X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam:-) i gratuluje wszystkim tym ciezaroweczkom ktore wczoraj byly na USG i widzialy swoje "krewetki" badz chociazby domki "krewetek";-)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witajcie,po pierwsze dziekuje wam za slowa otuchy wczoraj, spisalam siebie i ciaze na straty a okazalo sie ze jak na razie wszystko jest w porzadku. Pojechalam wieczorem do gina "na krzywy ryj";-). Zrobil USG i wyglada ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk urosl od zeszlego tygodnia z 0,65 na prawie 2 cm, tzn. na jednym zdjeciu jest 18 mm a na drugim 19,3 mm,pojawilo sie cialko zoltkowe, zarodka jeszcze nie ma, ale powiedzial ze to jeszcze wczesnie na zarodek. Mam przyjsc za tydzien, sprawdzic czy pojawila sie dzidzia i czy bije serduszko, a plamienie nie wiadomo skad jest, moze byc ze stresu. Powiem wam ze nawet sie nie spodziewalam takiego zakonczenia, co nie zmienia faktu ze dalej sie boje bo nie wiem co bedzie z tymi plamieniami.
    Jejkusiu Viola ale się cieszę!!! Normalnie z tej radości bym Cię uściskała :)

Eweloka84, Viola, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    cześć kochane! Eweloak ja ma dokłądnie tak samo i mam nadzieję że wszystko jest ok. Jestem dobrej myśli. Kiedy masz do lekarza?
    Hej Kochana! :) w środe za tydzien dopiero :-/ chyba zejde na zawał do tego czasu :)
    dzis nie wytrzymałam i poszłam na bete i progesteron , jutro wynik, w czwartek powtórka :) a TY kiedy idziesz do doktora :P

Viola, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witajcie,po pierwsze dziekuje wam za slowa otuchy wczoraj, spisalam siebie i ciaze na straty a okazalo sie ze jak na razie wszystko jest w porzadku. Pojechalam wieczorem do gina "na krzywy ryj";-). Zrobil USG i wyglada ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk urosl od zeszlego tygodnia z 0,65 na prawie 2 cm, tzn. na jednym zdjeciu jest 18 mm a na drugim 19,3 mm,pojawilo sie cialko zoltkowe, zarodka jeszcze nie ma, ale powiedzial ze to jeszcze wczesnie na zarodek. Mam przyjsc za tydzien, sprawdzic czy pojawila sie dzidzia i czy bije serduszko, a plamienie nie wiadomo skad jest, moze byc ze stresu. Powiem wam ze nawet sie nie spodziewalam takiego zakonczenia, co nie zmienia faktu ze dalej sie boje bo nie wiem co bedzie z tymi plamieniami.
    Super!! teraz tylko spokój, spokój i jeszcze raz spokój!!! bo jak nie to klapsy będziemy dawac :)
    będzie dobrze!!!

Viola lubi tę wiadomość

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kakabaka, szczegolnie za usciski;-) wirtualnie odwzajemniam:-)
    Kakabaka wrote:
    Jejkusiu Viola ale się cieszę!!! Normalnie z tej radości bym Cię uściskała :)

Kakabaka lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:

Tak sie ciesze kochana!!! Czyli to moga byc te slynne plamienia, ktore nieraz pojawiaja sie na poczatku ciazy. Bardzo dobrze zrobilas, ze pojechalas do lekarza. W ten sposob wiesz co sie dzieje.
    Violu, kazda z nas boi sie o malenstwo, ten strach jest naturalny tym bardziej po stracie ale on ci w niczym nie pomoze. Na niektore rzeczy nie ma sie niestety wplywu. Musimy pielegnowac w sobie nadzieje, ze tym razem sie uda i jak najmniej sie denerwowac. Milego dnia :)

Viola, Kakabaka, Drelin, mama86 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od przyszlego tygodnia pojde na L4, dla poratowania mojego zdrowia psychicznego i ciazy;-) trudno bede musiala powiedziec w pracy wczesniej niz planowalam, ale nie chce sie stresowac.
    Kajaoli wrote:
    Tak sie ciesze kochana!!! Czyli to moga byc te slynne plamienia, ktore nieraz pojawiaja sie na poczatku ciazy. Bardzo dobrze zrobilas, ze pojechalas do lekarza. W ten sposob wiesz co sie dzieje.
    Violu, kazda z nas boi sie o malenstwo, ten strach jest naturalny tym bardziej po stracie ale on ci w niczym nie pomoze. Na niektore rzeczy nie ma sie niestety wplywu. Musimy pielegnowac w sobie nadzieje, ze tym razem sie uda i jak najmniej sie denerwowac. Milego dnia :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Od przyszlego tygodnia pojde na L4, dla poratowania mojego zdrowia psychicznego i ciazy;-) trudno bede musiala powiedziec w pracy wczesniej niz planowalam, ale nie chce sie stresowac.

Bardzo dobry pomysl :)

Viola, mama86 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violuś tak sie ciesze, mocno sciskam, widzisz trzeba bylo od razu leciec do lekarza, teraz tylko spokoj, kup Magnez i lykaj, mi lekarz wczoraj kazal brac 500mg dziennie, Luteinke dostalas lub duphaston? ?

aca8bc8284.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bardzo dobrze robisz. Teraz Ty i dziecko jesteście najważniejsi!

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kamilko, luteine bralam od zeszlego tygodnia a teraz dolozyl Duphaston, ktory podobno wlasnie stosuje sie przy plamieniach.
    Kamilamila85 wrote:
    Violuś tak sie ciesze, mocno sciskam, widzisz trzeba bylo od razu leciec do lekarza, teraz tylko spokoj, kup Magnez i lykaj, mi lekarz wczoraj kazal brac 500mg dziennie, Luteinke dostalas lub duphaston? ?

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • konwalie86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki ja niby 22 października...chciałam się przywitać :-)

Kakabaka, Eweloka84, lubek, Viola, Kajaoli, Kamilamila85, Drelin, moremi, paaolka, caterinka lubią tę wiadomość

<pamiętaj, że dziś jest pierwszy dzień reszty Twojego życia>
    ten przystojniak po lewej to mój Jaś :-)
    eiktd5qpodukqm4y.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:
    Witaj u nas :)

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalie86 wrote:
    heloł :D Kochana miło Cię tu widziec!!!

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja jestem po wizycie ale nie miałam usg będę mieć je dopiero w środę eh muszę wytrzymać do tego czasu

Viola - bardzo się cieszę, że wszystko dobrze trzymam mocno mocno kciuki !!!

Kajaoli, Kakabaka, Viola, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli prosze mnie przesunąć na 16.10. :)) i dopisac 9 lat starań :))) <3

Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:

It's done :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2014, 10:41

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    It's done :)
    Dziękować ;)

Dziewczynki czy wy tez macie bardzo zywe sny? ?

aca8bc8284.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie kumam Kami kiedy ty w koncu rodzisz...jestes dokladnie w tym samym dniu ciazy 5w5d, a masz termin 2 tygodnie pozniej. Wg czego ty liczysz termin?
    Kamilamila85 wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola ja tez się bardzo cieszę :D

Ja też byłam dziś na usg i pęcherzyk urósł do 11mm no i pojawił się maleńki zarodek :) :)

Viola, Kakabaka, Kajaoli, moremi, caterinka, anka_a lubią tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ