X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:

Moje zestawy, które w razie co skorygujcie :-) (myślę, że uwzglednilam porę roku, ale podejrzewam jednocześnie ze w szpitalu będzie ciepło i nie ma co malucha przegrzewac, poza tym będzie owiniety w rożek)

1.Body krótki rękaw +kaftanik +spiochy czy: kaftanik na gołe cialko + spiochy ? Tych kaftanikow mam bardzo dużo, i nie wiem czy pod nie zakłada się body czy już nie.
    2. Body krótki rękaw + pajac
    3. Body długi rękaw + polspiochy
    4. Body długi rękaw + spiochy
    5. Body długi rękaw + pluszowe spodenki + skarpetki

Myślę że ewentualnie można by w pkt.3 i 5 założyć ciepły sweterek lub pluszowy kaftanik (bo taki też mam) gdyby było chłodno.

Co o tym sadzicie?
    W pkt. 1 ta pierwsza wersja jest chyba lepsza, jak zalozysz kaftanik na gole ciałko + spiochy to musisz się liczyć z tym ze kaftanik może się podwijac do gory. Ja będę ubierała Gabrysie na czuja - jak stwierdze ze jest przegrzana (z tylu na karku sprawdze) to wybiore wersje lżejszą ;-)
    A do szpitala położna mówiła zęby wziąć: czapeczke, kaftanik, body długi rękaw, śpiochy, pajac, skarpetki, niedrapki i rożek (plus rzeczy na wyjście- kombinezon, cieplejsza czapeczke itp.). Nie powiedziała w jakiej ilości i w sumie myślę żeby wziąć tak z 5 właśnie takich zestawów. A w razie czego przecież ktoś może dowieść :-)

Zielono mi:-))))) lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga, mi dano ze szpitala liste, na ktorej przedstawiono co mam przyniesc dla maluszka.
    Jesli chodzi o pierwsze ubranko to ma byc:
    Bawelniane body z dlugim rekawkiem
    Skarpeteczki
    Pizamka - pajacyk
    Czapeczka
    Sweterek zapinany z przodu
    Spiworek
    Polozna mi wytlumaczyla, ze w pierwszych godzinach zycia dziecku potrafi szybko spasc temperatura dlatego trzyma sie je na golej skorze (przy mamie lub tacie) a potem dosc cieplo ubiera. W kolejnych dniach mozna juz ubrac troche lzej.
    Na noc natomiast ubiera sie cieplej :)

Aniqa, ale macie super, ze juz jestescie w domciu :) Nastroje szybko mina, prawdopodobnie to taki maly baby blues, ktory przechodzi po okolo pieciu dniach.

Scescie, kiedy masz nastepna wizyte? Uspokoilo by cie to, ze zobaczysz maluszka i sprawdzisz jak sie rozwija sprawa.

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:55

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Widzę, że sporo z nas jest już spakowanych :-) Ja planuję pakować torby po niedzieli, już po wizycie u gina.
    Ale skoro Wasze torby gotowe to ja mam pytanko :-)
    Jakie ubranka bierzecie dla dziecka? I co w jakiej kolejności się zakłada takiemu maluchowi?

Moje zestawy, które w razie co skorygujcie :-) (myślę, że uwzglednilam porę roku, ale podejrzewam jednocześnie ze w szpitalu będzie ciepło i nie ma co malucha przegrzewac, poza tym będzie owiniety w rożek)

1.Body krótki rękaw +kaftanik +spiochy czy: kaftanik na gołe cialko + spiochy ? Tych kaftanikow mam bardzo dużo, i nie wiem czy pod nie zakłada się body czy już nie.
    2. Body krótki rękaw + pajac
    3. Body długi rękaw + polspiochy
    4. Body długi rękaw + spiochy
    5. Body długi rękaw + pluszowe spodenki + skarpetki

Myślę że ewentualnie można by w pkt.3 i 5 założyć ciepły sweterek lub pluszowy kaftanik (bo taki też mam) gdyby było chłodno.

Co o tym sadzicie?

Ja biorę same pajacyki, a zestaw alternatywny to body i półśpiochy. Czapek i cieplejszych rzeczy nie zabieram. W szpitalach jest naprawdę gorąco

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanko do Was bo nie wiem czy się obawiać czy każda z nas to ma. Otóż fakt nie leżałam bo miałam remont w domu sprzątałam ale nic na siłę jak czułam skurcze takie mocniejsze nospa luteina i leżałam.
    Jednak w czwartek a dziś rano znowu się powtórzyło takie lekkie chlup i woda czysta woda na bieliźnie nie upławy jakieś galaretowate jak opisywałyście.Dziś byłociut więcej aniżeli w czwartek.

Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne czy coś takiego macie czy może powinnam zgłosić się do szpitala???choć bardzo bym tego nie chciała jeśli to fałszywy alarm:( przepraszam ze tak z rana z problemami wyskakuje.Pozdrawiam serdecznie

• Monica Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać dziś zaczęłam 35 tydzień

• moni28 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj z ranka. ;]
    Pogoda zapowiada się przecudowna. Oświadczam że pranko i prasowanko Julkowych rzeczy zostało zakończone;] jestem mega dumna z siebie;] Czekam jeszcze na pościel która ma być w poniedziałek.
    Mój zestaw do szpitala do rzeczy dla mnie plus pampersy dla małej chusteczki i krem do pupci, resztę zapewnia szpital, no i odzież na wyjście.

Monica może sączą ci się wody, dzwoń do gina lub jedź na IP. lepiej dmuchać na zimne.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z samego ranka. U mnie pogoda piekna wiec szkoda jej marnowac i piore biale ciuszki dla malego bo szybko przynajmniej wyschna. Dziewczyny duzo macie tych ciuszkow ? Ja jak zaczelam przegladac to stwierdzilam ze po co mi az tyle ze napewno i tak wszytskich nie wykorzystam- mam dwie pelne szuflady od duzej komody a pewnie ktos i tak jeszcze da. Chociaz nie wiem jak to bedzie bo ponoc dzieciaczka trzeba nawet kilka razy dziennie przebierac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 07:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 6 września 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanko do Was bo nie wiem czy się obawiać czy każda z nas to ma. Otóż fakt nie leżałam bo miałam remont w domu sprzątałam ale nic na siłę jak czułam skurcze takie mocniejsze nospa luteina i leżałam.
    Jednak w czwartek a dziś rano znowu się powtórzyło takie lekkie chlup i woda czysta woda na bieliźnie nie upławy jakieś galaretowate jak opisywałyście.Dziś byłociut więcej aniżeli w czwartek.

Czy możecie mi powiedzieć czy to jest normalne czy coś takiego macie czy może powinnam zgłosić się do szpitala???choć bardzo bym tego nie chciała jeśli to fałszywy alarm:( przepraszam ze tak z rana z problemami wyskakuje.Pozdrawiam serdecznie
    Wodniste upławy bywają tez po luteinie... Jesli stosujesz dopochwowa.. Ale jesli czujesz niepokój jedz na ip.

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że to wody płodowe się sącz, dla uspokojenia sumienia jechałabym na IP :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Mi wyschlo ostatnie ciuszkowe pranie, zaraz wstawiam kocyki i rozek i zostanie tylko posciel jak juz ja kupie :)
    Ja do szpitala biore body z krotkim rekawem i na nie pajacyki 3x i body z dlugim a na to polspioszki tez 3x. Niby 2 stroje na dzien przewiduje :-P
    Monica ja tak nie mam ale tak jak dziewczyny pisza jesli cie to martwi to skonsultuj z lekarzem..
    Anoolka no ten doktorek wlasnie tak powiedzial zeby wgl sie tym nie przejmowac bo to najprawdopodobniej zniknie... wizyta 17 wrzesnia ale juz bez usg, to bylo ostatnie.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 6 września 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK bardzo Wam dziekuje za podpowiedzi właśnie się wykąpałam na wszelki wielki spakuje torbe (nie wszystko jeszcze mam:( i pojade do szpitala ale może najpierw zadzwonie do swojego lekarza. Trzymajcie się.

lubek, Kajaoli, Zielono mi:-))))) lubią tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dziewczyny duzo macie tych ciuszkow ? Ja jak zaczelam przegladac to stwierdzilam ze po co mi az tyle ze napewno i tak wszytskich nie wykorzystam- mam dwie pelne szuflady od duzej komody a pewnie ktos i tak jeszcze da. Chociaz nie wiem jak to bedzie bo ponoc dzieciaczka trzeba nawet kilka razy dziennie przebierac
    Ja mam po kilkanaście bodziaków i pajacyków w rozmiarach 59 i 62, do tego kilka par rękawiczek, skarpetek i cienkich czapeczek, ale niemal wszystkie dostałam, nie wiem, czy sama bym tak dużo kupiła

km5svcqg6fuae1xg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam czy Julię zdążę we wszystkie ciuszki ubrać trochę się tego nazbierało, dużo dostałam od koleżanki po swojej córci i też dużo kupiłam w smyku na wyprzedażach, Będziemy przebierać maleństwa 5 razy dziennie.;]

sylwia1985 wrote:
    Witam z samego ranka. U mnie pogoda piekna wiec szkoda jej marnowac i piore biale ciuszki dla malego bo szybko przynajmniej wyschna. Dziewczyny duzo macie tych ciuszkow ? Ja jak zaczelam przegladac to stwierdzilam ze po co mi az tyle ze napewno i tak wszytskich nie wykorzystam- mam dwie pelne szuflady od duzej komody a pewnie ktos i tak jeszcze da. Chociaz nie wiem jak to bedzie bo ponoc dzieciaczka trzeba nawet kilka razy dziennie przebierac

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:55

• mama86 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    A znowu ja odwrotnie, mi się wydaje ze mam tego wszystkiego trochę za malo :-I Mam sporo bodziakow na dł. i kr. rękaw, dwa dresiki, kilka spodenek, getrow, pajacykow. Polspiochow i spiochow mam tylko po jednej szt. Jeden kombinezon, kilka czapeczek. I wszystko w takich małych rozmiarach, najwyżej będę później latać po sklepach i szukać :-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tez tego bardzo duzo i pewnie nie wszystko zdarze zalozyc... samych spodenek on ma 18 :D na te najmniejsze rozmiary 56 i 62.. za to nie mam "gór" tj jakichs bluzek na dlugi rekaw, sweterków, doslownie kilka sztuk, wszytsko na dlugi to bodziaki i pajace..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do dziewczyn które będą miały cc. Jak to formalnie wygląda bo mam wątpliwości a zapomniałam się zapytać lekarza. Czy do szpitala wystarczy tylko karta z wpisem o wskazaniu do cc czy lekarz powinien jeszcze coś wypisać?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj kazal mi miec moj wypis ze szpitala z opisem ze mialam zwichniete to biodro w zwiazku z dysplazja rozwojowa biodra i w karcie ciazy mi wpisal w wywiadzie ze mialam zwichniete - cc.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-) ja tak patrze teraz i stwierdzam ze tez nie mam za duzo ubranek najwiecej mam bodow na krotki rekaw i pajacow i chyba jeszcze musze wybrac sie na zakupy i troche podokupowac

age.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ