X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u Aniqa ? Fajnie gdyby napisala co rzeczywiscie sie przydaje w szpitalu a co jest zbedne bo szkoda dzwigac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:13

Nelly, ao12., Zielono mi:-))))), ataga4 lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle dziewczyczyny ze zeby bylo wygodnie maluszkowi to najlepiej body krotki rekaw i pajac... lub spioszki na body z dlugim rekawkiem .. bo jednak polspioszki maja gumeczke i po co na tym pepuszku ma to naciskac.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 11:43

Zielono mi:-))))), ataga4 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u2bbadkf2cml_t.jpg

Moja lejdis w wozku u babci, po poludniu pierwszy spacer.

ania.g, paaolka, Anoolka, Nelly, ao12., lubek, Zielono mi:-))))), ataga4, Agrafka, MartaR.., Kasiula09, sylwia1985, MOI, Kaszulator, Monica, nadzieja!!!, Kajaoli, tofirus, pestka, renatkach, Strokrotka, paradise, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ciekawe co u Aniqa ? Fajnie gdyby napisala co rzeczywiscie sie przydaje w szpitalu a co jest zbedne bo szkoda dzwigac
    Dzis napisze wam,bo duzo jednak zaobserwowalam bedac tam,wiec jak bedziemy na spacerku to napisze.

paaolka, Nelly, ao12., Zielono mi:-))))), Kasiula09, ataga4, sylwia1985, tofirus, Monica, pestka, Strokrotka lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    u2bbadkf2cml_t.jpg

Maleńka królewna :) Udanego spacerku Aniqa :) jak Ci fajnie że jeszcze załapiesz się z Hanią na taką ciepłą pogodę, u nas to pewnie pierwsze spacery w kombinezonikach już będą...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta
    Wczoraj byłam na wizycie z usg. Marcel waży 2170, rozwija się harmonijnie i zdrowo. Ilość wód płodowych i przepływy w normie. Łożysko II stopień dojrzałości. Szyjka zwarta i zamknięta. Blizny po poprzednich cc też bardzo dobrze. Nic nie zapowiada wcześniejszego porodu z zaskoczenia. Także do planowej daty cc zostało mi ok 40 dni. Zastanawiam się ile mały przez ten czas jeszcze nabierze masy.

Aniqa, paaolka, ao12., lubek, Anoolka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że jak wczoraj wybierałam co zapakować do torby do szpitala dla małego, to stwierdziłam, że mam za mało bodziaków na krótki rękaw szczególnie tych na 56, za to sporo pajacy tego rozmiaru, a znowu na odwrót w rozmiarze 62 - dużo bodziaków a pajacy tylko kilka...ale chyba poczekam aż mały się urodzi i wtedy zobacze po jego wymiarach co warto dokupić ;)

Do torby zapakowałam podobnie jak Scęście:
    3x body krótki rękaw
    3x body długi rękaw
    3x pajac
    3x półśpiochy
    no i 2 czapeczki, 3 pary skarpetek i 2 pary niedrapek

a jak mężu zobaczył cały stos rzeczy do zapakowania, łącznie z pieluchami, chusteczkami, rożkiem, itd. to się przeraził ;) potem mu jeszcze pokazałam swoją walizeczkę to się pyta czy na miesiąc do szpitala się wybieram, hehe ;) no ale same ręczniki zajmują dużo miejsca..

ao12., ania.g, ataga4, Zielono mi:-))))), Kajaoli lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    u2bbadkf2cml_t.jpg

Ślicznotka :-) Udanego spacerku kochana....Całuski dla Was :-*

Aniqa lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    OK bardzo Wam dziekuje za podpowiedzi właśnie się wykąpałam na wszelki wielki spakuje torbe (nie wszystko jeszcze mam:( i pojade do szpitala ale może najpierw zadzwonie do swojego lekarza. Trzymajcie się.

Monica, co powiedzieli na IP?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A body macie takie zakładane przez główkę czy rozpinane po całej długosci? Ja mam takie i takie, ale na początku chyba wygodniej bedzie ubrac malca w te rozpinane.

Kajaoli lubi tę wiadomość

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    u2bbadkf2cml_t.jpg

Jest śliczna jak laleczka od razu widać ze malutka dziewczynka :-)

Robie wszystko żeby moja Mała siedziała w brzuchu jeszcze chwile ale jak patrze na taką księżniczkę to chyba zaraz okna pomyje :-P

ao12., Aniqa, Anoolka, Kajaoli lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa mala krolewna :-) super skorzystacie jeszcze z pieknej pogody na spacerek bo my to juz bedziemy pownie opatulac bo bedzie juz chlodno.

Aniqa lubi tę wiadomość

age.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju Aniqa :) jest cudna :) mala laleczka, sliczna dziewuszka! zazdroszcze ze juz mozesz sobie z gondolka spacerowac :) u mnie ejszcze chyba 4 tyg, bo niby termin na 16 pazdziernika z om, na 11 z wczorajszego usg a ok 7-10 dni przed terminem bedzie cc, wiec mysle ze w pierwszym tygodniu pazdziernika przytule swojego synka :) i mam nadzieje jeszcze w pazdzierniku pospacerowac bez wiekszego przykrywania malucha, tj ubranko, polarowy misiak tylko i gondolka.. no ale zobaczymy jak to bedzie :)

ja wzielam tak jakby do spzitala dwa stroje na jeden dzien, 3 czapeczki na akzdy dzien i 3 niedrapki, z nadzieja ze po 3 dniach wyjde bo bedzie ok, a gdyby cos nie tak, jakas zoltaczka i dluzszy pobyt w szpitalu 5-6dni to wtedy maz dowiezie :)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A body macie takie zakładane przez główkę czy rozpinane po całej długosci? Ja mam takie i takie, ale na początku chyba wygodniej bedzie ubrac malca w te rozpinane.
    Ja mam prawie wszystkie rozpoznane - są o wiele wygodniejsze

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa malutka slodka- ale wam fajnie - spacerek w tak piekna pogode

Aniqa lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Ja mam kilka sztuk rozpinanych na całości ale tylko z rozmiaru 56, a tak to reszta zakładana przez główkę, mam nadzieje że szybko opanuję jakoś ubieranie takiego maleństwa.. ;) ale w razie czego można zawsze coś dokupić z rozpinanych ciuszków. Jeszcze połowe pajacy mam rozpinanych po całości, w sumie tylko takie biore do szpitala ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Powiedzcie mi jak długo czekałyście na przesyłkę z Gemini?
    Bo ja już czekam 5 dzień i chyba dopiero dojdzie w następnym tygodniu..;-/
    Strasznie długo to trwa....

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• paaolka Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja Wam życze miłego weekendu :) będę pewnie zaglądać dopiero w poniedziałek, teraz szykuję się i lecę na panieński przyjaciółki, jutro tez dzień zajęty, mam nadzieję, że nie będę potem musiała cały poniedziałek nadrabiać... :P

trzymajcie się w dwupakach:* ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z gemini czekalam wlasnie z 5-6 dni... ale jakos mocno sie nie zloscilam ze to tyle trwa bo jednak i tak duzo kasy zaoszczedzilam u nich na swoim zamowieniu a i tak mi nie potrzebne na gwalt to :)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu jaka to już panieneczka. Śliczna :)
    Aniqa wrote:
    u2bbadkf2cml_t.jpg

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ