Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
paulina.b.1991 wrote:Chetnie bym zajrzala co sie dzieje na fb grupie lecz niestety nie moge.
Jest tylko jedna osoba ktora administruje ta grupa?
Jakie sa wazne wydarzenia w kalendarzu po 23tyg+6dzien (nie mam abonamentu i sie nie wyswietlaja) ?
Mam nadzieje, ze juz masz dostep do Fb
Jesli chodzi o kalendarz to w 24 tygodniu sa dwie uwagi:
1. Wykonaj test obciazenia glukoza
2. Granica przezywalnosci plodu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
milej nocy dziewuszki
Mam do was pytanie- czy w ciazy normalnie serduszkujecie? bo powiem wam ze mi jakos teraz rzadko sie chce - tak raz na dwa tygodnie. Moze to wina psychiki bo boje sie zeby maluchowi nic sie nie stalo- choc wiem ze to niemozliwe -
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:milej nocy dziewuszki
Mam do was pytanie- czy w ciazy normalnie serduszkujecie? bo powiem wam ze mi jakos teraz rzadko sie chce - tak raz na dwa tygodnie. Moze to wina psychiki bo boje sie zeby maluchowi nic sie nie stalo- choc wiem ze to niemozliwe
W 1 trymestrze tez mielismy zakaz. Teraz juz mozemy ale moje libido w ciazy jakos dziwnie spadlo i wydaje mi sie ze rowniez chodzi o psychike.
-
Uff...w końcu nadrobiłam
od wczorajszego wieczoru nic, tylko forum czytałam, bo jak zawsze się rozpisałyście, a ja cały tydzień czasu nie miałam, żeby do Was zaglądać i sporo tego się nazbierało.
Miałam dać znać po wizycieByłam w poniedziałek i wszystko ok.
Zosia jest dalej ZosiąJest cała i zdrowa (miała wtedy ok.410g). Wszystkie parametry z połówkowego są prawidłowe. Łożysko mam wysoko na tylnej ścianie
Któraś z Was pisała o mierzeniu szyjki - prawidłowo powinno się to sprawdzać dopochwowo, dlatego też miałam badanie ginekologiczne, usg dopochwowo i usg normalne. Na usg dopochwowo lekarz zawsze mi sprawdza kosmówkę (po tym odklejaniu przy krwiakach) i szyjkę. Wiem, że u mnie jest to wszystko dobre.
Policzyłam, że od początku ciąży było to moje 15 USG!!!
Mała cały czas się wierciła na badaniu i chyba po mnie ma to, że zdjęć nie lubi. Cały czas zasłaniała sobie buzię rączkami, jak tylko lekarz chciał zrobić jej ujęcieI tak tym razem na pamiątkę mam piąteczkę zamiast buzi
Co do serduszkowania, to ja tylko czasem o tym śniębo niestety jakiś uraz psychiczny nam został po ostatnim razie - po serduszkowaniu zrobił się krwotok i w szpitalu wylądowałam, no i drugi krwiak. Więc mimo ogromnej ochoty, jak pomyślę, że znowu mogłabym przez takie coś przechodzić, to mi się odechciewa.
Ale elaborat mi wyszedł.
Przy okazji pozdrawiam Was, po dłuższej nieobecnościpaaolka, anka_a, lubek, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość