X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ale chyba bede sie bala w nich zasypiac ze nie uslysze. Albo ze marudzi czy jakiegos ksztuszenia.
    Tez nad tym mysle juz od dawna i niewiem co zrobie. Na pewno bez nich nie zasne bo mi nawet oddychanie meza przeszkadza w zasnieciu, musze miec idealnie cicho, ze stoperami spie juz lata wiec niewiem co zrobie. Moj maz za to spi jak zabity i troche ryzykownie tak spac ja ze stoperami a on tez nic nie uslyszy, pewnie bede spac w nocy bez a w dzien jak on wstanie bede probowala odespac nieprzespana noc.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam identycznie ze wszystko mi przeszkadza. Chcialabym sie odzwyczaic ale nie umiem.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/drewniane-literki-3d-2-dekory-gratis-i4472913750.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_Dekoracje+i+ozdoby-17278_Ozdoby+3D-98733

Dziewczyny ale superowe literki dekorki na sciane albo lozeczko, i jest nawet Hania, sliczne to :-) :-)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Literki są przecudne a Julia to same ach, och ,ech...
    Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli.
    Ja bym chciala baldachim ale bez poscieli, ale podobno to kurzołap i bardziej na ozdobe niz pozyteczny i sie zastanawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mają problem z zasypianiem spokojnie będziecie przy małym dziecku tak zmęczone że na stojąco będziecie zasypiać :D

Kajaoli śliczny blog, super wózek i Synuś bardzo duży - spytaj lekarza o cc ja bym się bała porodu przy tak dużym dziecku sn

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    dziewczyny co mają problem z zasypianiem spokojnie będziecie przy małym dziecku tak zmęczone że na stojąco będziecie zasypiać :D

Kajaoli śliczny blog, super wózek i Synuś bardzo duży - spytaj lekarza o cc ja bym się bała porodu przy tak dużym dziecku sn

No wlasnie zastanawiam sie co on powie. Moj lekarz jest raczej z tych co nie bedzie chcial wywolac wczesniej, zaproponuje porod naturalny a cesarke zrobi w ostatecznosci. No ale moge sie mylic. Jestem z nim umowiona pod koniec sierpnia wiec zobaczymy co powie.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

ja mam baldachim byla w komplecie z lozeczkiem i moze na poczatek zalozymy a pozniej bedzie karuzela, dla mnie na baldachimie to tylko kurz bedzie sie zbierac ale moj M sie uparl zeby zalozyc wiec bedzie

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z moskitierą, latem będzie jak znalazł :) baldachimu nie mam, też powieszę karuzelę :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Aga W.A hej hej, kurcze tez mam zastoj 1.5 cm i mam nadz. Ze zadnego cewnikowania miec nie bede :-(
    Hej, ja trafiłam do szpitala ze strasznym bólem prawego boku (w którym jest zastój) dodatkowo miałam kamień w przewodzie moczowym (który mi usunęli w trakcie zabiegu) więc cewnik (taki w środku) pomaga pracować nerce. Jeśli masz zastój ale badania moczu ok i nie masz boleści to nie ma potrzeby zakładania.

Witam koleżanki mieszkające w okolicach Lublina :-) Gdzie będziecie rodzić?

1o4ue0bru3app3kv.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa - zapraszam do Lublina :-) Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami :-) Taki off top

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 21:48

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Aniqa - zapraszam do Lublina :-) Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami :-) Taki off top

Byłam w Czarciej i rzeczywiście bomba :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wszelkie podpowiedzi odnośnie kosmetyków dla maluszka no i fajnie że poruszacie tyle ciekawych tematów:) Pozdrawiam

Któraś dziewczyna boi się porodu cc ja się boję nawet wkucia wenflonu serio:)Jeśli jeszcze dodać fakt że w szpitalu w którym mam rodzić Panie najpierw się wkuwają a potem miętolą szukając żyły:)a poród już mi się śni po nocach heh ale tłumaczę sobie że zdrowy maluch wynagrodzi nam wszelkie cierpienia a i z czasem rany się zagają.Damy radę i już za chwile będziemy wrzucać zdjęcia naszych dzieciątek już doczekać się nie mogę:)buziaki dla Was i maluszków.

Anoolka lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam :( Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g. :(
    Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy...

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zapotrzebowania na wapń - to rzeczywiście się zwiększa i mega to widać w moich zachciankach :D Biały ser mogę jeść garściami :D

Bergo lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrząc na Twój wykres wagi to Ty zaledwie 3kg przytyłaś! Więc czym się martwisz?
    poczwarkah wrote:
    Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam :( Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g. :(
    Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy...

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +15kg i żadnych rozstępów nie widzę. No chyba, ze jeszcze się pojawią.

Ah! jestem zadowolona bo wreszcie doszedł do Nas wózek, w sumie nie do Nas tylko do mojej mamy bo będziemy przeprowadzać się pod koniec miesiąca w rodzinne strony więc nie chcieliśmy mieć dodatkowego bagażu. W środę go obejrzymy bo jedziemy tam na długi weekend :) więc od razu zdam relacje.

pestka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

Moni ja kupuję pościel z baldachimem w komplecie, bo łóżeczko małej będzie niedaleko parapetu, po którym chodzi nasza kotka i mam nadzieję, że trochę chociaż jej utrudni dostęp do łóżeczka. Poza tym jak uchylę okno w pokoju, to też powietrze nie będzie leciało bezpośrednio na dziecko. O komary i inne owady się nie martwię, bo nasza kotka bardzo dobrze dba, żeby nam nic nie latało :) Co do kurzu, to u nas mało się kurzy w mieszkaniu, poza tym tak jak inne elementy należy go regularnie prać - na firankach i zasłonach też przecież zbiera się kurz, a jakoś wszyscy (prawie) je mają w mieszkaniach i nie obawiają się o dzieci :)

Pościel zamawiam z tej aukcji http://allegro.pl/4el-haftowana-posciel-120x90-haft-mis-ksiezyc-i4448117039.html
    I do tego łóżeczko z tym samym wzorkiem http://allegro.pl/baby-raj-lozeczko-120x60-2-kolory-i4466056502.html

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Któraś dziewczyna boi się porodu cc ja się boję nawet wkucia wenflonu serio:)Jeśli jeszcze dodać fakt że w szpitalu w którym mam rodzić Panie najpierw się wkuwają a potem miętolą szukając żyły:)a poród już mi się śni po nocach heh ale tłumaczę sobie że zdrowy maluch wynagrodzi nam wszelkie cierpienia a i z czasem rany się zagają.Damy radę i już za chwile będziemy wrzucać zdjęcia naszych dzieciątek już doczekać się nie mogę:)buziaki dla Was i maluszków.

Jeszcze do niedawna w ogóle nie myślałam o porodzie a jak się mnie ktoś pytał czy się boję to twierdziłam że absolutnie. A teraz to wpadłam w jakąś panikę i się martwię wszystkim :( To pewnie hormony szaleją :(

A czy któraś z Was ma może umowę do dnia porodu?

• agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam już w krótkich wakacji i odpoczywam. Sam pobyt był całkiem przyjemny, bo duuuuużo chłodniej niż w Opolu - 23-24 stopnie max. I chłodne noce, dużo deszczu, czyli jak dla mnie idealna pogoda. Powdychałam zdrowego powietrza, pojadłam świeżych pstrągów i odpoczęłam od obowiązków domowych. Ale podróż tam i z powrotem, to była dla mnie masakra. W samochodzie duszno, plecy bolą, nogi popuchnięte jak balony. Już wiem, czemu się mówi, że II trymestr najlepszy na wyjazdy.
    Teraz czekam, na to ochłodzenie, które zapowiadają, bo u mnie straszne tropiki - dzisiaj o 5:30 rano na termometrze 23 stopnie!!!

W piątek zamówiliśmy wózek - powinien być do dwóch tygodni. Zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://baby-centrum.pl/carmela-camarelo-mimas-safety.

Dzisiaj idziemy na wizytę do lekarza i pooglądamy naszą małą wiercipiętę :D już nie mogę się doczekać.

ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ