WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Właśnie mam zrobić mocz czy niema cukru w moczu, i niewiem bo na czczo mam niski cukier i napewno nie wyjdzie w moczu. WIEM!!!!!!!! Przeciez ja mam polozną, zapytam ją.
    Przecież mocz oddajesz tuż po wstaniu z łóżka (więc jest na czczo), to krew może być po śniadaniu ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, wysłałam Ci priva

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Przecież mocz oddajesz tuż po wstaniu z łóżka (więc jest na czczo), to krew może być po śniadaniu ;-)
    Ale po co mam go nosić, jak moge nasikać już w labolatorium. Jeszcze dopytam polozną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:53

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mocz oddaje się ten pierwszy, zaraz po przebudzeniu...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    U mnie dziś pogoda fatalna, właśnie lunęło potężnie i mega wiatr jest...a ja sie przeziębiłam, obudziłam się z gardłem zawalonym, kichająca i z bolącą głową..ech, no ale uśmiałam się jak weszłam na wagę :) pierwszy raz w swoim życiu zobaczyłam cyfrę 60 :D Rośniemy z maleństwem :) :) ciekawe ile jeszcze bedzie do przodu, na razie 5,5 kg...
    Zaczynam dziś 24 tydzień :) belly pokazuje ze do końca pozostało mi 118 dni :) Juz się nie moge doczekać naszego Krzysia :) (w końcu udało nam się ostatecznie wybrac imię :D )

Miłego dnia Wam życzę :)

Kajaoli, paradise, Monica, Anoolka, caterinka, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A u mnie piękne słońce, góry widać bardzo ładnie. My już po śniadanku z maleństwem. Mam na stole moją wczorajszą prace czyli te słoiki z konfiturami,które mam zakazane póki co,ale na zime będą.

Ojej, Aniqua, ty masz u siebie widok na gory? Zazdroszcze :):)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dopiszesz na naszą listę imię mojego synusia? :) Krzyś :)

Dziękuję z góry! :*

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, czy któraś z Was mieszka może w Warszawie na Ursynowie, albo w powiecie Piaseczyńskim, ale jeśli tak to podaje linka do bezpłatnej szkoły rodzenia do której się zapisałam ostatnio :)

http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/

Są 4 spotkania, co tydzień, kilka terminów i 3 lokalizacje :) fajnie by było kórąś z Was tam spotkać, ja zaczynam 9.07 w CMP Piaseczno :)

paradise lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to mój gin dał mi ulotke do szkoły rodzenia przy szpitalu, to zapisze sie pod koniec sierpnia, szkoła za darmo.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do szkoły rodzenia to mój gin dał mi ulotke do szkoły rodzenia przy szpitalu, to zapisze sie pod koniec sierpnia, szkoła za darmo.

U mnie jest w szpitalu ale właśnie płatna 350zł....dlatego jak znalazłam informacje o tej bezpłatnej od razu sie zapisałam :) jest od 25 tyg ciązy, to akurat :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kajaoli dopiszesz na naszą listę imię mojego synusia? :) Krzyś :)

Dziękuję z góry! :*

Oczywiscie :) widzialam i pamietam :)
    Krzys to bardzo ladne imie, gratuluje :)

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:35

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nie pamiętam, czy któraś z Was mieszka może w Warszawie na Ursynowie, albo w powiecie Piaseczyńskim, ale jeśli tak to podaje linka do bezpłatnej szkoły rodzenia do której się zapisałam ostatnio :)

http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/

Są 4 spotkania, co tydzień, kilka terminów i 3 lokalizacje :) fajnie by było kórąś z Was tam spotkać, ja zaczynam 9.07 w CMP Piaseczno :)

Hmm fajna opcja :) Tylko, ze ja mieszkam na Mokotowie wiec chyba sie nie zalapie

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuje :) mój mąż miał byc kiedyś Krzysiem, ale wtedy teść się uparł i został Markiem...to teraz bedzie miał wnuczka Krzysia :) mój super chrzestny ma na imie Krzysztof, no i w przedszkolu miałam swojego ulubieńca małego słodkiego Krzysia :) wcześniej synek miał być Kubusiem, ale jednak Krzyś zwycięzył ;)

I dobry wybor ;) Mam w rodzinie malutkiego slodkiego Krzysia i bardzo podoba mi sie to imie ;)

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U nas też pochmurno, ale dziś po raz pierwszy od paru dni mały mnie kopaniem nie obudził..ale jak tylko się z nim przywitałam i położyłam rączkę na brzuchu to dał znak, że mnie słucha :)
    No i chyba zdecydowałam się na Franka...chociaż miałam proroczy sen, że wołam do synka Filip, ale...coś za mną ostatnia bardziej Franciszek chodzi...;)

Ano i Krzyś urocze imię:)
    ja dziś chyba robię chilli con carne, już dawno nie jadłam a marzy mi się pikantne!

Aniqa my własnie skończyliśmy remont..wybieranie mebli na początku było fajne, ale juz potem miałam też dość...najbardziej nie mogłam się z kolorami ścian zdecydować, ale w końcu się udało :) przetrwasz? znajdź jakąś inspiracje, zawsze prościej;)

Aniqa, paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i ja dziś 26-sty tydzień :D jeszcze trzy i pół miesiąca i zobaczymy nasze małe płaczące szczęście!

Aniqa, paaolka, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz cos wypatrzylam, musiałam po prostu cos zjesc i od razu lepiej mi mozg pracuje. Gorzej z cukrem bo juz drugi raz naciełam sie na arbuza ktory strasznie podnosi mi cukier, juz go nie bede jesc.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:02

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuje :) mój mąż miał byc kiedyś Krzysiem, ale wtedy teść się uparł i został Markiem...to teraz bedzie miał wnuczka Krzysia :) mój super chrzestny ma na imie Krzysztof, no i w przedszkolu miałam swojego ulubieńca małego słodkiego Krzysia :) wcześniej synek miał być Kubusiem, ale jednak Krzyś zwycięzył ;)

No tak, z kazdym imieniem zwiazana jest jakas historia :)

U mnie to bylo tak: kiedys poznalam pare, ktora oczekiwala pierwszego dziecka razem.
    Kazde z nich juz mialo dzieci, on - jedna dziewczynke a ona - dwie.
    Wszystkie panny mialy od 6 do 11 lat i mieszkaly razem z nimi. Istny dom bab :)
    Okazalo sie, ze dziecko, ktore ma sie urodzic bedzie chlopcem.
    Jak go pierwszy raz zobaczylam to zakochalam sie, to byl najpiekniejszy tygodniowy chlopczyk
    jakiego kiedykolwiek widzialam :)
    i wtedy dowiedzialam sie, ze ma na imie Charlie :)

Tylko nie myslcie, ze sama zdecydowalam.

Chcielismy aby nasz synek mial polskie imie i dlugo sie zastanawialismy ale zadne z imion do nas nie przemawialo.
    Kiedys w samochodzie opowiedzialam te historie mojemu mezczyznie,
    ktory jak nigdy zareagowal na to imie entuzjazmem
    i powiedzial, ze kojarzy mu sie z kims przyjaznym i usmiechnietym.

I tak zdecydowalismy, ze to bedzie Charlie - i bardzo sie cieszymy z naszego wyboru :):)

paaolka, Bergo, pestka, ao12., Anoolka, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez pogoda nie fajna ale zaraz bedziemy na obiadek robic grila bo przychodzi brat z zona i dziecmi mojego G- moze porozmawiamy co mogliby nam dac po swoich dzieciach bo skoro maja to po co kupowac- zreszta ostatnio cos wspominali o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 14:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ