WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Podeślij mi maila tu albo na fb :)

Jak ktoś jeszcze chce "W oczekiwaniu na dziecko" to piszcie :)
    Poszło na fb :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobiety ;) bylam ostatnio na usg w moim brzuszku tym razem zamieszkuje dziewczynka ;) wszystko niby ok ale powiedzial dr,ze mala ma nerki powiekszone i trzeba bedzie kontrolowac...mi tez juz brzuch podskakuje ;) i dokuczaja mi nogi po dluzszym spacerku

paaolka, anka_a, MartaR.., Monica, Kakabaka, caterinka, Anoolka, lubek, poczwarkah, mad8 lubią tę wiadomość

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to wam powiem ze ja moze jakas dziwna jestem ale ja nei umiem sie zmacac i wyczuc :D caly brzuch mam praktycznie taki sam, nad sama cipeczka mam taki twardszy, i odstajacy, wiec albo moje dziecko lezy mega nisko, albo ja nie wiem, bo na wysokosci pepka czy pod nim to ja normalnei mam miekki brzych tak jak i przed ciaza :P
    mad8 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi na jakiej wysokości macie dno macicy? Bo ja mam na wysokości pępka, co odpowiada 24 tyg ciąży a jestem w 19. Brzuszka ciążowego zbyt wyraźnie nie widać a macica już taka duża... no i się zastanawiam czy ja jedna tak mam?

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglaszam wyniki na dzien dzisiajszy:

12 dziewczynek :)
    22 chlopcow :)

anka_a, MartaR.., pestka, Monica, Kakabaka, Agrafka, caterinka, Scęście, Anoolka, lubek, poczwarkah lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wsparcie.
    Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
    3% cholera a nastraszyli nas na 100%.

Mogę się tylko domyślać ile nerwów was to kosztowało;(... ale teraz już tylko pozostaje wam się cieszyć :)

mad8 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewuszki

MartaR.., paradise, anka_a, mad8 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki czy ja mogę zjeść zupę Szczawiową bo mama zrobiła i cała chata pachnie... Czy są jakieś przeciwwskazania co co szczawiu?

7a4aio4pfp2702id.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

uwielbiam wracac co miesiac na ta strone, w sumie co tydzien :) i przesuwac delikatnie i sprawdzac jak sie rozni 17 od 18, a 18 od 20 :) bo w 19 zapomnialam sprawdzic :D :D

paaolka, agatas, paradise, Kajaoli, lubek, mitaka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Kobietki czy ja mogę zjeść zupę Szczawiową bo mama zrobiła i cała chata pachnie... Czy są jakieś przeciwwskazania co co szczawiu?

Nooooo... ja niczego takiego nie slyszalam, nawet zrobilam taka zupe z miesiac temu i zjadlam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:06

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jem bo już nie wytrzymam :-P

Kajaoli, Eweloka84, Scęście lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

uwielbiam wracac co miesiac na ta strone, w sumie co tydzien :) i przesuwac delikatnie i sprawdzac jak sie rozni 17 od 18, a 18 od 20 :) bo w 19 zapomnialam sprawdzic :D :D

Oooo! Super że wkleiłaś ten link :) dziękuję :*:*:*
    Szukałam go we wczesniejszych postach i nie mogłam znalezc, juz w sumie mialam pisac zebys jeszcze raz podala a tu sama wkleiłas :D :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:

Stronka super, tez mi się podoba :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Wcinaj kochana, smacznego :)
    Scęście wrote:

Fajna stronka, ja uwielbiam znowu tą:
    http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-10.aspx

agatas lubi tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 17:25

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety tak mam, na sloncu mam krecka w glowie i napady bezdechu :( tak duszno jest i dziwacznie, taka sie robie jak z waty... jak za dlugo, nei to ze po 1 min na sloncu :)
    a czy wy tez tak macie ze pocicie sie ogromnie? ja nei dosc ze z 3 razy bardziej jak przed ciaza ejsli chdozi o mokrosc to jeszcze i ze 3 razy bardziej smierdzaco, albo po prostu smierdzaco bo zawsze byl to pot bezzapachowy. :( i mnei to wkurza bo bluzka po 1 dniu jest do prania, bo mega zalatuje pod pachami, bleee fuuuj!
    pestka wrote:
    hej dziewczyny :)
    ja mam połówkowe 28.05..czyli za tydzień, już też się nie mogę doczekać...na razie wedle statystyk zasilam chłopięcą stronę, ale...nadal jeszcze się nie nastawiam :)
    czy Wam tez robi się słabo jak długo w tych upałach spacerujecie? Normalnie psiaka nie mogę wybiegać :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije raz dziennie rozpuszczalna z mlekiem :)czasem nei wypije ale to raczej w sob czy niedz bo w tyg jak ejstem w rpacy to jest to pierwsza czynnosc jaka robie p owejsciu do biura :)
    paradise wrote:
    Dziewczyny mam pytanko, pijecie kawkę (chodzi mi bardziej o taką rozpuszczalną z mleczkiem) czy na czas ciąży całkowicie zrezygnowałyście z picia?

• pestka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez piję, tyle że baaardzo słabiutka i raz na jakiś tydzień czy coś:) tak to znalazłam inke karmelowa i się nia zachwycam jeszcze, więc nie mam takiej potrzeby kawy :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie mam ten sam problem, 56 czasem jest tak male jak 50 a czasem jak 62... wiec szczerze to nie wiem jakei mam rozmiary tych ciuszkow ;/ niby kupowalam wsyztsko na 56 i 62 :) ale wlasnie te neiktore 62 to jak 68 a 56 jak 62 :P bodziakow to mi chyba nie zabraknie, mam ze 30 na dlugi rekaw i ze 20 na krotki. polspiochow mam przynajmniej z 10, czapek kilka tez, ale nie mam spiochow i pajacow (ale w sumie ja byl wolala body, polspiochy i bluzke)i gór tj bluzeczek sweterkow, co by na bodziaki je zakladal ;)
    paaolka wrote:
    ja na razie mam głównie rozmiar 62, ale kilka sztuk 56 też kupiłam i mam takie same odczucia jak Ty - niektóre 56 są tak duże jak w innych sklepach 62...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moj w ogole jeszcze nie kopnal ani razu to ja dopiero sie doczekac nei moge :( niby 2 razy mialam wrazenie z emnei konpelo ale to bylo ponad tydzien temu i nic do dzis, i to bylo doslownie ejdno puk wiec napewno jakis gazik pekl :P
    Smutas wrote:
    Gratuluje dziewczynek :)
    A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne kupowac dopiero po czerwcowej wizycie- kurcze nie chce zapeszac

Aniqa, lubek lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ