X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aniqa ale Sylwia ma rację, jak jest cukrzyca to lepiej urodzić wcześniej niż później.
    A ja już bym chciała być w domku z maluchem, bo ten strach przed porodem mnie dobija ;) A co jesz? Masz dietkę?
    Ja bym wolala urodzic pozniej,
    Dalej mam diete bo cukry mi skacza, moze za niedlugo sie to unormuje.
    Bedziesz w domku z malenstwem,juz niedlugo do tego czasu :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa a co zabrac dla malucha ?
    a po co sa podklady na lozko? oni tam nie daja nie zmieniaja przescieradel?
    to sa moze takie foliowe jak na materacyk dla dziecka ? jeszcze nie kupowalam

Boli to naciecie krocza podczas porodu? a teraz tez jeszcze boli? i duzo cie nacieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 13:57

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ale teraz niunia przybiera 100-200g tygodniowo wiec no ponad 4kg mu nei grozi! chyba dobrze ze sie zdrowo rozwija! a my do porodu stworzone, a jak bedzie 4kg to i tak cc ci zrobia :)
    najwazniejsze ze nic zlego sie nie dzieje i dobrze ze to sprawdzilas :)
    No wałśnie o to chodzi że maluch u mnie w ciągu trzech tygodni przybrał około kilograma a cc to robią jak jest ponad 4,5 a jak się trafi nawiedzony lekarz to też może kazać rodzić sn.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj od 2-3 tyg utzrymuje sie na tym samym centymetrowym poziomie, 101-103 zalezy pewnie dgzie uloze centymetr :p no i od 2-3 tyg tak smao waga sie nie zminia i mam 12kg na plus od dluzszego czasu. rozstepow narazie nie zaobserwowalam, a wcale sie nie smaruje szczerze powiem no doslownie jak mnie skora juz boli to dla wlasnego ukojenia sie mazne zwyklym balsamem nivea, wiec no widzicie ze to nei od smarowania zalezy...
    sylwia1985 wrote:
    jaki macie juz obod brzuszka- moj ostatnio wystrzelil jak szalony i mam juz 99 cm . Rozstepow jeszcze nie widze ale czuje ze jak brzuszek w takim tempie bedzie rosl to napewno sie pojawia

anka_a lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aniqa a co zabrac dla malucha ?
    a po co sa podklady na lozko? oni tam nie daja nie zmieniaja przescieradel?
    to sa moze takie foliowe jak na materacyk dla dziecka ? jeszcze nie kupowalam

Boli to naciecie krocza podczas porodu? a teraz tez jeszcze boli? i duzo cie nacieli?
    Podklady to takie ceratki na lozko zeby nie upaprac krwia poscieli,u mnie od razu kazali to wyciagnac i dac na lozko, dodam ze u mnie w szpitalu posciel mialam jedna na caly pobyt, jak sie ubrudzilo to moj pech.

Naciecie boli ale nie tak bardzo jak szycie,to masakra. Potem niemozna siasc bo tak boli, szwy sa rozpuszczalne ale sa jak żyłki i te konce drapia, do tej pory siadam tak bokiem albo gramole sie bo boli mnie.

Dla malucha to niewiem bo u mnie ubranek nie trzeba bylo, mialam tylko pampersy dady 1, krem do pupy i chusteczki nawilzane,
    Do tego wyszly mi hemoroidy od parcia,to jest tak samo bolesne jak rana krocza,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:04

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od 4kg jest cc, boja sie sn takie 4kg pozwalac kobietom rodzic glownei jak drobne kobietki sa...

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis w nocy ogolnie to sie bduzilam co jakas 1-2h bo mnei biodra bolaly i musialam zmieniac.. no i od rana od kad wstalam od 8 to siku co 20-30min, jezu porazka jakas :P

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja dzis w nocy ogolnie to sie bduzilam co jakas 1-2h bo mnei biodra bolaly i musialam zmieniac.. no i od rana od kad wstalam od 8 to siku co 20-30min, jezu porazka jakas :P
    mnie tez biodra bola juz tak od miesiaca i za kazdym razem sie budze i musze przekrecic sie na druga strone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 14:18

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa a jak piersi tzn brodawki, smarujesz czymś? Bola? Poranione masz? Czy wszystko ok? Uzywasz nakladek silikonowych do karmienia?
    Na poczatku jak nieumialam dostawic hani to zle lapala i mnie bolalo, ale potem doszlam do tego zeby nie lapala samego sutka tylko z brodawką,i wcale nie boli, nieuzzam kremu ani nakladek, trzeba tylko dobrze przystawic do cyca, hania juz sama wie jak i jak widzi cyca to otwiera szeroko buzie i chyta.

Scęście, sylwia1985, ao12., Kasiula09, ataga4, Kajaoli, lubek, anka_a lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no podobniez idealne dostawienie to jest podstawa... dziecko ma zlapac cala brodawke, a nie samego sutka bo wtedy ebdzie bolalo... i tak kolezanki doradzaly palec pod brode podkladac zeby szerzej otwieralo buzke i lapalo wiecej cycocha malenstwo :)

Kajaoli lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wezme nakladki na wszelki wypadek do szpitala

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, żę z brodawkami nie masz problemu! też bym chciała żebyśmy z małym się szybko nauczyli poprawnego przystawiania;)

Aniqa lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez w razie czego wezme do spzitala te nakladki ale ejdnak ebde sie starala szybko nauczyc i opanowac z malym jedzenie z cycusia :)

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    jakie masz objawy? ciekawa jestem jak to wlasnie jest

Od niedawna budze sie rano z bolem miesiaczkowym, ktory potem przechodzi a od dwoch dni pojawia sie tez w dzien. Od dwoch dni tez (albo od trzech) co jakis czas czuje dziwne klucie w dole brzucha lub po bokach.
    Tak wiec mozna powiedziec, ze co jakis czas w ciagu dnia lapie mnie jakas dolegliwosc, ktora wczesniej sie nie pojawiala.
    Wczoraj rano, na dodatek bylo mi niedobrze przez caly ranek - podobno to wynik wzrastajacego poziomu oksytocyny.
    Czuje, ze organizm powolutku przygotowuje sie do wielkiej chwili :)

lubek, sylwia1985, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba pełnia... to jeszcze jedna i rodzimy? Jak to było Kajaoli? ;)

Kajaoli, Anoolka lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może to już po tej pełni ;]'
    oj zaciskam nogi;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dziś jest tak nie dobrze jak na początku ciąży głowa boli najchętniej poszła bym do łazienki i zwywniotowala brzuch co chwila twardnieje źle się czuje :-( i od prawie dwóch tygodni mam bole miesiączkowe rano jak się budzę i wieczorem .

Spakowałam dziś torbę dla małej moja juz była spakowana jeszcze szlafrok schnie boje się ze to juz nawet mąż zauważył ze jestem mało rozmowna ja tak reaguje na stres zamykam się w sobie może jutro będzie lepiej :-)

7a4aio4pfp2702id.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja za to nic nie czuje żeby zapowiadało na wcześniejszy poród. Za to dzisiaj miałam okropny dzień, nie gadam z moim mężem i cała niedziele przeleżalam w łóżku. Teraz przez to nie chce mi się spać.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dzisiaj chyba pełnia... to jeszcze jedna i rodzimy? Jak to było Kajaoli? ;)

Pelnia jest 9-go wrzesnia :) i to zalezy od tego, kiedy nastapilo poczecie. Porod nastepuje po 9tej pelni po poczecia ;)

A moj mezczyzna mi dzis powiedzial, ze cos czuje, ze w nastepnym tygodniu zacznie sie dziac cos konkretnego :) zobaczymy czy mial racje czy poprostu bardzo sie tym przejmuje i mysli, ze lada chwila urodze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:51

ao12. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ