WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę raz w tyg na basen, a tak dużo chodzę:) ale też muszę się zabarać za takie ćwiczenia na macie:)

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny! Byłam dziś w lumpeksie i zobaczcie co znalazłam :) A za to wszystko zapłaciłam 10,70 zł :)
    31f48d4bea4b8927m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 17:47

Monica, Aniqa, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • lubek Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczynki ćwiczycie coś troszkę jakieś ćwiczenia czy rozciągania? Może macie jakieś sprawdzone ćwiczonka - bo ja bym się z chęcią poruszała trochę :) Przed ciążą często ćwiczyłam z mel b, trochę rzadziej z chodakowską a teraz znalazłam coś takiego

https://www.youtube.com/watch?v=vJ6iOB_-tJU

i może dzisiaj się troszkę powyginam....

ja cwicze zestaw 1 i zestaw 2 co drugi dzien z tej strony: http://apfitness.pl/ciaza?start=22, kazde cwiczenie 3x15 powtorzen, okolo godziny to zajmuje

Monica lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    ja cwicze zestaw 1 i zestaw 2 co drugi dzien z tej strony: http://apfitness.pl/ciaza?start=22, kazde cwiczenie 3x15 powtorzen, okolo godziny to zajmuje

Wypróbuję :)

lubek lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Monica, a w ktorym jestes tyg? Ja bylam w 21t0d i moj wazyl 424g i wydawalo sie to w sam raz ;)

Kochana ginekolog wyliczył że to 20 tyg i 3 dni:)nie mówił że jest za duży to ja tak popatrzyłam na Wasze wpisy i mówię o cholercia mój chyba jakiś kolos i troszkę się zmartwiłam.

I powiem wam coś czego miałam nie pisać żebyście nie wzięły mnie za kretynkę mam strasznie wrażliwy pępek dokładnie mam takie laskotki że generalnie sama sobie nawet nie dotykam a mały miał głowe na wysokości pępka lekarz jeździ mi tą głowicą dwa razy dałam radę ale za trzecim razem zepchnęłam mu rękę i tak zaczęłam się śmiać że się popłakałam oczywiście przeprosiłam go, ale on później śmiał się stale ze mnie i mówi że jestem jedynym takim przypadkiem bo pacjentki określają jako coś bolesnego nawet nieprzyjemnego a ja ze śmiechu się popłakałam:):) originał jestem normalnie jak mój syn:)

Anoolka, Agrafka, Aniqa, lubek, agatas, Kajaoli, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lekarz miał ubaw ;)

Monica lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no,ubaw już był na początku zmierzył mi ciśnienie a tu wynik wyskakuje ZERO ja do niego nie żyje wiedziałam że mam niskie ciśnienie ale że aż tak, ale za drugim razie wyszło ok hehe no dziś było śmiesznie tylko szkoda że nie udało się badania zrobić do końca a tak się cieszyłam:(,starałam się nie chichrać mówię dam rade ale nic to nie jestem tak mocna jak myślałam dziękuje, że wstawiłyście ćwiczenia jutro troszkę powyginam się może wreszcie osłabienie mi minie ciągle bym spała:( ale podobno to moja tarczyca.

• ania.g Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem po wczorajszym nieudanym usg. Lekarz stwierdził że jednak za wcześniej zostałam zapisana, potem jego sprzęt wyliczył że dziecko jest o ponad tydzień starsze. Nie powiedział nic konkretnego, nic nie sprawdził, nawet nie wiem ile mały teraz ma cm. Wyszłam wkurwiona z wizyty. Potem na parenting.pl sprawdziłam wymiary biometryczne płodu dla mojego tygodnia i okazało się że główka i nogi są na 95 centylu a brzuszek na 5 centylu ale mieszczę się w swoim tyg. Zmartwiła mnie ta rozbieżność. Ale lekarz był słabo ogarnięty i nie mam pewności czy zrobił dobrze jakikolwiek pomiar. Za to dużo gadał o dupie maryni. Tyle tylko dobrego że pooglądałam małego. Nie pójdę drugi raz do tego lekarza mimo że polecił go mój gin.
    Dzisiaj zadzwoniłam do swojego gina i powiedziałam że jestem bardzo niezadowolona z poleconego lekarza. Był zdziwiony, w końcu powiedział że jeśli chcę to żebym poszła tam gdzie sama uważam. Tak też zrobię. Zapisałam się już (do sprawdzonego przez siebie w poprzedniej ciąży) na 9 czerwca wieczorem. Pytałam położnej która zapisywała czy na pewno 20 tyg i 3 dni ciąży to odpowiedni moment na połówkowe,powiedziała że jak najbardziej. Także czekam cierpliwe do poniedziałku.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem lekarze są naprawdę pomyleni nieźle wcale się nie dziwie że wyszłaś zła zwłaszcza że jak każda matka chcesz rzetelnych informacji dobrze że zmieniłaś lekarza a do 9-go szybko zleci. Mój lekarz jest dość młody dlatego myślałam że będzie taki jak napisałaś gadał o nie wiadomo czym itd ale się na szczęście pomyliłam jest bardzo szczegółowy, dokładny i na każde pytania odpowiada cierpliwie jeśli chodzi o dziecko to póki nie sprawdzi absolutnie wszystkiego nie wyjdę z gabinetu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za rade odnośnie cukrzycy, ja mam jutro pierwsze spotkanie z położną o 8.30. Jesteśmy w trakcie remontu i jestem wyczerpana, jestem już w łóżeczku i wybieram sie do spania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Hello dziewczyny! Byłam dziś w lumpeksie i zobaczcie co znalazłam :) A za to wszystko zapłaciłam 10,70 zł :)
    31f48d4bea4b8927m.jpg
    Super ciuszki! Właśnie też będe sie rozglądać za spodenkami i sukieneczką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego pępka,to jest wystający jak nigdy, taka mała kulka. Śmieszny taki. A co do brzucha to chyba narazie nierośnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ha jeszcze odnośnie usg 4d, ja robiłam w 22 tyg.i potem poszłam na wizyte do mojego lekarza który mówił że to za wsześniej!!! Że czemu nie zapytałam go,to by mi powiedział że musi być 24 tyg bo chodzi o to że od 22 dziecko nabiera tłuszczyku i widać co i jak z nim wtedy dopiero. Ale z tego co piszecie to wy macie też przed 24 tyg, pewnie co lekarz to inne zdanie

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi moja lekarka wyliczyła kiedy mam iść na połówkowe, normalnie daty mi dała. I ja tez byłam w 22 tyg:)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A ha jeszcze odnośnie usg 4d, ja robiłam w 22 tyg.i potem poszłam na wizyte do mojego lekarza który mówił że to za wsześniej!!! Że czemu nie zapytałam go,to by mi powiedział że musi być 24 tyg bo chodzi o to że od 22 dziecko nabiera tłuszczyku i widać co i jak z nim wtedy dopiero. Ale z tego co piszecie to wy macie też przed 24 tyg, pewnie co lekarz to inne zdanie
    To ja już zgłupiałam. Nie chcę znów pójść za wcześnie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no połówkowe jest między 20 czy 21 a 24, z tego co ja miałam napisane na skierowaniu

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale czym innym jest usg połówkowe a czym innym 4 D

Anoolka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    dziewczyny ale czym innym jest usg połówkowe a czym innym 4 D
    ahhh przepraszam, racja. Ja cały czas myślę o połówkowym ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania jak chcesz połówkowe termin masz dobry jak usg 4D to im później tym lepszy widok :)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    To ja już zgłupiałam. Nie chcę znów pójść za wcześnie.

Ania, polowkowe sie robi w 21 lub 22 tygodniu - mozesz wybrac. Tak mowil mi lekarz. Ja bylam w 22 tyg.
    Z tego co piszesz to twoje badanie wypada w 21 - wiec ok :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 316 317 318 319 320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ