Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o śpiworki, kołdry i koce to wszystko zależy od dziecka.
Piotruś spał w rożku jakieś 2 tygodnie, później bardzo się buntował, bo nie lubił być tak otulony- ale fakt, rożki są wygodne na początku, bo można ułożyć maluszka na boku, tak, żeby było bezpiecznie, gdyby coś mu się ulało. Rożek można też łatwo zrobić z kocyka, tylko jest mniej sztywny. Próbuję sobie przypomnieć jak to u nas było - na pewno na początek rożek, później bardzo długo kocyk albo śpiworek, kołderka chyba dopiero jak miał kilka miesięcy, no i bardzo, bardzo długo bez poduszki, bo ulubiona pozycja do spania na brzuchu. Na pewno podstawa to kilka prześcieradeł - albo pieluszka przemoknie bokiem (przy newbornach u nas często tak było) albo coś się uleje (tutaj akurat łatwiej zaradzić, bo można kłaść pod buźkę pieluszkę tetrową i często ją wymieniać).
Chyba wychodzę powoli z przeziębienia:) Za to mam inne atrakcje - 3 dni temu zaczęli remont mojego bloku i od 7:30 do 15:30 skuwają tynki na dole, a u mnie w mieszkaniu trzęsie się podłoga i nie słychać telefonu, radia, nic...no ale, lepiej teraz niż w październiku:)Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniqa wrote:http://www.kik-textilien.pl/kocyk-dziewczecy-168856008841-2.html?dir=desc&limit=12&order=online_since_date&p=3
Kajaoli zobacz na ten kocyk, tylko taki wzór znalazłam.ale są różne.
Slodziutkii super, ze z jednej strony polar a z drugiej 100% bawelny - w sam raz na pazdziernik
Jesli chodzi o rozek to juz mamy kupiony, taki cieply i delikatny, bedziemy go uzywac wlasnie w pierwszym miesiacu a potem spiworek. A zreszta zobaczymy w czym bedzie mu sie lepiej spalo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
ja bardzo polecam rożek moje dziewczyny uwielbiały ale moje to uwielbiały spać ciasno zwiniętejak takie kokony
z rożka można zrobić spokojnie kołderkę tylko rożek nie może być usztywniany - rozkładacie go i wkładacie w poszewkę wielkość jest jak dużej poduszki i już
my dostaliśmy b. dużo śpiworków ślicznych ale nie wiem czy mój synuś będzie chciał w tym spać bo Kinga jak dostała to nie chciała i tak mi zostałyKajaoli lubi tę wiadomość
-
Kaszulator wrote:Chyba wychodzę powoli z przeziębienia:) Za to mam inne atrakcje - 3 dni temu zaczęli remont mojego bloku i od 7:30 do 15:30 skuwają tynki na dole, a u mnie w mieszkaniu trzęsie się podłoga i nie słychać telefonu, radia, nic...no ale, lepiej teraz niż w październiku:)
Kochana mam dokładnie to samo - u mnie w poniedziałek zaczął się remont elewacji, teraz strona balkonowa, później od strony sypialni i kuchni
Jak chodzi o rożki i kołderki, to ja czekam właśnie aż mi przyjdzie takie 2w1http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4335771474.html
Przy okazji pochwalę się, że wczoraj skończyłam etap kupowania ubranek i dodatków dla ZosiMamy już wszystko, co wydaje mi się potrzebne. Później wrzucę na grupę facebookową zdjęcia.
Pozdrawiam Was cieplutko
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
paulina.b.1991 wrote:Dzień dobry.
Jak się czujecie? Wyspane? Wyserduszkowane? :p
yyy... Dziś to USG... Zobaczę co i jak.
U mnie dzisiaj samopoczucie lepsze niż wczoraj, właśnie pije kawkę i sprawdzam pogodę na weekend bo mam zamiar spędzić go aktywnie
Daj znać po USGlubek, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość
-
agatas wrote:Jak chodzi o rożki i kołderki, to ja czekam właśnie aż mi przyjdzie takie 2w1
http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4335771474.html
Przy okazji pochwalę się, że wczoraj skończyłam etap kupowania ubranek i dodatków dla ZosiMamy już wszystko, co wydaje mi się potrzebne. Później wrzucę na grupę facebookową zdjęcia.
Pozdrawiam Was cieplutko
Ładny ten rożekkurczę też muszę powoli zabrać się za jakieś zakupy bo jak na razie mam torbę ubranek i kilka rzeczy, które dostaliśmy w prezencie (przybornik do pielęgnacji, kocyk, karuzela itd)
-
Aniqa wrote:Mitaka, to jak znajdziesz taki sklep internetowy gdzie za jednym zamachem mozna kupic
Rożek
Kolderka+ poduszka
Posciel
Materac
Itd to daj znac bo ja szukam i znalez niemoge, ale wyczailam druga fajna stronke, bez materaca.
twojedziecko24 to nazwa uzytkownika allegro
Albo okularki_com tez jest tam tanio.
Ja tez poszukuję przyłaczam się do prośby i jak coś znajdę to podeślę
-
Bergo wrote:Ja stąd kupiłam mnóstwo rzeczy- łóżeczko, materac, pościel itd. Są naprawdę ok!
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-materac-gryka-posciel-pm-i4359095290.html
Wszystko wygląda bardzo fajnie, ale mi bardzo zalezy na szufladzie pod łożeczkiem..ehh, szukam dalej:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez przemyslalam i bedzie rozek, i ten cieply kocyk, ktory tez bedzie mi przydatny do wozka bo taki fajnie maly. A ten pomysl z tym zeby rozek byl kolderka podoba mi sie
Półka pod lozeczkiem jest przydatna, ale jak sie jej niema to mozna dac tam 2 takie ozdobne podluzne kartony np z kokartka z przodu i tez fajnie wyglada, ja tak bede miec, w jednym dam posciel,przscieradlo, a do drugiego tez pewnie cos wejdzie. -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Tez musze jakas mala komode kupic dla malej zeby trzymac tam jej rzeczy bo u mnie w szafie miejsca brak