X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kik-textilien.pl/kocyk-dziewczecy-168856008841-2.html?dir=desc&limit=12&order=online_since_date&p=3

Kajaoli zobacz na ten kocyk, tylko taki wzór znalazłam.ale są różne.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o śpiworki, kołdry i koce to wszystko zależy od dziecka.
    Piotruś spał w rożku jakieś 2 tygodnie, później bardzo się buntował, bo nie lubił być tak otulony- ale fakt, rożki są wygodne na początku, bo można ułożyć maluszka na boku, tak, żeby było bezpiecznie, gdyby coś mu się ulało. Rożek można też łatwo zrobić z kocyka, tylko jest mniej sztywny. Próbuję sobie przypomnieć jak to u nas było - na pewno na początek rożek, później bardzo długo kocyk albo śpiworek, kołderka chyba dopiero jak miał kilka miesięcy, no i bardzo, bardzo długo bez poduszki, bo ulubiona pozycja do spania na brzuchu. Na pewno podstawa to kilka prześcieradeł - albo pieluszka przemoknie bokiem (przy newbornach u nas często tak było) albo coś się uleje (tutaj akurat łatwiej zaradzić, bo można kłaść pod buźkę pieluszkę tetrową i często ją wymieniać).

Chyba wychodzę powoli z przeziębienia:) Za to mam inne atrakcje - 3 dni temu zaczęli remont mojego bloku i od 7:30 do 15:30 skuwają tynki na dole, a u mnie w mieszkaniu trzęsie się podłoga i nie słychać telefonu, radia, nic...no ale, lepiej teraz niż w październiku:)

Aniqa, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wstrzymam sie z tą kołderką, kupie rożek i ten kocyk. Potem śpiworek. A kołdra by mi siedziała i sie starzała. Wezme pare prześcieradeł kupie.

lubek lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    http://www.kik-textilien.pl/kocyk-dziewczecy-168856008841-2.html?dir=desc&limit=12&order=online_since_date&p=3

Kajaoli zobacz na ten kocyk, tylko taki wzór znalazłam.ale są różne.

Slodziutki :) i super, ze z jednej strony polar a z drugiej 100% bawelny - w sam raz na pazdziernik :)

Jesli chodzi o rozek to juz mamy kupiony, taki cieply i delikatny, bedziemy go uzywac wlasnie w pierwszym miesiacu a potem spiworek. A zreszta zobaczymy w czym bedzie mu sie lepiej spalo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator koło mnie parking robią i też głośno jest,ale pochmurno to okna zamknięte są.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

ja bardzo polecam rożek moje dziewczyny uwielbiały ale moje to uwielbiały spać ciasno zwinięte :) jak takie kokony :D
    z rożka można zrobić spokojnie kołderkę tylko rożek nie może być usztywniany - rozkładacie go i wkładacie w poszewkę wielkość jest jak dużej poduszki i już :)

my dostaliśmy b. dużo śpiworków ślicznych ale nie wiem czy mój synuś będzie chciał w tym spać bo Kinga jak dostała to nie chciała i tak mi zostały

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 13:10

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator wrote:
    Chyba wychodzę powoli z przeziębienia:) Za to mam inne atrakcje - 3 dni temu zaczęli remont mojego bloku i od 7:30 do 15:30 skuwają tynki na dole, a u mnie w mieszkaniu trzęsie się podłoga i nie słychać telefonu, radia, nic...no ale, lepiej teraz niż w październiku:)

Kochana mam dokładnie to samo - u mnie w poniedziałek zaczął się remont elewacji, teraz strona balkonowa, później od strony sypialni i kuchni :(
    Jak chodzi o rożki i kołderki, to ja czekam właśnie aż mi przyjdzie takie 2w1 :) http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4335771474.html

Przy okazji pochwalę się, że wczoraj skończyłam etap kupowania ubranek i dodatków dla Zosi :D Mamy już wszystko, co wydaje mi się potrzebne. Później wrzucę na grupę facebookową zdjęcia.

Pozdrawiam Was cieplutko :D

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki.
    Czy wy też macie takie gorące dłonie. Czuje takie ciepło w dłoniach jakbym cały czas trzymała ręce przy kominku;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Dzień dobry.
    Jak się czujecie? Wyspane? Wyserduszkowane? :p

yyy... Dziś to USG... Zobaczę co i jak.

U mnie dzisiaj samopoczucie lepsze niż wczoraj, właśnie pije kawkę i sprawdzam pogodę na weekend bo mam zamiar spędzić go aktywnie

Daj znać po USG :)

lubek, paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Jak chodzi o rożki i kołderki, to ja czekam właśnie aż mi przyjdzie takie 2w1 :) http://allegro.pl/rozek-spiworek-koldra-rozek-cieply-kokon-2-czesci-i4335771474.html

Przy okazji pochwalę się, że wczoraj skończyłam etap kupowania ubranek i dodatków dla Zosi :D Mamy już wszystko, co wydaje mi się potrzebne. Później wrzucę na grupę facebookową zdjęcia.

Pozdrawiam Was cieplutko :D

Ładny ten rożek ;) kurczę też muszę powoli zabrać się za jakieś zakupy bo jak na razie mam torbę ubranek i kilka rzeczy, które dostaliśmy w prezencie (przybornik do pielęgnacji, kocyk, karuzela itd)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Mitaka, to jak znajdziesz taki sklep internetowy gdzie za jednym zamachem mozna kupic
    Rożek
    Kolderka+ poduszka
    Posciel
    Materac
    Itd to daj znac bo ja szukam i znalez niemoge, ale wyczailam druga fajna stronke, bez materaca.
    twojedziecko24 to nazwa uzytkownika allegro
    Albo okularki_com tez jest tam tanio.

Ja tez poszukuję przyłaczam się do prośby i jak coś znajdę to podeślę ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ja stąd kupiłam mnóstwo rzeczy- łóżeczko, materac, pościel itd. Są naprawdę ok!
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-materac-gryka-posciel-pm-i4359095290.html

Wszystko wygląda bardzo fajnie, ale mi bardzo zalezy na szufladzie pod łożeczkiem..ehh, szukam dalej:)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    hej dziewuszki.
    Czy wy też macie takie gorące dłonie. Czuje takie ciepło w dłoniach jakbym cały czas trzymała ręce przy kominku;]

Hmm.. ja raczej żadnego ciepła nie czuję, wydaję mi się, że mają normalna temperaturę

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zdecydowałam na początek na rożek a później śpiworek. U mnie w nocy jest zawsze chłodniej niż w dzień i boję się że maluszek jakby spał pod kołderką to mógłby się rozkopać i zmarznąć.

Aniqa lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na początek rożek i śpiworek, a potem pościel ;)
    U mnie remontują dach w bloku naprzeciwko...na szczęście chyba już skończyli, ale okno kuchenne zamykałam, bo słyszałam i TV i ich łupanie;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przemyslalam i bedzie rozek, i ten cieply kocyk, ktory tez bedzie mi przydatny do wozka bo taki fajnie maly. A ten pomysl z tym zeby rozek byl kolderka podoba mi sie :-) :-) :-)
    Półka pod lozeczkiem jest przydatna, ale jak sie jej niema to mozna dac tam 2 takie ozdobne podluzne kartony np z kokartka z przodu i tez fajnie wyglada, ja tak bede miec, w jednym dam posciel,przscieradlo, a do drugiego tez pewnie cos wejdzie.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupilam spiworek w lumpeksie taki bialy rozm54-60cm za 12zl

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze jakas mala komode kupic dla malej zeby trzymac tam jej rzeczy bo u mnie w szafie miejsca brak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:07

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Tez musze jakas mala komode kupic dla malej zeby trzymac tam jej rzeczy bo u mnie w szafie miejsca brak
    Ja mam problem z tym , bo chcialabym komode ale bardziej pasowalo by mi taka szafa wyzsza z komoda na dole, tz z szufladami. Bo komody sa na wysokosc ok 90 cm a chcialabym cos wyzszego, bo juz zadna szafa tam nie wejdzie a troszke sie boje dawac polek nad lozeczko. Chyba ze nad komode? Hmmm pokoj dziecka i nasz tez jest wielka niewiadoma.

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ