Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniqa na pewno będzie dobrze.
Pestka ależ ci zazdroszczę tej pogody.
Dziewczyny my mieliśmy z mężem wczoraj niesamowite przeżycie. Mężuś usłyszał przez brzuszek bicie serca naszego synka:). Tak mi szkoda, że ja nie mogę tam ucha przyłożyć hehe. A tak w ogóle to cieszę się, że ma z tej ciąży coś wyłącznie dla siebie, coś czego nawet ja nie mogę doświadczyć (bo przez maszynę to nie to samo).Aniqa, ao12., Anoolka, mitaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyao12. wrote:A mój to słyszy tylko jak się woda w brzuchu przelewa
Jak kładzie rękę na brzuchu, to mała zaraz ucieka i jest cichutko jak myszka
Heh to jak nieraz wołałam meza zeby szybko przyszedl bo hania jest niespokojna i kopie. To szybko przyszedl a hania grzeczniutka jak nigdy. To potem na mnie, ze mi sie wydaje tak mnie mala wykiwalaao12., pestka, mitaka lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy.
Aniqa wrote:Heh to jak nieraz wołałam meza zeby szybko przyszedl bo hania jest niespokojna i kopie. To szybko przyszedl a hania grzeczniutka jak nigdy. To potem na mnie, ze mi sie wydaje tak mnie mala wykiwala
U nas też nieraz była taka sytuacja
-
Mój synuś uwielbia podsłuchiwać co się dzieje u siostrzyczki w brzuszku mówi że słychać jak bije serduszko i jak się woda leje;] Julka zazwyczaj wtedy tańcuje w brzuszku i synuś ma okazję dostać parę kopniaków od Julci. Czasami jak mocniej kopnie a ja z zaskoczenia podskoczę to Kubuś mówi Julcia nie kop mamy tak mocno, a Julcia przestaje śmiejemy się że już słucha się starszego brata. wczoraj wieczorem mała miała taką czykawkę że cały brzusio skakał braciszek jest w niebo wzięty.Nie wiedziałam że synuś będzie się aż tak bardzo interesował ciążą i dzidzią w brzuchu jestem bardzo pozytywnie zaskoczona;]
\ALE poemat napisałam ;;]]
pestka wrote:Mój M tez bicie serduszka słyszy, a jak dobrze rękę położy to i tętno czućCoś niesamowitego!
Aniqa, pestka, mad8 lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Kurcze dziewczyny, dzwonila moja kolezanka, to pogadalysmy i wypytalam ja o jej skracanie szyjki w ciazy, ona sie wcale nie oszczedzala, szyjka sie jej skracala od 20 tygodnia, a ta jeszcze do krakowa na studia jezdzila. Mowi ze jej sie duzo skrocila i byla na fenoterolu, ale donosila do 9 msc i urodzila jakos 3 tyg przed terminem,
Wiec jak ja duzo odpoczywam to nie powinno byc tak zle.
Pocieszają mnie takie historie, bo boję się bardzo przedwczesnego porodu z powodu tej szyjki. Ja staram się oszczędzać, ale wiecie jak to jest. Obiad sam się nie ugotuje, mieszkanie samo się nie sprzątnie, a do tego jeszcze wykańczamy domek, więc średnio dwa razy w tygodniu trzeba po coś jechać.
Mojej bratowej też skracała się szyjka i miała rozwarcie na 2 cm w 6-tym miesiącu ciąży! Brała leki, ale nie oszczędzała się przesadnie i urodziła 3 dni po terminie -
nick nieaktualnyWłaśnie dużo czytam i słysze o tym że szyjka sie skraca i nawet jest rozwarcie a jakoś dziewczyna dotrwa do końca,
U mnie pochmurno i oby tak zostało. Ja pranie zrobiłam niewielkie i dalej odpoczywam i głaskam brzuszek. Hania oczywiście śpi bo uaktywnia sie dopiero na noc. Ale moje chłopisko obiecuje że będzie ją nosił w nocy jak by miała kolki. -
nick nieaktualnypestka wrote:Zapraszam Was wszystkie do Wrocławia
na prawdę, jest super rześko!
ps. Oczywiście ja wczoraj buty poprałam i chciałam żeby wyschły...zostały mi tylko sandałyale u mnie też narazie ok z pogodą. Kurcze jak będe chciała drugie dziecko to zaplanuje na zime.
ao12. lubi tę wiadomość
-
wlasnie zlozylam zamowienie przez internet na rzeczy dla malucha i dla mnie : pampersy, chusteczki nasaczone, wkladki na sutki , biustonosz do karmienia, wklady poporodowe, szczoteczka do czesania maluszka, plyn do kapania, oliwka i krem na odparzenia - wybralam z ziajki bo na warsztatach fajne opinie byly, gaziki nasaczone odrazu alkoholem - bedzie wygodniej pepuszek przemywac
fajnie ze jest ta stronka blizej ciebie - nie trzeba sie meczyc tylko zamowic i juz