Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutas wrote:Mam komode i zaczynam w niej ukladac ale tyle tego i tak rozne rozmiary ze jakos nie moge tego ogarnac. Narazie ukladam rozmiarami ale jak wszystko upiore to poukladam body na body, pajace na pajace i takie tam
Ja zdecydowalam sie poukladac ciuszki wedlug wieku i przeznaczylam jedna szuflade na ciuszki od 0 do 3 mcy ( rozmiary: 50,52,54), druga od 3 do 6 mcy (rozmiary: 56,60,62) i trzecia od 6 mcy w gore. W ten sposob zauwazylam np, ze najmniej ciuszkow jest w drugiej szufladzie i wiedzialam od razu co trzeba jeszcze dokupic
Dzis robie pierwsze pranie ciuszkow maluchaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:25
-
A na pomorzu zapowiada się kolejny upalny dzień
wczoraj pogoda była trochę lepsza- było pochmurnie i temperatura nieco niższa, także dało się przeżyć
w środę całe miasto obleciałam za wentylatorem podłogowym i wyobraźcie sobie, że wszędzie były wykupione
dopiero wczoraj wieczorem mój małżonek po pracy pojechał kupić do sąsiedniego miasta:-) nie wiem jak do tej pory wytrzymałam bez wentylatora
A jeśli chodzi o rękodzieło dla mojego maluszka to też mam plany:-) Robię na szydełku i mam już zrobione takie małe bucikitylko jeszcze muszę je dokończyć tzn. kupić jakieś guziczki i je przyszyć
mam też w planie uszyć takie serduszka z wypełnieniem do powieszenia na szczebelki od łóżeczka. W tym celu mam materiał w drobna kratkę czerwoną i niebieską
Dziewczyny mam pytanie, bo wiem, że niektóre z Was kupowały tą poduszkę rogala do spania. Możecie mi polecić jakiegoś sprzedawcę na allegro?Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość
-
Smutas wrote:Mam komode i zaczynam w niej ukladac ale tyle tego i tak rozne rozmiary ze jakos nie moge tego ogarnac. Narazie ukladam rozmiarami ale jak wszystko upiore to poukladam body na body, pajace na pajace i takie tam
A złożone małe ubranka wyglądają bardzo podobnie:-) No i tatuś się przynajmniej trochę podszkoli:-)
-
ja tez nie planuje smoczka, ale kupic kupie zeby byl w szafie w ostatecznosci
do kapania wzielam OILATUM, skora jest nawilzona, natluszczona i juz niczego wiecej uzywac nie trzeba, w szpitalu nawet polecaja do kapania to wlasnie.
poza tym bephanten krem po kapaniu wlasnie na noc po calym dniu na czysta pupcie, i linomag zielono-bialy masc gdyby juz doszlo do odparzen.... i to tyle kosmetykow dla melenstwano jeszcze jakis kremik msuze kupic na buzke w zwiakzu z tym ze na zime rodzimy, ale mysle ze na to jeszcze jest czas bo zimy od pazdziernika nie rpzewiduja jeszcze
butelki z tommee tippee zamowilam 2x150 i 2x260 plus kubek niekapek w zestawie byl za 53zl mimo ze piersia planuje karmic. smoczek kupie albo tez z tej firmy albo z NUKa
Zielono mi:-))))) wrote:Jeżeli chodzi o butelki to również wybrałam z firmy avent, smoczek też ponieważ był w zestawie, chociaż nie zamierzam używać smoczków, chyba że w jakiejś skrajnej sytuacji do której mam nadzieje że nie dojdzie.
Kurcze powiem Wam dziewczyny,że mam już mętlik w głowie co do wyboru kosmetyków dla Julci tzn.do kąpieli raczej chcę taki żeby później nie trzeba było jej dodatkowo oliwkować....tylko jest tyle firm że nie wiem co mam wybrać. JAKĄ WY POLECACIE ???? Widzę ,że na forum pojawia się firma HIPP.
Bo na pewno kupię tradycyjnie linomag, bephanten krem lub maść...z tego co wiem to polecają go w szpitalu gdzie będę rodzić.Kajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja emolium odradzalabym... bo o ile oilatum jest dla kazdego, dla niemowlat i doroslych bez problemow, tak emolium jest dla osob z wrazliwa skora, sklonna do podraznien, przetarc, sucha... wiec mozna nieswiadomie zrobic z dziecko uczuleniowca ktory ebdzie potrzewoal tego typu kosmetykow.
Aniqa wrote:Zielono mi, mnie juz wykonczylo myslenie jakich kosmetykow uzywac bede i postawilam na cala serie z linomagu, razem z kremem na sutki, wszystko co jest od pierwszych dni zycia bez pudru i oliwki.
Ale dziewczyny tu rozwazaly tak:
Oilatum/emolium do kapieli
Seria z rossmanna , zapomnialam nazwy
Seria z hipp
Seria bambino
Chyba wszystko -
U mnie też w końcu można odsapnąć od upału - wczoraj było 23, a dzisiaj ledwo 20 i pada
W niedzielę wyjeżdżamy w okolice Żywca, ale patrząc na prognozy na przyszły tydzień, to coraz mniej mam ochotę gdziekolwiek ruszać tyłek. Ile ja bym dała, żeby taka pogoda jak dzisiaj utrzymała się jak najdłużej.
Wczoraj dostałam całą siatkę ubranek dla Zosi od znajomego małżeństwajak wrócę z wakacji, to muszę się zabrać za pranie ciuszków, bo sporo się tego nazbierało. No i będę musiała zamawiać całą resztę, żebyśmy zdążyli z całą wyprawką.
Strokrotka - trzymaj się dzielnie, jeszcze trochę i odsapniesz od dolegliwości ciążowych trzymając w rękach swojego szkraba
Strokrotka lubi tę wiadomość
-
Uff u nie też w końcu chłodniej (23C). Zaliczyłam już nawet spacer po lesie:) i przyniosłam parę grzybków.
Stokrotka współczuję ci tego bólu, mam nadzieję, że przestanie cię tak męczyć.
Mama86 ja kupowałam na allegro od użytkownika BabyUniverse (ze względu na pozytywne komentarze). Mam właśnie za sobą pierwszą noc z poduchą. Jest lepiej, ale chyba mam za twarde łóżko bo biodra nadal trochę bolą.Strokrotka lubi tę wiadomość
-
mad8 wrote:
Mama86 ja kupowałam na allegro od użytkownika BabyUniverse (ze względu na pozytywne komentarze). Mam właśnie za sobą pierwszą noc z poduchą. Jest lepiej, ale chyba mam za twarde łóżko bo biodra nadal trochę bolą.
Ta poducha ma wypełnienie styropianowe- nie ''szeleści'' jak się przewracasz? Pytam bo nie lubie takich dźwięków
-
wyrazy wspolczucia... jednak dziadek to biska rodzina.. i mimo nastawiania sie na najgorsze ejdnak lez sie troche wylewa....
nie denerwuj sie ejdnak za bardzo...
paradise wrote:Hej dziewczyny. Dostałam wczoraj smutną wiadomość o śmierci mojego dziadka, w miarę możliwości byłam przygotowana na tą informację ponieważ od roku strasznie się męczył i ciągle leżał pod tlenem. Mimo tego z nerwów tętno podskoczyło mi do 100 i po raz pierwszy poczułam "co to jest skurcz", czułam też dosyć mocne kłucie (jakby wbijanie igłą) ale nie mam pojęcia co to było. Wzięłam nospe i starałam się jak najwięcej leżeć, dzisiaj na szczęście jak na razie wszystko wróciło do normy. Teraz ciągle męczą mnie myśli jeśli chodzi o zbliżający się pogrzeb. Jestem osobą podatną na stres i boję się że tam urodzę jeśli wczoraj tak zareagowałam. Poza tym od rodziny dzieli mnie kilkanaście kilometrów i już sama podróż będzie ciężka patrząc na pogodę na najbliższe dni. -
mama86 wrote:Ta poducha ma wypełnienie styropianowe- nie ''szeleści'' jak się przewracasz? Pytam bo nie lubie takich dźwięków
Nie nie, ta którą zamówiłam ma wypełnienie z kulki sylikonowej i nic nie szeleści. Jeśli mają teraz tylko ze styropianem to może poszukaj jakiegoś innego sprzedawcy bo styropian to chyba średnio wygodny. -
Tak wspaniale na dworzu ze moglam troche pochodzic z moim niedobrym owczarkiem po dworzu bo bidulek wklatce prawie ciagle zamkniety. Ja w komodzie ukladam na polkach tez rozmiarami. W szufladach ulokowalam czapeczki, skarpetki, niedrapki, sliniaki. W pierwszej wlozylam witaminki, masci i takie rzeczy.
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
przeczytalam "szybkie zakupy po porodzie" hahah
pachwiny neistety tez mnei bola, ale jak mi to wytlumaczyl doktor ze macice podtrzymuja jakies wiezadla i pytal czy ostatnio chdoze wiecej w porownani udo poprzendio, no to mwoie ze no wlansie w ostatnich dnaich sporo na piechotke, a o nz en owlasnie ucisk jest i te wiazadla msuza trzymac ta macice porzadnie wiec sie napinaja itd no i ze to ten bol pachwin wlasnie
moni28 wrote:Witam mamusie:)
Dzisiaj mama ma wychodne.... na wynikiszybkie zakupy po drodze i do domku się wylegiwać.Wizyta dopiero w czwartek więc nie ma co ryzykować.
Dziewczynki czy odczûwacie ból w pachwinach i krocza? -
a to my prosimy link do bloga
i fotke tych cudnych napewno ciuszkow!
Kajaoli wrote:Witam sie ze wszystkimi w kolejny sloneczny poranek
Zadecydowalam, ze wykonam wlasnorecznie kilka drobnostek dla mojego maluszka. W zwiazku z tym, ze lubie robic na drutach wydziergam ladny spiworek jesienno-zimowy, dwa sweterki z kaszmiru oraz czapeczke i skarpeteczki - jednym slowem ambitny plan tym bardziej, ze nadal realizuje swoj osobisty projekt jakim jest blog z moimi zdjeciami kulinarnymi, ktory pochlania mi ostatnio wiekszosc czasu.
Czy ktores z was tez beda tworzyc jakies kreacje lub akcesoria dla maluszkow? Moze macie inne ciekawe pomysly?Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość