X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam komode i zaczynam w niej ukladac ale tyle tego i tak rozne rozmiary ze jakos nie moge tego ogarnac. Narazie ukladam rozmiarami ale jak wszystko upiore to poukladam body na body, pajace na pajace i takie tam :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pyt. Czy nospa max jest za mocna na te skurcze?

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Mam komode i zaczynam w niej ukladac ale tyle tego i tak rozne rozmiary ze jakos nie moge tego ogarnac. Narazie ukladam rozmiarami ale jak wszystko upiore to poukladam body na body, pajace na pajace i takie tam :)

Ja zdecydowalam sie poukladac ciuszki wedlug wieku i przeznaczylam jedna szuflade na ciuszki od 0 do 3 mcy ( rozmiary: 50,52,54), druga od 3 do 6 mcy (rozmiary: 56,60,62) i trzecia od 6 mcy w gore. W ten sposob zauwazylam np, ze najmniej ciuszkow jest w drugiej szufladzie i wiedzialam od razu co trzeba jeszcze dokupic :)

Dzis robie pierwsze pranie ciuszkow malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 10:25

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pomorzu zapowiada się kolejny upalny dzień :-) wczoraj pogoda była trochę lepsza- było pochmurnie i temperatura nieco niższa, także dało się przeżyć :-) w środę całe miasto obleciałam za wentylatorem podłogowym i wyobraźcie sobie, że wszędzie były wykupione ;) dopiero wczoraj wieczorem mój małżonek po pracy pojechał kupić do sąsiedniego miasta:-) nie wiem jak do tej pory wytrzymałam bez wentylatora :-)

A jeśli chodzi o rękodzieło dla mojego maluszka to też mam plany:-) Robię na szydełku i mam już zrobione takie małe buciki :-) tylko jeszcze muszę je dokończyć tzn. kupić jakieś guziczki i je przyszyć:-) mam też w planie uszyć takie serduszka z wypełnieniem do powieszenia na szczebelki od łóżeczka. W tym celu mam materiał w drobna kratkę czerwoną i niebieską:-)

Dziewczyny mam pytanie, bo wiem, że niektóre z Was kupowały tą poduszkę rogala do spania. Możecie mi polecić jakiegoś sprzedawcę na allegro?

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Czytałam na jakimś blogu, że warto w szafce lub komodzie podpisać co gdzie się znajduje. Chodzi o te ubrania dla dzieciaczka, które mogą być bardziej problematyczne dla tatusia:-) Myślę, że przyda się to w sytuacji gdy poprosimy go o przyniesienie jakiegoś ciuszka z szafki :-) A złożone małe ubranka wyglądają bardzo podobnie:-) No i tatuś się przynajmniej trochę podszkoli:-)

divers2288.gif
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymaj się, dasz radę, mam nadzieję,że Ci przejdzie a i najważniejsze dużo odpoczywaj :)

Strokrotka lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie planuje smoczka, ale kupic kupie zeby byl w szafie w ostatecznosci :)
    do kapania wzielam OILATUM, skora jest nawilzona, natluszczona i juz niczego wiecej uzywac nie trzeba, w szpitalu nawet polecaja do kapania to wlasnie.
    poza tym bephanten krem po kapaniu wlasnie na noc po calym dniu na czysta pupcie, i linomag zielono-bialy masc gdyby juz doszlo do odparzen.... i to tyle kosmetykow dla melenstwa :) no jeszcze jakis kremik msuze kupic na buzke w zwiakzu z tym ze na zime rodzimy, ale mysle ze na to jeszcze jest czas bo zimy od pazdziernika nie rpzewiduja jeszcze :)
    butelki z tommee tippee zamowilam 2x150 i 2x260 plus kubek niekapek w zestawie byl za 53zl mimo ze piersia planuje karmic. smoczek kupie albo tez z tej firmy albo z NUKa :)
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Jeżeli chodzi o butelki to również wybrałam z firmy avent, smoczek też ponieważ był w zestawie, chociaż nie zamierzam używać smoczków, chyba że w jakiejś skrajnej sytuacji do której mam nadzieje że nie dojdzie.

Kurcze powiem Wam dziewczyny,że mam już mętlik w głowie co do wyboru kosmetyków dla Julci tzn.do kąpieli raczej chcę taki żeby później nie trzeba było jej dodatkowo oliwkować....tylko jest tyle firm że nie wiem co mam wybrać. JAKĄ WY POLECACIE ???? Widzę ,że na forum pojawia się firma HIPP.
    Bo na pewno kupię tradycyjnie linomag, bephanten krem lub maść...z tego co wiem to polecają go w szpitalu gdzie będę rodzić.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kupiłam krem do twarzy dla maleństwa firmy Weleda, miał dobre opinie , trochę drogi ale naturalny :)
    http://www.zdrowekosmetyki.com.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=1_7_51&products_id=489

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc :-) ja juz po badaniach, pogoda jak dla mnie super w koncu nie upalnie :-)
    Stokrotka wspolczuje i trzymaj sie dasz rade juz blizej jak dalej zostalo do porodu

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:47

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja emolium odradzalabym... bo o ile oilatum jest dla kazdego, dla niemowlat i doroslych bez problemow, tak emolium jest dla osob z wrazliwa skora, sklonna do podraznien, przetarc, sucha... wiec mozna nieswiadomie zrobic z dziecko uczuleniowca ktory ebdzie potrzewoal tego typu kosmetykow.

Aniqa wrote:
    Zielono mi, mnie juz wykonczylo myslenie jakich kosmetykow uzywac bede i postawilam na cala serie z linomagu, razem z kremem na sutki, wszystko co jest od pierwszych dni zycia bez pudru i oliwki.

Ale dziewczyny tu rozwazaly tak:
    Oilatum/emolium do kapieli
    Seria z rossmanna , zapomnialam nazwy
    Seria z hipp
    Seria bambino

Chyba wszystko :-) :-) :-)

• agatas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w końcu można odsapnąć od upału - wczoraj było 23, a dzisiaj ledwo 20 i pada :D W niedzielę wyjeżdżamy w okolice Żywca, ale patrząc na prognozy na przyszły tydzień, to coraz mniej mam ochotę gdziekolwiek ruszać tyłek. Ile ja bym dała, żeby taka pogoda jak dzisiaj utrzymała się jak najdłużej.
    Wczoraj dostałam całą siatkę ubranek dla Zosi od znajomego małżeństwa :) jak wrócę z wakacji, to muszę się zabrać za pranie ciuszków, bo sporo się tego nazbierało. No i będę musiała zamawiać całą resztę, żebyśmy zdążyli z całą wyprawką.

Strokrotka - trzymaj się dzielnie, jeszcze trochę i odsapniesz od dolegliwości ciążowych trzymając w rękach swojego szkraba :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff u nie też w końcu chłodniej (23C). Zaliczyłam już nawet spacer po lesie:) i przyniosłam parę grzybków.

Stokrotka współczuję ci tego bólu, mam nadzieję, że przestanie cię tak męczyć.

Mama86 ja kupowałam na allegro od użytkownika BabyUniverse (ze względu na pozytywne komentarze). Mam właśnie za sobą pierwszą noc z poduchą. Jest lepiej, ale chyba mam za twarde łóżko bo biodra nadal trochę bolą.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!!!

Miłego dnia!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 15:52

Strokrotka, lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:

Mama86 ja kupowałam na allegro od użytkownika BabyUniverse (ze względu na pozytywne komentarze). Mam właśnie za sobą pierwszą noc z poduchą. Jest lepiej, ale chyba mam za twarde łóżko bo biodra nadal trochę bolą.

Ta poducha ma wypełnienie styropianowe- nie ''szeleści'' jak się przewracasz? Pytam bo nie lubie takich dźwięków :-)

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyrazy wspolczucia... jednak dziadek to biska rodzina.. i mimo nastawiania sie na najgorsze ejdnak lez sie troche wylewa.... :( nie denerwuj sie ejdnak za bardzo... :(
    paradise wrote:
    Hej dziewczyny. Dostałam wczoraj smutną wiadomość o śmierci mojego dziadka, w miarę możliwości byłam przygotowana na tą informację ponieważ od roku strasznie się męczył i ciągle leżał pod tlenem. Mimo tego z nerwów tętno podskoczyło mi do 100 i po raz pierwszy poczułam "co to jest skurcz", czułam też dosyć mocne kłucie (jakby wbijanie igłą) ale nie mam pojęcia co to było. Wzięłam nospe i starałam się jak najwięcej leżeć, dzisiaj na szczęście jak na razie wszystko wróciło do normy. Teraz ciągle męczą mnie myśli jeśli chodzi o zbliżający się pogrzeb. Jestem osobą podatną na stres i boję się że tam urodzę jeśli wczoraj tak zareagowałam. Poza tym od rodziny dzieli mnie kilkanaście kilometrów i już sama podróż będzie ciężka patrząc na pogodę na najbliższe dni.

• mad8 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ta poducha ma wypełnienie styropianowe- nie ''szeleści'' jak się przewracasz? Pytam bo nie lubie takich dźwięków :-)

Nie nie, ta którą zamówiłam ma wypełnienie z kulki sylikonowej i nic nie szeleści. Jeśli mają teraz tylko ze styropianem to może poszukaj jakiegoś innego sprzedawcy bo styropian to chyba średnio wygodny.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wspaniale na dworzu ze moglam troche pochodzic z moim niedobrym owczarkiem po dworzu bo bidulek wklatce prawie ciagle zamkniety. Ja w komodzie ukladam na polkach tez rozmiarami. W szufladach ulokowalam czapeczki, skarpetki, niedrapki, sliniaki. W pierwszej wlozylam witaminki, masci i takie rzeczy.

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytalam "szybkie zakupy po porodzie" hahah

pachwiny neistety tez mnei bola, ale jak mi to wytlumaczyl doktor ze macice podtrzymuja jakies wiezadla i pytal czy ostatnio chdoze wiecej w porownani udo poprzendio, no to mwoie ze no wlansie w ostatnich dnaich sporo na piechotke, a o nz en owlasnie ucisk jest i te wiazadla msuza trzymac ta macice porzadnie wiec sie napinaja itd no i ze to ten bol pachwin wlasnie :)
    moni28 wrote:
    Witam mamusie:)
    Dzisiaj mama ma wychodne.... na wyniki :-) szybkie zakupy po drodze i do domku się wylegiwać.Wizyta dopiero w czwartek więc nie ma co ryzykować.
    Dziewczynki czy odczûwacie ból w pachwinach i krocza?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my prosimy link do bloga :)
    i fotke tych cudnych napewno ciuszkow! :)
    Kajaoli wrote:
    Witam sie ze wszystkimi w kolejny sloneczny poranek :)
    Zadecydowalam, ze wykonam wlasnorecznie kilka drobnostek dla mojego maluszka. W zwiazku z tym, ze lubie robic na drutach wydziergam ladny spiworek jesienno-zimowy, dwa sweterki z kaszmiru oraz czapeczke i skarpeteczki - jednym slowem ambitny plan tym bardziej, ze nadal realizuje swoj osobisty projekt jakim jest blog z moimi zdjeciami kulinarnymi, ktory pochlania mi ostatnio wiekszosc czasu.
    Czy ktores z was tez beda tworzyc jakies kreacje lub akcesoria dla maluszkow? Moze macie inne ciekawe pomysly? :):)

Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ