X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Pobeczalam sie jak bóbr!!!!!
    W informacjach teraz mowili o 30 letniej kobiecie, kobieta podczas nocnej zmiany w jakiejs fabryce urodzila dziecko nikomu nie mowiac wczesniej ze jest w ciazy, za 2 dni trafila do szpitala z mocnym krwawieniem, tam lekarze wiedzieli ze wczesniej urodzila, ona zaprzeczala, ci wezwali policje i zaczely sie poszukiwania dziecka. Okazalo sie ze wyzucila je za ogrodzenie fabryki w trawe. Malenstwo lezalo tam 30 godzin i przezylo!!!! Byl to wczesniak z 7 msc i wazyl 1400 g, lekarka mowilaze jakby byla brzydsza pogoda to by umarlo, a przez te upaly bylo cieplo i zwiekszylo to jego szanse.
    Ale jak go pokazywali to lzy mi poszly, co to sie dzieje!!! Masakra
    Niektórzy nie powinni mieć dzieci!!!

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Ale pochwalę się Wam że mamy już złożone łóżeczko :D nie mogę się doczekać aż nasz Krzyś sie w nim znajdzie :) teraz koty się przyzwyczajają do nowego mebla w mieszkaniu ;) czasem wskakują do środka....i musze wypróbować kilka sposobów które na necie wyczytałam, jak zniechęcić kotki do zaglądania do środka łóżeczka..zaczynam od całej fury napompowanych balonów, które powinny pękać jak kot wskoczy do środka...zobaczymy czy się sprawdzi ;)

Ja jeszcze nie zamówiłam, ale też się zastanawiam, jak ogarnąć kwestię naszej kotki. Normalnie z nami śpi, ale nie chciałabym, żeby kręciła się w łóżeczku dziecka.
    Planuję kupić baldachim, bo to jedyne co mi przychodzi do głowy.

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany co za kobieta jak tak mozna w glowie sie nie miesci, jak nie chciala dziecka to mogla oddac a nie wyrzuac brak slow. Mam nadzieje ze to dzieciateczko przezyje

age.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    GRATULACJE 3 TRYMESTRU:-)))))Kochana a jeśli mogę wiedzieć to jaka serię wybraliście z IKEI i jak wyglądają na żywo, bo jak jak na razie to oglądam katalogi w necie i nie mogę się zdecydować.....

Dzięki :)
    Wybraliśmy serię SUNDVIK (łóżeczko, komodę z przewijakiem i szafę) i regał HEMNES.
    Dla nas najważniejsze jest to, że meble są białe, bez żadnych rysunków. Dzięki temu posłużą dziecku dłużej :)

lubek lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jak mozna wywalic swoje dziecko- szok !!!!!!!

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa super brzuszek zgrabniutki

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa b. ładny brzuszek :)
    ja wstałam i od razu wstawiłam chlebek do pieczenia..już 3 dni się zbierałam..aż w końcu udało mi się zrobic mase i z rańca do piekarnika :D będzie pyyyszne pieczywko :D

ao12., Aniqa, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu upal. Dziewczyny ale ja sie wczoraj narobilam. Cala zawartosc komody z sypialni musialam przeniesc do salonu a najpierw oproznic i posegregowac ta z salonu. Zrobilam 5 pran malego. I wszystkie nosic z gory zeby rozwiesic i potem zebrac. Masakra. Mialam prasowac ale nie dalam rady. Przedemna jeszcze 2/3 prania i dzis nowa szafa przyjezdza wiec znowu zapowiada sie pracowity dzien. Ale juz nie w takim tepie jak wczoraj, bo az zakwasy mam i szkoda malucha.

ao12. lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas powolutku, przecież masz czas ;)
    Aniqa bardzo ładny zgrabniutki brzuszek :)
    Pestka też bym zjadła taki chlebek, możesz podać przepis? Chętnie spróbuję:)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak sie zapytam jakiej firmy kupujecie smoczki i butelki?

age.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wybrałam butelki firmy avent
    smoczek mam kupiony z firmy nuk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 10:36

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, super brzusio ;)

Również wybrałam butelki z firmy avent, smoczek też + jedną butelkę z canpolu bo była w gratisie do laktatora.

Ponoć te smoczki są rewelacyjne - http://fafus.wordpress.com/2012/11/01/wubbanub-czyli-smoczek-niezwykly/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 11:06

Aniqa lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ponoć te smoczki są rewelacyjne - http://fafus.wordpress.com/2012/11/01/wubbanub-czyli-smoczek-niezwykly/
    Ja pozostanę przy zwykłym, pieniążki się przydadzą zawsze, więc nie szaleję ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobnie jak ja, na razie skupiam się na rzeczach najważniejszych, no i wreszcie zamówiłam wózek.

ao12. lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, dotarcie na wizyte i potem do domu kosztowało mnie dużo siły, uff.
    Szyjka wróciła do normy dzięki leżeniu, ale dalej mam wypoczywać,więc nawet ok na te gorąca. Mam "pogotowie skurczowe" tj.napinanie, twardnienie brzucha, ale chodzi o to że napina sie bardzo,i robi sie wielki,czuć naciąganie, to takie coś niepowinno sie powtarzać więcej niż 8 razy dziennie.zawsze myślałam źe to mała sie rozpycha a teraz już wiem o co biega.

ao12., mad8, paradise, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Szyjka wróciła do normy dzięki leżeniu, ale dalej mam wypoczywać,więc nawet ok na te gorąca.
    To wypoczywaj:) fajnie, że wróciła na swoje miejsce.

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelkę avent, która była dołączona do laktatora i na razie nie kupuję więcej (jak będą kłopoty z karmieniem piersią to wtedy dokupię). Smoczek z canpol i też planuję zobaczyć czy synuś będzie wogóle potrzebował smoczka bo nie chcę niepotrzebnie wydawać kasy.

Właśnie odebrałam przesyłkę. Zamówiłam m.in. kosmetyki hipp no i nie bardzo podoba mi się zapach. W ogóle w ciąży mam problemy z zapachami.

ao12. lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqua, super, że z szyjką w porządku. Ja w piątek znów idę skontrolować moją i mam nadzieję, że nie postanowiła zmienić długości. Co do skurczów i napięć brzucha to ja też miewam, ale zauważyłam, że tylko wieczorami i to nie codziennie.

Ja postawiłam na butelki Tommee Tippee, a smoczki chce kupić na razie po jednym z Tommee Tippee i Aventu, zobaczymy jak się będą sprawdzać i czy w ogóle będą potrzebne.

Aniqa, pestka lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co planujecie na dzisiejszy obiadek?Wczoraj miałam pomidorówkę...a dzisiaj sama nie wiem co zrobić.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie zamawialaś kosmetyki Hippa. U mnie strasznie cieżko je dostać.

mad8 wrote:
    Ja mam butelkę avent, która była dołączona do laktatora i na razie nie kupuję więcej (jak będą kłopoty z karmieniem piersią to wtedy dokupię). Smoczek z canpol i też planuję zobaczyć czy synuś będzie wogóle potrzebował smoczka bo nie chcę niepotrzebnie wydawać kasy.

Właśnie odebrałam przesyłkę. Zamówiłam m.in. kosmetyki hipp no i nie bardzo podoba mi się zapach. W ogóle w ciąży mam problemy z zapachami.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ