Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paulina.b.1991 wrote:A ja dalej czekam na swoje USG. Terminy w Łodzi na NFZ są totalną masakrą. 3 czerwca dostałam skierowanie, poszłam po termin a tu "pani zadzwoni po 26 to będzie coś wiadomo (na temat terminów)". No to czekam. Takie są uroki braku kasy i czekania w kolejce NFZetu.
A tak wogóle co tam u Was?
Moje maleństwo wczoraj mi takiego kopa dało że aż mnie zgieło. Dobrze że leżałam.
U mnie też takie terminy, dlatego biorę dużo wczesniej skierowanie i się zapisuje 3- miesiące wczesniej:)ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie orientuje sie do terminów u mnie, plus prywatnych wizyt jest taki ze nie chodz sie na to usg osobno. Ufffffff
Ja juz po obiadku, za chwile będe mieć małą drzemke poobiednią. Mała sie rozpycha, i kopie w każdą strone.ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatas wrote:
Któraś z Was pisała o mierzeniu szyjki - prawidłowo powinno się to sprawdzać dopochwowo, dlatego też miałam badanie ginekologiczne, usg dopochwowo i usg normalne. Na usg dopochwowo lekarz zawsze mi sprawdza kosmówkę (po tym odklejaniu przy krwiakach) i szyjkę.
Ale elaborat mi wyszedł.
Przy okazji pozdrawiam Was, po dłuższej nieobecnościWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 13:11
-
Aniu, to zależy gdzie krwiak i jakie jest odklejanie. U mnie przy usg normalnym krwiaka nie dało się zdiagnozować. Był po prostu nie widoczny
Dlatego z resztą w szpitalu nie mogli go wyczaić, bo usg przez brzuch tylko zrobili. Co lekarz, to inne metody i opinie
najważniejsze, byle by skutecznie o nas dbali.
Aniqa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Zwłaszcza że ja mam mieć pierwsze swoje USG. Pierwszą wizytę u gin miałam właśnie 3 czerwca (w 21 tyg). Zawsze jak miałam iść to coś mi wypadało (a to wyjazd na dłużej, a to przeprowadzka + załatwianie formalności). I tak zleciało ileś tygodni.
Ja pierwsza wizyte mialam w 5 tyg. -
nick nieaktualnyagatas wrote:Aniu, to zależy gdzie krwiak i jakie jest odklejanie. U mnie przy usg normalnym krwiaka nie dało się zdiagnozować. Był po prostu nie widoczny
Dlatego z resztą w szpitalu nie mogli go wyczaić, bo usg przez brzuch tylko zrobili. Co lekarz, to inne metody i opinie
najważniejsze, byle by skutecznie o nas dbali.
Oj zeby dbali dbali o nasze malenstwa malutkie. -
nick nieaktualnypaulina.b.1991 wrote:Z tego co wiem to do 10 tyg trzeba mieć wizytę by się starać o becikowe (+ dużoooo papierologi do tego).
Wiem że póżno ale tak wyszło z różnych względów (czasu nie cofnę). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Scescie nie umiem wyslac wiad. Moj mail to [email protected]
-
agatas wrote:
Mała cały czas się wierciła na badaniu i chyba po mnie ma to, że zdjęć nie lubi. Cały czas zasłaniała sobie buzię rączkami, jak tylko lekarz chciał zrobić jej ujęcieI tak tym razem na pamiątkę mam piąteczkę zamiast buzi
Agatas, super ujeciejaka slodka raczka:) nadaje sie w ramki
ao12., agatas lubią tę wiadomość
-
Witam w to niedzielne popoludnie, u nas piekna pogoda a ja zakasalam rekawy i przemalowalam mebel do przedpokoju, ktory kupilismy za grosze na pchlim targu
Tak wygladal przed:
A tak po:
Koniecznie chcialam przemalowac w stylu postarzanym.
Jestem z siebie dumnaao12., Anoolka, paulina.b.1991, caterinka, paaolka, Magdzialenka, agatas, Bergo, anka_a, lubek, mitaka lubią tę wiadomość