X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pochmurno i superowo mi sie leży w wyrku,ale zaraz wstać muszę,bo do banku z samego rana ide. Ja brałam 8 tabletek magnezu i też mnie skurcze łapały, ale potem przeszłam na magnez z doppel herz forte i biore 2 tabletki dziennie,a w połówce jest dzienna dawka, więc biore jakby 4 tabletk"i niemam skurczy łydek, ale dalej twardnienia brzucha.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, wlasnie przeczytalam, ze zmarl Robin Williams..
    To jeden z moich ulubionych aktorow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 07:10

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    U mnie pochmurno i superowo mi sie leży w wyrku,ale zaraz wstać muszę,bo do banku z samego rana ide. Ja brałam 8 tabletek magnezu i też mnie skurcze łapały, ale potem przeszłam na magnez z doppel herz forte i biore 2 tabletki dziennie,a w połówce jest dzienna dawka, więc biore jakby 4 tabletk"i niemam skurczy łydek, ale dalej twardnienia brzucha.

Aniqa, za kazdym razem jak masz twardniejacy brzuch to lepiej poloz sie i lez az ci przejdzie. Nie ganiaj tak dziewczyno ;)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie tez dzisiaj cudnie-pochmurno :)
    Dostałam wiadomość od szwagra, że o 6:21 urodził się mój siostrzeniec Michałek :) jestem szczęśliwa

lubek, Kajaoli, Scęście, anka_a lubią tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z was zdarzyło się schudnąć w czasie ciąży? Wczoraj dowiedziałam się, że od ostatniej wizyty (2 tyg temu) ubyło mi nieco ponad 1 kg... a Mała przybrała, nieznacznie ale jeszcze w granicach normy. Nie wiem co o tym sądzić, bo odżywiam się cały czas tak samo.. ;/

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może poprostu ubyło Ci zatrzymanej wody w organizmie...bo słyszałam że teraz upały mają minąć

Agrafka, lubek lubią tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Agrafka Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    może poprostu ubyło Ci zatrzymanej wody w organizmie...bo słyszałam że teraz upały mają minąć

Nie pomyslałam o tym, ....chociaż żadne obrzęki, opuchnięcia mi nie dokuczają.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w pochumurny i deszczowy poranek. Mnie dzis obudziala mala juz od 6 sobie buszowala a teraz sobie odsypia.

Ja biore jedna tabletke dziennie na opakowaniu napisane jest ze jest 100 mg magnezu.

Agrafka moja bratowa bedac w ciazy na koncowce zrzucila 1,5 kg przez diete cukrzycowa ale za to mala przybierala na wadze i to jest najwazniejsze zeby dziecko przybieralo

Agrafka, Kajaoli lubią tę wiadomość

age.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Czesc theagnes, ja tez sie niedawno obudzilam . U mnie obylo sie dzis bez skurczu za to zaczyna mi doskwierac bezsennosc trzeciego trymestru. Potrafie tak obudzic sie o 5h i nie spac do 7h.

Bezsenność trzeciego trymestru??!!?? Nie wiedziałam, że zostało to tak fachowo nazwane, a dla mnie to codzienność tzn. conocność ;) Kiedy kładę się spać, modlę się żebym obudziła się rano, żebym przespała całą noc!!! Mam dokładnie tak jak Ty, pobudka o 5 a czasem wcześniej i zaczyna się wiercenie i szukanie miejsca. Czasem udaje mi się ponownie zasnąć jak np. dzisiaj, ale wcale nie jestem wyspana :/ Takie przerwany sen jest równie męczący jak jego brak :/

Kajaoli lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

My również po wizycie, nasza mała waży 1400g i też leży główką w dół, ale u nas tak jest od samego początku :)
    Jak zawsze nie chciała dać sobie zrobić zdjęcia, ale przynajmniej my sobie ją pooglądaliśmy na monitorze :)
    Lekarz po ostatnich wynikach stwierdził, że jestem okazem zdrowia :) Od wcześniejszych badań bardzo poprawiły mi się wyniki hemoglobiny, hematokrytu i erytrocytów.
    Zmienił mi dawkę magnezu (biorę mage-b6 max, gdzie jest 100mg magnezu) z 2x1 na 3x2, bo też zaczynam czuć, że obecna dawka już mi nie wystarcza.

tofirus, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Czy którejś z was zdarzyło się schudnąć w czasie ciąży? Wczoraj dowiedziałam się, że od ostatniej wizyty (2 tyg temu) ubyło mi nieco ponad 1 kg... a Mała przybrała, nieznacznie ale jeszcze w granicach normy. Nie wiem co o tym sądzić, bo odżywiam się cały czas tak samo.. ;/

Jestem na diecie od siedmiu tygodni i z wagi wynika, ze ja chudne a synek rosnie, tak mi powiedziala lekarka.
    Mowila, ze wszystko odbywa sie idealnie, tym bardziej, ze dziecko to okaz zdrowia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:32

Agrafka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Bezsenność trzeciego trymestru??!!?? Nie wiedziałam, że zostało to tak fachowo nazwane, a dla mnie to codzienność tzn. conocność ;) Kiedy kładę się spać, modlę się żebym obudziła się rano, żebym przespała całą noc!!! Mam dokładnie tak jak Ty, pobudka o 5 a czasem wcześniej i zaczyna się wiercenie i szukanie miejsca. Czasem udaje mi się ponownie zasnąć jak np. dzisiaj, ale wcale nie jestem wyspana :/ Takie przerwany sen jest równie męczący jak jego brak :/

No tak, widze ze nie jestem sama :) musimy sie umowic raz na poranne pogawedki na forum ;)

MOI lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Mamusie, które nie będą rodzić po raz pierwszy powiedzcie mi czy miałyście przy poprzednich dzieciaczkach poduszki do karmienia? ( te takie rogale), czy jest sens je kupować, przydają się? czy jakoś inaczej sobie radziłyście?

Ja miałam poduszkę-fasolkę motherhood do karmienia i uważam, że przez kilka miesięcy bardzo się przydaje. Bardzo oszczędza plecy, bo automatycznie się zawsze prostowałam, a nie siedziałam zgarbiona. W początkowym okresie stosowałam za każdym razem, tym bardziej, że można karmić w różnych pozycjach (klasyczna, krzyżowa, spod pachy). Dziecko jest ładnie, stabilnie ułożone, na dobrej wysokości, nie bolą ręce, nic się nie przesuwa. Później karmiłam już bez poduszki, ale jakiś czas była używana non-stop.

paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sylwia mam do ciebie pytanie, alw niewiem czy dobrze kojarze ze to ty pisalas ze jestes kosmetyczką?

Chodzi o pazurki hybrydowe, otóz taka znajoma kilka razy mi robila, ona prowadzi salon, i ten lakier powinien sie trzymac ok 3 tyg, a mi juz sie odrywal tu blizej skórek na drugi dzien albo po paru dniach, tak jakby podchodzilo powietrze i sie rozwalało, nie mowilam jej bo jakos mi glupio bylo, ale czy to moze byc od zlego wykonania, albo zlego tego lakieru? Czy po prostu tak sie dzieje, bo chcialabym sobie zrobic przed porodem ale jak ma mi sie tak dziac to podziekuje.
    owszem moze to zalezec od zlej jakosci kosmetykow- ja pracuje na Opi i jest genialny- moze byc tez cos takiego jak u mnie czyli tendencja do szybkiego natlyszczania sie wlasnej plytku paznokciowej i wtedy hybryda sie nie trzyma

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja na szczęścię śpię, nawet na siku się nie budzę ;)
    Co do chudnięcia to się nie przejmuj, tylko ciesz :D Najważniejsze, że maleństwo rośnie:) Ja na wagę nie wchodzę, tylko u lekarza, bo moja różnie waży. Natomiast cieszyłabym się, jakbym schudła :) Były takie upały, że woda mogła w organizmie zostawać, a teraz jako, że jest chłodniej ubywa :)

Jejku ja mam wizytę 26.08. dopiero, a tak bym chciała wiedzieć, jak maluszek rośnie..jakoś dotrzymam :)

Mam tylko nadzieję, że się obróci główką w dół, bo ostatnio pośladkowo siedział zadowolony;)

Agrafka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, ja tez mam wizyte 26go u mojego ginekologa. Dowiem sie wtedy na co mam sie nastawiac jesli chodzi o porod.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIDL MAŁA WIELKA MODA
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=381

paaolka, Scęście lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    LIDL MAŁA WIELKA MODA
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=381

oooo ale super rzeczy będą :) nie odpuszczę sobie wizyty w Lidlu w poniedziałek, bo widzę że mają rzeczy z liskami :) a jako, że my Lisy, to i nasz mały lisek musi mieć ubranka z tym zwierzątkiem :D hehe!

ao12., MOI lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, bylam rano u kolezanki w pracy, to moje pierwsze wyjscie od bardzo dawna, ehhh super od razu lepiej sie poczułam psychicznie, te lezenie w domu mnie dolowalo i tylko choroby i dolegliwosci sobie wmawialam, teraz siedze wymalowana, pachnąca i zadowolona, pogoda pochmurna wiec jest super, potem mialam isc do banku zrobic przelew za zamowienie w gemini, a tu kolezanka mi mowi ze ona ma 2 laktatory i w prezencie da mi reczny z lovi , wiec musialam dzwonic do gemini i anulowac zamowienie, super prezencik :-) :-) :-) i przydatny:-) :-) pierwsze glupio mi bylo, i mowilam ze odkupie ale ona ze nie ma mowy, i mi da, wiec kiedys mi tam ma przyniesc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 12:57

ao12., Kajaoli, Kasiula09, Agrafka, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobote zrobie tort na powrót meza, tylko niewiem z jaką masą, wlasnie przegladm neta w poszukiwaniu czegos fajnego.

ao12., Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ