Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Aniqa ale Sylwia ma rację, jak jest cukrzyca to lepiej urodzić wcześniej niż później.
A ja już bym chciała być w domku z maluchem, bo ten strach przed porodem mnie dobijaA co jesz? Masz dietkę?
Dalej mam diete bo cukry mi skacza, moze za niedlugo sie to unormuje.
Bedziesz w domku z malenstwem,juz niedlugo do tego czasu -
Aniqa a co zabrac dla malucha ?
a po co sa podklady na lozko? oni tam nie daja nie zmieniaja przescieradel?
to sa moze takie foliowe jak na materacyk dla dziecka ? jeszcze nie kupowalam
Boli to naciecie krocza podczas porodu? a teraz tez jeszcze boli? i duzo cie nacieli?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 13:57
-
nick nieaktualnyScęście wrote:ale teraz niunia przybiera 100-200g tygodniowo wiec no ponad 4kg mu nei grozi! chyba dobrze ze sie zdrowo rozwija! a my do porodu stworzone, a jak bedzie 4kg to i tak cc ci zrobia
najwazniejsze ze nic zlego sie nie dzieje i dobrze ze to sprawdzilas -
moj od 2-3 tyg utzrymuje sie na tym samym centymetrowym poziomie, 101-103 zalezy pewnie dgzie uloze centymetr :p no i od 2-3 tyg tak smao waga sie nie zminia i mam 12kg na plus od dluzszego czasu. rozstepow narazie nie zaobserwowalam, a wcale sie nie smaruje szczerze powiem no doslownie jak mnie skora juz boli to dla wlasnego ukojenia sie mazne zwyklym balsamem nivea, wiec no widzicie ze to nei od smarowania zalezy...sylwia1985 wrote:jaki macie juz obod brzuszka- moj ostatnio wystrzelil jak szalony i mam juz 99 cm . Rozstepow jeszcze nie widze ale czuje ze jak brzuszek w takim tempie bedzie rosl to napewno sie pojawia
anka_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:Aniqa a co zabrac dla malucha ?
a po co sa podklady na lozko? oni tam nie daja nie zmieniaja przescieradel?
to sa moze takie foliowe jak na materacyk dla dziecka ? jeszcze nie kupowalam
Boli to naciecie krocza podczas porodu? a teraz tez jeszcze boli? i duzo cie nacieli?
Naciecie boli ale nie tak bardzo jak szycie,to masakra. Potem niemozna siasc bo tak boli, szwy sa rozpuszczalne ale sa jak żyłki i te konce drapia, do tej pory siadam tak bokiem albo gramole sie bo boli mnie.
Dla malucha to niewiem bo u mnie ubranek nie trzeba bylo, mialam tylko pampersy dady 1, krem do pupy i chusteczki nawilzane,
Do tego wyszly mi hemoroidy od parcia,to jest tak samo bolesne jak rana krocza,Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:04
-
Scęście wrote:ja dzis w nocy ogolnie to sie bduzilam co jakas 1-2h bo mnei biodra bolaly i musialam zmieniac.. no i od rana od kad wstalam od 8 to siku co 20-30min, jezu porazka jakas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:18
-
nick nieaktualnyataga4 wrote:Aniqa a jak piersi tzn brodawki, smarujesz czymś? Bola? Poranione masz? Czy wszystko ok? Uzywasz nakladek silikonowych do karmienia?
Scęście, sylwia1985, ao12., Kasiula09, ataga4, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość
-
no podobniez idealne dostawienie to jest podstawa... dziecko ma zlapac cala brodawke, a nie samego sutka bo wtedy ebdzie bolalo... i tak kolezanki doradzaly palec pod brode podkladac zeby szerzej otwieralo buzke i lapalo wiecej cycocha malenstwo
Kajaoli lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:jakie masz objawy? ciekawa jestem jak to wlasnie jest
Od niedawna budze sie rano z bolem miesiaczkowym, ktory potem przechodzi a od dwoch dni pojawia sie tez w dzien. Od dwoch dni tez (albo od trzech) co jakis czas czuje dziwne klucie w dole brzucha lub po bokach.
Tak wiec mozna powiedziec, ze co jakis czas w ciagu dnia lapie mnie jakas dolegliwosc, ktora wczesniej sie nie pojawiala.
Wczoraj rano, na dodatek bylo mi niedobrze przez caly ranek - podobno to wynik wzrastajacego poziomu oksytocyny.
Czuje, ze organizm powolutku przygotowuje sie do wielkiej chwili
lubek, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość
-
Mi też dziś jest tak nie dobrze jak na początku ciąży głowa boli najchętniej poszła bym do łazienki i zwywniotowala brzuch co chwila twardnieje źle się czuje
i od prawie dwóch tygodni mam bole miesiączkowe rano jak się budzę i wieczorem .
Spakowałam dziś torbę dla małej moja juz była spakowana jeszcze szlafrok schnie boje się ze to juz nawet mąż zauważył ze jestem mało rozmowna ja tak reaguje na stres zamykam się w sobie może jutro będzie lepiej
-
mitaka wrote:Dzisiaj chyba pełnia... to jeszcze jedna i rodzimy? Jak to było Kajaoli?
Pelnia jest 9-go wrzesniai to zalezy od tego, kiedy nastapilo poczecie. Porod nastepuje po 9tej pelni po poczecia
A moj mezczyzna mi dzis powiedzial, ze cos czuje, ze w nastepnym tygodniu zacznie sie dziac cos konkretnegozobaczymy czy mial racje czy poprostu bardzo sie tym przejmuje i mysli, ze lada chwila urodze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:51
ao12. lubi tę wiadomość