Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki Witam się z Wami w to wtorkowe przedpołudnie. Mam kiepski dzień dzisiaj, pogoda do kitu, eh Mam wstręt do jedzenia i szlag mnie już trafia! Aby do czwartku, pierwsze USG i po cichu liczę, że może już usłyszę serduszko
A Wasze samopoczucie jak tam, dopisuje?
Miłego dnia kochaneEweloka84, marta83 lubią tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:kurde dziewczyny mam dylemat ;-/ bo wizyte u swojego lekarza mam za tydzien a korci mnie zeby pojsc w tymtyg do jakiegos gienka .. myslicie ze cos zobaczy czy za wczesnie bedzie???
Wiesz kochana, może być widać pęcherzyk ciążowy, ale zarodka niekoniecznie. Jeśli beta prawidłowo przyrasta to ja bym się wstrzymała żeby uniknąć nieppotrzebnych stresów Sama niecierpliwie czekam do 13.02, ale wiem że wtedy już cokolwiek zobaczę przy prawidłowej ciąży.Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Super Anoolka, mi urosl pecherzyk a Tobie zarodek;-) mam nadzieje ze za tydzien rowniez zobacze dzidzie:-)
Anoolka wrote:Viola ja tez się bardzo cieszę
Ja też byłam dziś na usg i pęcherzyk urósł do 11mm no i pojawił się maleńki zarodekmarta83 lubi tę wiadomość
-
Inusia wrote:Wiesz kochana, może być widać pęcherzyk ciążowy, ale zarodka niekoniecznie. Jeśli beta prawidłowo przyrasta to ja bym się wstrzymała żeby uniknąć nieppotrzebnych stresów Sama niecierpliwie czekam do 13.02, ale wiem że wtedy już cokolwiek zobaczę przy prawidłowej ciąży.
-
Eweloka, ja pierwszy raz bylam w 4w5d i pecherzyk juz byl, konczysz 5 tydzien wiec pecherzyk na pewno zobaczysz, a z zarodkiem jest bardzo roznie, u kazdego inaczej.
Eweloka84 wrote:kurde dziewczyny mam dylemat ;-/ bo wizyte u swojego lekarza mam za tydzien a korci mnie zeby pojsc w tymtyg do jakiegos gienka .. myslicie ze cos zobaczy czy za wczesnie bedzie???Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
Eweloka84 wrote:w sumie chyba masz racje.. dzis byłam na becie i progesteronie i w czwartek powtórka.. ale taaak mnie korci zeby chociaz mi powiedział ze tak jestes Pani i ciąza jest tam gdzie powinna hahaha
Haha znam to Ewelinka, mam tak samo Ale jakoś wytrwałam do teraz to i wytrzymam do czwartku. Ty też dasz radę Masz 19.02 wizytę?Eweloka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:A mnie trochę irytuje to że tak często mam usg, bo boję się że to zaszkodzi maluszkowi.
Za rzadko źle za często też czyli babie nigdy nie dogodzisz
Nasi mężczyźni coś o tym wiedząAnoolka lubi tę wiadomość
-
Viola wrote:Ja juz nie kumam Kami kiedy ty w koncu rodzisz...jestes dokladnie w tym samym dniu ciazy 5w5d, a masz termin 2 tygodnie pozniej. Wg czego ty liczysz termin?
Viola lubi tę wiadomość
-
Inusia wrote:Haha znam to Ewelinka, mam tak samo Ale jakoś wytrwałam do teraz to i wytrzymam do czwartku. Ty też dasz radę Masz 19.02 wizytę?
-
Zgadzam sie z Toba Anoolka. Ja tez od wczoraj mysle czy dobrze zrobilam ze poszlam, bo w poniedzialek 17.02. mam znowu isc do gina i w sumie moze nawet bym przelozyla te wizyte, ale chce wziac L4 wiec pojde. Poza tym juz wyczailam od czego mam te bole miednicy. W zeszlym tygodniu najbardziej bolalo mnie po USG dopochwowym i tak do czwartku, i teraz mam to samo, boli mnie strasznie miednica i lewy posladek, tam gdzie mi wczoraj grzebal. Caly czas mysle czy nie zaszkodzil dzidzi...
Anoolka wrote:A mnie trochę irytuje to że tak często mam usg, bo boję się że to zaszkodzi maluszkowi.
Za rzadko źle za często też czyli babie nigdy nie dogodzisz -
Kamilamila85 wrote:No to ja nastepna wizute mam 10.03 i usg serduszkowe, bedzie to 9 tydz i 4 dzien.
No to idziemy rowno, ja tez nastepna wizyte mam 10 marca
Jesli nie bedzie zadnych rewelacji to wiem, ze bede sobie spokojnie czekacKamilamila85 lubi tę wiadomość
-
Viola wrote:Witajcie,po pierwsze dziekuje wam za slowa otuchy wczoraj, spisalam siebie i ciaze na straty a okazalo sie ze jak na razie wszystko jest w porzadku. Pojechalam wieczorem do gina "na krzywy ryj". Zrobil USG i wyglada ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk urosl od zeszlego tygodnia z 0,65 na prawie 2 cm, tzn. na jednym zdjeciu jest 18 mm a na drugim 19,3 mm,pojawilo sie cialko zoltkowe, zarodka jeszcze nie ma, ale powiedzial ze to jeszcze wczesnie na zarodek. Mam przyjsc za tydzien, sprawdzic czy pojawila sie dzidzia i czy bije serduszko, a plamienie nie wiadomo skad jest, moze byc ze stresu. Powiem wam ze nawet sie nie spodziewalam takiego zakonczenia, co nie zmienia faktu ze dalej sie boje bo nie wiem co bedzie z tymi plamieniami.
Kochanie nie denerwuj się :* trzymamy za Ciebie kciuki co widać i wysyłamy moc pozytywów[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150