X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Właśnie mam zrobić mocz czy niema cukru w moczu, i niewiem bo na czczo mam niski cukier i napewno nie wyjdzie w moczu. WIEM!!!!!!!! Przeciez ja mam polozną, zapytam ją.
    Przecież mocz oddajesz tuż po wstaniu z łóżka (więc jest na czczo), to krew może być po śniadaniu ;-)

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście, wysłałam Ci priva

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Przecież mocz oddajesz tuż po wstaniu z łóżka (więc jest na czczo), to krew może być po śniadaniu ;-)
    Ale po co mam go nosić, jak moge nasikać już w labolatorium. Jeszcze dopytam polozną

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 09:53

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo mocz oddaje się ten pierwszy, zaraz po przebudzeniu...

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    U mnie dziś pogoda fatalna, właśnie lunęło potężnie i mega wiatr jest...a ja sie przeziębiłam, obudziłam się z gardłem zawalonym, kichająca i z bolącą głową..ech, no ale uśmiałam się jak weszłam na wagę :) pierwszy raz w swoim życiu zobaczyłam cyfrę 60 :D Rośniemy z maleństwem :) :) ciekawe ile jeszcze bedzie do przodu, na razie 5,5 kg...
    Zaczynam dziś 24 tydzień :) belly pokazuje ze do końca pozostało mi 118 dni :) Juz się nie moge doczekać naszego Krzysia :) (w końcu udało nam się ostatecznie wybrac imię :D )

Miłego dnia Wam życzę :)

Kajaoli, paradise, Monica, Anoolka, caterinka, agatas, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A u mnie piękne słońce, góry widać bardzo ładnie. My już po śniadanku z maleństwem. Mam na stole moją wczorajszą prace czyli te słoiki z konfiturami,które mam zakazane póki co,ale na zime będą.

Ojej, Aniqua, ty masz u siebie widok na gory? Zazdroszcze :):)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dopiszesz na naszą listę imię mojego synusia? :) Krzyś :)

Dziękuję z góry! :*

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam, czy któraś z Was mieszka może w Warszawie na Ursynowie, albo w powiecie Piaseczyńskim, ale jeśli tak to podaje linka do bezpłatnej szkoły rodzenia do której się zapisałam ostatnio :)

http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/

Są 4 spotkania, co tydzień, kilka terminów i 3 lokalizacje :) fajnie by było kórąś z Was tam spotkać, ja zaczynam 9.07 w CMP Piaseczno :)

paradise lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia to mój gin dał mi ulotke do szkoły rodzenia przy szpitalu, to zapisze sie pod koniec sierpnia, szkoła za darmo.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Co do szkoły rodzenia to mój gin dał mi ulotke do szkoły rodzenia przy szpitalu, to zapisze sie pod koniec sierpnia, szkoła za darmo.

U mnie jest w szpitalu ale właśnie płatna 350zł....dlatego jak znalazłam informacje o tej bezpłatnej od razu sie zapisałam :) jest od 25 tyg ciązy, to akurat :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kajaoli dopiszesz na naszą listę imię mojego synusia? :) Krzyś :)

Dziękuję z góry! :*

Oczywiscie :) widzialam i pamietam :)
    Krzys to bardzo ladne imie, gratuluje :)

paaolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2015, 22:35

Kajaoli lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Nie pamiętam, czy któraś z Was mieszka może w Warszawie na Ursynowie, albo w powiecie Piaseczyńskim, ale jeśli tak to podaje linka do bezpłatnej szkoły rodzenia do której się zapisałam ostatnio :)

http://bajkowa-szkola-rodzenia.cmp.med.pl/

Są 4 spotkania, co tydzień, kilka terminów i 3 lokalizacje :) fajnie by było kórąś z Was tam spotkać, ja zaczynam 9.07 w CMP Piaseczno :)

Hmm fajna opcja :) Tylko, ze ja mieszkam na Mokotowie wiec chyba sie nie zalapie

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuje :) mój mąż miał byc kiedyś Krzysiem, ale wtedy teść się uparł i został Markiem...to teraz bedzie miał wnuczka Krzysia :) mój super chrzestny ma na imie Krzysztof, no i w przedszkolu miałam swojego ulubieńca małego słodkiego Krzysia :) wcześniej synek miał być Kubusiem, ale jednak Krzyś zwycięzył ;)

I dobry wybor ;) Mam w rodzinie malutkiego slodkiego Krzysia i bardzo podoba mi sie to imie ;)

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U nas też pochmurno, ale dziś po raz pierwszy od paru dni mały mnie kopaniem nie obudził..ale jak tylko się z nim przywitałam i położyłam rączkę na brzuchu to dał znak, że mnie słucha :)
    No i chyba zdecydowałam się na Franka...chociaż miałam proroczy sen, że wołam do synka Filip, ale...coś za mną ostatnia bardziej Franciszek chodzi...;)

Ano i Krzyś urocze imię:)
    ja dziś chyba robię chilli con carne, już dawno nie jadłam a marzy mi się pikantne!

Aniqa my własnie skończyliśmy remont..wybieranie mebli na początku było fajne, ale juz potem miałam też dość...najbardziej nie mogłam się z kolorami ścian zdecydować, ale w końcu się udało :) przetrwasz? znajdź jakąś inspiracje, zawsze prościej;)

Aniqa, paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i ja dziś 26-sty tydzień :D jeszcze trzy i pół miesiąca i zobaczymy nasze małe płaczące szczęście!

Aniqa, paaolka, ao12., Anoolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz cos wypatrzylam, musiałam po prostu cos zjesc i od razu lepiej mi mozg pracuje. Gorzej z cukrem bo juz drugi raz naciełam sie na arbuza ktory strasznie podnosi mi cukier, juz go nie bede jesc.

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:02

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Dziękuje :) mój mąż miał byc kiedyś Krzysiem, ale wtedy teść się uparł i został Markiem...to teraz bedzie miał wnuczka Krzysia :) mój super chrzestny ma na imie Krzysztof, no i w przedszkolu miałam swojego ulubieńca małego słodkiego Krzysia :) wcześniej synek miał być Kubusiem, ale jednak Krzyś zwycięzył ;)

No tak, z kazdym imieniem zwiazana jest jakas historia :)

U mnie to bylo tak: kiedys poznalam pare, ktora oczekiwala pierwszego dziecka razem.
    Kazde z nich juz mialo dzieci, on - jedna dziewczynke a ona - dwie.
    Wszystkie panny mialy od 6 do 11 lat i mieszkaly razem z nimi. Istny dom bab :)
    Okazalo sie, ze dziecko, ktore ma sie urodzic bedzie chlopcem.
    Jak go pierwszy raz zobaczylam to zakochalam sie, to byl najpiekniejszy tygodniowy chlopczyk
    jakiego kiedykolwiek widzialam :)
    i wtedy dowiedzialam sie, ze ma na imie Charlie :)

Tylko nie myslcie, ze sama zdecydowalam.

Chcielismy aby nasz synek mial polskie imie i dlugo sie zastanawialismy ale zadne z imion do nas nie przemawialo.
    Kiedys w samochodzie opowiedzialam te historie mojemu mezczyznie,
    ktory jak nigdy zareagowal na to imie entuzjazmem
    i powiedzial, ze kojarzy mu sie z kims przyjaznym i usmiechnietym.

I tak zdecydowalismy, ze to bedzie Charlie - i bardzo sie cieszymy z naszego wyboru :):)

paaolka, Bergo, pestka, ao12., Anoolka, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez pogoda nie fajna ale zaraz bedziemy na obiadek robic grila bo przychodzi brat z zona i dziecmi mojego G- moze porozmawiamy co mogliby nam dac po swoich dzieciach bo skoro maja to po co kupowac- zreszta ostatnio cos wspominali o tym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 14:15

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ