X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ania4 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    A kiedy masz nastepne badanie?
    kazal mi poczekac 2 tyg,albo chociaz 10dni jak wytrzymam, ale ciezko bedzie.

km5sdf9hx1nco0em.png
    1usa3e5ewjngzdb6.png
  • Kamilamila85 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania4 wrote:
    hej kobietki ;) byłam wczoraj na pierwszej wizycie i usg :( lekarz powiedział,zeby jeszcze sie wstrzymac z oznajmieniem dobrej nowiny. powiedział,zeby sie jeszcze nie nastawiac bo roznie moze byc :( nie wiem jak ja wytrzymam do nastepnego usg...

Jezu co idiota z tego lekarza takich to bym tępila, ja 2 lata temu trafilam w 10tc do szpitala z plamieniem a lekarz do mnie co mi pani z 3 dniowa ciaza przychodzi, wszystko sie moze przytrafic dostalam nospe i nic wiecej, i do domu. 2 dni pozniej bylam u mojego lekarza na kontroli to dzidzia obumarla i stwierdzil ze gdybym dostala na ostrym dyzuze duphaston to dzidzia by zyla. Nie nawidze takich lekarzy, Ania4 bedzie dobrze zobaczysz, musi byc dobrze :) trzymam kciuki.
    Viola jak sie czujesz, mam nadzieje ze w domku jestes!
    A ja troche sie czuje jak by mnie pociag rozjechal ale nie wymiotuje :)

Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość

aca8bc8284.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    hej dziewczynki
    ja mam ciąg dalszy z wczoraj tule się do kibelka :( rany jak ja nie cierpię wymiotować
    najgorsze, że nie mogę nic rano zjeść przed wstaniem z łóżko co może pomogłoby mi z tymi mdłościami - bo muszę zażyć leki na tarczyce na czczo a potem odczekać pół godziny :(

Bidulka.. Nie dzialaja na ciebie jakies migdaly czy cytryny? Wyobrazam sobie, ze jak to juz jest trzecia ciaza to probowalas juz wszystkiego..

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki!! własnie wrociłam ze szpitala byłam powtórzyc bete i progesteron .. oby szło w góre!! :) a Wy jak sie czujecie?? ja dzis cos słabo..

Kakabaka, Waniulka lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilamila85 wrote:
    Jezu co idiota z tego lekarza takich to bym tępila, ja 2 lata temu trafilam w 10tc do szpitala z plamieniem a lekarz do mnie co mi pani z 3 dniowa ciaza przychodzi, wszystko sie moze przytrafic dostalam nospe i nic wiecej, i do domu. 2 dni pozniej bylam u mojego lekarza na kontroli to dzidzia obumarla i stwierdzil ze gdybym dostala na ostrym dyzuze duphaston to dzidzia by zyla. Nie nawidze takich lekarzy, Ania4 bedzie dobrze zobaczysz, musi byc dobrze :) trzymam kciuki.
    Viola jak sie czujesz, mam nadzieje ze w domku jestes!
    A ja troche sie czuje jak by mnie pociag rozjechal ale nie wymiotuje :)

Rzeczywiscie nieraz trafia sie na takich nie dosyc ze chamow to mysla, ze wszystkie rozumy pozjadali. Osobiscie rzadko mi sie cos takiego przytrafialo ale znam takie przypadki z opowiadan, ze wlos sie na glowie jezy..

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis zrobic bete, wyniki bede znala po 17 lub jutro rano, jajniki kluja tak jak na @, zaczynam watpic

Eweloka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli
    próbowałam wszystkiego trochę mi pomaga jak jem coś tylko ostatnio ciężko trafić na to co nie zwrócę :(

blue00 - ty się nie martw takie kłucie szczypanie jak na @ to norma w ciąży więc mi się tu nie stresuje uszka do góry wszystko będzie dobrze !

ania4 - ja popieram zdanie Kamilamila85 lekarze czasem nie myślą co mówią, straszą wg mnie zmień lekarza bo będziesz się 9 miesięcy stresować.

ja byłam na wizycie we wtorek u babeczki na NFZ to jest stworzona specjalna przychodnia przy szpitalu w którym chce rodzić - i powiem Wam że byłam pozytywnie zaskoczona, kulturalnością lekarza złożyła mi gratulacje spytała jak się czuję powiedziała co wolno co nie dostałam skierowania na badanie usg dlatego postanowiłam do niej chodzić - fajny lekarz to podstawa

Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    No halo halo, ale mówiłaś przecież że w ciąży jesteś...i nadal tak pracujesz?? :( przecież to zabronione :)))))))))))
    kurcze K4linka myślę że niby się cieszą ale mają w dupie moje zdrowie w tej pracy. Jak by była normalna to by mi nie kazała przychodzić na tyle godzin bo wie ze jestem w ciąży. AJ :( we wtorek wizyta i poproszę lekarza o zaświadczenie, nie dam się tak wykorzystywać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle to cześć ciężaróweczki kochane moje! <3

Kakabaka, Kajaoli, Misty87, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Bylam dzis zrobic bete, wyniki bede znala po 17 lub jutro rano, jajniki kluja tak jak na @, zaczynam watpic
    Przynajmniej się uspokoisz :)
    Daj oczywiście znać jak Ci ładnie wyniki rosną :)

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweloka84 wrote:
    hej kobitki!! własnie wrociłam ze szpitala byłam powtórzyc bete i progesteron .. oby szło w góre!! :) a Wy jak sie czujecie?? ja dzis cos słabo..
    kochana mi się wydaje że ładny masz wynik, wszystko będzie ok i nie stresuj się tak. :)

Witam też nową koleżankę, i życzę duuużo spokoju i zdrówka!!!

Misty87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczesniej nie robilam bety :) :), ale oczywiscie dam znac niezaleznie od wyniku

Waniulka lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!!
    Macie już jakieś zachciewajki???? Mnie wczoraj dopadło pragnienie kapusty kiszonej i tyle się na jadłam, że hohohooooo!!!! Za karę mnie potem przeczyściło :/

Waniulka, Kajaoli, Anoolka, Misty87, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Hej dziewczyny!!!
    Macie już jakieś zachciewajki???? Mnie wczoraj dopadło pragnienie kapusty kiszonej i tyle się na jadłam, że hohohooooo!!!! Za karę mnie potem przeczyściło :/
    a mi się wydaje że w zeszłym ty coś się działo bo miałam ochotę tylko na kwaśne i ostre jiedzonko natomiast ja pomyślałam o słodkim to mnie mdliło odrazu hehehe

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Hej dziewczyny!!!
    Za karę? Ja bym odebrała jako nagrodę, bo mam straszne zaparcia :(

Waniulka, Kajaoli, lubek lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja wczesniej nie robilam bety :) :), ale oczywiscie dam znac niezaleznie od wyniku
    kochana dobrze będzie ja też na początku miałam wrażenie że okresu zaraz dostanę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Za karę? Ja bym odebrała jako nagrodę, bo mam straszne zaparcia :(
    i mnie zaczęły zaparcia męczyć, masakra jakaś

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie moglam sie oprzec w sklepie i kupilam caly kubek lodow z bakaliami. Wrocilam do domu i wcielam pol kubka ;)
    ( przypominam, ze jest luty )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:09

Waniulka, MOI, Misty87 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mogę jeść keczup pikantny w ilościach hurtowych i paprykę marynowaną hehe
    w ciąży z Kingą to pochłaniałam tonami pieczarki

Kajaoli, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Ja wczoraj nie moglam sie oprzec w sklepie i kupilam caly kubek lodow z bakaliami. Wrocilam do domu i wcielam pol kubka ;)
    ( przypominam, ze jest luty )
    hahahahaha
    no i wiadomo dlaczego w ciąży przybiera się na wadze hahaha to wszystko wina zachciewajek jest. :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ