Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kobiety
bylam ostatnio na usg w moim brzuszku tym razem zamieszkuje dziewczynka
wszystko niby ok ale powiedzial dr,ze mala ma nerki powiekszone i trzeba bedzie kontrolowac...mi tez juz brzuch podskakuje
i dokuczaja mi nogi po dluzszym spacerku
paaolka, anka_a, MartaR.., Monica, Kakabaka, caterinka, Anoolka, lubek, poczwarkah, mad8 lubią tę wiadomość
-
ja to wam powiem ze ja moze jakas dziwna jestem ale ja nei umiem sie zmacac i wyczuc
caly brzuch mam praktycznie taki sam, nad sama cipeczka mam taki twardszy, i odstajacy, wiec albo moje dziecko lezy mega nisko, albo ja nie wiem, bo na wysokosci pepka czy pod nim to ja normalnei mam miekki brzych tak jak i przed ciaza
mad8 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi na jakiej wysokości macie dno macicy? Bo ja mam na wysokości pępka, co odpowiada 24 tyg ciąży a jestem w 19. Brzuszka ciążowego zbyt wyraźnie nie widać a macica już taka duża... no i się zastanawiam czy ja jedna tak mam? -
mad8 wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Wiecie co znalazłam w papierach z wynikami? Otóż prawdopodobieństwo zespołu Downa ocenili Promyczkowi na 3%.
3% cholera a nastraszyli nas na 100%.
Mogę się tylko domyślać ile nerwów was to kosztowało;(... ale teraz już tylko pozostaje wam się cieszyćmad8 lubi tę wiadomość
-
http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/
uwielbiam wracac co miesiac na ta strone, w sumie co tydzieni przesuwac delikatnie i sprawdzac jak sie rozni 17 od 18, a 18 od 20
bo w 19 zapomnialam sprawdzic
paaolka, agatas, paradise, Kajaoli, lubek, mitaka lubią tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:Kobietki czy ja mogę zjeść zupę Szczawiową bo mama zrobiła i cała chata pachnie... Czy są jakieś przeciwwskazania co co szczawiu?
Nooooo... ja niczego takiego nie slyszalam, nawet zrobilam taka zupe z miesiac temu i zjadlam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 13:06
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Scęście wrote:http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/
uwielbiam wracac co miesiac na ta strone, w sumie co tydzieni przesuwac delikatnie i sprawdzac jak sie rozni 17 od 18, a 18 od 20
Oooo! Super że wkleiłaś ten linkdziękuję :*:*:*
Szukałam go we wczesniejszych postach i nie mogłam znalezc, juz w sumie mialam pisac zebys jeszcze raz podala a tu sama wkleiłas -
MartaR.. wrote:Kobietki czy ja mogę zjeść zupę Szczawiową bo mama zrobiła i cała chata pachnie... Czy są jakieś przeciwwskazania co co szczawiu?
Scęście wrote:http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/
http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy/pierwszy-trymestr/tydzien-10.aspxagatas lubi tę wiadomość
-
niestety tak mam, na sloncu mam krecka w glowie i napady bezdechu
tak duszno jest i dziwacznie, taka sie robie jak z waty... jak za dlugo, nei to ze po 1 min na sloncu
a czy wy tez tak macie ze pocicie sie ogromnie? ja nei dosc ze z 3 razy bardziej jak przed ciaza ejsli chdozi o mokrosc to jeszcze i ze 3 razy bardziej smierdzaco, albo po prostu smierdzaco bo zawsze byl to pot bezzapachowy.i mnei to wkurza bo bluzka po 1 dniu jest do prania, bo mega zalatuje pod pachami, bleee fuuuj!
pestka wrote:hej dziewczyny
ja mam połówkowe 28.05..czyli za tydzień, już też się nie mogę doczekać...na razie wedle statystyk zasilam chłopięcą stronę, ale...nadal jeszcze się nie nastawiam
czy Wam tez robi się słabo jak długo w tych upałach spacerujecie? Normalnie psiaka nie mogę wybiegać -
ja pije raz dziennie rozpuszczalna z mlekiem :)czasem nei wypije ale to raczej w sob czy niedz bo w tyg jak ejstem w rpacy to jest to pierwsza czynnosc jaka robie p owejsciu do biuraparadise wrote:Dziewczyny mam pytanko, pijecie kawkę (chodzi mi bardziej o taką rozpuszczalną z mleczkiem) czy na czas ciąży całkowicie zrezygnowałyście z picia?
-
dokladnie mam ten sam problem, 56 czasem jest tak male jak 50 a czasem jak 62... wiec szczerze to nie wiem jakei mam rozmiary tych ciuszkow ;/ niby kupowalam wsyztsko na 56 i 62
ale wlasnie te neiktore 62 to jak 68 a 56 jak 62
bodziakow to mi chyba nie zabraknie, mam ze 30 na dlugi rekaw i ze 20 na krotki. polspiochow mam przynajmniej z 10, czapek kilka tez, ale nie mam spiochow i pajacow (ale w sumie ja byl wolala body, polspiochy i bluzke)i gór tj bluzeczek sweterkow, co by na bodziaki je zakladal
paaolka wrote:ja na razie mam głównie rozmiar 62, ale kilka sztuk 56 też kupiłam i mam takie same odczucia jak Ty - niektóre 56 są tak duże jak w innych sklepach 62... -
a moj w ogole jeszcze nie kopnal ani razu to ja dopiero sie doczekac nei moge
niby 2 razy mialam wrazenie z emnei konpelo ale to bylo ponad tydzien temu i nic do dzis, i to bylo doslownie ejdno puk wiec napewno jakis gazik pekl
Smutas wrote:Gratuluje dziewczynek
A mam pytanie czy juz jak na dobre poczułyscie ruchy dziecka to zdarzyło sie że dzień bądż dwa wogóle nic nie czulyscie. Mój maluch od wczoraj sie nie rusza i się stresuje