X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też juz po wizycie. Wszystko jest ok :) Widać fasolkę i serduszko :) dostałam profilaktycznie duphaston i acard (z powodu dawnych poronień a i mojego wieku pewnie), nastepna wizyta 6.03 i dostane wtedy skierowanie do Łodzi na bad genetyczne w 12 tygodniu.
    Musze poczytać czemu acard dają w ciąży... kiedys nie stosowali ;)

lubek, Kakabaka, Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcielibyśmy małą mulatkę, ale jak będzie słodki mulat to też będziemy się cieszyć :)
    Mój TŻ jest ciemnoskóry wiec będziemy mieć słodkie czekoladki ;)
    @drelin mamy nast wizytę tego samego dnia ;)

Malinowa Panienka, Kajaoli lubią tę wiadomość

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • mała_mi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drelin, ja też duphaston i acard...

Dupek to wiem, a acard mi tłumaczył gin, ale tak zamieszał, ze też musze poszperać w necie po co właściwie.

Drelin lubi tę wiadomość

q53jwvt.png
    Aniołki 24.09.13r (*) 6tc 5.01.14r (*) 7tc
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem po wizycie. Gin w końcu coś zobaczył i powiedział, że Fasola wygląda na 6 a nie 7 tydzień (nie zobaczył jeszcze akcji serca tylko same ciałko żółte). Z USG wyznaczył mi termin, kazał kontynuować branie luteiny i kolejną wizytę mam 27.02. Mam nadzieję, że Fasola trochę urośnie i pokaże nam bijące serduszko:)

Drelin, Malinowa Panienka, mała_mi, lubek, Kakabaka, Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin @ to przypadal mi na pn, wiec nie ma juz na co czekac , a lekarz na tym etapie nic nie zobaczy a bedzie kazal powtorzyc bete.

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mega stresa.
    Nadal mierzę temperaturę i dzisiaj załamka. Jak normalnie miałam w okolicach 37.00 to dzisiaj mam 36.84. Okropnie się wystraszyłam. Czy taki spadek jest możliwy z powodu zmęczenia i niewyspania?
    Wczoraj byłam na koncercie i może przez to. Może nie powinnam teraz korzystać z takich rozrywek?
    Okropnie się boję o dzidziusia.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana lekarze mówią żeby nie mierzyć bo różne są te temperatury... Każdy organizm jest inny :) nie stresujmy się niepotrzebnie ;)
    Kakabaka wrote:
    Nadal mierzę temperaturę i dzisiaj załamka. Jak normalnie miałam w okolicach 37.00 to dzisiaj mam 36.84. Okropnie się wystraszyłam. Czy taki spadek jest możliwy z powodu zmęczenia i niewyspania?
    Wczoraj byłam na koncercie i może przez to. Może nie powinnam teraz korzystać z takich rozrywek?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    Witam Was kochane dziewczynki serniczkiem i herbatka z hibiskusa :)
    Wszystkim zycze wysmienitego dnia :):)

Waniulka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kakabaka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Kochana lekarze mówią żeby nie mierzyć bo różne są te temperatury... Każdy organizm jest inny :) nie stresujmy się niepotrzebnie ;)
    Jeny... mam nadzieję, że lekarze mają rację. Od dzisiaj porzucam termometr. Straszne co teraz się dzieje w mojej głowie, a najgorsze, że w niczym to nie pomaga.

Kajaoli, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek kochane!
    Ale miałam sen dziś.
    Śniło mi się że urodziłam bliźniaki 2 chłopców a jeden z nich od razu potrafił mówić, obudziłam się spocona i wystraszona. Zawsze mówiłam że chciałabym bliźniaki ale po tym śnie chyba jednak nie hahaha

Kajaoli, Malinowa Panienka, Strokrotka, Eweloka84 lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Termin @ to przypadal mi na pn, wiec nie ma juz na co czekac , a lekarz na tym etapie nic nie zobaczy a bedzie kazal powtorzyc bete.

Blue, tak bardzo mi przykro.
    Widze jednak ze sie nie zalamujesz i podchodzisz z optymizmem do staran.
    Mam nadzieje, ze bedziesz do nas caly czas zagladac i zdawac relacje :)
    Potem zmienimy tylko Twoja date porodu na naszej liscie:)
    Zycze Ci z calego serca, zeby to nastapilo jak najszybciej, listopad ( jako miesiac porodu) Ci pasuje?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 09:11

Waniulka, blue00 lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Jeny... mam nadzieję, że lekarze mają rację. Od dzisiaj porzucam termometr. Straszne co teraz się dzieje w mojej głowie, a najgorsze, że w niczym to nie pomaga.
    kakabaka nie stresuj się tak, Malinowa Panienka ma rację, każdy lekarz powie Ci że mierzenie temp. może pomóc ale nie jest w 100% miarodajne bo wszystko może ją zaburzyć. Tym bardziej jak byłaś na koncercie to już organizm miał zaburzony swój dzienny tryb i na pewno dlatego tempka spadła. Ne denerwuj się na zapas.

Malinowa Panienka, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, a ja sie witam rodzynkami. Powiem wam ze znalazlam sposob na mdlosci, a jest to nieustanne podjadanie rodzynek, przypuszczam ze podjadanie czegokolwiek innego rowniez pomoze, ale rodzynki sa male i mam nadzieje malo kaloryczne. Zauwazylam ze jak je sobie skubie to zoladek mnie nie ssie i w miare sie trzymam. Wczoraj calkiem dobrze czulam sie w pracy, natomiast w domu jak zaleglam na kanapie inic nie jadlam przez godzine zaczelam sie jazda.
    Milych Walentynek:-)

Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:

Kakabaka, przestan mierzyc temperature bo dostaniesz klapsa :)

Malinowa Panienka, Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie jeżeli Ci to pomoże to ja mam niską i co? i lekarz powiedział, że wszystko ok i tak mam :D

Kajaoli, Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie, ze bede do was zagladac :) :) i wam kibicowac, ja dzis moze zaraz @ dostane bo bardzo rozbolal mnie brzuch, i przestancie mierzyc tempke bo tylko niepotrzebnie sie stresujecie :) :)

Waniulka, Kajaoli, Kakabaka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Spójrz na mój wykres, o mało zawału nie dostałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadząc kalendarz nie mierzyłam tempki wcale bo szczerze mówiąc nie chciało mi się :)
    I dzidziuś jest bez mierzenia, mało tego W cyklu w którym zaszłam testy owulacyjne pokazywały negatywny wynik :)
    Poprostu myślę że miałam wczesną owulację koło 10dc. i wtedy się udało

Kajaoli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_mi wrote:
    Drelin, ja też duphaston i acard...

Dupek to wiem, a acard mi tłumaczył gin, ale tak zamieszał, ze też musze poszperać w necie po co właściwie.

Acard rozrzedza krew i osłabia odpowiedź immunologiczną organizmu w ten sposób że organizm nie traktuje kropka jak ciało obce. W podobny sposób działa heparyna ale zwykli ginekolodzy nie za bardzo chcą ją przepisywać :P

mała_mi, Drelin lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka wrote:
    Ja prowadząc kalendarz nie mierzyłam tempki wcale bo szczerze mówiąc nie chciało mi się :)
    I dzidziuś jest bez mierzenia, mało tego W cyklu w którym zaszłam testy owulacyjne pokazywały negatywny wynik :)
    Poprostu myślę że miałam wczesną owulację koło 10dc. i wtedy się udało

Tez nie mierzylam przez ostatnie trzy miesiace staran bo obrazilam sie na termometr i tez chyba mialam wczesna owulacje w cyklu, w ktorym sie udalo :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ