X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde dziewczyny mam dylemat ;-/ bo wizyte u swojego lekarza mam za tydzien a korci mnie zeby pojsc w tymtyg do jakiegos gienka .. myslicie ze cos zobaczy czy za wczesnie bedzie???

Waniulka lubi tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;) Witam się z Wami w to wtorkowe przedpołudnie. Mam kiepski dzień dzisiaj, pogoda do kitu, eh :/ Mam wstręt do jedzenia i szlag mnie już trafia! Aby do czwartku, pierwsze USG i po cichu liczę, że może już usłyszę serduszko ;)

A Wasze samopoczucie jak tam, dopisuje?

Miłego dnia kochane :)

Eweloka84, marta83 lubią tę wiadomość

"Są w życiu rzeczy,o które warto walczyć do samego końca..."
    dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    kurde dziewczyny mam dylemat ;-/ bo wizyte u swojego lekarza mam za tydzien a korci mnie zeby pojsc w tymtyg do jakiegos gienka .. myslicie ze cos zobaczy czy za wczesnie bedzie???

Wiesz kochana, może być widać pęcherzyk ciążowy, ale zarodka niekoniecznie. Jeśli beta prawidłowo przyrasta to ja bym się wstrzymała żeby uniknąć nieppotrzebnych stresów ;) Sama niecierpliwie czekam do 13.02, ale wiem że wtedy już cokolwiek zobaczę przy prawidłowej ciąży.

Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Anoolka, mi urosl pecherzyk a Tobie zarodek;-) mam nadzieje ze za tydzien rowniez zobacze dzidzie:-)
    Anoolka wrote:
    Viola ja tez się bardzo cieszę :D

Ja też byłam dziś na usg i pęcherzyk urósł do 11mm no i pojawił się maleńki zarodek :) :)

marta83 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Kajaoli prosze mnie przesunąć na 16.10. :)) i dopisac 9 lat starań :))) <3
    To ja pewnie będę miała na 17.10 termin :)
    Ile dni miał Twój groszek i na ile komórek sie podzielił przed transferem?

Kamilamila85, marta83 lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wrote:
    Wiesz kochana, może być widać pęcherzyk ciążowy, ale zarodka niekoniecznie. Jeśli beta prawidłowo przyrasta to ja bym się wstrzymała żeby uniknąć nieppotrzebnych stresów ;) Sama niecierpliwie czekam do 13.02, ale wiem że wtedy już cokolwiek zobaczę przy prawidłowej ciąży.
    w sumie chyba masz racje.. dzis byłam na becie i progesteronie i w czwartek powtórka.. ale taaak mnie korci zeby chociaz mi powiedział ze tak jestes Pani i ciąza jest tam gdzie powinna hahaha

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka, ja pierwszy raz bylam w 4w5d i pecherzyk juz byl, konczysz 5 tydzien wiec pecherzyk na pewno zobaczysz, a z zarodkiem jest bardzo roznie, u kazdego inaczej.
    Eweloka84 wrote:

Eweloka84 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Inusia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    w sumie chyba masz racje.. dzis byłam na becie i progesteronie i w czwartek powtórka.. ale taaak mnie korci zeby chociaz mi powiedział ze tak jestes Pani i ciąza jest tam gdzie powinna hahaha

Haha znam to Ewelinka, mam tak samo :D Ale jakoś wytrwałam do teraz to i wytrzymam do czwartku. Ty też dasz radę ;) Masz 19.02 wizytę?

Eweloka84 lubi tę wiadomość

dxom2n0axvrn3fue.png
    akeuxzkrjqh8xpez.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty mam jeszcze dwa tygodnie i jeden dzień :(
    Dzisiaj po południu mam dzwonić do mojego lekarza. Ciekawe po co? Pewnie mi przepisze więcej luteiny, bo mi zostało już tylko na trzy dni.

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    To ja pewnie będę miała na 17.10 termin :)
    Ile dni miał Twój groszek i na ile komórek sie podzielił przed transferem?

5dniowy 3AA :)

aca8bc8284.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kurtka nie będę miała 17.10
    Mój miał tylko trzy doby. Ojjj... nie będę wiedziała dopóki lekarz nie powie :/

• Kamilamila85 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nastepna wizute mam 10.03 i usg serduszkowe, bedzie to 9 tydz i 4 dzien.

Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie trochę irytuje to że tak często mam usg, bo boję się że to zaszkodzi maluszkowi.

Za rzadko źle za często też czyli babie nigdy nie dogodzisz ;)

Kakabaka lubi tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A mnie trochę irytuje to że tak często mam usg, bo boję się że to zaszkodzi maluszkowi.

A już w szczególności babie w ciąży :)
    Nasi mężczyźni coś o tym wiedzą ;)

Anoolka lubi tę wiadomość

• Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Ja juz nie kumam Kami kiedy ty w koncu rodzisz...jestes dokladnie w tym samym dniu ciazy 5w5d, a masz termin 2 tygodnie pozniej. Wg czego ty liczysz termin?
    Violuś ja jestem po invitro, mi z miesiaczki wychodzi na 9. 10 ale u mnie znaja praktyczna date poczecia :)

Viola lubi tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    No to ja nastepna wizute mam 10.03 i usg serduszkowe, bedzie to 9 tydz i 4 dzien.
    Dwa dni przed moimi urodzinami :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inusia wrote:
    Haha znam to Ewelinka, mam tak samo :D Ale jakoś wytrwałam do teraz to i wytrzymam do czwartku. Ty też dasz radę ;) Masz 19.02 wizytę?
    Kochana gienek mi sms wysłał i 20.02 mam wizyte dzizessssssssssssssss to az tyle czekania....

nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Toba Anoolka. Ja tez od wczoraj mysle czy dobrze zrobilam ze poszlam, bo w poniedzialek 17.02. mam znowu isc do gina i w sumie moze nawet bym przelozyla te wizyte, ale chce wziac L4 wiec pojde. Poza tym juz wyczailam od czego mam te bole miednicy. W zeszlym tygodniu najbardziej bolalo mnie po USG dopochwowym i tak do czwartku, i teraz mam to samo, boli mnie strasznie miednica i lewy posladek, tam gdzie mi wczoraj grzebal. Caly czas mysle czy nie zaszkodzil dzidzi...
    Anoolka wrote:

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:

No to idziemy rowno, ja tez nastepna wizyte mam 10 marca :)
    Jesli nie bedzie zadnych rewelacji to wiem, ze bede sobie spokojnie czekac :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Witajcie,po pierwsze dziekuje wam za slowa otuchy wczoraj, spisalam siebie i ciaze na straty a okazalo sie ze jak na razie wszystko jest w porzadku. Pojechalam wieczorem do gina "na krzywy ryj";-). Zrobil USG i wyglada ze wszystko jest w porzadku, pecherzyk urosl od zeszlego tygodnia z 0,65 na prawie 2 cm, tzn. na jednym zdjeciu jest 18 mm a na drugim 19,3 mm,pojawilo sie cialko zoltkowe, zarodka jeszcze nie ma, ale powiedzial ze to jeszcze wczesnie na zarodek. Mam przyjsc za tydzien, sprawdzic czy pojawila sie dzidzia i czy bije serduszko, a plamienie nie wiadomo skad jest, moze byc ze stresu. Powiem wam ze nawet sie nie spodziewalam takiego zakonczenia, co nie zmienia faktu ze dalej sie boje bo nie wiem co bedzie z tymi plamieniami.

Kochanie nie denerwuj się :* trzymamy za Ciebie kciuki co widać i wysyłamy moc pozytywów :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ