X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Podeślij mi maila tu albo na fb :)

Jak ktoś jeszcze chce "W oczekiwaniu na dziecko" to piszcie :)
    Poszło na fb :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety ;) bylam ostatnio na usg w moim brzuszku tym razem zamieszkuje dziewczynka ;) wszystko niby ok ale powiedzial dr,ze mala ma nerki powiekszone i trzeba bedzie kontrolowac...mi tez juz brzuch podskakuje ;) i dokuczaja mi nogi po dluzszym spacerku

paaolka, anka_a, MartaR.., Monica, Kakabaka, caterinka, Anoolka, lubek, poczwarkah, mad8 lubią tę wiadomość

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wam powiem ze ja moze jakas dziwna jestem ale ja nei umiem sie zmacac i wyczuc :D caly brzuch mam praktycznie taki sam, nad sama cipeczka mam taki twardszy, i odstajacy, wiec albo moje dziecko lezy mega nisko, albo ja nie wiem, bo na wysokosci pepka czy pod nim to ja normalnei mam miekki brzych tak jak i przed ciaza :P
    mad8 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi na jakiej wysokości macie dno macicy? Bo ja mam na wysokości pępka, co odpowiada 24 tyg ciąży a jestem w 19. Brzuszka ciążowego zbyt wyraźnie nie widać a macica już taka duża... no i się zastanawiam czy ja jedna tak mam?

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglaszam wyniki na dzien dzisiajszy:

12 dziewczynek :)
    22 chlopcow :)

anka_a, MartaR.., pestka, Monica, Kakabaka, Agrafka, caterinka, Scęście, Anoolka, lubek, poczwarkah lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
    3% cholera a nastraszyli nas na 100%.

Mogę się tylko domyślać ile nerwów was to kosztowało;(... ale teraz już tylko pozostaje wam się cieszyć :)

mad8 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewuszki

MartaR.., paradise, anka_a, mad8 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czy ja mogę zjeść zupę Szczawiową bo mama zrobiła i cała chata pachnie... Czy są jakieś przeciwwskazania co co szczawiu?

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

uwielbiam wracac co miesiac na ta strone, w sumie co tydzien :) i przesuwac delikatnie i sprawdzac jak sie rozni 17 od 18, a 18 od 20 :) bo w 19 zapomnialam sprawdzic :D :D

paaolka, agatas, paradise, Kajaoli, lubek, mitaka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Kobietki czy ja mogę zjeść zupę Szczawiową bo mama zrobiła i cała chata pachnie... Czy są jakieś przeciwwskazania co co szczawiu?

Nooooo... ja niczego takiego nie slyszalam, nawet zrobilam taka zupe z miesiac temu i zjadlam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:06

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jem bo już nie wytrzymam :-P

Kajaoli, Eweloka84, Scęście lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

uwielbiam wracac co miesiac na ta strone, w sumie co tydzien :) i przesuwac delikatnie i sprawdzac jak sie rozni 17 od 18, a 18 od 20 :) bo w 19 zapomnialam sprawdzic :D :D

Oooo! Super że wkleiłaś ten link :) dziękuję :*:*:*
    Szukałam go we wczesniejszych postach i nie mogłam znalezc, juz w sumie mialam pisac zebys jeszcze raz podala a tu sama wkleiłas :D :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Stronka super, tez mi się podoba :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Wcinaj kochana, smacznego :)
    Scęście wrote:

Fajna stronka, ja uwielbiam znowu tą:
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-10.aspx

agatas lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:25

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety tak mam, na sloncu mam krecka w glowie i napady bezdechu :( tak duszno jest i dziwacznie, taka sie robie jak z waty... jak za dlugo, nei to ze po 1 min na sloncu :)
    a czy wy tez tak macie ze pocicie sie ogromnie? ja nei dosc ze z 3 razy bardziej jak przed ciaza ejsli chdozi o mokrosc to jeszcze i ze 3 razy bardziej smierdzaco, albo po prostu smierdzaco bo zawsze byl to pot bezzapachowy. :( i mnei to wkurza bo bluzka po 1 dniu jest do prania, bo mega zalatuje pod pachami, bleee fuuuj!
    pestka wrote:
    hej dziewczyny :)
    ja mam połówkowe 28.05..czyli za tydzień, już też się nie mogę doczekać...na razie wedle statystyk zasilam chłopięcą stronę, ale...nadal jeszcze się nie nastawiam :)
    czy Wam tez robi się słabo jak długo w tych upałach spacerujecie? Normalnie psiaka nie mogę wybiegać :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije raz dziennie rozpuszczalna z mlekiem :)czasem nei wypije ale to raczej w sob czy niedz bo w tyg jak ejstem w rpacy to jest to pierwsza czynnosc jaka robie p owejsciu do biura :)
    paradise wrote:
    Dziewczyny mam pytanko, pijecie kawkę (chodzi mi bardziej o taką rozpuszczalną z mleczkiem) czy na czas ciąży całkowicie zrezygnowałyście z picia?

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez piję, tyle że baaardzo słabiutka i raz na jakiś tydzień czy coś:) tak to znalazłam inke karmelowa i się nia zachwycam jeszcze, więc nie mam takiej potrzeby kawy :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie mam ten sam problem, 56 czasem jest tak male jak 50 a czasem jak 62... wiec szczerze to nie wiem jakei mam rozmiary tych ciuszkow ;/ niby kupowalam wsyztsko na 56 i 62 :) ale wlasnie te neiktore 62 to jak 68 a 56 jak 62 :P bodziakow to mi chyba nie zabraknie, mam ze 30 na dlugi rekaw i ze 20 na krotki. polspiochow mam przynajmniej z 10, czapek kilka tez, ale nie mam spiochow i pajacow (ale w sumie ja byl wolala body, polspiochy i bluzke)i gór tj bluzeczek sweterkow, co by na bodziaki je zakladal ;)
    paaolka wrote:
    ja na razie mam głównie rozmiar 62, ale kilka sztuk 56 też kupiłam i mam takie same odczucia jak Ty - niektóre 56 są tak duże jak w innych sklepach 62...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj w ogole jeszcze nie kopnal ani razu to ja dopiero sie doczekac nei moge :( niby 2 razy mialam wrazenie z emnei konpelo ale to bylo ponad tydzien temu i nic do dzis, i to bylo doslownie ejdno puk wiec napewno jakis gazik pekl :P
    Smutas wrote:
    Gratuluje dziewczynek :)
    A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne kupowac dopiero po czerwcowej wizycie- kurcze nie chce zapeszac

Aniqa, lubek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ