X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kik-textilien.pl/kocyk-dziewczecy-168856008841-2.html?dir=desc&limit=12&order=online_since_date&p=3

Kajaoli zobacz na ten kocyk, tylko taki wzór znalazłam.ale są różne.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o śpiworki, kołdry i koce to wszystko zależy od dziecka.
    Piotruś spał w rożku jakieś 2 tygodnie, później bardzo się buntował, bo nie lubił być tak otulony- ale fakt, rożki są wygodne na początku, bo można ułożyć maluszka na boku, tak, żeby było bezpiecznie, gdyby coś mu się ulało. Rożek można też łatwo zrobić z kocyka, tylko jest mniej sztywny. Próbuję sobie przypomnieć jak to u nas było - na pewno na początek rożek, później bardzo długo kocyk albo śpiworek, kołderka chyba dopiero jak miał kilka miesięcy, no i bardzo, bardzo długo bez poduszki, bo ulubiona pozycja do spania na brzuchu. Na pewno podstawa to kilka prześcieradeł - albo pieluszka przemoknie bokiem (przy newbornach u nas często tak było) albo coś się uleje (tutaj akurat łatwiej zaradzić, bo można kłaść pod buźkę pieluszkę tetrową i często ją wymieniać).

Chyba wychodzę powoli z przeziębienia:) Za to mam inne atrakcje - 3 dni temu zaczęli remont mojego bloku i od 7:30 do 15:30 skuwają tynki na dole, a u mnie w mieszkaniu trzęsie się podłoga i nie słychać telefonu, radia, nic...no ale, lepiej teraz niż w październiku:)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wstrzymam sie z tą kołderką, kupie rożek i ten kocyk. Potem śpiworek. A kołdra by mi siedziała i sie starzała. Wezme pare prześcieradeł kupie.

lubek lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    http://www.kik-textilien.pl/kocyk-dziewczecy-168856008841-2.html?dir=desc&limit=12&order=online_since_date&p=3

Kajaoli zobacz na ten kocyk, tylko taki wzór znalazłam.ale są różne.

Slodziutki :) i super, ze z jednej strony polar a z drugiej 100% bawelny - w sam raz na pazdziernik :)

Jesli chodzi o rozek to juz mamy kupiony, taki cieply i delikatny, bedziemy go uzywac wlasnie w pierwszym miesiacu a potem spiworek. A zreszta zobaczymy w czym bedzie mu sie lepiej spalo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator koło mnie parking robią i też głośno jest,ale pochmurno to okna zamknięte są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja bardzo polecam rożek moje dziewczyny uwielbiały ale moje to uwielbiały spać ciasno zwinięte :) jak takie kokony :D
    z rożka można zrobić spokojnie kołderkę tylko rożek nie może być usztywniany - rozkładacie go i wkładacie w poszewkę wielkość jest jak dużej poduszki i już :)

my dostaliśmy b. dużo śpiworków ślicznych ale nie wiem czy mój synuś będzie chciał w tym spać bo Kinga jak dostała to nie chciała i tak mi zostały

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:10

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Chyba wychodzę powoli z przeziębienia:) Za to mam inne atrakcje - 3 dni temu zaczęli remont mojego bloku i od 7:30 do 15:30 skuwają tynki na dole, a u mnie w mieszkaniu trzęsie się podłoga i nie słychać telefonu, radia, nic...no ale, lepiej teraz niż w październiku:)

Kochana mam dokładnie to samo - u mnie w poniedziałek zaczął się remont elewacji, teraz strona balkonowa, później od strony sypialni i kuchni :(
    Jak chodzi o rożki i kołderki, to ja czekam właśnie aż mi przyjdzie takie 2w1 :) http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4335771474.html

Przy okazji pochwalę się, że wczoraj skończyłam etap kupowania ubranek i dodatków dla Zosi :D Mamy już wszystko, co wydaje mi się potrzebne. Później wrzucę na grupę facebookową zdjęcia.

Pozdrawiam Was cieplutko :D

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki.
    Czy wy też macie takie gorące dłonie. Czuje takie ciepło w dłoniach jakbym cały czas trzymała ręce przy kominku;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Dzień dobry.
    Jak się czujecie? Wyspane? Wyserduszkowane? :p

yyy... Dziś to USG... Zobaczę co i jak.

U mnie dzisiaj samopoczucie lepsze niż wczoraj, właśnie pije kawkę i sprawdzam pogodę na weekend bo mam zamiar spędzić go aktywnie

Daj znać po USG :)

lubek, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Jak chodzi o rożki i kołderki, to ja czekam właśnie aż mi przyjdzie takie 2w1 :) http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4335771474.html

Przy okazji pochwalę się, że wczoraj skończyłam etap kupowania ubranek i dodatków dla Zosi :D Mamy już wszystko, co wydaje mi się potrzebne. Później wrzucę na grupę facebookową zdjęcia.

Pozdrawiam Was cieplutko :D

Ładny ten rożek ;) kurczę też muszę powoli zabrać się za jakieś zakupy bo jak na razie mam torbę ubranek i kilka rzeczy, które dostaliśmy w prezencie (przybornik do pielęgnacji, kocyk, karuzela itd)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mitaka, to jak znajdziesz taki sklep internetowy gdzie za jednym zamachem mozna kupic
    Rożek
    Kolderka+ poduszka
    Posciel
    Materac
    Itd to daj znac bo ja szukam i znalez niemoge, ale wyczailam druga fajna stronke, bez materaca.
    twojedziecko24 to nazwa uzytkownika allegro
    Albo okularki_com tez jest tam tanio.

Ja tez poszukuję przyłaczam się do prośby i jak coś znajdę to podeślę ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ja stąd kupiłam mnóstwo rzeczy- łóżeczko, materac, pościel itd. Są naprawdę ok!
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-materac-gryka-posciel-pm-i4359095290.html

Wszystko wygląda bardzo fajnie, ale mi bardzo zalezy na szufladzie pod łożeczkiem..ehh, szukam dalej:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    hej dziewuszki.
    Czy wy też macie takie gorące dłonie. Czuje takie ciepło w dłoniach jakbym cały czas trzymała ręce przy kominku;]

Hmm.. ja raczej żadnego ciepła nie czuję, wydaję mi się, że mają normalna temperaturę

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na początek na rożek a później śpiworek. U mnie w nocy jest zawsze chłodniej niż w dzień i boję się że maluszek jakby spał pod kołderką to mógłby się rozkopać i zmarznąć.

Aniqa lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na początek rożek i śpiworek, a potem pościel ;)
    U mnie remontują dach w bloku naprzeciwko...na szczęście chyba już skończyli, ale okno kuchenne zamykałam, bo słyszałam i TV i ich łupanie;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przemyslalam i bedzie rozek, i ten cieply kocyk, ktory tez bedzie mi przydatny do wozka bo taki fajnie maly. A ten pomysl z tym zeby rozek byl kolderka podoba mi sie :-) :-) :-)
    Półka pod lozeczkiem jest przydatna, ale jak sie jej niema to mozna dac tam 2 takie ozdobne podluzne kartony np z kokartka z przodu i tez fajnie wyglada, ja tak bede miec, w jednym dam posciel,przscieradlo, a do drugiego tez pewnie cos wejdzie.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupilam spiworek w lumpeksie taki bialy rozm54-60cm za 12zl

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze jakas mala komode kupic dla malej zeby trzymac tam jej rzeczy bo u mnie w szafie miejsca brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:07

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Tez musze jakas mala komode kupic dla malej zeby trzymac tam jej rzeczy bo u mnie w szafie miejsca brak
    Ja mam problem z tym , bo chcialabym komode ale bardziej pasowalo by mi taka szafa wyzsza z komoda na dole, tz z szufladami. Bo komody sa na wysokosc ok 90 cm a chcialabym cos wyzszego, bo juz zadna szafa tam nie wejdzie a troszke sie boje dawac polek nad lozeczko. Chyba ze nad komode? Hmmm pokoj dziecka i nasz tez jest wielka niewiadoma.

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ