Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie pochmurno i superowo mi sie leży w wyrku,ale zaraz wstać muszę,bo do banku z samego rana ide. Ja brałam 8 tabletek magnezu i też mnie skurcze łapały, ale potem przeszłam na magnez z doppel herz forte i biore 2 tabletki dziennie,a w połówce jest dzienna dawka, więc biore jakby 4 tabletk"i niemam skurczy łydek, ale dalej twardnienia brzucha.
-
Aniqa wrote:U mnie pochmurno i superowo mi sie leży w wyrku,ale zaraz wstać muszę,bo do banku z samego rana ide. Ja brałam 8 tabletek magnezu i też mnie skurcze łapały, ale potem przeszłam na magnez z doppel herz forte i biore 2 tabletki dziennie,a w połówce jest dzienna dawka, więc biore jakby 4 tabletk"i niemam skurczy łydek, ale dalej twardnienia brzucha.
Aniqa, za kazdym razem jak masz twardniejacy brzuch to lepiej poloz sie i lez az ci przejdzie. Nie ganiaj tak dziewczyno -
Czy którejś z was zdarzyło się schudnąć w czasie ciąży? Wczoraj dowiedziałam się, że od ostatniej wizyty (2 tyg temu) ubyło mi nieco ponad 1 kg... a Mała przybrała, nieznacznie ale jeszcze w granicach normy. Nie wiem co o tym sądzić, bo odżywiam się cały czas tak samo.. ;/
-
witam sie w pochumurny i deszczowy poranek. Mnie dzis obudziala mala juz od 6 sobie buszowala a teraz sobie odsypia.
Ja biore jedna tabletke dziennie na opakowaniu napisane jest ze jest 100 mg magnezu.
Agrafka moja bratowa bedac w ciazy na koncowce zrzucila 1,5 kg przez diete cukrzycowa ale za to mala przybierala na wadze i to jest najwazniejsze zeby dziecko przybieraloAgrafka, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Kajaoli wrote:Czesc theagnes, ja tez sie niedawno obudzilam . U mnie obylo sie dzis bez skurczu za to zaczyna mi doskwierac bezsennosc trzeciego trymestru. Potrafie tak obudzic sie o 5h i nie spac do 7h.
Bezsenność trzeciego trymestru??!!?? Nie wiedziałam, że zostało to tak fachowo nazwane, a dla mnie to codzienność tzn. conocnośćKiedy kładę się spać, modlę się żebym obudziła się rano, żebym przespała całą noc!!! Mam dokładnie tak jak Ty, pobudka o 5 a czasem wcześniej i zaczyna się wiercenie i szukanie miejsca. Czasem udaje mi się ponownie zasnąć jak np. dzisiaj, ale wcale nie jestem wyspana
Takie przerwany sen jest równie męczący jak jego brak
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
My również po wizycie, nasza mała waży 1400g i też leży główką w dół, ale u nas tak jest od samego początku
Jak zawsze nie chciała dać sobie zrobić zdjęcia, ale przynajmniej my sobie ją pooglądaliśmy na monitorze
Lekarz po ostatnich wynikach stwierdził, że jestem okazem zdrowiaOd wcześniejszych badań bardzo poprawiły mi się wyniki hemoglobiny, hematokrytu i erytrocytów.
Zmienił mi dawkę magnezu (biorę mage-b6 max, gdzie jest 100mg magnezu) z 2x1 na 3x2, bo też zaczynam czuć, że obecna dawka już mi nie wystarcza.
tofirus, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
Agrafka wrote:Czy którejś z was zdarzyło się schudnąć w czasie ciąży? Wczoraj dowiedziałam się, że od ostatniej wizyty (2 tyg temu) ubyło mi nieco ponad 1 kg... a Mała przybrała, nieznacznie ale jeszcze w granicach normy. Nie wiem co o tym sądzić, bo odżywiam się cały czas tak samo.. ;/
Jestem na diecie od siedmiu tygodni i z wagi wynika, ze ja chudne a synek rosnie, tak mi powiedziala lekarka.
Mowila, ze wszystko odbywa sie idealnie, tym bardziej, ze dziecko to okaz zdrowia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 10:32
Agrafka, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Bezsenność trzeciego trymestru??!!?? Nie wiedziałam, że zostało to tak fachowo nazwane, a dla mnie to codzienność tzn. conocność
Kiedy kładę się spać, modlę się żebym obudziła się rano, żebym przespała całą noc!!! Mam dokładnie tak jak Ty, pobudka o 5 a czasem wcześniej i zaczyna się wiercenie i szukanie miejsca. Czasem udaje mi się ponownie zasnąć jak np. dzisiaj, ale wcale nie jestem wyspana
Takie przerwany sen jest równie męczący jak jego brak
No tak, widze ze nie jestem samamusimy sie umowic raz na poranne pogawedki na forum
MOI lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:
Mamusie, które nie będą rodzić po raz pierwszy powiedzcie mi czy miałyście przy poprzednich dzieciaczkach poduszki do karmienia? ( te takie rogale), czy jest sens je kupować, przydają się? czy jakoś inaczej sobie radziłyście?
Ja miałam poduszkę-fasolkę motherhood do karmienia i uważam, że przez kilka miesięcy bardzo się przydaje. Bardzo oszczędza plecy, bo automatycznie się zawsze prostowałam, a nie siedziałam zgarbiona. W początkowym okresie stosowałam za każdym razem, tym bardziej, że można karmić w różnych pozycjach (klasyczna, krzyżowa, spod pachy). Dziecko jest ładnie, stabilnie ułożone, na dobrej wysokości, nie bolą ręce, nic się nie przesuwa. Później karmiłam już bez poduszki, ale jakiś czas była używana non-stop.paaolka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
Aniqa wrote:Sylwia mam do ciebie pytanie, alw niewiem czy dobrze kojarze ze to ty pisalas ze jestes kosmetyczką?
Chodzi o pazurki hybrydowe, otóz taka znajoma kilka razy mi robila, ona prowadzi salon, i ten lakier powinien sie trzymac ok 3 tyg, a mi juz sie odrywal tu blizej skórek na drugi dzien albo po paru dniach, tak jakby podchodzilo powietrze i sie rozwalało, nie mowilam jej bo jakos mi glupio bylo, ale czy to moze byc od zlego wykonania, albo zlego tego lakieru? Czy po prostu tak sie dzieje, bo chcialabym sobie zrobic przed porodem ale jak ma mi sie tak dziac to podziekuje. -
Hej dziewczyny:)
Ja na szczęścię śpię, nawet na siku się nie budzę
Co do chudnięcia to się nie przejmuj, tylko cieszNajważniejsze, że maleństwo rośnie:) Ja na wagę nie wchodzę, tylko u lekarza, bo moja różnie waży. Natomiast cieszyłabym się, jakbym schudła
Były takie upały, że woda mogła w organizmie zostawać, a teraz jako, że jest chłodniej ubywa
Jejku ja mam wizytę 26.08. dopiero, a tak bym chciała wiedzieć, jak maluszek rośnie..jakoś dotrzymam
Mam tylko nadzieję, że się obróci główką w dół, bo ostatnio pośladkowo siedział zadowolony;)Agrafka, Kajaoli, ao12. lubią tę wiadomość
-
moni28 wrote:LIDL MAŁA WIELKA MODA
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=381
oooo ale super rzeczy będąnie odpuszczę sobie wizyty w Lidlu w poniedziałek, bo widzę że mają rzeczy z liskami
a jako, że my Lisy, to i nasz mały lisek musi mieć ubranka z tym zwierzątkiem
hehe!
ao12., MOI lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, bylam rano u kolezanki w pracy, to moje pierwsze wyjscie od bardzo dawna, ehhh super od razu lepiej sie poczułam psychicznie, te lezenie w domu mnie dolowalo i tylko choroby i dolegliwosci sobie wmawialam, teraz siedze wymalowana, pachnąca i zadowolona, pogoda pochmurna wiec jest super, potem mialam isc do banku zrobic przelew za zamowienie w gemini, a tu kolezanka mi mowi ze ona ma 2 laktatory i w prezencie da mi reczny z lovi , wiec musialam dzwonic do gemini i anulowac zamowienie, super prezencik
i przydatny:-)
pierwsze glupio mi bylo, i mowilam ze odkupie ale ona ze nie ma mowy, i mi da, wiec kiedys mi tam ma przyniesc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 12:57
ao12., Kajaoli, Kasiula09, Agrafka, anka_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny