X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też juz po wizycie. Wszystko jest ok :) Widać fasolkę i serduszko :) dostałam profilaktycznie duphaston i acard (z powodu dawnych poronień a i mojego wieku pewnie), nastepna wizyta 6.03 i dostane wtedy skierowanie do Łodzi na bad genetyczne w 12 tygodniu.
    Musze poczytać czemu acard dają w ciąży... kiedys nie stosowali ;)

lubek, Kakabaka, Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcielibyśmy małą mulatkę, ale jak będzie słodki mulat to też będziemy się cieszyć :)
    Mój TŻ jest ciemnoskóry wiec będziemy mieć słodkie czekoladki ;)
    @drelin mamy nast wizytę tego samego dnia ;)

Malinowa Panienka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin, ja też duphaston i acard...

Dupek to wiem, a acard mi tłumaczył gin, ale tak zamieszał, ze też musze poszperać w necie po co właściwie.

Drelin lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po wizycie. Gin w końcu coś zobaczył i powiedział, że Fasola wygląda na 6 a nie 7 tydzień (nie zobaczył jeszcze akcji serca tylko same ciałko żółte). Z USG wyznaczył mi termin, kazał kontynuować branie luteiny i kolejną wizytę mam 27.02. Mam nadzieję, że Fasola trochę urośnie i pokaże nam bijące serduszko:)

Drelin, Malinowa Panienka, mała_mi, lubek, Kakabaka, Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ to przypadal mi na pn, wiec nie ma juz na co czekac , a lekarz na tym etapie nic nie zobaczy a bedzie kazal powtorzyc bete.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mega stresa.
    Nadal mierzę temperaturę i dzisiaj załamka. Jak normalnie miałam w okolicach 37.00 to dzisiaj mam 36.84. Okropnie się wystraszyłam. Czy taki spadek jest możliwy z powodu zmęczenia i niewyspania?
    Wczoraj byłam na koncercie i może przez to. Może nie powinnam teraz korzystać z takich rozrywek?
    Okropnie się boję o dzidziusia.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana lekarze mówią żeby nie mierzyć bo różne są te temperatury... Każdy organizm jest inny :) nie stresujmy się niepotrzebnie ;)
    Kakabaka wrote:
    Nadal mierzę temperaturę i dzisiaj załamka. Jak normalnie miałam w okolicach 37.00 to dzisiaj mam 36.84. Okropnie się wystraszyłam. Czy taki spadek jest możliwy z powodu zmęczenia i niewyspania?
    Wczoraj byłam na koncercie i może przez to. Może nie powinnam teraz korzystać z takich rozrywek?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    Witam Was kochane dziewczynki serniczkiem i herbatka z hibiskusa :)
    Wszystkim zycze wysmienitego dnia :):)

Waniulka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Kochana lekarze mówią żeby nie mierzyć bo różne są te temperatury... Każdy organizm jest inny :) nie stresujmy się niepotrzebnie ;)
    Jeny... mam nadzieję, że lekarze mają rację. Od dzisiaj porzucam termometr. Straszne co teraz się dzieje w mojej głowie, a najgorsze, że w niczym to nie pomaga.

Kajaoli, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek kochane!
    Ale miałam sen dziś.
    Śniło mi się że urodziłam bliźniaki 2 chłopców a jeden z nich od razu potrafił mówić, obudziłam się spocona i wystraszona. Zawsze mówiłam że chciałabym bliźniaki ale po tym śnie chyba jednak nie hahaha

Kajaoli, Malinowa Panienka, Strokrotka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Termin @ to przypadal mi na pn, wiec nie ma juz na co czekac , a lekarz na tym etapie nic nie zobaczy a bedzie kazal powtorzyc bete.

Blue, tak bardzo mi przykro.
    Widze jednak ze sie nie zalamujesz i podchodzisz z optymizmem do staran.
    Mam nadzieje, ze bedziesz do nas caly czas zagladac i zdawac relacje :)
    Potem zmienimy tylko Twoja date porodu na naszej liscie:)
    Zycze Ci z calego serca, zeby to nastapilo jak najszybciej, listopad ( jako miesiac porodu) Ci pasuje?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 09:11

Waniulka, blue00 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Jeny... mam nadzieję, że lekarze mają rację. Od dzisiaj porzucam termometr. Straszne co teraz się dzieje w mojej głowie, a najgorsze, że w niczym to nie pomaga.
    kakabaka nie stresuj się tak, Malinowa Panienka ma rację, każdy lekarz powie Ci że mierzenie temp. może pomóc ale nie jest w 100% miarodajne bo wszystko może ją zaburzyć. Tym bardziej jak byłaś na koncercie to już organizm miał zaburzony swój dzienny tryb i na pewno dlatego tempka spadła. Ne denerwuj się na zapas.

Malinowa Panienka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, a ja sie witam rodzynkami. Powiem wam ze znalazlam sposob na mdlosci, a jest to nieustanne podjadanie rodzynek, przypuszczam ze podjadanie czegokolwiek innego rowniez pomoze, ale rodzynki sa male i mam nadzieje malo kaloryczne. Zauwazylam ze jak je sobie skubie to zoladek mnie nie ssie i w miare sie trzymam. Wczoraj calkiem dobrze czulam sie w pracy, natomiast w domu jak zaleglam na kanapie inic nie jadlam przez godzine zaczelam sie jazda.
    Milych Walentynek:-)

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:

Kakabaka, przestan mierzyc temperature bo dostaniesz klapsa :)

Malinowa Panienka, Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie jeżeli Ci to pomoże to ja mam niską i co? i lekarz powiedział, że wszystko ok i tak mam :D

Kajaoli, Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie, ze bede do was zagladac :) :) i wam kibicowac, ja dzis moze zaraz @ dostane bo bardzo rozbolal mnie brzuch, i przestancie mierzyc tempke bo tylko niepotrzebnie sie stresujecie :) :)

Waniulka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Spójrz na mój wykres, o mało zawału nie dostałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadząc kalendarz nie mierzyłam tempki wcale bo szczerze mówiąc nie chciało mi się :)
    I dzidziuś jest bez mierzenia, mało tego W cyklu w którym zaszłam testy owulacyjne pokazywały negatywny wynik :)
    Poprostu myślę że miałam wczesną owulację koło 10dc. i wtedy się udało

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Drelin, ja też duphaston i acard...

Dupek to wiem, a acard mi tłumaczył gin, ale tak zamieszał, ze też musze poszperać w necie po co właściwie.

Acard rozrzedza krew i osłabia odpowiedź immunologiczną organizmu w ten sposób że organizm nie traktuje kropka jak ciało obce. W podobny sposób działa heparyna ale zwykli ginekolodzy nie za bardzo chcą ją przepisywać :P

mała_mi, Drelin lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    Ja prowadząc kalendarz nie mierzyłam tempki wcale bo szczerze mówiąc nie chciało mi się :)
    I dzidziuś jest bez mierzenia, mało tego W cyklu w którym zaszłam testy owulacyjne pokazywały negatywny wynik :)
    Poprostu myślę że miałam wczesną owulację koło 10dc. i wtedy się udało

Tez nie mierzylam przez ostatnie trzy miesiace staran bo obrazilam sie na termometr i tez chyba mialam wczesna owulacje w cyklu, w ktorym sie udalo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ