X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka niby fajnie, że przeczyściło, ale wcale nie czuję się jakoś po tym super. Brzuch wzdęty i okrągły jak u afrykańskiego dziecka :O Ja kilka tygodni temu też miałam problem z zaparciami, ale kupiłam śliwki suszone i na drugi dzień po ich zjedzeniu, elegancko się oczyściłam ;) Do tego pamiętaj o warzywach, owocach i pełnoziarnistym pieczywie.

Co do zachciewajek, to zauważyłam, że bardzo mi leżą ostre, pieprzne potrawy i że zaczynam dosalać, choć nigdy tego nie robiłam. Słodyczy jem mniej niż zazwyczaj (a jestem czekoholikiem), a najbardziej mi leży kanapka Kinder Delice, bo nie jest przesłodzona :D

Kakabaka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcio wrote:
    to ja mogę jeść keczup pikantny w ilościach hurtowych i paprykę marynowaną hehe
    w ciąży z Kingą to pochłaniałam tonami pieczarki

Mmmmmmmmm... keczup pikantny... Chyba dzis sobie kupie :):)

MOI, Kakabaka, Misty87, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Mmmmmmmmm... keczup pikantny... Chyba dzis sobie kupie :):)
    hahahaha kobietki normalnie uśmiałam się do łez, ale sobie tu można humor poprawić

Kakabaka, Kamilamila85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia najlepsze pestki dyni, efekt na drugi dzien murowany, chyba bede musiala wdrozyc :D :D

Waniulka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Na zaparcia najlepsze pestki dyni, efekt na drugi dzien murowany, chyba bede musiala wdrozyc :D :D
    o widzisz trzeba spróbować, bardzo lubię pestki dyni!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a teraz z innej beczki
    Co mam na obiad dziś zrobić???

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barszcz czerwony

Waniulka, Kakabaka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pomidorowa sznycelki i mizeria :D

Waniulka, Kakabaka, Strokrotka, Kajaoli lubią tę wiadomość

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 daj znać jak wyniki bety!!! życzę wysokiej :D

Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez caly ten cykl zjadalam pestki bo mi smakuja, no i chyba pomogly zajsc w ciaze hehe

Waniulka, Eweloka84, Kajaoli lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane ja muszę zmykać bo trzeba mieszkanie ogarnąć będę z doskoku zaglądać do was

• lubek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam stir fry z woka - filety z udka kurczaka + olej do woka (taki z Lidla - sezamowo-imbirowy) do tego posiekany w krazki por, papryka czerwona, pieczarki i ostrugana na makaron marchewka. Potem dorzucam makaron z fasoli mung i sos (sweet chilli + sos rybny + sos sojowy + sos ostrygowy + starty spory kawalek korzenia imbiru + sok z jednej cytryny + trawa cytrynowa). Przed podaniem posypuje szczypiorkiem z cebulki dymki.
    Mniam mniam mniam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 10:39

MOI, Misty87, Waniulka, Kamilamila85, Kajaoli lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek - jedzonko full wypas :D

lubek lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, niestety jestem w pracy bo nie ma mnie kto zastapic!! zglosilam ze mnie nie bedzie 2 dni i bede pracowala z domu, ale wczoraj po poludniu juz mialam tyly i musialam dzisiaj przyjsc...jestem wsciekla na siebie ze jestem taka miekka...ide w pon do gina i powiem mu prosto w oczy dlaczego nie dal mi L4 ostatnio?? no same powiedzcie, przeciez kazda kobieta jak plami dostaje L4 a on mi nawet nie zaproponowal, nie wiem czemu. Powiedzial ze wszystko w srodku wyglada ok i pewnie dlatego stwierdzil ze nie ma potrzeby L4....
    Kamilamila85 wrote:
    Jezu co idiota z tego lekarza takich to bym tępila, ja 2 lata temu trafilam w 10tc do szpitala z plamieniem a lekarz do mnie co mi pani z 3 dniowa ciaza przychodzi, wszystko sie moze przytrafic dostalam nospe i nic wiecej, i do domu. 2 dni pozniej bylam u mojego lekarza na kontroli to dzidzia obumarla i stwierdzil ze gdybym dostala na ostrym dyzuze duphaston to dzidzia by zyla. Nie nawidze takich lekarzy, Ania4 bedzie dobrze zobaczysz, musi byc dobrze :) trzymam kciuki.
    Viola jak sie czujesz, mam nadzieje ze w domku jestes!
    A ja troche sie czuje jak by mnie pociag rozjechal ale nie wymiotuje :)

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, fajnie ze wszystko dobrze:-)
    MartaR.. wrote:
    Wyszłam wszystko dobrze wyniki idealne następna wizyta 7marca... To teraz jadę do domu...

MartaR.. lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Babeczki, niestety jestem w pracy bo nie ma mnie kto zastapic!! zglosilam ze mnie nie bedzie 2 dni i bede pracowala z domu, ale wczoraj po poludniu juz mialam tyly i musialam dzisiaj przyjsc...jestem wsciekla na siebie ze jestem taka miekka...ide w pon do gina i powiem mu prosto w oczy dlaczego nie dal mi L4 ostatnio?? no same powiedzcie, przeciez kazda kobieta jak plami dostaje L4 a on mi nawet nie zaproponowal, nie wiem czemu. Powiedzial ze wszystko w srodku wyglada ok i pewnie dlatego stwierdzil ze nie ma potrzeby L4....
    Viola pamiętaj że jak się w pracy nie pojawisz to świat nie stanie i nie będzie krachu na giełdach, który spowoduje światowy kryzys!
    Twoje zdrowie jest teraz najważniejsze. Są rzeczy ważne, ważniejsze i najważniejsze! Praca jest ważna, ale do tych trzecich należy teraz Twoja ciąża!

Eweloka84, caterinka, Anoolka, Kamilamila85, Kajaoli lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kakabaka, ze dzidzia jest NAJWAZNIEJSZA, ale dopoki lekarz nie potwierdzi bicia serduszka to co ja mam robic? Wiesz, nie chce mowic w pracy dopoki to nie jest pewne, tym bardziej ze plamie (wlasciwie juz prawie wcale ale jednak). We wtorek po wizycie ide i zglaszam ciaze i wtedy moga mi....;-)
    Kakabaka wrote:
    Viola pamiętaj że jak się w pracy nie pojawisz to świat nie stanie i nie będzie krachu na giełdach, który spowoduje światowy kryzys!
    Twoje zdrowie jest teraz najważniejsze. Są rzeczy ważne, ważniejsze i najważniejsze! Praca jest ważna, ale do tych trzecich należy teraz Twoja ciąża!

Kamilamila85 lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola - Kakabaka ma rację to tylko praca idź do gin weź L 4 i odpoczywaj - ja w ciąży z niunią plamiłam to miałam zakaz wstawania mogłam tylko do łazienki wstawać a przecież praca to duży wysiłek.

• Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola teraz najwazniejsza jestes TY i fasolcia!!

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusiom!
    Musialam troszkę Was poczytac, zeby cos o Was wiedziec :)
    Ja dzis zrobilam jeszcze test dla pewnosci :D

Eweloka84 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ