X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie dni. Rano gdy wstaję wydaje mi się że mogę góry przenosić, ale gdy zabieram się za jakąś pracę to jednak się okazuje o nie nie kochana ta praca nie jest wykonalna przez Ciebie, zaraz zaczynam się pocić daje o sobie znać kręgosłup, krocze i ból w pachwinach, no i ta niezgrabność ciąglę coś mi wypada z rąk no dosyć często dopada mnie lenistwo;]
    Ale jest też pozytywna strona tego medalu kurcze to ostatnie dwa miesiące które można poświęcić tylko dla siebie, przeczytać książkę a nawet leżeć i nic nie robić. Uwierzcie mi gdy na świecie pojawią się nasze maluszki to tego czasu będzie brakować.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Kiedy macie 3 usg (nfztowe)? Ja mam wyznaczone na 34 tydzień (inaczej zaczęty 35 - zależy jak kto tam mówi) znowu jakoś późno mi się wydaje... i paciorkowca też na ten sam tydzień (tu mi się znowu wydaje, że za wcześnie). Dziwny ten mój lekarz z tymi terminami.

Ja miałam już 3 razy (ostatnio w 25 tyg). Pewnie na następnej wizycie (w 34 tyg) dostanę jeszcze jedno skierowanie, ale będę musiała się na nie zapisać i poczekać ok 2 tyg na zrobienie.
    Na paciorkowca już mam skierowanie i będę robić ok 33 tyg. Też mi się wydaje, że wcześnie, ale wierzę, że wie co robi. Na następnej wizycie sprawdzę na mojej rozpisce w karcie, w których tygodniach powinno być.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Ja USG 3 trymestru robiłam w poniedziałek, czyli po skończonych 30 tygodniach. Skierowanie na paciorkowca dostałam, ale doktorka kazała mi zrobić w 35 tygodniu, więc poczekam do początku września.

W ogóle to byłam wczoraj na wizycie i na szczęście moja szyjka skraca się minimalnie, bo o 2 mm od ostatniego badania, więc nie jest źle :)

Wiem, że temat różnych bóli przewija się często, ale mnie po raz pierwszy dopadł ból pachwin i bioder przy każdej zmianie pozycji :/ Jak leżę sobie na boku to jest dobrze, ale jak tylko wstaję to boli dość mocno. Ledwo do łazienki mogę się doczołgać :/ Myślicie, że to więzadła?

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam doła jak cholera, z pewnie błachego powodu. Ale hormony, leże i becze w poduszke :(

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej co to za doły? Uszy do góry!jeszcze trochę dziewczyny , damy radę!
    Ból to mogą by wlasnie pachwiny..a jak cię boli?
    Ją dziś nawet dobrze żyje, chociaż dziś już słońce i cieplej. Ale pół dnia z koleżanka w domu potem dopiero psi spacer, więc generalnie lenistwo:-) mnie z kolei jak więcej pochodzę pobolewa krocze ...choc to w sumie nie ból tylko jakieś dziwne uczucie...ale jak siedzę jest ok, więc się oszczędzam:-)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A ja mam doła jak cholera, z pewnie błachego powodu. Ale hormony, leże i becze w poduszke :(
    A może pójść sobie jakis ulubiony film na poprawę humoru?:-)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dola- nie mam sily z ta cukrzyca- dzisiaj dalam 4 dawki insuliny bo 2 to za malo widzialam po wynikach. wczorajszych .Rano jadlam tylko jedna kromke ciemnego pieczywa z serem bialym i pomidorem plus nieslodzona kawa zbozowa i po godzinie wywalilo mi cukier 163. Kurcze nie wiem o co tu chodzi ale zaczynam sie martwic :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 13:46

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniga nie smutaj się;] Na poprawę humorku obejrzyj sobie jakiś dobry film. Wszystko będzie dobrze.;] no już proszę o uśmiech;];]

Aniqa wrote:

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:

Wiem, że temat różnych bóli przewija się często, ale mnie po raz pierwszy dopadł ból pachwin i bioder przy każdej zmianie pozycji :/ Jak leżę sobie na boku to jest dobrze, ale jak tylko wstaję to boli dość mocno. Ledwo do łazienki mogę się doczołgać :/ Myślicie, że to więzadła?

kochana mam to samo. Ból w pachwinach i krocza. Czasami ledwo z łożka wstaję jak jeszcze dołączy ból bioder.W czwartek na wizycie zapytam lekarza czy to rzeczywiście wiązadła. MAM Taką nadzieję że tak.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus bardzo mozliwe ze to wlasnie wiazadla mnie tez czasem pobolewaja.

Aniqa co jest nie placz jak chcesz to pisz co sie stalo moze bedzie Ci troche lepiej glowa do gory.

Sylwia wspolczuie tej diety ale jakos musisz przetrwac ten czas chociaz wiem ze to na pewno ale to wszystko dla dobra maluszka

age.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a moze Ci sie skumulowalo ze Twojego nie ma w domu... Wiem troche co czujesz bo ja tez tygodniami sama siedze a w weekendy w zasadzie tez bo moj na budowie siedzi i to wszystko zle na psychike wplywa zwlaszcza teraz w ciazy jak wszystko rozchwiane. Na szczescie Twoj juz nie dlugo wraca chyba to wszystko bedzie dobrze :-) Trzymaj sie!

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a właśnie że płacz ;) Ja jak się porządnie wypłaczę to mi później jakoś lepiej jest. Podobno płaczem człowiek pozbywa się negatywnych emocji :)

Sylwia ja Ci współczuję tej diety. W tamtym roku byłam na przymusowej bezglutenowej i szlag mnie trafiał a co dopiero w ciąży...
    A te ciemne pieczywo to na pewno razowe jest? Bo może tylko farbowane?

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No po placu organizm endorfiki produkuje żeby już nie pozbywać się wody i soli;-) obrona organizmu;-)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja tez mam dola- nie mam sily z ta cukrzyca- dzisiaj dalam 4 dawki insuliny bo 2 to za malo widzialam po wynikach. wczorajszych .Rano jadlam tylko jedna kromke ciemnego pieczywa z serem bialym i pomidorem plus nieslodzona kawa zbozowa i po godzinie wywalilo mi cukier 163. Kurcze nie wiem o co tu chodzi ale zaczynam sie martwic :(

Sylwia, a może naprawdę to pieczywo. Z insuliną nie pomogę, ale z dietą to już moja druga ciąża. W pierwszej długo nie mogłam znaleźć dobrego chleba. U mnie najbardziej sprawdza się żytni 100%, bez dodatku żadnej innej mąki, bez słodu, karmelu i innych tego typu dodatków. I naprawdę jest duża różnica w wynikach pomiędzy tym żytnim a innymi, niby zdrowymi. Podobno kawa zbożowa też może podnosić cukier, ale tego nie wiem, bo nie piję. No i u niektórych nabiał na pierwsze śniadanie podwyższa wynik, u mnie akurat nie, ale tak mówili mi w poradni.
    Dasz radę, choć wiem, że jest ciężko i jedzenie w pewnym momencie staje się męczarnią - wymyślanie tylu posiłków, przygotowywanie a później czekanie na wynik. No, ale...damy radę.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, anoolka ma racje, bo chleb razowy jest ok,ale nie ten ciemny żytni,czy farbiony karmelem czy inne cuda,tylko najprostszy razowy, albo specialny dla cukrzyków w piekarni, chociaż jest przereklamowany bo z 5 zł kosztuje,jest malutki i też razowy.

Na pierwsze śniadanie niejedz żadnych mlecznych rzeczy np mleko,ser biały, kakao itp, to pierwsza zasada o jakiej mi lekarka mówiła. Powoduje to nagły skok cukru.
    Mleczne,i sery itp na drugie.

Dzień zacznij od 2-3 kromek z chudą wędlinką,jakieś warzywko i herbatka, ja np rano zawsze jem do chleba coś z tego : wędlinka,jajka, rybka,parówki (92% mięsa) +'warzywko z grupy "jedz dowoli" czyli ogórek,pomidor,rzodkiewka,sałata,szczypiorek., do tego herbata bez cukru.

Drugie śniadanie jem już mleczne np,kromki z serem białym, żółtym, twarożek,serek wiejski, jogurt nat itp. Do tego herbata albo kakao.

Podwieczorek to np jogurt nat,kanapki z serem żółtym, jakiś owoc,albo coś z zestawu śniadanie 1 lub2
    Kolacja to jak pierwsze śniadanie ale już nie 2,
    Żeby cukry sie unormowały to potrzeba kilku dni, pamiętam jak ja sie wkurzałam i prawie tu wypłakiwała na forum o to.

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Też się czujecie jak SŁONIE???? ciężkie, dysząco-sapiące, zalane potem?

Tak, dokładnie tak! Doskonale opisałaś mój stan ;)

renatkach lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Tak, dokładnie tak! Doskonale opisałaś mój stan ;)
    ja tez sie czuje jak slonica - ledwo wspinam sie po schodach, dysze i sapie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wielorybek :-) brzuszek mi zasłania trochę świata już;-)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy tez macie problem z goleniem sie ,, tam ,, ja robie to na oko i jestem mega pozacinana :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj tez jakos dola zlapalam i sie splakalam przez meza ktory zamiast mi pomagac to pojechal skladac meble do kolegi.niby o tym wiedzialam to mi przykro sie zrobilo.

A co do golenia to ja tez na oko. I tez pozacinam sie zawsze. Az wstyd pozniej do gina isc heh

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ