X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetny pomysł z tymi balonami, oby tylko koty wytrzymały :-P
    Ja kupiłam taką gruszkę do czyszczenia noska i uszek malucha
    8nk02fb95ib1_t.jpg

paaolka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    rozny mam poziom cukru nawet jak malo zjem ale prawie zawsze powyzej 120 a kilka razy mialam powyzej 150 a czasem jak zjem przekaske to jest nawet niski ponizej 120 ale przeciez sie tak nie najem
    Miałam ten sam problem chociaż ostatnio jakoś mi sie uregulowało.
    Mi mówili że 2j insuliny mogłabym sobie dawać przy cukrach pow.140, ale potem w poradni powiedzieli że niemam cukrzycy więc mam tylko diete,
    Jak zaczynałam diete to miałam skakające cukry takie jak ty,ale potem jak już wiedziałam co jeść i ile to były w normie, też sie nie najadałam nawet marudziłam tu na forum że jaka to tragedia,ale teraz już wiem co z czym łączyć i jest ok.
    Ostatnio nawet zjadłam 2 kromki z nutellą do tego słodkie kakao i cukier 110 .

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    rozny mam poziom cukru nawet jak malo zjem ale prawie zawsze powyzej 120 a kilka razy mialam powyzej 150 a czasem jak zjem przekaske to jest nawet niski ponizej 120 ale przeciez sie tak nie najem
    Sylwia może faktycznie skonsultuj to z innym lekarzem, do czwartku przecież nie daleko.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie poczekam - zawsze to podpytam innego lekarza choc czytalam ze ta insulina nie jest grozna ale moze lepiej dmuchac na zimne
    .Ja do wszystkiego spokojnie bym podchodzila ale tesciowka mnie tak nakreca ze caly czas w stresie zyje i jeszcze powiedziala ze sama tam ze mna pojdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Cześć Dziewczyny :)
    rozpoczynam dziś 3 trymestr. Niby szybko leci ale jak sobie pomyślę ile jeszcze czasu do końca października, to za każdym razem udaje mi się odłożyć zakupy na później :D
    Na szczęście umeblowaliśmy już cały pokój dla M., łóżeczko, komoda z przewijakiem, szafa i regał - wszystko z ikei :)
    Myślałam, ze z wózkiem też nie będzie problemu, bo wybraliśmy już dawno - camarelo carera. Teraz jednak okazało się, ze trzeba na niego czekać ok 5 tyg., więc chyba w tym tyg pójdziemy go już zamówić.
    Jeśli chodzi o chorobowe, to moja lekarka się smieje, że dotychczas nie miała pacjentki, która chciałaby tak długo pracować.. od sierpnia idę na zwolnienie :)
    Miłego dnia!

GRATULACJE 3 TRYMESTRU:-)))))Kochana a jeśli mogę wiedzieć to jaka serię wybraliście z IKEI i jak wyglądają na żywo, bo jak jak na razie to oglądam katalogi w necie i nie mogę się zdecydować.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:19

Agrafka lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia niestresuj sie 2 dni już nie zrobi różnicy z tą insuliną, może zmodyfikuje ci diete,i już.

Dziewczyny położna mi mówiła też że teraz dużo ma pań co ma dodatni gbs żeby jutro jak zobacze wynik niewpadać w panike bo teraz jakaś plaga, i pytałam o tą listerioze to nawet niewiedziała że takie coś jest, tylko mówiła że jak jeździ po wsiach czy nawet w mieście to dziewczyny specialnie zdobywają sery czy mleko ze wsi bo zdrowsze i lepsze niż te ze sklepu, i nie spotkała sie z tym żeby sie ktoś zaraził,ale żebym spytała jutro lekarza może on słyszał o takim zarażeniu. Więc niebać sie ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 13:27

paradise, lubek, Anoolka lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwie nie stresuj się :) Natomiast nie wiem czy jest dobrym pomysłem, żeby teściowa z Tobą jechała...jak już teraz Cie nakręca to u lekarza może być podobnie.

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja po usg. Maluszek zdrowy, chociaż na początku do nas plecami, wiec były dwa podejścia. Za pierwszym pomiarem lekarz mówił, że malutki, wyszło mu trochę ponad 1300g i żeby przyjść za 3tyg zobaczyć jak rośnie. Ale za drugim mówi, że jednak ok i ostatecznie wpisał w opisie 1450g +/- 150g :P. Główka urosła relatywnie, bo na dwóch poprzednich była w 5 centylu, za to kość udowa jakby mniejsza, brzuszek idealny. Serduszko 148. Niestety lekarz nie miał 3d ani możliwości nagrywania, wiec umówiliśmy się z nim polprywatnie na czwartek, bardzo chciałam zobaczyć buzię Tymka :). Także chłopczyk nasz pewnie będzie z tych mniejszych, przewidywanej wagi urodzeniowej nie chciał podać, za wcześnie. Za to ułożony glowkowo, co mnie bardzo cieszy, bo zależy mi na naturalnym porodzie.

A z innej beczki, jak Wam pisałam, po niedzielnej przygodzie na pomocy doraźnej, poprosiłam o zajrzenie do nerek, no i, zgodnie z moja diagnoza (internistka na doraźnej mi to wybiła z glowy), mam zator moczu w prawej nerce, jakieś 26x16mm. Mówił, że to raczej nic strasznego, no ale ze on nie jest urologiem, to powinnam skonsultować i na pewno dużo pić. Poczekam jeszcze na wynik posiewu i zapytam prowadzącej, co z tym dalej robimy. Czytałam, że jeśli taki zator będzie rósł, to się zakłada stomie na nerke :/. Ale jestem dobrej myśli, najważniejsze, że Maluszek jest zdrowy i ze go zobaczę w czwartek :D

ja mam zastój w prawej nerce ale mniejszy nie przekracza 20 mm moja gin mi powiedziała, że takie zastoje są normalne w ciąży w prawej nerce bo w tą stronę zrotowana jest macica- powiedziała że powyżej 20 mm należy patrzeć czy nie rośnie - kazała mi od razu wdrożyć profilaktykę
    dostałam urosept 2 x1 tabletka (leczniczo jest więcej) i do tego kazała jeść dużo żurawiny ja dotakowo biorę urinal (bo to żurawina)
    nic mnie nerka nie boli ale wyszło to bo boli mnie lewa pachwina

lubek lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj spokoj, ja wrocilam po 2,5tyg nieobecnosci i nie sadzilam ze bedzie tak.. w domu na podworku itd czuje sie ok, ale 8h przed komputerem jednak hcyba nei ejst dla mnie. nie tyle rpzed komputerem co na siedzaco przy biurku.. zesz choelra, ksoc ogonowa boli, plecy bola.... do tego nogi w dol i puchna kostki.. w upaly ubrania rpzylepiaja sie do ciala, jakas porazka. chcialam rpoacowac caly sierpien ale chyba nie dma rady, znaczy dalaby male p oco za wszelka cene? sie mordowac. 6 sierpnia mam wizyte i chyba poprosze o zwolnienie ktore pociagne juz do rozwiazania....
    mitaka wrote:
    A jak Wam się siedzi? Wróciłam do pracy po urlopie i siedzenie 6 godzin (powiedzmy, że tyle wychodzi) to istna katorga, żołądek mnie ciśnie:/ zaczyna się......

• lubek Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ja mam zastój w prawej nerce ale mniejszy nie przekracza 20 mm moja gin mi powiedziała, że takie zastoje są normalne w ciąży

Dzięki Ulcio! Też czytałam, że częste, że 30% ciężarnych... mnie niestety boli i pobolewa, różnie, w weekend było słabo. Niektóre dziewczyny pisały, że ból jest gorszy od porodowego, no ale mój taki nie jest na pewno :). Lykam juz jakiś czas megazurawine. A posiew Ci robili? Albo OB, żeby zobaczyć czy nie ma stanu zapalnego?

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super! ja bym nei dala rady ich ucisnac sama :P
    renatkach wrote:
    A jednak udało się :) dostałam tylko akordin t do psikania. Pani doktor powiedziała, że byłam dzielna :D Generalnie ma się mega odruch wymiotny, ale jakoś się zmobilizowałam. Teraz ropa się nie zbiera, a opuchlizna schodzi :)

renatkach, serek_84 lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.i-apteka.pl/product-pol-28828-BALNEUM-Baby-Basic-kojacy-olejek-do-kapieli-200ml.html
    u mnie dostępny w drogerii, jak myślicie, czy warto? w tym tygodniu się przejdę i spojrzę na skład produktu, ale jak będzie ok to chyba kupię :)

renatkach lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek - nie nie robili, ale mi babeczka powiedział, że nawet w zwykłym badaniu moczu by już coś wyszło a ja mam idealny.
    Ja miałam po ciąży z Kasią kamień w nerce nie duży bo 5 mm miał uwierz mi bolało mnie tak jakby mi ktoś nóż w plecy wbijał, było u mnie pogotowie bo z bólu nie mogłam wstać.
    Więc współczuję Ci, bo wiem, że potrafi boleć.

U mnie było odwrotnie nie bolą mnie nerki ani plecy tylko ta noga taki dziwny ból (lekarka chcąc mieć pewność że to nic groźnego zrobiła badanie moczu i usg nerek.

lubek lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    http://www.i-apteka.pl/product-pol-28828-BALNEUM-Baby-Basic-kojacy-olejek-do-kapieli-200ml.html
    u mnie dostępny w drogerii, jak myślicie, czy warto? w tym tygodniu się przejdę i spojrzę na skład produktu, ale jak będzie ok to chyba kupię :)

Tutaj jest skład podany:
    http://www.doz.pl/apteka/p48718-Balneum_Baby_Basic_olejek_do_kapieli_kojacy_500ml

Propylene glycol może podobno wywołać podrażnienie, wysypkę, alergię.
    Kiedyś ktoś tu polecał stronę srokao z analizami kosmetyków. Napisała o nim: Nie rozumiem dodawania substancji zapachowych do kosmetyków dla tzw. "wrażliwców" ilości substancji "towarzyszących" zapachowi tak duża, że to prawie połowa składu. Z całego składu jedyna ciekawa pozycja to olej sojowy na pierwszym miejscu.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jaka duchota, dobrze ze wiatrak sprawny bo mozna by bylo sie podusic.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)
    mad8 wrote:
    Tutaj jest skład podany:
    http://www.doz.pl/apteka/p48718-Balneum_Baby_Basic_olejek_do_kapieli_kojacy_500ml

Propylene glycol może podobno wywołać podrażnienie, wysypkę, alergię.
    Kiedyś ktoś tu polecał stronę srokao z analizami kosmetyków. Napisała o nim: Nie rozumiem dodawania substancji zapachowych do kosmetyków dla tzw. "wrażliwców" ilości substancji "towarzyszących" zapachowi tak duża, że to prawie połowa składu. Z całego składu jedyna ciekawa pozycja to olej sojowy na pierwszym miejscu.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zanosi się na burzę... mam nadzieję bo dłużej już chyba nie wytrzymam

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie popadało 15 minut i dalej to samo :( Dziś o mało co z fotela nie spadłam jak zobaczyłam prognozę na następny tydzień- ma być u mnie nawet do 36 stopni :(

• moni28 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paada,paada;;]] przeeaża mnie perspektywa kolejnego tygodnia z upałami. STANOWCZO MÓWIĘ DOŚĆ.

Anoolka wrote:
    U mnie popadało 15 minut i dalej to samo :( Dziś o mało co z fotela nie spadłam jak zobaczyłam prognozę na następny tydzień- ma być u mnie nawet do 36 stopni :(

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobeczalam sie jak bóbr!!!!!
    W informacjach teraz mowili o 30 letniej kobiecie, kobieta podczas nocnej zmiany w jakiejs fabryce urodzila dziecko nikomu nie mowiac wczesniej ze jest w ciazy, za 2 dni trafila do szpitala z mocnym krwawieniem, tam lekarze wiedzieli ze wczesniej urodzila, ona zaprzeczala, ci wezwali policje i zaczely sie poszukiwania dziecka. Okazalo sie ze wyzucila je za ogrodzenie fabryki w trawe. Malenstwo lezalo tam 30 godzin i przezylo!!!! Byl to wczesniak z 7 msc i wazyl 1400 g, lekarka mowilaze jakby byla brzydsza pogoda to by umarlo, a przez te upaly bylo cieplo i zwiekszylo to jego szanse.
    Ale jak go pokazywali to lzy mi poszly, co to sie dzieje!!! Masakra

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ