X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • loveyou88 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam bardzo intensywny tydzień:) Dziś odbieramy nasze wymarzone mieszkanko:) prosimy trzymać kciuki a jutro USG połówkowe:) juppi:)

ania.g, Anoolka, paaolka, pestka, agatas, anka_a, Monica, caterinka lubią tę wiadomość

uwo9lhb8zmyz8z02.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    MOI najpierw kombinowałam z migdałami i herbatą miętową, ale pomagały tylko na chwilę, tak jak piszesz. A kefir, maślankę albo jogurty lubisz? Też powinny pomóc. Ja za samym mlekiem nie przepadam i piję z kakao :) Nigdy nie miałam zgagi przed ciążą, teraz mi doskwiera jak przez 2-3 dni nie wypiję mleka.

Z rzeczy, które wymieniłaś przełknę tylko jogurt, ale owocowy :/ Chyba faktycznie zaopatrzę się w Rennie, tak na wszelki wypadek "na czarną godzinę". Wczoraj na szczęście miałam pierwszy dzień bez zgagi i liczę na to, że nie wejdzie ona w mój codzienny porządek dnia ;)

A tak poza tym, to dzień dobry wszystkim!!!!!!!! :)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie troche lipa bo nie mogę chodzić. Rwa kulszowa w lewej pachwinie. Byłam u lekarza jedyne co mogę to paracetamol. Dostalam skierowanie do ortopedy ale na ...... za dwa tygodnie :( Spróbuje dzisiaj o 16 dostać się przed kolejnościa ale wątpie że ludzie mi na to pozwolą.

Dziewczyny czy jesli mnie cos bardzo boli to mój malutki to czuje?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mi lekarz na zgagę polecał Gaviscon bezpieczny w ciąży są tabletki, płyn, i chyba gumy do żucia :)

MOI, ania.g lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Hej, tak do was zajrzałam z sentymentu... ;) Widzę, że temat zgagowy - moja siostra w ciąży mieszała wodę z dwoma łyżkami octu jabłkowego i to jej pomagało na zgagę. Dla mnie nie do przełknięcia, ale może którejś pomoże.

Mam prośbę do założycielki wątku, żeby mnie skasowała z listy na 1 stronie. Miałam termin na 23 października, ale los sprawił, że teraz znalazłam się w styczniówkach. ;)

Wow Ola to gratulacje! :-) super ze udalo Ci sie znow zafasolkowac :-) To zycze Ci jak najmniej dolegliwosci i zebys w styczniu przytulila sliczego zdrowego dzidziusia :-) teraz musi byc wszystko dobrze :) :)

pestka, olka25, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jako ze jestem dekoratorem wnetrz z wyksztalcenia postanowilam zrobic mala selekcje wystroju wnetrz pokoi dla dziewczynek i chlopcow :) na pierwszy rzut kolekcja w rozowych barwach dla mamusiek, ktore oczekuja dziewczynek i szukaja ciekawych pomyslow na wystroj kacika lub pokoju dla swojej ksiezniczki :)
    Nastepnym razem bedzie kolekcja dla chlopcow :)

t6eaoo.jpg
    23ubhw7.jpg
    qys67l.jpg
    dvjci9.jpg
    10xdfnp.jpg
    2d1sj75.jpg
    4ihqn9.jpg
    tysns.jpg
    vo5zfa.jpg
    nlq781.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 10:40

Anoolka, pestka, ania.g, Monica, Agrafka, paaolka, lubek, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Hej, tak do was zajrzałam z sentymentu... ;) Widzę, że temat zgagowy - moja siostra w ciąży mieszała wodę z dwoma łyżkami octu jabłkowego i to jej pomagało na zgagę. Dla mnie nie do przełknięcia, ale może którejś pomoże.

Mam prośbę do założycielki wątku, żeby mnie skasowała z listy na 1 stronie. Miałam termin na 23 października, ale los sprawił, że teraz znalazłam się w styczniówkach. ;)

Super Ola! Gratulacje!:) chcesz, zeby skasowac cie z listy czy zapisac twoj nowy termin?
    Bardzo sie ciesze, ze udalo sie tak szybko i bedziesz styczniowa mamusia :)
    Wszystkiego dobrego :):)

pestka, olka25, Monica, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne te pokoiki :)
    to ja czekam na propozycję dla chłopców:D
    no i witam się z samego rana! :)) dziś mam wizytę o 15:30, to sobie znów podejrzę małego, a tymczasem pisanie pracy mgr i inka...;)

Kajaoli, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my idziemy na comiesieczna wizyte kontrolna jutro rano. Na pewno tez podejrze maluszka :)

anka_a, paaolka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto kolekcja dla chlopcow :)
    Ja bede urzadzac kacik dla Charliego w stylu jak na pierwszym zdjeciu, tym bardziej, ze mam u siebie parkiet.

sbr9ms.jpg
    3481to5.jpg
    2prihbt.jpg
    206ybl5.jpg
    2ih76ew.jpg
    161di5k.jpg
    2552eqt.jpg
    bhio9e.jpg
    ff6z5k.jpg
    2ltjz3t.jpg
    2u8gpqa.jpg

ania.g, paaolka, lubek, Nelly lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/CiazaDrogaMailowa?fref=ts

w wolnych chwilach można sobie poczytać :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te pokoiki dla chłopców równie piękne! my już mamy pokój mały pomalowany na zielono-żółto, więc u nas raczej będzie jasne drewienko + dodatki:) ale jeszcze o tym nie myślałam, maluszek i tak na początku będzie spał z nami w sypialni:))

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaczenie koloru zoltego i zielonego wplywa na ludzki uklad pokarmowy i reguluje jego prace.
    W miejscu, gdzie wystepuje to polaczenie kolorystyczne naturalnie przerywamy posilek w momencie gdy nie jestesmy juz glodni, czyli nie grozi nam otylosc :) mozna by powiedziec, ze te kolory to samo zdrowie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:08

Anoolka, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D moje dziecko nie będzie otyłe! :P dobrze wiedzieć ;)

Anoolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pokoiki. Nie mamy za dużo miejsca, więc Marcel będzie z nami w sypialni przez pierwszy rok. Potem wprowadzi się do młodszej siostry. No chyba że trafimy 6 w lotto to wtedy będzie miał własny pokój ;)

Anoolka, anka_a, ao12. lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmhhmm :) to szczera prawda. Najgorsze jest polaczenie zoltego i czerwonego gdyz wspomaga apetyt, w takim otoczeniu caly czas odczuwamy glod. Dobrym przykladem jest Mac Donald, ktorego restauracje sa urzadzane wedlug tej filozofii :) mozecie mi wierzyc, zajmuje sie tym juz od pietnastu lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 12:24

Anoolka, anka_a, MOI, Strokrotka, paaolka, lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Super pokoiki. Nie mamy za dużo miejsca, więc Marcel będzie z nami w sypialni przez pierwszy rok. Potem wprowadzi się do młodszej siostry. No chyba że trafimy 6 w lotto to wtedy będzie miał własny pokój ;)

To tak samo jak u nas, mamy bardzo ladne mieszkanie ale obecnie nie ma dodatkowego pokoiku dla maluszka.
    Planujemy zakup domu za rok albo dwa. Teraz maly bedzie z nami.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne pokoiki:)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:43

olka25 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Mmmhhmm :) to szczera prawda. Najgorsze jest polaczenie zoltego i czerwonego gdyz wspomaga apetyt, w takim otoczeniu caly czas odczuwamy glod. Dobrym przykladem jest Mac Donald, ktorego restauracje sa urzadzane wedlug tej filozofii :) mozecie mi wierzyc, zajmuje sie tym juz od pietnastu lat :)
    To ja mam w sypialni jedną ścianę ciemno czerwoną, reszta biel złamana beżem ale bardzo jasna. Na jaki kolor proponujesz przemalować?
    Zielonego nie zniosę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:06

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ