X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Ale chyba bede sie bala w nich zasypiac ze nie uslysze. Albo ze marudzi czy jakiegos ksztuszenia.
    Tez nad tym mysle juz od dawna i niewiem co zrobie. Na pewno bez nich nie zasne bo mi nawet oddychanie meza przeszkadza w zasnieciu, musze miec idealnie cicho, ze stoperami spie juz lata wiec niewiem co zrobie. Moj maz za to spi jak zabity i troche ryzykownie tak spac ja ze stoperami a on tez nic nie uslyszy, pewnie bede spac w nocy bez a w dzien jak on wstanie bede probowala odespac nieprzespana noc.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam identycznie ze wszystko mi przeszkadza. Chcialabym sie odzwyczaic ale nie umiem.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/drewniane-literki-3d-2-dekory-gratis-i4472913750.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Dla+Dzieci-11763_Pok%C3%B3j+dzieci%C4%99cy-17272_Dekoracje+i+ozdoby-17278_Ozdoby+3D-98733

Dziewczyny ale superowe literki dekorki na sciane albo lozeczko, i jest nawet Hania, sliczne to :-) :-)

• moni28 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Literki są przecudne a Julia to same ach, och ,ech...
    Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczynki czy kupujecie pościel z baldachimem w komplecie? Jestem na etapie zamawiania pościeli.
    Ja bym chciala baldachim ale bez poscieli, ale podobno to kurzołap i bardziej na ozdobe niz pozyteczny i sie zastanawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mają problem z zasypianiem spokojnie będziecie przy małym dziecku tak zmęczone że na stojąco będziecie zasypiać :D

Kajaoli śliczny blog, super wózek i Synuś bardzo duży - spytaj lekarza o cc ja bym się bała porodu przy tak dużym dziecku sn

Kajaoli lubi tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    dziewczyny co mają problem z zasypianiem spokojnie będziecie przy małym dziecku tak zmęczone że na stojąco będziecie zasypiać :D

Kajaoli śliczny blog, super wózek i Synuś bardzo duży - spytaj lekarza o cc ja bym się bała porodu przy tak dużym dziecku sn

No wlasnie zastanawiam sie co on powie. Moj lekarz jest raczej z tych co nie bedzie chcial wywolac wczesniej, zaproponuje porod naturalny a cesarke zrobi w ostatecznosci. No ale moge sie mylic. Jestem z nim umowiona pod koniec sierpnia wiec zobaczymy co powie.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

ja mam baldachim byla w komplecie z lozeczkiem i moze na poczatek zalozymy a pozniej bedzie karuzela, dla mnie na baldachimie to tylko kurz bedzie sie zbierac ale moj M sie uparl zeby zalozyc wiec bedzie

age.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam z moskitierą, latem będzie jak znalazł :) baldachimu nie mam, też powieszę karuzelę :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Aga W.A hej hej, kurcze tez mam zastoj 1.5 cm i mam nadz. Ze zadnego cewnikowania miec nie bede :-(
    Hej, ja trafiłam do szpitala ze strasznym bólem prawego boku (w którym jest zastój) dodatkowo miałam kamień w przewodzie moczowym (który mi usunęli w trakcie zabiegu) więc cewnik (taki w środku) pomaga pracować nerce. Jeśli masz zastój ale badania moczu ok i nie masz boleści to nie ma potrzeby zakładania.

Witam koleżanki mieszkające w okolicach Lublina :-) Gdzie będziecie rodzić?

1o4ue0bru3app3kv.png
  • Aga W.A Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa - zapraszam do Lublina :-) Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami :-) Taki off top

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 21:48

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

1o4ue0bru3app3kv.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga W.A wrote:
    Aniqa - zapraszam do Lublina :-) Gessler robiła tutaj rewolucje aż 3 razy, dwie restauracje mieszczą się na Starym mieście, Czarcia Łapa to jedna z lepszych restauracji, po rewolucjach wygląda pięknie, natomiast w drugiej Orient Express uwielbiam naleśniki z karmelizowanymi bananami :-) Taki off top

Byłam w Czarciej i rzeczywiście bomba :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny bardzo Wam dziękuje za wszelkie podpowiedzi odnośnie kosmetyków dla maluszka no i fajnie że poruszacie tyle ciekawych tematów:) Pozdrawiam

Któraś dziewczyna boi się porodu cc ja się boję nawet wkucia wenflonu serio:)Jeśli jeszcze dodać fakt że w szpitalu w którym mam rodzić Panie najpierw się wkuwają a potem miętolą szukając żyły:)a poród już mi się śni po nocach heh ale tłumaczę sobie że zdrowy maluch wynagrodzi nam wszelkie cierpienia a i z czasem rany się zagają.Damy radę i już za chwile będziemy wrzucać zdjęcia naszych dzieciątek już doczekać się nie mogę:)buziaki dla Was i maluszków.

Anoolka lubi tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam :( Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g. :(
    Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy...

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zapotrzebowania na wapń - to rzeczywiście się zwiększa i mega to widać w moich zachciankach :D Biały ser mogę jeść garściami :D

Bergo lubi tę wiadomość

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale patrząc na Twój wykres wagi to Ty zaledwie 3kg przytyłaś! Więc czym się martwisz?
    poczwarkah wrote:
    Hej dziewczyny, ledwo wróciły upały, a ja znowu spuchłam :( Zaczynam się bać czy zdejmę obrączkę. A na wadze w jeden dzień +700g. :(
    Co prawda, jak było kilka chłodniejszych dni to zaraz gubiłam tę wodę i waga szła w dół, ale boję się że jak to potrwa to nabiorę z 5 kilo i zrobią mi się momentalnie rozstępy...

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +15kg i żadnych rozstępów nie widzę. No chyba, ze jeszcze się pojawią.

Ah! jestem zadowolona bo wreszcie doszedł do Nas wózek, w sumie nie do Nas tylko do mojej mamy bo będziemy przeprowadzać się pod koniec miesiąca w rodzinne strony więc nie chcieliśmy mieć dodatkowego bagażu. W środę go obejrzymy bo jedziemy tam na długi weekend :) więc od razu zdam relacje.

pestka, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:

Moni ja kupuję pościel z baldachimem w komplecie, bo łóżeczko małej będzie niedaleko parapetu, po którym chodzi nasza kotka i mam nadzieję, że trochę chociaż jej utrudni dostęp do łóżeczka. Poza tym jak uchylę okno w pokoju, to też powietrze nie będzie leciało bezpośrednio na dziecko. O komary i inne owady się nie martwię, bo nasza kotka bardzo dobrze dba, żeby nam nic nie latało :) Co do kurzu, to u nas mało się kurzy w mieszkaniu, poza tym tak jak inne elementy należy go regularnie prać - na firankach i zasłonach też przecież zbiera się kurz, a jakoś wszyscy (prawie) je mają w mieszkaniach i nie obawiają się o dzieci :)

Pościel zamawiam z tej aukcji http://allegro.pl/4el-haftowana-posciel-120x90-haft-mis-ksiezyc-i4448117039.html
    I do tego łóżeczko z tym samym wzorkiem http://allegro.pl/baby-raj-lozeczko-120x60-2-kolory-i4466056502.html

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Któraś dziewczyna boi się porodu cc ja się boję nawet wkucia wenflonu serio:)Jeśli jeszcze dodać fakt że w szpitalu w którym mam rodzić Panie najpierw się wkuwają a potem miętolą szukając żyły:)a poród już mi się śni po nocach heh ale tłumaczę sobie że zdrowy maluch wynagrodzi nam wszelkie cierpienia a i z czasem rany się zagają.Damy radę i już za chwile będziemy wrzucać zdjęcia naszych dzieciątek już doczekać się nie mogę:)buziaki dla Was i maluszków.

Jeszcze do niedawna w ogóle nie myślałam o porodzie a jak się mnie ktoś pytał czy się boję to twierdziłam że absolutnie. A teraz to wpadłam w jakąś panikę i się martwię wszystkim :( To pewnie hormony szaleją :(

A czy któraś z Was ma może umowę do dnia porodu?

• agatas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam już w krótkich wakacji i odpoczywam. Sam pobyt był całkiem przyjemny, bo duuuuużo chłodniej niż w Opolu - 23-24 stopnie max. I chłodne noce, dużo deszczu, czyli jak dla mnie idealna pogoda. Powdychałam zdrowego powietrza, pojadłam świeżych pstrągów i odpoczęłam od obowiązków domowych. Ale podróż tam i z powrotem, to była dla mnie masakra. W samochodzie duszno, plecy bolą, nogi popuchnięte jak balony. Już wiem, czemu się mówi, że II trymestr najlepszy na wyjazdy.
    Teraz czekam, na to ochłodzenie, które zapowiadają, bo u mnie straszne tropiki - dzisiaj o 5:30 rano na termometrze 23 stopnie!!!

W piątek zamówiliśmy wózek - powinien być do dwóch tygodni. Zdecydowaliśmy się na ten zestaw http://baby-centrum.pl/carmela-camarelo-mimas-safety.

Dzisiaj idziemy na wizytę do lekarza i pooglądamy naszą małą wiercipiętę :D już nie mogę się doczekać.

ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ