X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ale patrząc na Twój wykres wagi to Ty zaledwie 3kg przytyłaś! Więc czym się martwisz?

do tej pory rzeczywiście mało przytyłam (5, a nie 3 ;) ), ale takie tempo zatrzymywania wody w organizmie jak prezentuję w upały jest chyba trochę niepokojące i niezdrowe. Jeśli chodzi o rozstępy to przecież liczy się prędkość tycia, nie ilość kilogramów. Można przytyć 6 kilo w dwa tygodnie i popękać wszędzie, a można przytyć 16 kilo w pół roku i nie mieć żadnego :)

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    Ja wróciłam już w krótkich wakacji i odpoczywam. Sam pobyt był całkiem przyjemny, bo duuuuużo chłodniej niż w Opolu - 23-24 stopnie max. I chłodne noce, dużo deszczu, czyli jak dla mnie idealna pogoda. Powdychałam zdrowego powietrza, pojadłam świeżych pstrągów i odpoczęłam od obowiązków domowych. Ale podróż tam i z powrotem, to była dla mnie masakra. W samochodzie duszno, plecy bolą, nogi popuchnięte jak balony. Już wiem, czemu się mówi, że II trymestr najlepszy na wyjazdy.
    Teraz czekam, na to ochłodzenie, które zapowiadają, bo u mnie straszne tropiki - dzisiaj o 5:30 rano na termometrze 23 stopnie!!!

W piątek zamówiliśmy wózek - powinien być do dwóch tygodni. Zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://baby-centrum.pl/carmela-camarelo-mimas-safety.

Tez zakupiłam camarelo ale Carerę :)...Bardzo mi isę spodobał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 11:09

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Tez zakupiłam camarelo ale Carerę :)...Bardzo mi isę spodobał

W zeszłym tygodniu jak kręciliśmy się nad jeziorem, to z daleka wpadł nam w oko bardzo ładny wózek - jak podeszliśmy bliżej okazało się, że to Carera (czarno-biała). Mijam na ulicach wiele wózków i nie robią na mnie takiego wrażenia, jak camarelo :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie odpukac nie mam rozstepow

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jeszcze do niedawna w ogóle nie myślałam o porodzie a jak się mnie ktoś pytał czy się boję to twierdziłam że absolutnie. A teraz to wpadłam w jakąś panikę i się martwię wszystkim :( To pewnie hormony szaleją :(

A czy któraś z Was ma może umowę do dnia porodu?
    Ja tez tak niedawno mialam, zamartwialam sie ale juz mi przeszlo, potem mialam spadek nastroju z powodu wygladu, potem ze nieznam wagi małej hehe teraz jest chwile ok, zobaczymy czym jeszcze bede sie zamartwiac w tym tygodniu,
    Powinno ci minąć za niedlugo :-) :-) :-)

Anoolka lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dłuższego czasu mam takie podejście, że po prostu muszę jechać do tego szpitala "odbębnić" swoje i wrócić z córką i z uśmiechem na twarzy do domu :) tyle kobiet na świecie rodzi każdego dnia, więc czemu ja miałabym tego nie przeżyć. Chociaż pewnie jadąc do szpitala z bólami będę się stresować ale na pewno myśl, że już za kilka godzin zobaczę swoje maleństwo dużo mi pomoże. Damy radę dziewczyny! Ja mogę się wycierpieć byle mała urodziła się zdrowa :)

Anoolka, ao12., Kajaoli, Nelly lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paradise mam dokładnie takie samo podejście do kwestii porodu :)

Jedyne co mnie denerwuje, to jak ktoś próbuje ze mną o tym rozmawiać i mnie nakręcać, jakie to straszne przeżycie. Dlatego jak jakieś znajome osoby zaczynają temat, to szybciutko urywam.

Anoolka, paradise, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja mała wariuje dzisiaj od rana, jak nigdy, ale znalazłam powód. Ciśnienie 127/90 puls 125. Mam nadzieje, że spadnie a już na pewno nie wzrośnie. Jakby przekroczyło 150, to będę musiała jechać na IP. Byle do środy (mam wizyte)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:44

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodze do tego tak: owszem wiem ze bedzie bolalo ale to nie potrwa dlugo a bede tulila wkrotce swoje wypragnione dzieciatku- oczywiscie ze sie boje ale z drugiej strony nie moge sie juz doczekac

Nelly, anka_a lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    A moja mała wariuje dzisiaj od rana, jak nigdy, ale znalazłam powód. Ciśnienie 127/90 puls 125. Mam nadzieje, że spadnie a już na pewno nie wzrośnie. Jakby przekroczyło 150, to będę musiała jechać na IP. Byle do środy (mam wizyte)
    Moja też jakaś zaaktywna od rana, kopniaki daje jak bokser. I nieśpi,tylko bryka po tym brzuchu.

ao12. lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ale się rozpisałyście :) miałam trochę do nadrabiania po weekendzie ;)

Dziś siedzę od rana upocona, już się zastanawialiśmy z mężem czy klimy nie zamontować, bo u nas okna a jedną stronę i nawet za bardzo nie da się przewietrzyć mieszkania...ale z klimą też róznie, wysusza powietrze, a u nas też suche, wiec nie ma dobrego rowiązania.

Pisałyście o lęku przed porodem, ja jeszcze jakoś tego nie czuję, jakoś mnie na razie nie przeraża ból, jedyne co mnie w tym momencie stresuje to myśl czy odpowiednio zajmą się mną w szpitalu...boję się że trafię po prostu na położną która albo będzie niemiła, albo mnie oleje i nie przyłoży się do swojej pracy, prze co mogłoby pójść cos nie tak z porodem... choć wiem że pewnie niepotrzebnie się nakręcam, ale mam takie obawy, po tym co nie raz się słyszy.

A tak poza tym to teraz jesteśmy na etapie wybierania wózka, i to w sumie chyba ostatnia rzecz której nam dla małego brakuje :) Oglądaliśmy ich trochę w piątek i wstępnie wybraliśmy jeden - Coletto Marcello, z obracanym siedziskiem/gondolą o 360stopni, składa się do małych rozmiarów, ma sporą gondolę i spacerówka mi się podoba :), ale widziałam jeszcze kilka razy na ulicy wózek Bebetto Luca, który też mi się bardzo podoba, a nie było go w tych sklepach które odwiedziliśmy, dlatego planujemy jeszcze odwiedzić inne ;)

No a dziś wieczorem mamy usg III trymestru i już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego małego wiercipiętę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:55

Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziweczyny:)

Ja o porodzie jeszcze nie myślę, wychodzę z założenia, że po co sie stresować za wczasu?;)

Mój mały dziś tak w miarę..wieczorami przeważnie świruje, a jak leżę to już w ogóle:)

Ciesze się, że mnie wybieranie wózka ominęło, bałam sie tego i się Nam upiekło:) ale na pewno Wasze wózki będą super! :)

My wczoraj mieliśmy ala sesję brzuszkową;) z przyjaciółką uczymy się robić zdjęcia, więc ją zaangażowałam i porobiłam nam z M i na prawdę niektóre są super! Piękna pamiątko, wszystkie zachęcam! :) No i na zdjęciach się widzi prawdziwy rozmiar naszych piłeczek :D

Agrafka, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A tak poza tym to teraz jesteśmy na etapie wybierania wózka, i to w sumie chyba ostatnia rzecz której nam dla małego brakuje :) Oglądaliśmy ich trochę w piątek i wstępnie wybraliśmy jeden - Coletto Marcello, z obracanym siedziskiem/gondolą o 360stopni, składa się do małych rozmiarów, ma sporą gondolę i spacerówka mi się podoba :), ale widziałam jeszcze kilka razy na ulicy wózek Bebetto Luca, który też mi się bardzo podoba, a nie było go w tych sklepach które odwiedziliśmy, dlatego planujemy jeszcze odwiedzić inne ;)

My zdecydowaliśmy się na wózek Coletto Marcello z fotelikiem maxicosi cabrofix , dzisiaj doszedł ale zobaczymy go dopiero w środę :) Przekonała nas duża gondola, ładna spacerówka i pozytywna opinia znajomej.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, jak sobie radzicie z malowaniem paznokci u stóp? U mnie coraz ciężej ale daje rade :-)

Dzisiaj mam spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia, która działa przy moim szpitalu:-) Odpłatnie oczywiście.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Hej dziweczyny:)

My wczoraj mieliśmy ala sesję brzuszkową;) z przyjaciółką uczymy się robić zdjęcia, więc ją zaangażowałam i porobiłam nam z M i na prawdę niektóre są super! Piękna pamiątko, wszystkie zachęcam! :) No i na zdjęciach się widzi prawdziwy rozmiar naszych piłeczek :D

Widzę, że to coraz bardziej popularne :) Moje znajome dziś oznajmiły mi, że zamówiły mi sesję ciążową na wrzesień :) Nie moge się już doczekać, bo zdjęć z brzuszkiem mam wyjątkowo mało.

lubek lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :-) ja o porodzie jeszcze tak nie mysle narazie wychodze z zalozenia tak ja paradise ze tyle kobiet rodzi wiec i mnie to czeka i dam rade, na pewno bedzie bolalo ale jak juz ta istotka bedzie na swiecie to wszystko wynagrodzi, najgorzej czego sie obawiam ze moze dojsc do jakis komplikacji ale trzeba myslec pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze

Pestka pochwal sie zdjeciami :-)

age.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A dziewczyny, jak sobie radzicie z malowaniem paznokci u stóp? U mnie coraz ciężej ale daje rade :-)

Dzisiaj mam spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia, która działa przy moim szpitalu:-) Odpłatnie oczywiście.

U mnie też już troszkę ciężko, ale zawsze tak pokombinuję że jakoś daję radę :)
    Daj znać jakie wrażenia po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    My zdecydowaliśmy się na wózek Coletto Marcello z fotelikiem maxicosi cabrofix , dzisiaj doszedł ale zobaczymy go dopiero w środę :) Przekonała nas duża gondola, ładna spacerówka i pozytywna opinia znajomej.

No właśnie my też byśmy brali z fotelikiem maxi cosi :) bo te co sa w zesawach to jakoś nas nie przekonały, zresztą lepiej zainwestować troszkę więcej w bezpieczeństwo dziecka. A jaki kolor wybraliście? Pytam z ciekawości, bo my nad dwoma się zastanawialiśmy - turkus, albo grant z czerwonym, na białym stelażu ;) tak marynarsko mi się kojarzy :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja tez tak niedawno mialam, zamartwialam sie ale juz mi przeszlo, potem mialam spadek nastroju z powodu wygladu, potem ze nieznam wagi małej hehe teraz jest chwile ok, zobaczymy czym jeszcze bede sie zamartwiac w tym tygodniu,
    Powinno ci minąć za niedlugo :-) :-) :-)
    Też myślę że przejdzie niedługo, ale tak jak piszesz za chwilę będę się martwić czymś innym ;)

• paradise Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    No właśnie my też byśmy brali z fotelikiem maxi cosi :) bo te co sa w zesawach to jakoś nas nie przekonały, zresztą lepiej zainwestować troszkę więcej w bezpieczeństwo dziecka. A jaki kolor wybraliście? Pytam z ciekawości, bo my nad dwoma się zastanawialiśmy - turkus, albo grant z czerwonym, na białym stelażu ;) tak marynarsko mi się kojarzy :)

Nas też nie przekonały, a znaleźliśmy na allegro zestaw właśnie z fotelikiem maxicosi + dodatki typu parasolka, pompka do kół itd. Zdecydowaliśmy się na turkus. Wydaję mi się, że to taki neutralny kolor, więc może posłuży drugiemu dziecku no i wizualnie najbardziej do mnie przemawiał :)

paaolka lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ