X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym pojechala sobie gdzies na weekend ;) jednak staramy sie juz nie oddalac zbytnio od szpitala bo mam coraz wiecej objawow nadchodzacego porodu. Wiec pozostaje nam tylko zaplanowac nastepny wyjazd juz z dzidziusiem :)

Monica, ao12., lubek, pestka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide zjesc sniadanko z moim kochanym mezczyzna , milego dnia dziewczyny :)

Aniqa, mysle o was - to wasze pierwsze dni spedzone w rodzinnym komplecie - pozdrowienia :)

Aniqa lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Ale bym pojechala sobie gdzies na weekend ;) jednak staramy sie juz nie oddalac zbytnio od szpitala bo mam coraz wiecej objawow nadchodzacego porodu. Wiec pozostaje nam tylko zaplanowac nastepny wyjazd juz z dzidziusiem :)
    jakie masz objawy? ciekawa jestem jak to wlasnie jest

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Kolejna noc nie przespana. Budzilam sie co godzine na siusiu...

Dziewczyny znacie jakies sposoby aby porod byl szybciej ? Moze slyszalyscie cos czego ja nie slyszalam. Jak skoncze 36 tydzien to chcialabym cos dzialac. Polozna mowila ze mozna sie czesto kochac i pic herbatke z lisci malin. Znacie moze cos innego? wchodzenie po schodach nie pomaga bo sie z tego polozna smiala. Wy tez bedziecie dzialac by troszke przyspieszyc? Ja bym wolala z racji cukrzycy bo polozna powiedziala ze nie powinnam przenosic ciazy z cukrzyca bo to niebezpieczne

zgadzam sie z Kajaoli, takie decyzje trzeba skonsultowac. U nas na szkole mowili tez o masazu sutkow - wydziela sie oksytocyna, moga pojawic sie skurcze. Podobno jednorazowa dawna oleju rycynowego tez stymuluje, ale na to to ja sie na pewno nie zdecyduje :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co przyspieszać. Sylwia1985 odpoczywaj póki masz taką możliwość z regeneruj siły. Bo jak niunia pojawi się na świecie to już będzie mniej czasu dla siebie.:-)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Nie ma co przyspieszać. Sylwia1985 odpoczywaj póki masz taką możliwość z regeneruj siły. Bo jak niunia pojawi się na świecie to już będzie mniej czasu dla siebie.:-)
    Nie jest wam ciezko. Ja sie nie wysypiam, ciagle chodze siusiu, zgaga,bola mnie plecy, ciezko mi sie oddycha,maly caly czas uderza w pecherz i ogolnie czuje sie jak slonica no i ta cholerna cukrzyca ciazowa- mam cale uda w siniakach od tej insuliny.Pewnie i tak Nikos wyjdzie wtedy kiedy bedzie mial na to ochote
    Jasne ze nie bede robila nic bez konsultacji z polozna- ale ona mowila zebysmy wspolzyli jak skoncze 36 tc wiec tak zrobie - moze rzeczywiscie bedzie porod latwiejszy co nie znaczy ze zacznie sie wczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 10:22

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny do szpitala bierzecie jedna torbe czy dwie? ja mam dwie male ale zastanawiam sie czy by nie kupic jednej duzej. Mam taka na kolkach ale jej brac nie bede bo jest za duza i wakacyjna. Jak kupowalyscie na allegro to wyslijcie mi linka.

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy to przyspieszanie porodu na pewno tak dziala, dziecko samo wie kiedy jest gotowe do wyjscia i ja bym lepiej czekala do terminu i ewentualnie wtedy probowac.

Torby jeszcze nie pakowalam wiec nie wiem ile mi to wszystko zajmnie miejsca

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:59

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mają wywoływać poród po ukończeniu 37 tc. Sama raczej nic bym nie przyśpieszała, wolałabym poczekać aż malutka będzie gotowa.

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak siedzę i myślę... i w ogóle do mnie nie dociera, że to mogą być jeszcze tylko 3 tygodnie

Kajaoli lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przyśpieszaniem przez <3 to jest podobno tak że nasienie działa skurczowo jak już dzidzia jest gotowa na przyjście na świat. I tak się zaczęłam zastanawiać czy Wy z mężami nic nie działacie ? ;)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im blizej porodu tym bardziej sie stresuje - kiedy mnie chwyci i czy zostac w domu jak beda skurcze czy odrazu jechac do szpitala , ale polozna mowila ze lepiej zostac bo dom to dom a w szpitalu wiecej stresu. Ostatnio urodzila znajoma to jak dostala skurczy to siedziala w domu, potem poszla pod prysznic i jak juz nie mogla wytrzyma z bolu to wowczas obudzila meza i pojechali do szpitala. Przebadali ja i mowila ze ledwo usiadla na lozku to czula ze musi przec i rzeczywiscie bo miala 10 cm rozwarcia i za chwile mala pojawila sie na swiecie- super porod . Pisala ze troche popekala no ale dlugo sie nie meczyla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:32

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Z tym przyśpieszaniem przez <3 to jest podobno tak że nasienie działa skurczowo jak już dzidzia jest gotowa na przyjście na świat. I tak się zaczęłam zastanawiać czy Wy z mężami nic nie działacie ? ;)

Też miałam taki zamiar właściwie to od tego tygodnia, ale jakoś nie mam ani ochoty, ani siły a poza tym boję się jakichś infekcji albo zapalenia pęcherza na sam koniec więc chyba spasuję. (Poza tym dalej nie mam wszystkiego zapiętego na ostatni guzik-być może to o to głównie chodzi ;) )

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Też miałam taki zamiar właściwie to od tego tygodnia, ale jakoś nie mam ani ochoty, ani siły a poza tym boję się jakichś infekcji albo zapalenia pęcherza na sam koniec więc chyba spasuję. (Poza tym dalej nie mam wszystkiego zapiętego na ostatni guzik-być może to o to głównie chodzi ;) )
    dla mnie tez serduchowanie troche dziwne bo maly sie rusza podczas ale rzadko sie kochamy - moze teraz zwiekszymy intensywnosc ale nie wiem czy bede miala ochote czesto sie kochac bo troche dziwnie sie czuje podczas ale skoro polozna zalecala to znaczy ze pozytywnie to dziala na malucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:35

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny do szpitala bierzecie jedna torbe czy dwie? ja mam dwie male ale zastanawiam sie czy by nie kupic jednej duzej. Mam taka na kolkach ale jej brac nie bede bo jest za duza i wakacyjna. Jak kupowalyscie na allegro to wyslijcie mi linka.

ja dwie, funkcjonalnie - tzn jedna dla siebie (wieksza, bo podklady, podpaski, recznik itd), druga dla maluszka, zeby Małż nie musial sie przekopywac przez duza :)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:

Ja przyznam szczerze ostatnio zero <3 bo mała jest bardzo nisko główką i mimo że ja od czasu do czasu bym chciała to mój M mówi stanowcze nie i żadne argumenty na niego nie działają. Ale myśle że jak bedzie zbliżał sie termin porodu to jakoś musze na niego wpłynąć bo nie chciałabym przenosić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 11:44

age.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wg belly zaczynam 9 miesiąc (35tyd+0).
    Coraz bardziej zaczynam się tego wszystkiego bać. Coraz więcej wydzieliny leci.
    Budzę się koło 3, do łazienki i głoooodna. Wrrr...

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Ja przyznam szczerze ostatnio zero <3 bo mała jest bardzo nisko główką i mimo że ja od czasu do czasu bym chciała to mój M mówi stanowcze nie i żadne argumenty na niego nie działają. Ale myśle że jak bedzie zbliżał sie termin porodu to jakoś musze na niego wpłynąć bo nie chciałabym przenosić.
    No to my ostatnio spróbowaliśmy pierwszy raz od początku ciąży ale mój mąż się zestresował bo w trakcie zaczał się pytać czy maluch po głowie nie dostanie hehe ;) Mam nadzieję że dalej będzie lepiej :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;)

Ja nie mam zamiaru nic przyśpieszac, dopiero parę dni przed porodem chcemy świrować, ale na spokojnie, niech Franek jeszcze posiedzi i podrośnie. W 36td4 ważył 2600g więc az taki duży nie jest, a jak się nie obróci to i tak czeka mnie cesarka..

Za to ja od wczoraj mam kryzys-znalazłam nowe rozstępy...eh, nawet parę łeż nad nimi wylazłam. Pierwszy raz az tak sie przejęłam. Na szczęście sa na boczkach,ale to nie zmienia faktu, że jest ich coraz więcej..cóż zrobić. Pomimo smarowania dziady przyszły. czy wy też je tak przezywacie?

Toreb do szpitala jeszcze nie spakowałam, ale robię to w tym tyg przed weselem siostry M, i zabieramy je ze sobą- od 13.09 czyli ich ślubu mamy ciążę donoszoną;)

A dzisiaj obiadek, upiekę chleb na poprawę nastroju i popiorę pościel małego.

Kajaoli lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ