Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySmutas wrote:Ale chyba bede sie bala w nich zasypiac ze nie uslysze. Albo ze marudzi czy jakiegos ksztuszenia.
-
nick nieaktualnyhttp://allegro.pl/drewniane-literki-3d-2-dekory-gratis-i4472913750.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_Dekoracje+i+ozdoby-17278_Ozdoby+3D-98733
Dziewczyny ale superowe literki dekorki na sciane albo lozeczko, i jest nawet Hania, sliczne to -
nick nieaktualnymoni28 wrote:Literki są przecudne a Julia to same ach, och ,ech...
Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli. -
nick nieaktualnydziewczyny co mają problem z zasypianiem spokojnie będziecie przy małym dziecku tak zmęczone że na stojąco będziecie zasypiać
Kajaoli śliczny blog, super wózek i Synuś bardzo duży - spytaj lekarza o cc ja bym się bała porodu przy tak dużym dziecku sn
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Ulcio wrote:dziewczyny co mają problem z zasypianiem spokojnie będziecie przy małym dziecku tak zmęczone że na stojąco będziecie zasypiać
Kajaoli śliczny blog, super wózek i Synuś bardzo duży - spytaj lekarza o cc ja bym się bała porodu przy tak dużym dziecku sn
No wlasnie zastanawiam sie co on powie. Moj lekarz jest raczej z tych co nie bedzie chcial wywolac wczesniej, zaproponuje porod naturalny a cesarke zrobi w ostatecznosci. No ale moge sie mylic. Jestem z nim umowiona pod koniec sierpnia wiec zobaczymy co powie.
-
moni28 wrote:Literki są przecudne a Julia to same ach, och ,ech...
Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli.
ja mam baldachim byla w komplecie z lozeczkiem i moze na poczatek zalozymy a pozniej bedzie karuzela, dla mnie na baldachimie to tylko kurz bedzie sie zbierac ale moj M sie uparl zeby zalozyc wiec bedzie -
Pauletta wrote:Aga W.A hej hej, kurcze tez mam zastoj 1.5 cm i mam nadz. Ze zadnego cewnikowania miec nie bede
Witam koleżanki mieszkające w okolicach LublinaGdzie będziecie rodzić?
-
Aniqa - zapraszam do Lublina
Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami
Taki off top
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 21:48
lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Aga W.A wrote:Aniqa - zapraszam do Lublina
Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami
Taki off top
Byłam w Czarciej i rzeczywiście bomba
-
Dzień dobry Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wszelkie podpowiedzi odnośnie kosmetyków dla maluszka no i fajnie że poruszacie tyle ciekawych tematów:) Pozdrawiam
Któraś dziewczyna boi się porodu cc ja się boję nawet wkucia wenflonu serio:)Jeśli jeszcze dodać fakt że w szpitalu w którym mam rodzić Panie najpierw się wkuwają a potem miętolą szukając żyły:)a poród już mi się śni po nocach heh ale tłumaczę sobie że zdrowy maluch wynagrodzi nam wszelkie cierpienia a i z czasem rany się zagają.Damy radę i już za chwile będziemy wrzucać zdjęcia naszych dzieciątek już doczekać się nie mogę:)buziaki dla Was i maluszków.Anoolka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam
Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g.
Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy... -
Ale patrząc na Twój wykres wagi to Ty zaledwie 3kg przytyłaś! Więc czym się martwisz?poczwarkah wrote:Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam
Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g.
Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy... -
Ja mam +15kg i żadnych rozstępów nie widzę. No chyba, ze jeszcze się pojawią.
Ah! jestem zadowolona bo wreszcie doszedł do Nas wózek, w sumie nie do Nas tylko do mojej mamy bo będziemy przeprowadzać się pod koniec miesiąca w rodzinne strony więc nie chcieliśmy mieć dodatkowego bagażu. W środę go obejrzymy bo jedziemy tam na długi weekendwięc od razu zdam relacje.
pestka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:Literki są przecudne a Julia to same ach, och ,ech...
Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli.
Moni ja kupuję pościel z baldachimem w komplecie, bo łóżeczko małej będzie niedaleko parapetu, po którym chodzi nasza kotka i mam nadzieję, że trochę chociaż jej utrudni dostęp do łóżeczka. Poza tym jak uchylę okno w pokoju, to też powietrze nie będzie leciało bezpośrednio na dziecko. O komary i inne owady się nie martwię, bo nasza kotka bardzo dobrze dba, żeby nam nic nie latałoCo do kurzu, to u nas mało się kurzy w mieszkaniu, poza tym tak jak inne elementy należy go regularnie prać - na firankach i zasłonach też przecież zbiera się kurz, a jakoś wszyscy (prawie) je mają w mieszkaniach i nie obawiają się o dzieci
Pościel zamawiam z tej aukcji http://allegro.pl/4el-haftowana-posciel-120x90-haft-mis-ksiezyc-i4448117039.html
I do tego łóżeczko z tym samym wzorkiem http://allegro.pl/baby-raj-lozeczko-120x60-2-kolory-i4466056502.html
-
nick nieaktualnyMonica wrote:Któraś dziewczyna boi się porodu cc ja się boję nawet wkucia wenflonu serio:)Jeśli jeszcze dodać fakt że w szpitalu w którym mam rodzić Panie najpierw się wkuwają a potem miętolą szukając żyły:)a poród już mi się śni po nocach heh ale tłumaczę sobie że zdrowy maluch wynagrodzi nam wszelkie cierpienia a i z czasem rany się zagają.Damy radę i już za chwile będziemy wrzucać zdjęcia naszych dzieciątek już doczekać się nie mogę:)buziaki dla Was i maluszków.
Jeszcze do niedawna w ogóle nie myślałam o porodzie a jak się mnie ktoś pytał czy się boję to twierdziłam że absolutnie. A teraz to wpadłam w jakąś panikę i się martwię wszystkimTo pewnie hormony szaleją
A czy któraś z Was ma może umowę do dnia porodu?
-
Ja wróciłam już w krótkich wakacji i odpoczywam. Sam pobyt był całkiem przyjemny, bo duuuuużo chłodniej niż w Opolu - 23-24 stopnie max. I chłodne noce, dużo deszczu, czyli jak dla mnie idealna pogoda. Powdychałam zdrowego powietrza, pojadłam świeżych pstrągów i odpoczęłam od obowiązków domowych. Ale podróż tam i z powrotem, to była dla mnie masakra. W samochodzie duszno, plecy bolą, nogi popuchnięte jak balony. Już wiem, czemu się mówi, że II trymestr najlepszy na wyjazdy.
Teraz czekam, na to ochłodzenie, które zapowiadają, bo u mnie straszne tropiki - dzisiaj o 5:30 rano na termometrze 23 stopnie!!!
W piątek zamówiliśmy wózek - powinien być do dwóch tygodni. Zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://baby-centrum.pl/carmela-camarelo-mimas-safety.
Dzisiaj idziemy na wizytę do lekarza i pooglądamy naszą małą wiercipiętęjuż nie mogę się doczekać.
ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość