Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny! Muszę Wam się pożalić, bo dziś mnie dopadł straszny ból żołądka, biegunka i nudności. Pojechałam do lekarza i okazało się, że wszystko wskazuje na wirus, który ponoć szaleje. Powinno przejść do jutra, ale zmasakrowało mnie dość mocno. Dlatego też dzisiaj dieta i leżenie.
Do tego moja mała dokazuje jak zwykle, więc co chwilę dostaję w obolały żołądek i resztę trzewi.
U mnie też właśnie przeszła mega burza. -
nick nieaktualnytofirus wrote:Cześć Dziewczyny! Muszę Wam się pożalić, bo dziś mnie dopadł straszny ból żołądka, biegunka i nudności. Pojechałam do lekarza i okazało się, że wszystko wskazuje na wirus, który ponoć szaleje. Powinno przejść do jutra, ale zmasakrowało mnie dość mocno. Dlatego też dzisiaj dieta i leżenie.
Do tego moja mała dokazuje jak zwykle, więc co chwilę dostaję w obolały żołądek i resztę trzewi.
U mnie też właśnie przeszła mega burza.
U mnie póki co pogoda ale tak jakby sie cos zbieralo na deszczyk. To lez i odpoczywaj i dietke trzymaj, mi przyszedl czas na kakao i kromki z serem mniam -
nick nieaktualnytofirus wrote:Cześć Dziewczyny! Muszę Wam się pożalić, bo dziś mnie dopadł straszny ból żołądka, biegunka i nudności. Pojechałam do lekarza i okazało się, że wszystko wskazuje na wirus, który ponoć szaleje. Powinno przejść do jutra, ale zmasakrowało mnie dość mocno. Dlatego też dzisiaj dieta i leżenie.
U mnie też właśnie przeszła mega burza. -
dzięki dziewczyny za pocieszenie, może i przez upał mała jest mniej ruchliwa...
A usg niedawno miałam...i narazie wszystko było ok...
Ktos pytał się o pazurki hybrydowe...
Zwykle to wina lakieru lub złego odtłuszczenia płytki paznokcia, że lakier podchodzi powietrzem...
-
nick nieaktualnytheagnes87 wrote:dzięki dziewczyny za pocieszenie, może i przez upał mała jest mniej ruchliwa...
A usg niedawno miałam...i narazie wszystko było ok...
Ktos pytał się o pazurki hybrydowe...
Zwykle to wina lakieru lub złego odtłuszczenia płytki paznokcia, że lakier podchodzi powietrzem...
A masz moze swoją polozna? Bo by mogla przyjsc do ciebie i zbadac tetno detektorem zebys byla spokojniejsza -
paaolka wrote:No właśnie my też byśmy brali z fotelikiem maxi cosi
bo te co sa w zesawach to jakoś nas nie przekonały, zresztą lepiej zainwestować troszkę więcej w bezpieczeństwo dziecka. A jaki kolor wybraliście? Pytam z ciekawości, bo my nad dwoma się zastanawialiśmy - turkus, albo grant z czerwonym, na białym stelażu
tak marynarsko mi się kojarzy
Fajny jest ten granat z czerwonym
paaolka lubi tę wiadomość
-
A masz moze swoją polozna? Bo by mogla przyjsc do ciebie i zbadac tetno detektorem zebys byla spokojniejsza[/QUOTE]
Położna jest u nas w ośrodku zdrowia...i zwykle to lekarz mierzył mi tętno płodu...Więc nawet nie wiem czy ona miałaby taką możliwość...Ale teraz troche czuje ruchy, tylko że jest ich mniej niż przedtem...
Kiedyś czytałam, że im dalej, to dzieci juz tak nie szarżują w brzuszku... -
nick nieaktualnyAle na fundusz należą ci sie spotkania z położną przed porodem. Moja mierzy mi ciśnienie,tętno płodu, i odpowiada na pytania, ogląda brzuch i maca go żeby sprawdzić jaka jest macica.
Moja to dziś wyjątkowo aktywna, ostatnio w te upały była ospała. -
nick nieaktualnyDziewczyny złożyłam zamówienie w gemini, ceny naprawde super,
Proszki,płyny itp z serii dzidziuś są tanie i z gratisami.jakby która z was chciała zamówić z firmy dzidziuś, ja na początek zamówiłam proszek 3 kg i w gratisie była pianka do kąpieli o zapachu gumy balonowej.
Ale też są płyny do kąpieli dla noworodka i różne fajne rzeczy. -
Theagnes, kurcze, trudno jest w takiej sytuacji cos konkretnego ci doradzic bo tylko ty mozesz odczuc roznice w czestotliwosci ruchow dziecka.
Powiem tak, sa dni kiedy moj synek rusza sie mniej czesciej niz w inne - wtedy troche sie wyczulam i zaczynam go sobie obserwowac i licze ruchy. Jesli w ciagu godziny nalicze 10 ruchow to jest ok.
Ale jestem zdecydowana jechac od razu do lekarza gdybym nie wyczuwala zadnego ruchu ( pomimo spaceru, szklanki zimnej wody i czegos slodkiego) albo gdybym wyczuwala ruchy gwaltowne i szarpane, tak jakby sie wyrywal.
Ale to ja i moje decyzje - a kazdy decyduje inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 20:19
Scęście lubi tę wiadomość
-
Aniqa a ile za przesyłke sie płaci?
Theagnes w ośrodku do którego należysz powinna być położna, która przyjeżdza po porodzie do dziecka i z tego tytułu może także przyjeżdzać do kobiet w ciązy aby sprawdzić tetno dziecka, twoje ciśnienie itp. Ja też do niedawna nie korzystałam bo nie wiedziałam o takiej możliwości ale teraz jak wiem to korzystam narazie mieliśmy jedno spotkanie -
theagnes87 wrote:dzięki...
A mam pytanie do któejs z was, bo wiem że ktoś mieszka we Francji...
Czy we Francji też macie coś takiego jak allegro?
Bo chodzi mi o porównanie cen laktatorów elektrycznych tutaj w Polsce i we Francji
Mamy www.amazon.fr lub www.ebay.fr
Jesli chcesz wyszukac te ceny to wpisz w wyszukiwarke : lactateur électrique
Nie zglebialam jeszcze tematu laktatorow ale wydaje mi sie, ze tutaj wszystko jest drozsze niz w Polsce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 20:25
-
nick nieaktualny
-
Kajaoli wrote:Mamy www.amazon.fr lub www.ebay.fr
Jesli chcesz wyszukac te ceny to wpisz w wyszukiwarke : lactateur électrique
Nie zglebialam jeszcze tematu laktatorow ale wydaje mi sie, ze tutaj wszystko jest drozsze niz w Polsce.
Dzięki Kajaoli...Zaraz sobie posprawdzam, bo mam rodzinę we Francji i tak isę zastanawiałam czy tam może jest taniej (co też raczej wątpię) ale sprawdzę...
A nad laktatorem to się zastanawiam właśnie długo i intensywnie -
My już po wizycie
Nasz Krzyś waży 1660g i leży już obrócony główką w dół
nie dał sobie zrobić ładnego zdjęcia, bo wciskał główkę w łożysko albo zasłaniał rączką, ale najważniejsze że wszystko jest ok
na fb wrzuce jakąś fotkę, choć raczej mało wyraźne są...
ao12., renatkach, Kajaoli, pestka, lubek, Aniqa, Kasiula09, agatas, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość
-
Witam się z samego rana, bo oczywiście obudził mnie potworny skurcz łydki....
Najpierw złapał mnie przed 24, ale był to taki skurcz i taki ból, jakiego nigdy wcześniej nie miałam, myślałam że z bólu będę gryzła ściany...
Teraz rano to samo...
Ile bierzecie magnezu?
Bo ja biorę 3x1 i się zastanawiam że chyba za mało skoro aż takie surcze mnie dziś łapały... -
Czesc theagnes, ja tez sie niedawno obudzilam . U mnie obylo sie dzis bez skurczu za to zaczyna mi doskwierac bezsennosc trzeciego trymestru. Potrafie tak obudzic sie o 5h i nie spac do 7h.
Jesli chodzi o magnez to biore trzy tabletki dziennie ale co jakis czas i tak lapie mnie skurcz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 06:47