X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa na pewno będzie dobrze.

Pestka ależ ci zazdroszczę tej pogody.

Dziewczyny my mieliśmy z mężem wczoraj niesamowite przeżycie. Mężuś usłyszał przez brzuszek bicie serca naszego synka:). Tak mi szkoda, że ja nie mogę tam ucha przyłożyć hehe. A tak w ogóle to cieszę się, że ma z tej ciąży coś wyłącznie dla siebie, coś czego nawet ja nie mogę doświadczyć (bo przez maszynę to nie to samo).

Aniqa, ao12., Anoolka, mitaka lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety cały czas upał niby na popołudnie nadają burze ale zobaczymy czy będą.
    Aniqa ale mimo to ja bym na Twoim miejscu sie oszczedzała i dużo wypoczywała :)

Aniqa, Kaarolina lubią tę wiadomość

age.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M tez bicie serduszka słyszy, a jak dobrze rękę położy to i tętno czuć:) Coś niesamowitego! :)

mad8, mitaka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój to słyszy tylko jak się woda w brzuchu przelewa ;)
    Jak kładzie rękę na brzuchu, to mała zaraz ucieka i jest cichutko jak myszka :)

Aniqa lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    A mój to słyszy tylko jak się woda w brzuchu przelewa ;)
    Jak kładzie rękę na brzuchu, to mała zaraz ucieka i jest cichutko jak myszka :)

Heh to jak nieraz wołałam meza zeby szybko przyszedl bo hania jest niespokojna i kopie. To szybko przyszedl a hania grzeczniutka jak nigdy. To potem na mnie, ze mi sie wydaje tak mnie mala wykiwala :-) :-) :-) :-)

ao12., pestka, mitaka lubią tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam bardzo za słowa otuchy.

Aniqa wrote:
    Heh to jak nieraz wołałam meza zeby szybko przyszedl bo hania jest niespokojna i kopie. To szybko przyszedl a hania grzeczniutka jak nigdy. To potem na mnie, ze mi sie wydaje tak mnie mala wykiwala :-) :-) :-) :-)

U nas też nieraz była taka sytuacja ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś uwielbia podsłuchiwać co się dzieje u siostrzyczki w brzuszku mówi że słychać jak bije serduszko i jak się woda leje;] Julka zazwyczaj wtedy tańcuje w brzuszku i synuś ma okazję dostać parę kopniaków od Julci. Czasami jak mocniej kopnie a ja z zaskoczenia podskoczę to Kubuś mówi Julcia nie kop mamy tak mocno, a Julcia przestaje śmiejemy się że już słucha się starszego brata. wczoraj wieczorem mała miała taką czykawkę że cały brzusio skakał braciszek jest w niebo wzięty.Nie wiedziałam że synuś będzie się aż tak bardzo interesował ciążą i dzidzią w brzuchu jestem bardzo pozytywnie zaskoczona;]
    \ALE poemat napisałam ;;]]
    pestka wrote:
    Mój M tez bicie serduszka słyszy, a jak dobrze rękę położy to i tętno czuć:) Coś niesamowitego! :)

Aniqa, pestka, mad8 lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wczorajszej burzy czuć taki przyjemny chłodek. Słoneczko grzeje ale nie tak mocno;]

Aniqa wrote:
    U mnie tez pochmurno ale dosc cieplo. Moze potem cos popada to sie troche ochlodzi.

Aniqa lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Kurcze dziewczyny, dzwonila moja kolezanka, to pogadalysmy i wypytalam ja o jej skracanie szyjki w ciazy, ona sie wcale nie oszczedzala, szyjka sie jej skracala od 20 tygodnia, a ta jeszcze do krakowa na studia jezdzila. Mowi ze jej sie duzo skrocila i byla na fenoterolu, ale donosila do 9 msc i urodzila jakos 3 tyg przed terminem,
    Wiec jak ja duzo odpoczywam to nie powinno byc tak zle.

Pocieszają mnie takie historie, bo boję się bardzo przedwczesnego porodu z powodu tej szyjki. Ja staram się oszczędzać, ale wiecie jak to jest. Obiad sam się nie ugotuje, mieszkanie samo się nie sprzątnie, a do tego jeszcze wykańczamy domek, więc średnio dwa razy w tygodniu trzeba po coś jechać.
    Mojej bratowej też skracała się szyjka i miała rozwarcie na 2 cm w 6-tym miesiącu ciąży! Brała leki, ale nie oszczędzała się przesadnie i urodziła 3 dni po terminie :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tak gorąco, że siedzę w mieszkaniu prawie nago. Mam nadzieję, że spadnie jakiś deszcz...

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam Was wszystkie do Wrocławia :D na prawdę, jest super rześko! :)
    ps. Oczywiście ja wczoraj buty poprałam i chciałam żeby wyschły...zostały mi tylko sandały ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dużo czytam i słysze o tym że szyjka sie skraca i nawet jest rozwarcie a jakoś dziewczyna dotrwa do końca,
    U mnie pochmurno i oby tak zostało. Ja pranie zrobiłam niewielkie i dalej odpoczywam i głaskam brzuszek. Hania oczywiście śpi bo uaktywnia sie dopiero na noc. Ale moje chłopisko obiecuje że będzie ją nosił w nocy jak by miała kolki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Zapraszam Was wszystkie do Wrocławia :D na prawdę, jest super rześko! :)
    ps. Oczywiście ja wczoraj buty poprałam i chciałam żeby wyschły...zostały mi tylko sandały ;)
    We wrocławiu nigdy nie byłam :) ale u mnie też narazie ok z pogodą. Kurcze jak będe chciała drugie dziecko to zaplanuje na zime.

ao12. lubi tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zimę to może nie ;) ale tak na wiosnę...kwiecień, maj wtedy byłoby lżej :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • pestka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już mojego lubemu powiedziałam, że staramy się w lato, żeby się rodziło na wiosnę ;) taka nauczka po tym lecie ;)

ao12. lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • moni28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążę w porze zimowej już tez zaliczyłam synek ur. się w kwietniu. Oj jest dużo lżej. Choć i są minusy więcej się tyje. Przynajmniej tak było w moim przypadku.

ao12. lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten sam plan, żeby następne dzieciątko rodzić na wiosnę. Wtedy w lecie będę spacerować z wózkiem, a nie leżeć jak wieloryb i ociekać potem :D

pestka, ao12., paulina.b.1991 lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Ja mam ten sam plan, żeby następne dzieciątko rodzić na wiosnę. Wtedy w lecie będę spacerować z wózkiem, a nie leżeć jak wieloryb i ociekać potem :D
    No fajnie to się tylko mówi, czasem gorzej z wykonaniem :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zlozylam zamowienie przez internet na rzeczy dla malucha i dla mnie : pampersy, chusteczki nasaczone, wkladki na sutki , biustonosz do karmienia, wklady poporodowe, szczoteczka do czesania maluszka, plyn do kapania, oliwka i krem na odparzenia - wybralam z ziajki bo na warsztatach fajne opinie byly, gaziki nasaczone odrazu alkoholem - bedzie wygodniej pepuszek przemywac

fajnie ze jest ta stronka blizej ciebie - nie trzeba sie meczyc tylko zamowic i juz

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeżeli uda się tak szybko jak teraz to bedziemy starali się żeby na wiosnę sie urodziło, przynajmniej nie bede sie meczyła z upałami

ao12. lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ