Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też juz po wizycie. Wszystko jest ok Widać fasolkę i serduszko dostałam profilaktycznie duphaston i acard (z powodu dawnych poronień a i mojego wieku pewnie), nastepna wizyta 6.03 i dostane wtedy skierowanie do Łodzi na bad genetyczne w 12 tygodniu.
Musze poczytać czemu acard dają w ciąży... kiedys nie stosowalilubek, Kakabaka, Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość
-
Ja też jestem po wizycie. Gin w końcu coś zobaczył i powiedział, że Fasola wygląda na 6 a nie 7 tydzień (nie zobaczył jeszcze akcji serca tylko same ciałko żółte). Z USG wyznaczył mi termin, kazał kontynuować branie luteiny i kolejną wizytę mam 27.02. Mam nadzieję, że Fasola trochę urośnie i pokaże nam bijące serduszko:)
Drelin, Malinowa Panienka, mała_mi, lubek, Kakabaka, Kajaoli, caterinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam mega stresa.
Nadal mierzę temperaturę i dzisiaj załamka. Jak normalnie miałam w okolicach 37.00 to dzisiaj mam 36.84. Okropnie się wystraszyłam. Czy taki spadek jest możliwy z powodu zmęczenia i niewyspania?
Wczoraj byłam na koncercie i może przez to. Może nie powinnam teraz korzystać z takich rozrywek?
Okropnie się boję o dzidziusia. -
Kochana lekarze mówią żeby nie mierzyć bo różne są te temperatury... Każdy organizm jest inny nie stresujmy się niepotrzebnie
Kakabaka wrote:Dziewczyny mam mega stresa.
Nadal mierzę temperaturę i dzisiaj załamka. Jak normalnie miałam w okolicach 37.00 to dzisiaj mam 36.84. Okropnie się wystraszyłam. Czy taki spadek jest możliwy z powodu zmęczenia i niewyspania?
Wczoraj byłam na koncercie i może przez to. Może nie powinnam teraz korzystać z takich rozrywek?
Okropnie się boję o dzidziusia.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Kochana lekarze mówią żeby nie mierzyć bo różne są te temperatury... Każdy organizm jest inny nie stresujmy się niepotrzebnie
Kajaoli, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzieńdoberek kochane!
Ale miałam sen dziś.
Śniło mi się że urodziłam bliźniaki 2 chłopców a jeden z nich od razu potrafił mówić, obudziłam się spocona i wystraszona. Zawsze mówiłam że chciałabym bliźniaki ale po tym śnie chyba jednak nie hahahaKajaoli, Malinowa Panienka, Strokrotka, Eweloka84 lubią tę wiadomość
-
blue00 wrote:Termin @ to przypadal mi na pn, wiec nie ma juz na co czekac , a lekarz na tym etapie nic nie zobaczy a bedzie kazal powtorzyc bete.
Blue, tak bardzo mi przykro.
Widze jednak ze sie nie zalamujesz i podchodzisz z optymizmem do staran.
Mam nadzieje, ze bedziesz do nas caly czas zagladac i zdawac relacje
Potem zmienimy tylko Twoja date porodu na naszej liscie:)
Zycze Ci z calego serca, zeby to nastapilo jak najszybciej, listopad ( jako miesiac porodu) Ci pasuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2014, 09:11
Waniulka, blue00 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKakabaka wrote:Jeny... mam nadzieję, że lekarze mają rację. Od dzisiaj porzucam termometr. Straszne co teraz się dzieje w mojej głowie, a najgorsze, że w niczym to nie pomaga.
Malinowa Panienka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Hej Babeczki, a ja sie witam rodzynkami. Powiem wam ze znalazlam sposob na mdlosci, a jest to nieustanne podjadanie rodzynek, przypuszczam ze podjadanie czegokolwiek innego rowniez pomoze, ale rodzynki sa male i mam nadzieje malo kaloryczne. Zauwazylam ze jak je sobie skubie to zoladek mnie nie ssie i w miare sie trzymam. Wczoraj calkiem dobrze czulam sie w pracy, natomiast w domu jak zaleglam na kanapie inic nie jadlam przez godzine zaczelam sie jazda.
Milych Walentynek:-)Kajaoli, Waniulka lubią tę wiadomość
-
Kakabaka wrote:Dziewczyny mam mega stresa.
Okropnie się boję o dzidziusia.
Kakabaka, przestan mierzyc temperature bo dostaniesz klapsaMalinowa Panienka, Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość
-
Kochanie jeżeli Ci to pomoże to ja mam niską i co? i lekarz powiedział, że wszystko ok i tak mam
Kajaoli, Waniulka, Kakabaka lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKakabaka wrote:Dziewczyny mam mega stresa.
Okropnie się boję o dzidziusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:46
-
nick nieaktualnyJa prowadząc kalendarz nie mierzyłam tempki wcale bo szczerze mówiąc nie chciało mi się
I dzidziuś jest bez mierzenia, mało tego W cyklu w którym zaszłam testy owulacyjne pokazywały negatywny wynik
Poprostu myślę że miałam wczesną owulację koło 10dc. i wtedy się udałoKajaoli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:Drelin, ja też duphaston i acard...
Dupek to wiem, a acard mi tłumaczył gin, ale tak zamieszał, ze też musze poszperać w necie po co właściwie.
Acard rozrzedza krew i osłabia odpowiedź immunologiczną organizmu w ten sposób że organizm nie traktuje kropka jak ciało obce. W podobny sposób działa heparyna ale zwykli ginekolodzy nie za bardzo chcą ją przepisywaćmała_mi, Drelin lubią tę wiadomość
-
Waniulka wrote:Ja prowadząc kalendarz nie mierzyłam tempki wcale bo szczerze mówiąc nie chciało mi się
I dzidziuś jest bez mierzenia, mało tego W cyklu w którym zaszłam testy owulacyjne pokazywały negatywny wynik
Poprostu myślę że miałam wczesną owulację koło 10dc. i wtedy się udało
Tez nie mierzylam przez ostatnie trzy miesiace staran bo obrazilam sie na termometr i tez chyba mialam wczesna owulacje w cyklu, w ktorym sie udalo