. W sklepie zapłaciłam 60zł za dwa skromne pajacyki ;/ a zaszłam do lupeksu, i wyszłam z całą torbą super ubranek za dużo mniejszą kwotę, więc poza bielizną nie zamierzam kupować ubranek w sklepach.

Aniqa, Nelly, Anoolka lubią tę wiadomość

ukdywn15f5oepb6t.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    ZUS płaci tak jak masz wystawione zwolnienie, czyli jak masz np. od 3.06 do 3.07 to zapłaci Ci właśnie za ten okres. Przynajmniej u mnie tak jest.

Magdzialenka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok podjęłam tego się trudnego zadania i policzyłam statystyki...26 do 22 dla...chłopców jeszcze;) ale ale! może jeszcze jakiś chłopczyk się zmieni w dziewczynkę;)

paradise, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ubranka poluję na allegro, udało mi się już kupić kilka fajnych zestawów za bardzo małe pieniądze. Czasem wysyłka wynosi więcej niż ubranko. Upatrzyłam sobie jedną dziewczynę i kupiłam u niej kilka rzeczy. Wszystko co do tej pory przyszło jest w bardzo dobrym stanie a niektóre sztuki wyglądają jak nowe. Np. bardzo mnie cieszy zakup pajacyka na spacery, jest misiowy z uszami w kolorze czekoladowym z h&m. Zapłaciłam za niego 28 zł a nówka ok 100 zł.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ