X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    u2bbadkf2cml_t.jpg

Moja lejdis w wozku u babci, po poludniu pierwszy spacer.

Fajniutka :):):)

U nas jesien zapowiada sie raczej slonecznie wiec mam nadzieje, ze Charlie troche skorzysta ze slonca :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Powiedzcie mi jak długo czekałyście na przesyłkę z Gemini?
    Bo ja już czekam 5 dzień i chyba dopiero dojdzie w następnym tygodniu..;-/
    Strasznie długo to trwa....

Ja zamówienie zlozylam w poniedziałek wieczorem, przesyłkę wyslali w czwartek, wiec w piątek kurier doreczyl.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Kochane ja Wam życze miłego weekendu :) będę pewnie zaglądać dopiero w poniedziałek, teraz szykuję się i lecę na panieński przyjaciółki, jutro tez dzień zajęty, mam nadzieję, że nie będę potem musiała cały poniedziałek nadrabiać... :P

trzymajcie się w dwupakach:* ;)

Masz siłę :-) żeby jeszcze lecieć na panenski :-)
    Chociaz przyznam się że sama też chętnie bym się wybrała na jakis babski wieczór i wyszła do ludzi :-)
    Udanej zabawy!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 18:38

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:55

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja bardzo dobra kolezanka dzis ma slub koscielny a ja niestety nie moge byc bo moj ma sluzbe niestety a sama nie pojechalam bo to 120 km - ubolewam okropnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 18:46

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu jaki to spokój. październikówki weekend poczuły;]
    życzę spokojnej nocy

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy wszystkim :) choc czuje, ze bedzie nie przespana. Jutro skladamy lozeczko :)

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wykrakałaś:p może ze trzy godziny spałam. Od 4 nie śpię :p wcześniej budziłam się co godzinę. A korzystając z okazji, że nie spałam, byłam już nawet w kościele na 5:15 :D wróciłam, zjadłam, napiłam się i idę spać :)

Strokrotka, Kajaoli, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pieknie renatkach ;) mi sie udalo dospac do 7.00.
    Zauwazylam, ze pierwsza mysla po przebudzeniu jest: czy moj synus jeszcze spi a druga: jak odbedzie sie porod.
    To juz tuz tuz..

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Nocka przebiegła spokojnie, budziłam się raz a siusiu, Julcia raz obudziła mnie czykawką i swoim szaleństwem w brzusiu. Nie śpię już od 7:22.
    Tak Kajaoli już coraz bliżej. Śnią mi się po nocach porody. Ale to już normalne na tym etapie. Jeszcze tydzień zaciskam nogi i niech się dzieje co chce:)

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) u mnie nocka spokojna, przed 6 obudzil mnie silny skurcz w lydce ze do tej pory czuje juz trzeci raz w ciazy tak mam wczesniej nie mialam, ale udalo mi sie zasnac i obudzic 7.30. Zapowiada sie ladny dzien i moze wybierzemy sie gdzies na jakas mala wycieczke

age.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 7 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny bardzo przepraszam ze nie odezwałam wczoraj. Otóż do swojego prowadzącego dostałam się o godz. 18.00 do szpitala nie chciałam jechać bo na bank by mnie zatrzymali nawet jak to nic poważnego.

Okazało się że to nie są wody, ale jak to ujął Kuba główkę już umieścił do porodu w kanale rodnym tak głęboko że uciska mi na (zapomniałam nazwę przepraszam)i mogę już tak mieć mam się nie martwić i obserwować wkładki co i jak.

No i tak dwie rzeczy mnie załamały mały wcale nie jest taki mały waży już 3100 z usg poród na 26.09 (ojciec dziecka ważył 3600) załamałam się a lekarz się śmiał że pozytyw jest taki że jak mu się śpieszy na świat to przy takiej wadze na pewno dałby sobie rade.Kazał natychmiast odstawić witaminy. Boję się że jak tak szybko rośnie żeby coś z cukrzycą nie było:( nie wiem czemu ciągle jestem w ruchu nie jem dużo ostatnio nawet czasu nie miałam i powiem szczerze że myślę aby sobie załatwić cesarę (wiem jest to egoistyczne podejście ale wystraszyłam się nie na żarty).

I zupełnie na koniec chciał zrobić mu zdjęcie buźki a tu stópki na bużce, ręcę również a i pępowinę potrafił sobie zarzucić na policzek i główkę myślałam że to jakaś szrama taki akrobata:)uśmiechał się i spał.Po czym udało się jakoś złapać twarz no i się przeraziłam Jezu jaki ma nochal jak kartofelek:( gin mnie pocieszył ze wszystkie dzieci tak mają mam nadzieję ze tak jest bo szczerze to była druga załamka bo z murzynem go nie mam a tak wygląda:(ps. nic nie mam do innych ras. Pozdrawiam

• Monica Ekspertka

Wysłany: 7 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa Twoja córcia jest prześliczna Ty szczęściaro już masz ją przy sobie:) i na spacerki możesz wychodzić:) super buziaki dla Was.

Aniqa lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica dobrze, że to nie wody i że nie musisz w szpitalu leżeć.
    Aniqa słodziak z twojej małej.

Zmobilizowałyście mnie dziewczyny i poprałam prawie wszystkie rzeczy:). Teraz tylko spakować się i dokupić kilka drobiazgów. Uff, jestem trochę spokojniejsza.

Kajaoli, Monica, ao12., Aniqa lubią tę wiadomość

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc nie przespana. Budzilam sie co godzine na siusiu...

Dziewczyny znacie jakies sposoby aby porod byl szybciej ? Moze slyszalyscie cos czego ja nie slyszalam. Jak skoncze 36 tydzien to chcialabym cos dzialac. Polozna mowila ze mozna sie czesto kochac i pic herbatke z lisci malin. Znacie moze cos innego? wchodzenie po schodach nie pomaga bo sie z tego polozna smiala. Wy tez bedziecie dzialac by troszke przyspieszyc? Ja bym wolala z racji cukrzycy bo polozna powiedziala ze nie powinnam przenosic ciazy z cukrzyca bo to niebezpieczne

Scęście lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, uwazaj z takimi decyzjami bo mozesz sobie zrobic krzywde. Porozmawiaj raczej ze swoja polozna czy w razie ryzyka przenoszenia ciazy mozna ustalic z lekarzem w szpitalu wywolanie porodu.

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:56

misiulka2000 lubi tę wiadomość

• mad8 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja słyszałam jeszcze o stymulowaniu piersi, ale myślę, że Kajaoli ma rację odnośnie konsultacji z lekarzem.
    Ja przed planowym terminem nie będę nic działać w celu przyspieszania bo mój synuś ciągle mniejszy o tydzień i chcę mu dać szansę żeby się dobrze rozwinął.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przespalam od chyba 22 do 7:30 z jedną przerwą na szybkie siusiu, parę razy ocknelam sie nad ranem ale zacisnelam powieki i twardo spalam dalej :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Sylwia, uwazaj z takimi decyzjami bo mozesz sobie zrobic krzywde. Porozmawiaj raczej ze swoja polozna czy w razie ryzyka przenoszenia ciazy mozna ustalic z lekarzem w szpitalu wywolanie porodu.
    polozna mowila ze jak skoncze 36 tc to mam czesto z mezem wspolzyc i to powinno przyspieszyc porod. Podobno to dobre bo wszystko sie w srodku ladnie uelastyczni i porod naturalny jest wowczas latwiejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 08:55

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ