Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewuszki
słuchajcie tsh powinno być 2 max (wiem bo mam niedoczynność i biorę euthyrox kilka lat ładnych).
a ja mam pytanie czy wam brzuszki też się już robią większe? Ja nie należę do osób szczupłych (ta cholerna niedoczynność) ale brzusio powoli mnie ugniata jak siedzę w dzinsach 8 godzin w robocie... też tak macie?Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Ulcio wrote:Kakabaka mam pytanie ile powinno wynosić tsh w pierwszym trymestrze bo nie mogę się dodzwonić do mojej endo mam teraz 1,35 biorę letrox 50
to masz super[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Ulcio tsh bardzo dobre, tylko że w ciąży powinno być jeszcze robione ft4 tak mi przynajmniej mówiła moja endo. Ja dziś odebrałam wyniki i mam tsh 0,96 i ft4 1,54
tak wiem, bo obie ciąże z dziewczynkami brałam leki i robiłam te badanią
myślę że moja endo wróci znowu z zagranicy i zleci mi badania a jak nie to sama sobie zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2014, 20:23
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Ulcio tsh bardzo dobre, tylko że w ciąży powinno być jeszcze robione ft4 tak mi przynajmniej mówiła moja endo. Ja dziś odebrałam wyniki i mam tsh 0,96 i ft4 1,54
tak wiem, bo obie ciąże z dziewczynkami brałam leki myślę że moja endo wróci znowu z zagranicy i zleci mi badania -
nick nieaktualnyMalinowa Panienka wrote:Hej dziewuszki
słuchajcie tsh powinno być 2 max (wiem bo mam niedoczynność i biorę euthyrox kilka lat ładnych).
a ja mam pytanie czy wam brzuszki też się już robią większe? Ja nie należę do osób szczupłych (ta cholerna niedoczynność) ale brzusio powoli mnie ugniata jak siedzę w dzinsach 8 godzin w robocie... też tak macie?
ja to znowu jestem chuda jak patyk, ale ostatnio właśnie mi się źle siedzi w spodniach i mi wydęło brzuszek i wyglądam jak bym była w 3 miesiącu tyle że ja w ciąży z dziewczynkami miałam malutenki brzuszek -
Malinowa Panienka wrote:Hej dziewuszki
a ja mam pytanie czy wam brzuszki też się już robią większe? Ja nie należę do osób szczupłych (ta cholerna niedoczynność) ale brzusio powoli mnie ugniata jak siedzę w dzinsach 8 godzin w robocie... też tak macie?
Mi tez juz rosnie i strasznie sie dziwie, ze tak wczesnie -
Juz jestem po wizycie
Fasolka ma 5mm a serduszko pieknie bije
Bylam razem z moim mezczyzna i byl zachwycony. Mysle, ze teraz dopiero zdal sobie sprawe, jak zobaczyl co sie dzieje na ekranie
Jak przyszlismy do domu, zaczal sie zastanawiac gdzie postawimy lozeczkopaaolka, lubek, Kamilamila85, Waniulka, Drelin, Strokrotka, MOI, Kakabaka, caterinka, Eweloka84, MartaR.., moremi, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKajaoli wrote:Juz jestem po wizycie
Bylam razem z moim mezczyzna i byl zachwycony. Mysle, ze teraz dopiero zdal sobie sprawe, jak zobaczyl co sie dzieje na ekranie
Jak przyszlismy do domu, zaczal sie zastanawiac gdzie postawimy lozeczkoKajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Juz jestem po wizycie
Jak przyszlismy do domu, zaczal sie zastanawiac gdzie postawimy lozeczko
czadKajaoli lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
lubek wrote:Dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza i pierwszym usg. Jest pęcherzyk płodowy 1,8cm, ale nie widać zarodka ((. Ja się spodziewałam, że usłyszę juz serduszko, bo to 24 dpo (owu mówi 5tydz 3dzien). Czy tak się może zdarzyć, czy zarodek ma się jeszcze szansę pojawić?
Ja byłam na usg w zeszłym tygodniu (5tydz, 5dzień) i też nie było serduszka. Pęcherzyk ciążowy 10mm, pęcherzyk żółtkowy 2,8mm.
-
Ja też nie należę do chudzielców, jak na razie nic mnie nie ugniata:) Jestem raczej zwolenniczką leginsów, spódnic a nie sztywnych jeansów zapinanych na zamek i guzik. I być może w tych ciuchach, które noszę jeszcze tego nie czuję Aczkolwiek rozmawiałam ostatnio z koleżanką i mówiła, że od 7 tygodnia zaczęła nosić spodnie ciążowe z "panelem" bo tak ją gniotły zwykłe jeansy:)Kajaoli lubi tę wiadomość
-
mama86 wrote:Ja też nie należę do chudzielców, jak na razie nic mnie nie ugniata:) Jestem raczej zwolenniczką leginsów, spódnic a nie sztywnych jeansów zapinanych na zamek i guzik. I być może w tych ciuchach, które noszę jeszcze tego nie czuję Aczkolwiek rozmawiałam ostatnio z koleżanką i mówiła, że od 7 tygodnia zaczęła nosić spodnie ciążowe z "panelem" bo tak ją gniotły zwykłe jeansy:)
ja też się przesiadam na leginsy a spodni ciążowych też szukać będęKajaoli lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Witam Kobietki
Kajaoli gratuluje udanej wizyty i pięknie bijącego serduszka
W ogole czuje jakis niepokoj... Od wczoraj to juz w ogole szaleje, zamiast się uspokoic po wizycie i czekać normalnie 2 tygodnie, to ja po jednym dniu jestem wykonczona psychicznie ;( Brzuch mnie boli mimo brania nospy forte i w ogole jest jakos do dupy
I sprawdziłam jakie miałam TSH 3 gen badane w 29dc i wynosi 2.23..
Mam nadzieje, ze Wy macie lepsze humorki.
Całuje, miłego dnia!Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Ulcio wrote:Kakabaka mam pytanie ile powinno wynosić tsh w pierwszym trymestrze bo nie mogę się dodzwonić do mojej endo mam teraz 1,35 biorę letrox 50
Nie wiem jak to wygląda dla ciężarnych. -
Wcześniej jak wciągnęłam brzuch to był całkiem wklęsły, a teraz się nie da w ogóle go wciągnąćKajaoli lubi tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Juz jestem po wizycie
Jak przyszlismy do domu, zaczal sie zastanawiac gdzie postawimy lozeczkoKajaoli lubi tę wiadomość
-
Witajcie,po pierwsze dziekuje wam za slowa otuchy wczoraj, spisalam siebie i ciaze na straty a okazalo sie ze jak na razie wszystko jest w porzadku. Pojechalam wieczorem do gina "na krzywy ryj". Zrobil USG i wyglada ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk urosl od zeszlego tygodnia z 0,65 na prawie 2 cm, tzn. na jednym zdjeciu jest 18 mm a na drugim 19,3 mm,pojawilo sie cialko zoltkowe, zarodka jeszcze nie ma, ale powiedzial ze to jeszcze wczesnie na zarodek. Mam przyjsc za tydzien, sprawdzic czy pojawila sie dzidzia i czy bije serduszko, a plamienie nie wiadomo skad jest, moze byc ze stresu. Powiem wam ze nawet sie nie spodziewalam takiego zakonczenia, co nie zmienia faktu ze dalej sie boje bo nie wiem co bedzie z tymi plamieniami.
Eweloka84, lubek, Kajaoli, Eva0507, Drelin, anuszka82, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Witajcie,po pierwsze dziekuje wam za slowa otuchy wczoraj, spisalam siebie i ciaze na straty a okazalo sie ze jak na razie wszystko jest w porzadku. Pojechalam wieczorem do gina "na krzywy ryj". Zrobil USG i wyglada ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk urosl od zeszlego tygodnia z 0,65 na prawie 2 cm, tzn. na jednym zdjeciu jest 18 mm a na drugim 19,3 mm,pojawilo sie cialko zoltkowe, zarodka jeszcze nie ma, ale powiedzial ze to jeszcze wczesnie na zarodek. Mam przyjsc za tydzien, sprawdzic czy pojawila sie dzidzia i czy bije serduszko, a plamienie nie wiadomo skad jest, moze byc ze stresu. Powiem wam ze nawet sie nie spodziewalam takiego zakonczenia, co nie zmienia faktu ze dalej sie boje bo nie wiem co bedzie z tymi plamieniami.
-
nick nieaktualny