X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp jest też w tesco,bo ostatnio widziałam i w carrfurze.
    Ja dziś po drodze kupiłam serie z linomagu, żeliko szampon, kremik, i krem na brodawki, oliwki niechciałam, to musze tylko dokupić krem do tyłka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:25

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak wlasnie zastanawiam sie nad aventem i nad canpolem.

Aniqa super ze szyjka wrocila teraz odpoczywaj zeby znowu nie zechciala sie skracac. Mi wlasnie tez nieraz napina sie brzuch ale na szczescie nie zdarza sie to czesto.

Mad gdzie zamawialas te kosmetyki hipp?

Co do obiadu nie mam pomyslu ale chyba zrobie krupnik

Aniqa, ao12. lubią tę wiadomość

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Dziewczyny co planujecie na dzisiejszy obiadek?Wczoraj miałam pomidorówkę...a dzisiaj sama nie wiem co zrobić.
    Też wczoraj miałam pomidorówkę i dzisiaj ją wykańczamy ;) Do tego mam bób obrany i podany z przesmażonym boczusiem i cebulką :D A na jutro i pojutrze kupiłam duży płat łososia, do tego będzie ryż z zielonym groszkiem i sos koperkowo-czosnkowy :)

ao12. lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja u siebie w carrefour nie widzialam hippa.
    Aniqa czyli stawiasz jednak na linomag?

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelke z aventu tą najmniejszą, musze dokupić jeszcze te wieksze.
    Ja na obiad nic nierobie, przyznaje sie, niechce mi sie.

• MOI Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczków, nie kupuję żadnego. Jeśli okaże się niezbędny, to wtedy kupię, ale nastawiam się na wychowanie bez smoczka. Dziciaczki siostry świetnie sobie dają radę bez smoka, a ona nie ma problemów z odstawieniem. Jakoś nie podoba mi się, kiedy widzę już spore dziecko chodzące ze smokiem :O

ao12., lubek lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja smoczka tez nie chce tak na sile dawac ale che miec na wszelki wypadek

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja u siebie w carrefour nie widzialam hippa.
    Aniqa czyli stawiasz jednak na linomag?
    To ja widziałam z hippa ale niewiem co to było bo niechce z tej firmy.
    Tak,ja linomag. Musze tylko krem do pupki kupić i będzie wszystko co mi trzeba.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie jestem za smoczkiem, ale może czasem się przydać jak już mi ręce opadną ;)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    gdzie zamawialaś kosmetyki Hippa. U mnie strasznie cieżko je dostać.

Zamawiałam w gemini razem z paroma innymi rzeczami.

W tesco u siebie nie widziałam, może zależy to od wielkości sklepu.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Już po wizycie, dotarcie na wizyte i potem do domu kosztowało mnie dużo siły, uff.
    Szyjka wróciła do normy dzięki leżeniu, ale dalej mam wypoczywać,więc nawet ok na te gorąca. Mam "pogotowie skurczowe" tj.napinanie, twardnienie brzucha, ale chodzi o to że napina sie bardzo,i robi sie wielki,czuć naciąganie, to takie coś niepowinno sie powtarzać więcej niż 8 razy dziennie.zawsze myślałam źe to mała sie rozpycha a teraz już wiem o co biega.

To super,że wróciła do normy. Też mam problem jak Ty z tym napinaniem i twardnieniem brzucha zazwyczaj na wieczór i w nocy. Mój gin kazał brać 3x2 asmag forte (magnez)ale żeby pomagało to szału nie ma. A w ogóle to przez ostatni 3 dni to twardnieje mi tylko góra brzucha więc nie wiem o co chodzi. W piatek mam wizytę to zobaczymy co powie ostatnio coś wspominał o no-spie to pewnie każe mi ją brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 12:56

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o butelki to również wybrałam z firmy avent, smoczek też ponieważ był w zestawie, chociaż nie zamierzam używać smoczków, chyba że w jakiejś skrajnej sytuacji do której mam nadzieje że nie dojdzie.

Kurcze powiem Wam dziewczyny,że mam już mętlik w głowie co do wyboru kosmetyków dla Julci tzn.do kąpieli raczej chcę taki żeby później nie trzeba było jej dodatkowo oliwkować....tylko jest tyle firm że nie wiem co mam wybrać. JAKĄ WY POLECACIE ???? Widzę ,że na forum pojawia się firma HIPP.
    Bo na pewno kupię tradycyjnie linomag, bephanten krem lub maść...z tego co wiem to polecają go w szpitalu gdzie będę rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2014, 13:14

so22pqr.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis na obiadek zrobilam ryz ciemny z cebulka do tego kotlet schabowy i buraczki - taki dietetyczny obiadek zeby mi cukier nie podskoczyl

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja butelke z firmy avent dostalam jak bylam zobaczyc na szkole rodzenia a smoczek mam z targow i jest z nuka

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    To super,że wróciła do normy. Też mam problem jak Ty z tym napinaniem i twardnieniem brzucha zazwyczaj na wieczór i w nocy. Mój gin kazał brać 3x2 asmag forte (magnez)ale żeby pomagało to szału nie ma. A w ogóle to przez ostatni 3 dni to twardnieje mi tylko góra brzucha więc nie wiem o co chodzi. W piatek mam wizytę to zobaczymy co powie ostatnio coś wspominał o no-spie to pewnie każe mi ją brać.
    Pewnie masz niski poziom magnezu i to dlatego, ja biore 8 tabl dziennie i dalej nie moge dojsc do chociazby minimalnego poziomu, nospe tez mam zlecona, jak mnie czesciej lapie to wezme sobie. Moj mowil ze jesli takie napiecie utrzymuje sie powyzej 20 sekund lub powyzej 8 razy dziennie to powinien mnie wyslac na patologie ciazy zeby mi dozylnie uzupelnic magnez lub wlanczyc fenoterol. Wiec tak z tego winika jakby niski magnez byl sprawca tych napiec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja dzis na obiadek zrobilam ryz ciemny z cebulka do tego kotlet schabowy i buraczki - taki dietetyczny obiadek zeby mi cukier nie podskoczyl
    Udręka straszliwa z tym ciemnym ryzem, gotuje sie go z godzine i dalej twardy, tak mnie wkurzalo gotowanie go, ze przeszlam na bialy i tez cukry mam ok :-). Jedynie po burakach moze ci skoczyc troche cukier i po panierce do kotleta jesli obtaczasz w bulce tartej. Ale ogolnie po takim obiedzie cukier u mnie bylby w normie, ja zawsze jak jadlam cos tlustszego to robilam mizerie bo ogorki nie wchodza do diety cukrz, i mozna je jesc dowoli.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi, mnie juz wykonczylo myslenie jakich kosmetykow uzywac bede i postawilam na cala serie z linomagu, razem z kremem na sutki, wszystko co jest od pierwszych dni zycia bez pudru i oliwki.

Ale dziewczyny tu rozwazaly tak:
    Oilatum/emolium do kapieli
    Seria z rossmanna , zapomnialam nazwy
    Seria z hipp
    Seria bambino

Chyba wszystko :-) :-) :-)

paradise lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Seria z rossmanna , zapomnialam nazwy

Babydream ;)

Aniqa, lubek, pestka lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Też wczoraj miałam pomidorówkę i dzisiaj ją wykańczamy ;) Do tego mam bób obrany i podany z przesmażonym boczusiem i cebulką :D A na jutro i pojutrze kupiłam duży płat łososia, do tego będzie ryż z zielonym groszkiem i sos koperkowo-czosnkowy :)
    U mnie to samo, wczoraj pomidorówka i dziś też ;) Ewentualnie pierogi z mięsem wyjmę z zamrażarki.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Udręka straszliwa z tym ciemnym ryzem, gotuje sie go z godzine i dalej twardy, tak mnie wkurzalo gotowanie go, ze przeszlam na bialy i tez cukry mam ok :-). Jedynie po burakach moze ci skoczyc troche cukier i po panierce do kotleta jesli obtaczasz w bulce tartej. Ale ogolnie po takim obiedzie cukier u mnie bylby w normie, ja zawsze jak jadlam cos tlustszego to robilam mizerie bo ogorki nie wchodza do diety cukrz, i mozna je jesc dowoli.
    no i po takim obiadku cukier 135 hmmmmm - pewnie buraczki troszke podwyzszyly ale sa wskazane przy anemi ktora mam - kurcze ani tak ani tak. Zobacze co mi jutro ten inny diabetolog powie bo ide na 17 prywatnie .Jesli powie zeby brac insuline to oczywiscie bede ja brala ale tesciowka przerazona ze dziecko bede truc wiec dla swietego spokoju pojde sie skonsultowac z innym

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ