X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus, super że córeczka zdrowo sobie rośnie :) też nie mogę doczekać się na USG, jeszcze ponad tydzień!

U mnie taki upał, że już mam dosyć tego dnia..

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie witam z rana, też u mnie upalnie, chyba od krakowa w dół tak jest bo tofirus też pisze że w krk gorąco. Oglądam rozmowy w toku, można sie uśmiać,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście w pozycji leżącej. Dzwoniłam do położnej,i ma przyjechać do mnie.
    Tofirus super że z maleństwem ok, a wagą sie nie przejmuj bo ma czas jeszcze nadrobić,w mojej aplikacji ciążowej na tel pisze że od 31 tyg dziecko już rośnie minimalnie za to nabiera wagi intensywnie.

Ao12 wytrzymasz, odpoczniesz chociaż pewnie tak jak ja będziesz szukać sobie w pracy w domu.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) u mnie słońce narazie tak nie grzeje mocno ale i tak jest duszno.
    Tofirus super że z małą wszystko dobrze, a wagą sie nie przejmuj jeszcze nabierze ciałka :)
    Ja już sie nie moge doczekać swojej wizyty a tu jeszcze 1,5 tygodnia.

age.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    rozpoczynam dziś 3 trymestr. Niby szybko leci ale jak sobie pomyślę ile jeszcze czasu do końca października, to za każdym razem udaje mi się odłożyć zakupy na później :D
    Na szczęście umeblowaliśmy już cały pokój dla M., łóżeczko, komoda z przewijakiem, szafa i regał - wszystko z ikei :)
    Myślałam, ze z wózkiem też nie będzie problemu, bo wybraliśmy już dawno - camarelo carera. Teraz jednak okazało się, ze trzeba na niego czekać ok 5 tyg., więc chyba w tym tyg pójdziemy go już zamówić.
    Jeśli chodzi o chorobowe, to moja lekarka się smieje, że dotychczas nie miała pacjentki, która chciałaby tak długo pracować.. od sierpnia idę na zwolnienie :)
    Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:49

paaolka, Anoolka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że możecie tak często podglądać swoje maluszki :)
    U mnie dzisiaj ponoć na być 25 C

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro, usg też mi zrobi. Boje sie żeby niczego złego tam nie wybadał, bo nasilaj sie u mnie twardnienia brzucha, w nocy sie troche bałam bo pare razy skurcze mnie łapały, kurcze to ten niski poziom magnezu chyba.a jem garściami tabletki.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez ogladam rozmowy w toku haha. U mnie duchota straszna. Ja jesze 3tyg do wizyty.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15rdnlcw5q8r_t.jpg
    Jak obiecałam, wklejam zdjęcie wózka(kupiliśmy używany po okazyjnej cenie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:10

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie wspolczuje! nie wiem czy angine da rade bez antybiotyku :( zastanawia mnei jak dalas rade posciskac migdaly??? :O :O :P
    renatkach wrote:
    To ją śpię z kołdra między nogami ;) i na razie jest ok ;) przesypiam całe noce.

Moje dzieciątko zaliczyło dziś pierwszą czkawke ;)

A ja niestety nabawiłam się anginy ropnej. Pościskałam migdały, cała ropa wyleciała, teraz psikam Hasco Septem. Jutro idę do lekarza, mam nadzieję, że uda mi się uniknąć antybiotyku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Melduję, że wczoraj byłam na usg i zobaczyłam swoją lokatorkę po raz pierwszy od maja :) Wprawdzie nie było wiele widać, ale wypięła małą stópkę do zdjęcia :) No i waży 1300 g, więc będzie raczej kruszynką niż 4-kilogramowym noworodkiem. Najważniejsze, że wszystko w porządku, rośnie i jest żywotna :)

A w Krakowie póki co 24 stopnie i brak słońca. Da się w końcu żyć :)

ja też z Krakowa :) w którym szpitalu planujesz rodzić i skąd masz lekarza :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy aspirator to to samo no ale ja mysle o tej fridzie, czy tam sopelku chyba to to samo :) no to cos co sie "wciaga".. podobniez gruszki sa siedliskiem bakteri jak to tam w srodku takie ejst wszystko.. z reszta nawet m isie nei podoba takie gruszkowe rozwiazanie.
    agatas wrote:
    Mam od kilku dni mętlik w głowie, bo przymierzam się do zamawiania na allegro rzeczy dla małej i cały czas się zastanawiam, co kupić do czyszczenia noska. Gruszkę, czy aspirator? Woda morska chyba też będzie potrzebna? Co wy preferujecie?

• Smutas Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wozek. Tez wybralam quinny ale buzz. Bede go miala dopiero za 2 tyg.

ao12. lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę podziwiam dziewczyny, które jeszcze pracują...

U mnie ciągle remont bloku, to już ponad miesiąc, końca nie widać, codziennie gigantyczny hałas od 7 rano, podjazdu dla wózków aktualnie nie ma...mam nadzieję, że się wyrobią przed narodzinami maluszka, bo będę uziemiona.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    nie wiem czy aspirator to to samo no ale ja mysle o tej fridzie, czy tam sopelku chyba to to samo :) no to cos co sie "wciaga".. podobniez gruszki sa siedliskiem bakteri jak to tam w srodku takie ejst wszystko.. z reszta nawet m isie nei podoba takie gruszkowe rozwiazanie.

To samo słyszałam o gruszkach - niestety nie ma szans, żeby wyciągnąć to co jest w środku gruszki, w związku z tym trochę się tam namnaża (tak samo jak w takich kaczuszkach gumowych z otworkiem itp. do kąpieli - tam to dopiero się dzieje, na studiach miałam mikrobiologię, ale takiej hodowli jak w kaczuszce to chyba nie widziałam;)). U naszego Piotrusia Frida(czyli ten aspirator) bardzo się sprawdzała i bardzo długo, przy katarze jest naprawdę świetna). Tam jest filtr, więc niczego się nie wciągnie. Po użyciu można dokładnie umyć i wyparzyć. Poza tym taka prozaiczna, ale ważna rzecz - to "urządzenie" jest przezroczyste i można obserwować, czy katarek się zmienia, wiadomo, że jak jest żółty albo zielony to prawdopodobnie to coś poważniejszego.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też zdecyduję się na aspirator.

wiecie co, zrobiłam sobie kawę mama coffee... dostałam całą pakę próbek od mojej lekarki - jakieś kremy, pieluchy i właśnie kilka saszetek tej kawy... w smaku nie bardzo mi pasuje ;/ wypiłam niecałe pół filiżanki i teraz mi niedobrze ;/ fuuu...i pomysleć, że kiedyś chciałam kupić całą paczkę;/

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    A w ogóle to zapomniałam się pochwalić, że tydzień temu byliśmy z mężem na warsztatach chustowych. Sporo czytaliśmy wcześniej o obopólnych korzyściach choustonoszenia, ale po warsztatach nie przeraża nas już motanie i nabraliśmy dodatkowego zapału :-)

Nelly, a jaką chustę planujesz na początek?
    Ja za pierwszym razem miałam tkaną i za nic w świecie Piotrek nie chciał się w nią spętać, strasznie był niezadowolony...:) Swoją tkaną pożyczyłam bratu i on z kolei chodził dumnie ze swoim niezwykle zadowolonym Ludwikiem bardzo często. Teraz w szkole rodzenia położna polecała na sam początek elastyczną - z tego względu, że całe wiązanie można zrobić na sobie i wtedy włożyć w to maluszka. Mówili coś u Was na zajęciach, polecali coś?

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    ja też z Krakowa :) w którym szpitalu planujesz rodzić i skąd masz lekarza :)

Planujemy pod koniec sierpnia wyprowadzić się z Krakowa, więc planowo będę rodzić w Zakopanem. Jeśli jednak zaskoczy mnie coś wcześniej to myślałam o Rydygierze. A do lekarza chodzę do Medicoveru.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja myślę nad siemiradzkim (mam tam lekarza) lub o ujastku

• renatkach Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    o nie wspolczuje! nie wiem czy angine da rade bez antybiotyku :( zastanawia mnei jak dalas rade posciskac migdaly??? :O :O :P

A jednak udało się :) dostałam tylko akordin t do psikania. Pani doktor powiedziała, że byłam dzielna :D Generalnie ma się mega odruch wymiotny, ale jakoś się zmobilizowałam. Teraz ropa się nie zbiera, a opuchlizna schodzi :)

ao12., lubek lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 485 486 487 488 489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ