X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomosci.wp.pl/martykul.html?kat=1348&wid=16789475
    Troszke o tym porzuconym dziecku. :(

Dziś najchętniej bym się z łóżka nie ruszała ale mój M tego nie rozumie.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide dzisiaj na 17 prywatnie do tego diabetologa co mnie tesciowka zarejestrowala - zobaczymy co on powie ale wydaje mi sie ze nic nowego no ale ...oczywiscie chce isc ze mna a ja ze ,,jestem dorosla i sama sobie poradze,, troche sie oburzyla bo powinnam jej dziekowac ze mnie zarejestrowala

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Paradise przykro mi z powodu dziadka ale dziewczyny mają rację, jeśli nie czujesz się na siłach to nie jedź. Ja miałam w kwietniu pogrzeb cioci i też nie pojechałam. Zawsze można sobie później na cmentarz z kwiatami pojechać i się pomodlić.

U mnie dalej parno i duszno, dobrze że chociaż słońca nie ma to zawsze kilka stopni mniej. Jutro ma być u mnie 22 stopnie więc w końcu odetchnę :)

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ide dzisiaj na 17 prywatnie do tego diabetologa co mnie tesciowka zarejestrowala - zobaczymy co on powie ale wydaje mi sie ze nic nowego no ale ...oczywiscie chce isc ze mna a ja ze ,,jestem dorosla i sama sobie poradze,, troche sie oburzyla bo powinnam jej dziekowac ze mnie zarejestrowala

Ja też dziś na 17:40 do diabetologa, zobaczymy co powie na moje wyniki, czasem zdarza mi się przekraczać normę, bo tej cukrzycy to czasem nie ogarniam - to samo na kolację - wynik po godzinie 105, a po śniadaniu identycznym 135...
    Może ten diabetolog da Ci szansę na modyfikację diety, coś podpowie albo jak już w ostateczności da tą insulinę to też będziesz wiedziała, że najwyraźniej trzeba, skoro dwóch tak mówi. Teściowej ładnie podziękuj za rejestrację i idź sama.

moni28 lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrabiam z tym upałem. Miały dziś być burze a w ogóle się nie zanosi:(.
    Przyszły mi kolejne przesyłki- przynajmniej to mi poprawia nastrój w ten skwar. W końcu mam poduszkę do spania, dziś będę testować.

ao12. lubi tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie obejrzałam pogodę długoterminową i mi normalnie łzy w oczach stanęły. Przez najbliższe dwa tygodnie ma być u mnie od 30 do 36 stopni :( Po raz pierwszy w życiu nie mogę się doczekać jesieni :(

Bergo, ao12., sylwia1985, MartaR.. lubią tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie sądziłam, że do tego dojdzie. Zawsze kochałam lato, a upał im większy tym lepszy. Skóra pachnąca słońcem itd., to był mój ulubiony klimat. Teraz ledwo żyję. I czekam na jesień. Naprawdę niesamowite, że tak mi się w ciąży zmieniło. Podobno nasze organizmy przetaczają teraz bardzo dużą ilość krwi i jest to wielki wysiłek, a upał temu procesowi nie sprzyja. Stąd zmęczenie i to "ledwozipanie".

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem co się z tą pogodą dzieje. Nie pamiętam takiego upalnego lipca. Wcześniej jak człowiek czekał na urlop, to okazywało się w 80%, że szału nie będzie, nad morzem to już w ogóle lało. A teraz jak pasowałoby sobie odsapnąć trochę w chłodku to cały lipiec żar tropików, a sierpień też zapowiada się upalnie.

Scęście lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja właśnie obejrzałam pogodę długoterminową i mi normalnie łzy w oczach stanęły. Przez najbliższe dwa tygodnie ma być u mnie od 30 do 36 stopni :( Po raz pierwszy w życiu nie mogę się doczekać jesieni :(
    wez nie mow nawet- jak ja w pracy przezyje i jak sie doczolgam do niej - masakra

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak na złość to lato jest naprawdę bardzo upalne. Z tego co pamiętam rok temu rzadko kiedy była pogoda a również uwielbiam w lato upały, plażowanie i opalone ciałko. Teraz w taką pogodę nie chcę mi się nawet wyjść do sklepu a co dopiero jechać do pracy a potem po dniówce wracać do domu i zajmować się innymi obowiązkami.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u mnie po deszczu, ochłodziło sie, jest przyjemnie,aż miło sie leży. Zgodnie z akcją w internecie zjem jabłko na złość Putinowi, o!

ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym roku lato dla ciezarnych zdecydowanie nie sprzyja jest tak upalnie ze nic sie nie chce robic nawet jak sie lezy to sie czlowiek poci. Ja tez lato zawsze lubilam zwlaszcza jak byl urlop i piekna pogoda a teraz juz czekam na ochlodzenie jak na zbawienie

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padaaa, leje, w końcu :) Idę 18 sierpnia po zwolnienie :) nareszcie
    Czyli po długim weekendzie sierpniowym akcja kompletowanie wyprawki, porządki, zakupy, a potem ogranięcie siebie (fryzjer to, tamto) i relaks no i czekanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 19:10

ao12., paulina.b.1991, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to muszę skonsultować co kto kupuje z dziadkami Młodego :p Moja mamuśka juz wariuje - a to czapeczki, a to body, a to lozeczko. :p
    Tez sie chyba za kompletowanie zabierzemy po tym dlugim weekendzie. Tak na wszelki wypadek. :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno wrocilam - masakra zeby na prywatnej wizycie trzeba bylo tyle czekac -szok

Zobaczyl lekarz ten dzienniczek w ktorym zapisuje pomiar cukru i powiedzial ze tez na miejscu tej lekarki by mi zapisal insuline bo stwierdzil ze za malo jem a cukier i tak rosnie. Potem wyslal mnie do lekarki ktora cos na temat diety powiedziala tak mniej wiecej co mam jesc : najgorsze dla mnie to ze zero slodyczy , zero slodzenia ewentualnie na drugie snaidanie jakis jeden owoc duzy lub garsc malych np malinek. Posilki musza byc regularne co 2,5-3 godzinki.
    Lekarz powiedzial ze insulina ludzka nie przenika do dziecka wiec jest bezpieczna- oczywiscie zdalam relacje tesciowce bo przyleciala odrazu jak uslyszala ze wchodze do domu

milej nocki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z cukrzyca ciazowa jak wy sobie radzicie z tym ze nie mozecie jesc nic slodkiego - dla mnie to zalamka :(
    przeciez mamy zachcianki !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 20:27

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy miałyście styczność z pieluszkami pampers new baby sensitive(białe opakowanie), chodzi mi o to czy uczulają, bo znalazłam w necie dobre i złe opinie, może wasze znajome używały tych pieluszek
    Jutro jest promocja 40% taniej za opakowanie pieluszek, czyli np. z 9,99 e na 5,99e za opakowanie (w drogerii Etos NL)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 21:27

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mieliśmy USG. Na 100% mamy dziewczynkę, w końcu leży główką do dołu i dała sobie zajrzeć między nóżki. Za to twarzyczkę dość skutecznie chowała, więc niewiele jej zobaczyliśmy, ale najważniejsze, że wszystko wygląda zdrowo i prawidłowo :-) Waży 1105 g.

ao12., sylwia1985, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny z cukrzyca ciazowa jak wy sobie radzicie z tym ze nie mozecie jesc nic slodkiego - dla mnie to zalamka :(
    przeciez mamy zachcianki !!!!
    Na początku było strasznie, herbata nie smakowała, bez słodyczy też masakra, ale dawałam rade, potem jak wiedziałam co i jak zamieniać to dodawałam po troszke słodyczy, teraz jem normalnie słodkie jogurty i jakieś ciastka,czy banany,i cukier ok.
    Sylwia dasz rade, jak coś to pisz to może dam rade ci dobrze doradzić. Np na początku na podwieczorek jadłam kubeczek jogurtu naturalnego i owoc albo czekoladke,i tak po troszke do posiłku przemycałam.

• serek_84 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam nieśmiało ze mi upaly nie przeszkadzają. Czuje się świetnie. Jeżdżę na rowerku i w sumie to nic mi nie dolega. Czuje się też lekka i mam dużo energii do pracy :-)
    Może to nagroda za pierwszy trymestr, który miałam ciężki;-)

Przypominam żeby mi zmienić na pierwszej stronie płeć na dziewczynkę :-) dziekuje

Kajaoli, lubek, Scęście lubią tę wiadomość

9qeydmw.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ