X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:)
    Dzisiaj mama ma wychodne.... na wyniki :-) szybkie zakupy po drodze i do domku się wylegiwać.Wizyta dopiero w czwartek więc nie ma co ryzykować.
    Dziewczynki czy odczûwacie ból w pachwinach i krocza?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pierwsza :) witam z rana, w końcu trochę ochłody :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sie witam :)
    Za oknem wygląda jakby chłodek był, oby tak zostało, Boże błagam!!!
    Moni 28, to chyba od rozciągania sie wiezadeł, mnie też pobolewa albo kłuje jakby igłą ale tak mi powiedzieli że sie wszystko naciąga i może boleć.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamuski! Podczytuje Was cały czas, ale nie pisze - mam już dość wszystkiego. Ta druga ciąża jest dla mnie bardzo ciężka.. Drugi raz wyladowałam w szpitalu - tym razem dostałam skierowanie z Radomia do Łodzi (PILNE!), bo miałam wysokie CRP i cały czas wracały bardzo silne kłucia (kolki) po prawej stronie brzucha.
    Od zeszłego czwartku do poniedziałku badali mnie w Łodzi w Centrum Zdrowia Matki Polki, najpierw diagnoza - wyrostek, ale w koncu sie nie potwierdziła i lekarze stwierdzili, ze w takim razie to moze być silny ucisk macicy na jelita i tworzą sie kolki jelitowe o duzej sile - uwierzcie, ze gryzłam sciane w szpotalu jak mnie złapał ból, a zastrzyki z nospy i papaveryny nic nie dawały... Wypisana zostałam w poniedziałek i muszę sobie jakos radzic z tym - mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie. Druga sprawa cisnienie - nidy nie zwracałam na to uwagi, bo po co - idealnie 120/80 obie ciąze. Cisnienie nie miało dla mnie znaczenia, dopoki nie zaczeło mi spadać i utrzymuje sie na poziomie 90/50. Temperatura ciała ok 35,3 stopni. Dziewczyny wymiekam juz.. Non stop zawroty głowy - czuje sie jak ostro pijana :( Na szczesnie mam godziny w ciągu dnia i nocy, ze objawy ustepuje, ale i tak jest do dość męczące. Wyprawkę też powoli kompletuje. Mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia, ale z pomocą mam nadzieje wszystko ogarnac

Przepraszam, ze sie tak wyzaliłam, ale kto zrozumie ciezarną jak nie druga ciezarna.. :)
    Caluje Was!

Scęście lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kochana tak czytałam że to wiązadła. Ale wiesz jak to mamuski mamy to w genach zamartwianie:-)

Czekam na swoją kolej masakra ile tu dzisiaj ciężarówek:-)

UOTE=Aniqa]Ja też sie witam :)
    Za oknem wygląda jakby chłodek był, oby tak zostało, Boże błagam!!!
    Moni 28, to chyba od rozciągania sie wiezadeł, mnie też pobolewa albo kłuje jakby igłą ale tak mi powiedzieli że sie wszystko naciąga i może boleć.[/QUOTE]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, rzeczywiscie nie masz wesolo. Jedyne co moze cie pocieszy to to, ze zostalo juz tylko dwa miesiace. Mam nadzieje, ze nie bedziesz juz miala takich szpitalnych incydentow i ze lekarze dadza ci spokoj do porodu - w kazdym razie ci tego zycze :)
    Piszesz, ze teraz musisz sobie sama radzic, tzn ze nie dali ci zadnych zalecen w razie gdyby bol powrocil? Tak po prostu powiedzieli, ze tak ma byc i juz?

Strokrotka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze wszystkimi w kolejny sloneczny poranek :)
    Zadecydowalam, ze wykonam wlasnorecznie kilka drobnostek dla mojego maluszka. W zwiazku z tym, ze lubie robic na drutach wydziergam ladny spiworek jesienno-zimowy, dwa sweterki z kaszmiru oraz czapeczke i skarpeteczki - jednym slowem ambitny plan tym bardziej, ze nadal realizuje swoj osobisty projekt jakim jest blog z moimi zdjeciami kulinarnymi, ktory pochlania mi ostatnio wiekszosc czasu.
    Czy ktores z was tez beda tworzyc jakies kreacje lub akcesoria dla maluszkow? Moze macie inne ciekawe pomysly? :):)

lubek, Bergo, ao12., Nelly, Agrafka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, z tego co piszesz nie masz lekko. Mam nadzieję, że te ostatnie tygodnie miną Ci szybko i spokojnie a następną wizytę w szpitalu będziesz miała ok. października gdy poczujesz, że to już czas :) Trzymaj się!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)
    Stokrotka strasznie współczuję...na prawdę, jesteśmy już na wylocie, damy radę! :)Mam nadzieję, że jakoś Ci to minie...a lekarze nie dali Ci żadnych wskazówek?
    U mnie dziś znów pochmurno :) I max temperatura 26 stopni :D ależ super! Odetchnę :) A teraz pije inkę, jem jogurt i lecę do lekarki popodglądać Franciszka :)

Kajaoli, Strokrotka, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Zadecydowalam, ze wykonam wlasnorecznie kilka drobnostek dla mojego maluszka. W zwiazku z tym, ze lubie robic na drutach wydziergam ladny spiworek jesienno-zimowy, dwa sweterki z kaszmiru oraz czapeczke i skarpeteczki - jednym slowem ambitny plan tym bardziej, ze nadal realizuje swoj osobisty projekt jakim jest blog z moimi zdjeciami kulinarnymi, ktory pochlania mi ostatnio wiekszosc czasu.
    Czy ktores z was tez beda tworzyc jakies kreacje lub akcesoria dla maluszkow? Moze macie inne ciekawe pomysly? :):)

Ja niestety nie mam takich zdolności, ale mam nadzieję, że pochwalisz się swoimi i porobisz zdjęcia jak skończysz. Strasznie podobają mi się rzeczy robione na drutach dla takich małych kruszynek :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj chłodniej, oby tylko tak zostało! :) Wstałam chętnie z łóżka i zabiorę się za porządki bo ostatnio zaniedbałam obowiązki domowe przez te upały.

Kajaoli lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:

Ja ja! Zrobiłam juz siedzisko na skrzynie z zabawkami z lnu i pianki tapicerskiej, przeszywana dratwa, z guzikami z drzewa wisniowego, uszyłam literki nad łóżeczko i dwie rybki, które wiszą na klamce od szafy. W planach mam więcej rybek, coś jakby karuzele, ale nie nad łóżko z rybkami, chorągiewki, które powiesze na rolecie. Wczoraj pomyślałam tez, ze uszyje ochraniacz do łóżka. Wszystko z kilku materiałów - biały w grube szare pasy, biały, granatowy, biały w grube granatowe pasy i szary z białymi kotwiczkami. Tylko wszystko szyję ręcznie, wiec jeszcze nie wiem, czy się na ochraniacz zdecyduje ostatecznie.

Niestety na drutach nie umiem, wiec zazdroszczę możliwości robienia sweterkow :). Chociaż to na pewno bardzo trudne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 09:20

Kajaoli, Agrafka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Czesc Mamuski! Podczytuje Was cały czas, ale nie pisze - mam już dość wszystkiego. Ta druga ciąża jest dla mnie bardzo ciężka.. Drugi raz wyladowałam w szpitalu - tym razem dostałam skierowanie z Radomia do Łodzi (PILNE!), bo miałam wysokie CRP i cały czas wracały bardzo silne kłucia (kolki) po prawej stronie brzucha.
    Od zeszłego czwartku do poniedziałku badali mnie w Łodzi w Centrum Zdrowia Matki Polki, najpierw diagnoza - wyrostek, ale w koncu sie nie potwierdziła i lekarze stwierdzili, ze w takim razie to moze być silny ucisk macicy na jelita i tworzą sie kolki jelitowe o duzej sile - uwierzcie, ze gryzłam sciane w szpotalu jak mnie złapał ból, a zastrzyki z nospy i papaveryny nic nie dawały... Wypisana zostałam w poniedziałek i muszę sobie jakos radzic z tym - mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie. Druga sprawa cisnienie - nidy nie zwracałam na to uwagi, bo po co - idealnie 120/80 obie ciąze. Cisnienie nie miało dla mnie znaczenia, dopoki nie zaczeło mi spadać i utrzymuje sie na poziomie 90/50. Temperatura ciała ok 35,3 stopni. Dziewczyny wymiekam juz.. Non stop zawroty głowy - czuje sie jak ostro pijana :( Na szczesnie mam godziny w ciągu dnia i nocy, ze objawy ustepuje, ale i tak jest do dość męczące. Wyprawkę też powoli kompletuje. Mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia, ale z pomocą mam nadzieje wszystko ogarnac

Przepraszam, ze sie tak wyzaliłam, ale kto zrozumie ciezarną jak nie druga ciezarna.. :)
    Caluje Was!

Stokrotka, a gdzie masz ten ból? Bo z tego, co opisujesz to może kolka nerkowa? Może masz jakiś stan zapalny i stad takie crp? Bardzo współczuję. Ciśnienie tez mam bardzo niskie, miewalam 80/50, wtedy śpiąca i bez sił. Dlatego pije od czasu do czasu kawę, na niskie ciśnienie dobry jest ruch tez (o ile nie masz innych przeciwwskazan), no i pij dużo.

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka kurcze trzymaj sie, dasz rade, oby ci przeszło, dużo odpoczywaj,
    Jak to cie wypuścili z bólem to tego już nie rozumię. Mam nadzieje że ból niebędzie ci doskwierał.

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sprawdzane nerki, woreczek, watrobe... Nic nie widać. Podawali mi 3x dziennie antybiotyk dozylnie ze wzgledu na podwyzszone CRP, ale kontrole mam sobie zrobic w poniedziałek. Na ból nic nie powiedzieli... Jak to kolka jelitowa, to czytalam, ze po prostu dieta, espumisan, herbata z kopru włoskiego i lactulosum... Ale drednio działa to wszystko, bo stosuje od poniedziałku.... Jakos damy rade!

Dzieki za wsparcie!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, musisz koniecznie pochwalic sie zdjeciami swoich dotychczasowych kreacji :) bardzo bym chciala zobaczyc to siedzisko na skrzynie z zabawkami z guzikami z drzewa wisniowego - brzmi bardzo ladnie :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Lubek, musisz koniecznie pochwalic sie zdjeciami swoich dotychczasowych kreacji :) bardzo bym chciala zobaczyc to siedzisko na skrzynie z zabawkami z guzikami z drzewa wisniowego - brzmi bardzo ladnie :)

na fejsbudżku jest :) PIEKNE!

lubek lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    na fejsbudżku jest :) PIEKNE!

Aaaaa, to lece zerknac :):):)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc u mnie tez dzisiaj chlodno. Super takie ubranka zrobione na drutach, ja niestety nie umiem niczrobic. Ja juz prawie cala wyprawke mam ale ciezki mi to opanowac i poukladac.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialam skrzynie na Fb :):):) ( jest piekna!!!) i nadrobilam zaleglosci podziwiajac nowe fotki waszych brzuszkow, dzieciaczkow i wozkow :):)
    My mamy ostatnie usg 9go sierpnia chyba ze moja doktor-od-usg-panikara wymysli jeszcze jakies inne problemy.
    Nie wiem czy otrzymamy jakies zdjecia bo zauwazylam, ze im bardziej dzidzius rosnie tym trudniej o konkretne ujecie.
    Nasz wozek przychodzi w nastepnym tygodniu :)

Smutas, jesli chodzi o organizacje ciuszkow to bardzo mi pomogl mebel przeznaczony specjalnie dla naszego synka, w ktorym wszystko ukladam. Przez to doskonale sie orientuje co juz jest a co trzeba jeszcze kupic :)
    Jesli nie przewidzialas takiego mebelka, wystarczy przeznaczyc troche miejsca w twojej wlasnej szafie i poukladac wedlug wieku :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:12

Strokrotka, lubek, ao12. lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ