X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakis sposob na rwe kulszowa? Bo juz mnie pare razy zlapalo i nie jest to przyjemne.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj York chyba nie czuje :P bo ani nie wacha ani nie lize ;) ani nei zachowuje sie inaczej :D

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece zdychac po pysznym obiadku :) na podwieczorek beda truskawy ze smietana i cukrem :) no i jak dam rade wciagnac to jeszcze salatke z tunczyka zrobilam ale nie mialam narazie miejsca by sprobowac :D
    zajrze jutro, paaa! :)

paaolka lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    współczuję tej całej sytuacji...masz sie lepiej dzisiaj? 3% to na prawdę malutko :)

Dziękuję, jest ok:).

caterinka, pestka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja niewymiotowalam wcale, i nastawilam sie na chlopca bo wszyscy mowili ze na bank chlopak. Teraz musze sie przestawic ze mam Hanie. Moja malenka dziewczynka.
    Hania ma 480 g wiec jest taka normalna na trn tydzien. Przynajmniej tak mowila lekarka. Ciesze sie ze zdrowa i ruchliwa jest a to ponoc bardzo dobrze.
    ja tez nie wymiotowalam i rowniez bylam pewna,ze w brzuszku mam chlopca...teraz tak mi jakos dziwnie mowic o dziecku ,,ona,,

• mad8 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Hej dziewczyny
    Już jestem po usg 4d, mam wbrew tego co mówili wszyscy DZIEWCZYNKE, i powiem że jestem mikroskopijnie zawiedziona,bo ani jedna osoba co znam nie wskazała na dziewczynke,tylko wszyscy na chłopca. W moim przypadku ani jeden przesąd ludowy sie nie sprawdził.a wszystko też wskazywało na chłopca.
    Mała będzie Hanią, waży 480 g, i rozwija sie prawidłowo :)

Piękne imię:).

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja od początku czułam, że będzie dziewczynka, a mi dwóch lekarzy powiedziało, że prawdopodobnie chłopak...zobaczymy jaką będziemy mieli niespodziankę:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko wskazywało na chłopca, każdy tak mówił i też miałam takie przeczucie a tu niespodzianka i dziewczynka :-P
    Kajaoli dopisz mnie na listę: przewidywana data porodu 16 październik, córka 1 mc starań.

A i jeszcze okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego nie czuję tak jak większość z Was ruchów małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:05

Monica, pestka, paaolka, Kajaoli, caterinka, MartaR.. lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    maz mowi tak "gdy myslalas ze to corka, mowilas mi ze bedzie Matylda i koniec - nie interesowalo cie moje zdanie, wiec teraz niech cie nie interesuje imie naszego syna bo ja wybieram" zesz!! oczywiscie nei mowi tego hamsko, tylko pol usmiechem ale ejdnak mi dziala na nerwy!!

Oj tam oj tam on jeszcze nie wie, że zmieni zdanie do października jeszcze masz czas kochana:)Kobietki najważniejsze aby dzieciaczki były zdrowe pewnie, że każda z nas marzyła skrycie o danej płci ja też byłam nastawiona na córeczkę ale ma być chłopiec i też go kocham NAJWAŻNIEJSZE TO NASZE I BOBASKÓW ZDROWIE. Pozdrawiam zmykam bo od tych upałów (tak przypuszczam)strasznie puchną mi stopy wyglądam jak słoń:(

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja mam beagla :P Jeśli jesteście zdrowi na umyśle to nigdy nie kupujcie tej rasy ;) Kocham moją sunie ale już kilka razy miałam ją ochotę komuś oddać tak nabroiła ;)
    A ja mam beagla od 10 lat i w życiu nie zamieniłabym jej na żadną inną :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    A i jeszcze okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego nie czuję tak jak większość z Was ruchów małej.
    Z tym łożyskiem to chyba nie do końca bo ja też mam na przedniej a bulgoty czuje od 17 tyg a kopniaki od 19. To chyba indywidualna sprawa jak się odczuwa.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, brzusio taki jak mój, tylko że u mnie już 19t2d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:42

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałam napisać wcześniej, moja mała jest ułożona poprzecznie, trochę się tym martwię:(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Kajaoli świetny piesek ja mam też pieska rasy shar pei straszny pieszczoch, ale na brzuch nie może mi się położyć za duży choć powiem Wam że zauważyłam coś dziwnego często wącha mi brzuch jak leże...czy pies może wyczuć maluszka?nie wiem, ale wcześniej tego nie robił.

Ja też zauwazyłam coś dziwnego, mój pies mniej więcej od kwietnia przy każdej możliwej okazji kładzie głowę na mój brzuch :)
    zastanawiam się czy on czuje biecie serca dziecka?

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Wszystko wskazywało na chłopca, każdy tak mówił i też miałam takie przeczucie a tu niespodzianka i dziewczynka :-P
    Kajaoli dopisz mnie na listę: przewidywana data porodu 16 październik, córka 1 mc starań.

Ja też mam łożysko z przodu brzucha i lekarz powiedział, że będę czuła maluszka trochę później przez to i żeby się nie martwić. Bo on ma dodatkową poduchę z łożyska do przekopania żebyśmy poczuły :)
    Ja go już codziennie po troszkę czuję, ale lekko i rzadko.

ao12. lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:08

ania.g, agatas, Kajaoli lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ania ja też nie zamieniłabym swojej na żadną inną, ale jak ktoś mnie się pyta o zdanie to zawsze odradzam. Nawet jak sprzedawałam szczeniaki to mówiłam tylko o najgorszych stronach tej rasy i niektóre osoby rezygnowały. Serce by mi pękło jakbym się dowiedziała że ktoś się pozbył szczeniaka bo nie dawał sobie z nim rady :( A tak to wzięły je dziewczyny u których z tego co wiem mają naprawdę dobrze :) Jeden szczeniak np zjadł swojej pani nowe okulary za 1000zł i "przeżył" a drugi notorycznie kradnie prawe buty mieszkańcom miasteczka i znosi je do swojego domu ;) Kochane psiaczki :D
    Moja kocha wędrówki i kanapki panów z budowy. A jak się cieszy to merda całą sobą :)

Anoolka lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
    9-10 tydzień - 5 g
    11-12 tydzień - 12 g
    13-14 tydzień - 25 g
    15-16 tydzień - 80 g
    17-18 tydzień - 150 g
    19-20 tydzień - 260 g
    21-22 tydzień - 350 g
    23-24 tydzień - 540 g
    25-26 tydzień - 900 g
    27-28 tydzień - 1100 g
    29-30 tydzień - 1360 g
    31-32 tydzień - 1800 g
    33-34 tydzień - 2250 g
    35-36 tydzień - 2750 g
    37-38 tydzień - 3100 g
    39-40 tydzień - 3600 g

Na tym etapie ciąży dzieci bardzo szybko przybierają na wadze

No nie, nie rob mi tego Marta ;) jestem pewna, ze jak jutro lekarka zmierzy malego to bedzie mial okolo 600gr a jestem w 22 tygodniu ciazy..
    Dla przypomnienia, maluch wazyl 289 gr trzy tygodnie temu.. :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przybywa dziewczynek :) i to takich niespodziewanych :) gratulacje dziewczyny :) ja tez sie zastanawiam czy mój wstępnie stwierdzony chłopaczek nie okaże się jednak małą kobietką...wtedy tez bym prawdopodobnie nazwała córcię Hania - czyli byłaby już druga Hania w gronie ;) ale zobaczymy...

Spijcie dobrze mamusie! :D

Aniqa, Kakabaka, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    No nie, nie rob mi tego Marta ;) jestem pewna, ze jak jutro lekarka zmierzy malego to bedzie mial okolo 600gr a jestem w 22 tygodniu ciazy..
    Dla przypomnienia, maluch wazyl 289 gr trzy tygodnie temu.. :)

Chłop jak dąb ;-)

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ