Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pestka wrote:współczuję tej całej sytuacji...masz sie lepiej dzisiaj? 3% to na prawdę malutko
Dziękuję, jest ok:).caterinka, pestka, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAniqa wrote:Ja niewymiotowalam wcale, i nastawilam sie na chlopca bo wszyscy mowili ze na bank chlopak. Teraz musze sie przestawic ze mam Hanie. Moja malenka dziewczynka.
Hania ma 480 g wiec jest taka normalna na trn tydzien. Przynajmniej tak mowila lekarka. Ciesze sie ze zdrowa i ruchliwa jest a to ponoc bardzo dobrze. -
Aniqa wrote:Hej dziewczyny
Już jestem po usg 4d, mam wbrew tego co mówili wszyscy DZIEWCZYNKE, i powiem że jestem mikroskopijnie zawiedziona,bo ani jedna osoba co znam nie wskazała na dziewczynke,tylko wszyscy na chłopca. W moim przypadku ani jeden przesąd ludowy sie nie sprawdził.a wszystko też wskazywało na chłopca.
Mała będzie Hanią, waży 480 g, i rozwija sie prawidłowo
Piękne imię.
-
Wszystko wskazywało na chłopca, każdy tak mówił i też miałam takie przeczucie a tu niespodzianka i dziewczynka
Kajaoli dopisz mnie na listę: przewidywana data porodu 16 październik, córka 1 mc starań.
A i jeszcze okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego nie czuję tak jak większość z Was ruchów małej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 20:05
Monica, pestka, paaolka, Kajaoli, caterinka, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
Scęście wrote:maz mowi tak "gdy myslalas ze to corka, mowilas mi ze bedzie Matylda i koniec - nie interesowalo cie moje zdanie, wiec teraz niech cie nie interesuje imie naszego syna bo ja wybieram" zesz!! oczywiscie nei mowi tego hamsko, tylko pol usmiechem ale ejdnak mi dziala na nerwy!!
Oj tam oj tam on jeszcze nie wie, że zmieni zdanie do października jeszcze masz czas kochana:)Kobietki najważniejsze aby dzieciaczki były zdrowe pewnie, że każda z nas marzyła skrycie o danej płci ja też byłam nastawiona na córeczkę ale ma być chłopiec i też go kocham NAJWAŻNIEJSZE TO NASZE I BOBASKÓW ZDROWIE. Pozdrawiam zmykam bo od tych upałów (tak przypuszczam)strasznie puchną mi stopy wyglądam jak słońAniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Ja mam beagla
Jeśli jesteście zdrowi na umyśle to nigdy nie kupujcie tej rasy
Kocham moją sunie ale już kilka razy miałam ją ochotę komuś oddać tak nabroiła
Kajaoli lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ao12. wrote:A i jeszcze okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego nie czuję tak jak większość z Was ruchów małej.
-
Monica wrote:Kajaoli świetny piesek ja mam też pieska rasy shar pei straszny pieszczoch, ale na brzuch nie może mi się położyć za duży choć powiem Wam że zauważyłam coś dziwnego często wącha mi brzuch jak leże...czy pies może wyczuć maluszka?nie wiem, ale wcześniej tego nie robił.
Ja też zauwazyłam coś dziwnego, mój pies mniej więcej od kwietnia przy każdej możliwej okazji kładzie głowę na mój brzuch
zastanawiam się czy on czuje biecie serca dziecka?Kajaoli lubi tę wiadomość
-
ao12. wrote:Wszystko wskazywało na chłopca, każdy tak mówił i też miałam takie przeczucie a tu niespodzianka i dziewczynka
Kajaoli dopisz mnie na listę: przewidywana data porodu 16 październik, córka 1 mc starań.
A i jeszcze okazało się, że mam łożysko na przedniej ścianie, dlatego nie czuję tak jak większość z Was ruchów małej.
Ja go już codziennie po troszkę czuję, ale lekko i rzadko.ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Ania ja też nie zamieniłabym swojej na żadną inną, ale jak ktoś mnie się pyta o zdanie to zawsze odradzam. Nawet jak sprzedawałam szczeniaki to mówiłam tylko o najgorszych stronach tej rasy i niektóre osoby rezygnowały. Serce by mi pękło jakbym się dowiedziała że ktoś się pozbył szczeniaka bo nie dawał sobie z nim rady
A tak to wzięły je dziewczyny u których z tego co wiem mają naprawdę dobrze
Jeden szczeniak np zjadł swojej pani nowe okulary za 1000zł i "przeżył" a drugi notorycznie kradnie prawe buty mieszkańcom miasteczka i znosi je do swojego domu
Kochane psiaczki
Anoolka lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
MartaR.. wrote:Poniżej średnia waga dziecka dla 9-39 tygodnia ciąży.
9-10 tydzień - 5 g
11-12 tydzień - 12 g
13-14 tydzień - 25 g
15-16 tydzień - 80 g
17-18 tydzień - 150 g
19-20 tydzień - 260 g
21-22 tydzień - 350 g
23-24 tydzień - 540 g
25-26 tydzień - 900 g
27-28 tydzień - 1100 g
29-30 tydzień - 1360 g
31-32 tydzień - 1800 g
33-34 tydzień - 2250 g
35-36 tydzień - 2750 g
37-38 tydzień - 3100 g
39-40 tydzień - 3600 g
Na tym etapie ciąży dzieci bardzo szybko przybierają na wadze
No nie, nie rob mi tego Martajestem pewna, ze jak jutro lekarka zmierzy malego to bedzie mial okolo 600gr a jestem w 22 tygodniu ciazy..
Dla przypomnienia, maluch wazyl 289 gr trzy tygodnie temu..
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
No to przybywa dziewczynek
i to takich niespodziewanych
gratulacje dziewczyny
ja tez sie zastanawiam czy mój wstępnie stwierdzony chłopaczek nie okaże się jednak małą kobietką...wtedy tez bym prawdopodobnie nazwała córcię Hania - czyli byłaby już druga Hania w gronie
ale zobaczymy...
Spijcie dobrze mamusie!Aniqa, Kakabaka, Kajaoli, MartaR.. lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:No nie, nie rob mi tego Marta
jestem pewna, ze jak jutro lekarka zmierzy malego to bedzie mial okolo 600gr a jestem w 22 tygodniu ciazy..
Dla przypomnienia, maluch wazyl 289 gr trzy tygodnie temu..
Chłop jak dąbKajaoli lubi tę wiadomość