Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Scęście wrote:a to my prosimy link do bloga
i fotke tych cudnych napewno ciuszkow!
Oczywiscie podam wam linka na blog tylko jeszcze troszke nad nim popracujemysle, ze za dwa tygodnie bedzie juz gotowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 13:40
lubek lubi tę wiadomość
-
Kochane, dowiedzialam sie na ostatnim sporkaniu z polozna, ze we Francji nie kapie sie dzieciaczkow po porodzie tylko wyciera. Pierwsza kapiel daje mama lub oboje rodzicow po 24 godzinach i odbywa sie ona pod okiem wyszkolonego personelu, ktory sluzy dobra rada. A jak jest u was w szpitalach?
-
nadrobilam! odpowiedzialam! a teraz co u mnie..
u mnie w koncu chlodek! huuura. dzisiejsza pogoda sprawia mi wiele radosci, niebo zachmurzone, chlodnawy wiaterek ale nadal krotki rekaw jest grany... jest cyzm oddychac, swieze powietrze po alej nocy deszczowej, jest cudnie
poza tym malenstwo ciagle sie rusza, ma takie stale godziny gdy nei daje o sobie zapomneic i uwielbia wpychac mi glowke pod zebra i nogi w pecherz! chdoze siku p okazdym podneisieniu sie z krzesla, lozka, bo mam takie parcie
poza tymw syztsko ok, jest super, neidlugo na zwolnienie, i zacznie sie wyprawka. poza ubrankami nei mam nic, a ze wozek i lzeczko najdrozsze wydatki bedziemy kupowac na koniec sierpnia poczatek wrzesnia to postaowilam ejszcze teraz wydac kase na apteczne sprawy zeby potem nie bylo wszystkeigo na arz... no i w ten sposob nazbieralo mi sie 422zl za zamowienie w aptece wiec ze ejstem po wyplacie to od razu zaplacilam bo potem mogloby byc roznie hahciezki miesiac nas czeka bo poza tym maz wydal 800zl na oc i ac auta, za chwile jade zaplacic 1000zl za wynajem, 15 sierpnia chcemy ruszyc na amzury to tez cos tam peknie, a 30 siernia wesele wiec 400zl w koperte! takze bede jadla chleb z dzemem caly meisiac na obiad haha
Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
u mnei kapia... moze nie od razu po porodzie, czekaja z 1-2h ale kapiaKajaoli wrote:Kochane, dowiedzialam sie na ostatnim sporkaniu z polozna, ze we Francji nie kapie sie dzieciaczkow po porodzie tylko wyciera. Pierwsza kapiel daje mama lub oboje rodzicow po 24 godzinach i odbywa sie ona pod okiem wyszkolonego personelu, ktory sluzy dobra rada. A jak jest u was w szpitalach?
-
Scęście, nie przejmuj się, ja w sumie to też mam tylko same ubranka:-) plus 2 kocyki cieplejsze i jeden cieńszy, śpiworek do spania z lumpa i nosidło, które dostałam od wujaszka
ale za to nosidło jest babybjorn
więc to chyba dobra firma:-)
A resztę kupimy na przełomie sierpnia września jak będziemy jechać do ikei kupować meble do dużego pokoju to od razu kupi się łóżeczko i wózek w smyku:-) gdyż ja też jestem po remoncie i zmieniamy mebleśmieje się, że chyba trzeba będzie podjechać jakąś ciężarówką
ao12. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:)
co do kąpania maluszków, to nie wiem...wyprawkę już w większości mamy skomplementowaną, ciesze się, bo szybciej z głowy, zostały pojedyńcze rzeczy do dokupienia:)
Dziś byłam u gina, wszytko ok, maluszek rośnie, ale o dziwo na poprzednich usg zawsze wyprzedzał datę poprosu, teraz jest za nią parę dni..lekarka mówiła, że ważne, że rośnie, a raz urośnie więcej raz mniej. Więc się nie martwięNO i wazy 1500 g:D
No i ja się spakowałam, na weekend wybywamy
Także miłego weekendu kochane, mało słoneczka i dużo wiaterku!ao12., Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiedy macie 3 usg (nfztowe)? Ja mam wyznaczone na 34 tydzień (inaczej zaczęty 35 - zależy jak kto tam mówi) znowu jakoś późno mi się wydaje... i paciorkowca też na ten sam tydzień (tu mi się znowu wydaje, że za wcześnie). Dziwny ten mój lekarz z tymi terminami.
-
nick nieaktualny
-
mitaka wrote:Kiedy macie 3 usg (nfztowe)? Ja mam wyznaczone na 34 tydzień (inaczej zaczęty 35 - zależy jak kto tam mówi) znowu jakoś późno mi się wydaje... i paciorkowca też na ten sam tydzień (tu mi się znowu wydaje, że za wcześnie). Dziwny ten mój lekarz z tymi terminami.
ja chodze prywatnie wiec nie pomoge, a co do paciorkowca to jeszcze nic nie wiem -
mitaka wrote:Kiedy macie 3 usg (nfztowe)? Ja mam wyznaczone na 34 tydzień (inaczej zaczęty 35 - zależy jak kto tam mówi) znowu jakoś późno mi się wydaje... i paciorkowca też na ten sam tydzień (tu mi się znowu wydaje, że za wcześnie). Dziwny ten mój lekarz z tymi terminami.
.
lubek, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Aniqa u Ciebie to w ogóle jakoś wcześnie ten paciorkowiec, nie będziesz musiała powtarzać? na porodówkę chyba wynik z 35 tyg najwcześniej wołają (pewności nie mam).
-
Cześć dziewczynki
Doszłam do wniosku, że przy następnej ciąży generalne porządki i sprawy organizacyjne będę załatwiać wcześniej - była siła, był zapał. Jeszcze 2,5 tygodnia była nieźle, a teraz jest koszmarTeż się czujecie jak SŁONIE???? ciężkie, dysząco-sapiące, zalane potem?