X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A moja mała wariuje dzisiaj od rana, jak nigdy, ale znalazłam powód. Ciśnienie 127/90 puls 125. Mam nadzieje, że spadnie a już na pewno nie wzrośnie. Jakby przekroczyło 150, to będę musiała jechać na IP. Byle do środy (mam wizyte)
    Ciśnienie jeszcze dobre ale te tętno jeśli wzrośnie to faktycznie musisz jechać na IP. Może czymś się po prostu zdenerwowałaś?

• agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewczyny, jak sobie radzicie z malowaniem paznokci u stóp? U mnie coraz ciężej ale daje rade :-)

Dzisiaj mam spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia, która działa przy moim szpitalu:-) Odpłatnie oczywiście.

Ja maluję. Traktuję to trochę jak gimnastykę :P Mam nadzieję, że długo jeszcze będę mogła sobie sama robić pedicure :)

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewczyny, jak sobie radzicie z malowaniem paznokci u stóp? U mnie coraz ciężej ale daje rade :-)

Dzisiaj mam spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia, która działa przy moim szpitalu:-) Odpłatnie oczywiście.

ja maluje jakos jeszcze daje rade ale jest coraz trudniej.
    ja zajecia w szkole rodzenia zaczynam w srode u mnie jest ona prowadzona w szpitalu :-)

age.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moja też jakaś zaaktywna od rana, kopniaki daje jak bokser. I nieśpi,tylko bryka po tym brzuchu.
    hehe moja dzisiaj o 5 się zrobiła aktywna, nawet nie przeszkadzało jej jak mąż położył rękę na brzuchu, tylko figlowała dalej :)

Aniqa, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A czy któraś z Was ma może umowę do dnia porodu?

Teoretycznie ja będę taką mieć bo mam na czas określony do początku września więc będą musieli mi przedłużyć do porodu. Idę w poniedziałek zanieść zwolnienie i będę się wypytywać jak to wszystko się rysuje.
    Aga W.A wrote:
    Witam koleżanki mieszkające w okolicach Lublina :-) Gdzie będziecie rodzić?

Ja mam lekarza, który kieruje na ul. Lubartowską więc najprawdopodobniej tam no chyba, że nie zdążę to w Lubartowie bo tam mam bliżej ;)

Uaa ciągnie brzuchol, bolą plecy i biodra, miednica -sama już nie wiem, ale coś gdzieś tam, co jakiś czas coś ala ból miesiączkowy... Teraz to już tak chyba się zacznie co? Trzeba się brać za porządki i przygotowania bo z ręką w nocniku się obudzę :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitaka pytam się bo zastanawiam się jak bedzie wyglądała sprawa z zasiłkiem macierzyńskim. Trochę poszperałam i wygląda na to że papierologi sporo, bo najpierw trzeba iść do urzędu stanu cywilnego (to akurat może załatwić mąż), później do kadr po świadectwo pracy i zaświadczenie płatnika składek a na końcu (w ciągu 14 dni od porodu) do Zusu :/ Już nie mówiąc o załatwianiu becikowego ehh...Zamiast spokojnie zajmować się maluszkiem to trzeba będzie z nim biegać po urzędach :P

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że Wasze maluchy są bardzo aktywne...
    Moja niestety od jakiegoś czasu stała się bardzo słabo aktywna...
    Dziś to nawet się przestraszyłam, że cos jej jest, bo cały dzień nie dawała mi żadnych znaków...
    Napiłam się zimnej wody i zjadłam cos słodkiego to dopiero po 30 min coś w brzuchu się zaczeło dziać, ale tak delikatnie...
    Martwie się troche bo to dopiero 31 tydzień zaczęty...
    Myślałam że zmniejszena aktywność to jest tak po 35 tygodniu....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes mojemu maluchowi też zdarza się czasem taki dzień że leniuchuje i rzadko i słabo kopie ale następnego dnia z reguły nadrabia. Jeśli się martwisz to leć do lekarza i niech Ci zrobi usg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Dziś to nawet się przestraszyłam, że cos jej jest, bo cały dzień nie dawała mi żadnych znaków...
    Napiłam się zimnej wody i zjadłam cos słodkiego to dopiero po 30 min coś w brzuchu się zaczeło dziać, ale tak delikatnie...
    Moja przez ostatnie dni to też była spokojna, dziś mi coś szaleje.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Theagnes moja dziś z samego rana też mnie nieźle przestraszyła bo zazwyczaj jak sie położe po sniadaniu to szaleje a dziś nic napiłam sie wody dalej nic, sprawdziłam aż detektorem tętna ale długo nie mogłam uchwycić w końcu sie udało, wiec sie uspokoiłam a dopiero potem zaczeła szaleć :)

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj niezle buszowal a dzis spokojny pewnie z tych upalow

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:

Może to przez te upały? Mamuśki wieloryby dyszące mniej aktywne nic się nie chce leżałby tylko to co się dzieciom dziwić? Wody im się nagrzały i się relaksują jak w termach ;)

Anoolka- papierologia jest straaaaszna

Aniqa, Anoolka, paaolka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ciśnienie jeszcze dobre ale te tętno jeśli wzrośnie to faktycznie musisz jechać na IP. Może czymś się po prostu zdenerwowałaś?

Dla mnie ciśnienie i też podwyższone, zazwyczaj mam tak 100/70. A puls... od rana taki. Mam nadzieję, że to przez te pogodę :) Wypiłam melise i ciśnienie spadło, puls dalej ok.125.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 16:04

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli mozesz wstepnie napisac ze bedzie Nikus

Kajaoli lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2015, 11:49

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Aniqa - zapraszam do Lublina :-) Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami :-) Taki off top
    Tak tak, trzecia rewolucja to z tym domowym jedzeniem dla studentow. Ala niestety lublin bardzo daleko jest i musze sie tylko obejsc smakiem. Predzej ty przyjedziesz w moje rejony niz ja sie wybiorew polske.

Dzis oczywiscie upal i ładnie bylo widac góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą i na poczatku strasznie nie lubilam nalesnikow z serem a teraz strasznie mi smakują, niestety ja nie umie zrobic nalesnikow ( tak wiem, wstyd), za to moja chlopina umie i poczekam az przyjedzie albo mama sie zlituje i mi zrobi.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoooo...ale burza u mnie przeszła...w szyby waliło przez 15 minut i prawie nic za oknem nie było widać..ale fajnie się teraz zrobiło tak chłodniutko :) można sobie odetchnąć od tego upału :)

Mamusie, które nie będą rodzić po raz pierwszy powiedzcie mi czy miałyście przy poprzednich dzieciaczkach poduszki do karmienia? ( te takie rogale), czy jest sens je kupować, przydają się? czy jakoś inaczej sobie radziłyście?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie upal okropny ale zaraz do domciu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 17:23

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia mam do ciebie pytanie, alw niewiem czy dobrze kojarze ze to ty pisalas ze jestes kosmetyczką?

Chodzi o pazurki hybrydowe, otóz taka znajoma kilka razy mi robila, ona prowadzi salon, i ten lakier powinien sie trzymac ok 3 tyg, a mi juz sie odrywal tu blizej skórek na drugi dzien albo po paru dniach, tak jakby podchodzilo powietrze i sie rozwalało, nie mowilam jej bo jakos mi glupio bylo, ale czy to moze byc od zlego wykonania, albo zlego tego lakieru? Czy po prostu tak sie dzieje, bo chcialabym sobie zrobic przed porodem ale jak ma mi sie tak dziac to podziekuje.

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ