Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mitaka wrote:Dziewczynki ćwiczycie coś troszkę jakieś ćwiczenia czy rozciągania? Może macie jakieś sprawdzone ćwiczonka - bo ja bym się z chęcią poruszała trochę
Przed ciążą często ćwiczyłam z mel b, trochę rzadziej z chodakowską a teraz znalazłam coś takiego
https://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU
i może dzisiaj się troszkę powyginam....
ja cwicze zestaw 1 i zestaw 2 co drugi dzien z tej strony: http://apfitness.pl/ciaza?start=22, kazde cwiczenie 3x15 powtorzen, okolo godziny to zajmujeMonica lubi tę wiadomość
-
lubek wrote:Monica, a w ktorym jestes tyg? Ja bylam w 21t0d i moj wazyl 424g i wydawalo sie to w sam raz
Kochana ginekolog wyliczył że to 20 tyg i 3 dni:)nie mówił że jest za duży to ja tak popatrzyłam na Wasze wpisy i mówię o cholercia mój chyba jakiś kolos i troszkę się zmartwiłam.
I powiem wam coś czego miałam nie pisać żebyście nie wzięły mnie za kretynkę mam strasznie wrażliwy pępek dokładnie mam takie laskotki że generalnie sama sobie nawet nie dotykam a mały miał głowe na wysokości pępka lekarz jeździ mi tą głowicą dwa razy dałam radę ale za trzecim razem zepchnęłam mu rękę i tak zaczęłam się śmiać że się popłakałam oczywiście przeprosiłam go, ale on później śmiał się stale ze mnie i mówi że jestem jedynym takim przypadkiem bo pacjentki określają jako coś bolesnego nawet nieprzyjemnego a ja ze śmiechu się popłakałam:)originał jestem normalnie jak mój syn:)
Anoolka, Agrafka, Aniqa, lubek, agatas, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no,ubaw już był na początku zmierzył mi ciśnienie a tu wynik wyskakuje ZERO ja do niego nie żyje wiedziałam że mam niskie ciśnienie ale że aż tak, ale za drugim razie wyszło ok hehe no dziś było śmiesznie tylko szkoda że nie udało się badania zrobić do końca a tak się cieszyłam:(,starałam się nie chichrać mówię dam rade ale nic to nie jestem tak mocna jak myślałam dziękuje, że wstawiłyście ćwiczenia jutro troszkę powyginam się może wreszcie osłabienie mi minie ciągle bym spała:( ale podobno to moja tarczyca.
-
Hej
Jestem po wczorajszym nieudanym usg. Lekarz stwierdził że jednak za wcześniej zostałam zapisana, potem jego sprzęt wyliczył że dziecko jest o ponad tydzień starsze. Nie powiedział nic konkretnego, nic nie sprawdził, nawet nie wiem ile mały teraz ma cm. Wyszłam wkurwiona z wizyty. Potem na parenting.pl sprawdziłam wymiary biometryczne płodu dla mojego tygodnia i okazało się że główka i nogi są na 95 centylu a brzuszek na 5 centylu ale mieszczę się w swoim tyg. Zmartwiła mnie ta rozbieżność. Ale lekarz był słabo ogarnięty i nie mam pewności czy zrobił dobrze jakikolwiek pomiar. Za to dużo gadał o dupie maryni. Tyle tylko dobrego że pooglądałam małego. Nie pójdę drugi raz do tego lekarza mimo że polecił go mój gin.
Dzisiaj zadzwoniłam do swojego gina i powiedziałam że jestem bardzo niezadowolona z poleconego lekarza. Był zdziwiony, w końcu powiedział że jeśli chcę to żebym poszła tam gdzie sama uważam. Tak też zrobię. Zapisałam się już (do sprawdzonego przez siebie w poprzedniej ciąży) na 9 czerwca wieczorem. Pytałam położnej która zapisywała czy na pewno 20 tyg i 3 dni ciąży to odpowiedni moment na połówkowe,powiedziała że jak najbardziej. Także czekam cierpliwe do poniedziałku.Matka fantastycznej 4 -
czasem lekarze są naprawdę pomyleni nieźle wcale się nie dziwie że wyszłaś zła zwłaszcza że jak każda matka chcesz rzetelnych informacji dobrze że zmieniłaś lekarza a do 9-go szybko zleci. Mój lekarz jest dość młody dlatego myślałam że będzie taki jak napisałaś gadał o nie wiadomo czym itd ale się na szczęście pomyliłam jest bardzo szczegółowy, dokładny i na każde pytania odpowiada cierpliwie jeśli chodzi o dziecko to póki nie sprawdzi absolutnie wszystkiego nie wyjdę z gabinetu.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ha jeszcze odnośnie usg 4d, ja robiłam w 22 tyg.i potem poszłam na wizyte do mojego lekarza który mówił że to za wsześniej!!! Że czemu nie zapytałam go,to by mi powiedział że musi być 24 tyg bo chodzi o to że od 22 dziecko nabiera tłuszczyku i widać co i jak z nim wtedy dopiero. Ale z tego co piszecie to wy macie też przed 24 tyg, pewnie co lekarz to inne zdanie
-
Aniqa wrote:A ha jeszcze odnośnie usg 4d, ja robiłam w 22 tyg.i potem poszłam na wizyte do mojego lekarza który mówił że to za wsześniej!!! Że czemu nie zapytałam go,to by mi powiedział że musi być 24 tyg bo chodzi o to że od 22 dziecko nabiera tłuszczyku i widać co i jak z nim wtedy dopiero. Ale z tego co piszecie to wy macie też przed 24 tyg, pewnie co lekarz to inne zdanieMatka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ania.g wrote:To ja już zgłupiałam. Nie chcę znów pójść za wcześnie.
Ania, polowkowe sie robi w 21 lub 22 tygodniu - mozesz wybrac. Tak mowil mi lekarz. Ja bylam w 22 tyg.
Z tego co piszesz to twoje badanie wypada w 21 - wiec ok