Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaR.. wrote:Mi też dziś jest tak nie dobrze jak na początku ciąży głowa boli najchętniej poszła bym do łazienki i zwywniotowala brzuch co chwila twardnieje źle się czuje
i od prawie dwóch tygodni mam bole miesiączkowe rano jak się budzę i wieczorem .
Spakowałam dziś torbę dla małej moja juz była spakowana jeszcze szlafrok schnie boje się ze to juz nawet mąż zauważył ze jestem mało rozmowna ja tak reaguje na stres zamykam się w sobie może jutro będzie lepiej
No to moze cos sie szykuje
Mi tez twardnieje brzuch kilka razy dziennie poza tym jestem caly czas glodna i zauwazylam, ze sie wiecej poce - tzn. na szczescie ten pot nie ma zapachuale mam wrazenie, ze budze sie mokra, biore prysznic a i tak codze mokra caly dzien.
Nie wiem czy to cos oznacza ale tak mam od niedawna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:50
MartaR.. lubi tę wiadomość
-
Marta, tylko spokojnie, nawet jesli dziecko sie teraz urodzi to timing jest ok
i jesli tak sie stanie to szybciej bedziesz miala to wszystko za soba i bedziesz tulic w ramionach swojego malucha
Wiec nie stresuj sie
Nie wiem jak cie przygotowywala twoja polozna do porodu ale ta moja poradzila, ze zeby poradzic sobie ze stresem jak juz zacznie sie akcja - posluchac relaksujacej muzyki np. przez sluchawki, spacerowac po domu lub w szpitalu i skupiac uwage albo na jakims milym miejscu lub przedmiocie, ktory bardzo nam sie podoba albo na wizji naszego dziecka - jak go ubieramy, wychodzimy na spacer, kladaiemy do snu..
Najwazniejsze, zeby zdac sobie sprawe z tego, ze jesli zacznie sie akcja porodowa i pojawiaja sie bolesne skurcze - to jest to bardzo pozyteczne dla dziecka i ze akceptujac te skurcze pomagamy naszemu dziecku przyjsc na swiat - bo to one robia mu droge do wyjscia. I te skurcze szybko przechodza
Acha, i koniecznie odpoczywac miedzy skurczami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 21:48
MartaR.., Scęście lubią tę wiadomość
-
Nie wiem szczerze dziewczyny jak to się mówi w którym jestem tyg według belli tj. 35 tydz *34tyg i 1 dzień niestety u mnie w szpitalu cesarka dopiero od 4.5 kg jest:( witaminy już odłożyłam ale chyba za późno. No coż mam po cichu nadzieję że już tak szybko nie przytyje moj klocek i będzie zdrowy.A i jedyne znieczulenie to gaz który podobno tylko ogłupia na chwilke ale bólu zbytnio nie zmniejsza więc wolałabym nie rodzić 4kg synka sn dlatego intensywnie myślę o cc.
No to co wyleciało to właśnie przezroczysta woda dlatego się wystraszyłam mam zakaz wykonywania gwałtownych ruchów.Buziaki do poduszki dziewczyny obyśmy przespały się chociaż troszkę bo ja budze się w nocy i ogladam tv w nocy bóle pachwin i miednicy minęły podobno tak się dzieję jak maluch układa się do porodu.Jeszcze na koniec mój gin mnie pocieszył mówi że jest zmęczony strasznie bo w szpitalu lekarzy nie ma bo nie chce im się pracować no to mnie pocieszył zastanawiam się czy w Toruniu nie rodzić w mieście męza. -
Hej dziewczyny
Ja za to miałam aktywny weekend. Dzisiaj była u mnie kuzynka z trójką dzieci - mam sajgon w domu, wszędzie pełno okruchów i odbite paluchy
Myślałam, że mam już wszystko wyprane i poprasowane a dostałam dzisiaj jeszcze 4 wory ubrań. Miałam kupić kombinezon na zimę a dostałam ich chyba 4. Jutro przejrzę i zrobię selekcję. Poza tym wczoraj domówiłam przewijak i ostatnie potrzebne rzeczy. Jeszcze spakuję torbę i jestem gotowa.
Jakoś nie dochodzi do mnie to, że już za tydzień.. dwa.. kolejne z Nas zaczną rodzić. Widzę, że coraz więcej dziewczyn narzeka na objawy zbliżającego się porodu
Aniqa, Twoja Hania jest przesłodkaDzięki za przydatne informację jeśli chodzi o szpital.
Z ciekawości jutro też zmierzę sobie obwód brzuszka bo dzisiaj już nie wstaję, jestem padnięta.
pestka, ao12., ania.g lubią tę wiadomość
-
Za ten weekendowy spadek formy zrzucmy winę na pogodę
Ja też dziś niby nic nie robilam, poprasowalam godzinke i wstawilam pranie z rana, a cały dzień czułam się taka......zmeczona. I rozeźlona, i rozdrażniona nie wiadomo o co i na co/kogo.
A teraz się zegnam, bo już prawie zasypiam...Dobranoc
-
Kajaoli wrote:No to moze cos sie szykuje
Mi tez twardnieje brzuch kilka razy dziennie poza tym jestem caly czas glodna i zauwazylam, ze sie wiecej poce - tzn. na szczescie ten pot nie ma zapachuale mam wrazenie, ze budze sie mokra, biore prysznic a i tak codze mokra caly dzien.
Nie wiem czy to cos oznacza ale tak mam od niedawna.
Dokładnie takie można nazwać zimne poty bo ten pot nie ma z czego byćKajaoli lubi tę wiadomość
-
czesc dziewuszki . Wlasnie wlozylam koleje pranie dla Nikusia - trzeba korzystac poki jest piekna pogoda
Ostatnio cos mi mowi zebym sie juz szykowala pomalutku wiec to czynie bo jak mnie zaskoczy to bede sie stresowala ze nic nie gotowe. Wczoraj mnie bolal brzuch jak na @ i o dziwno az 3 razy sie wyproznialam co ostatnio zdarzalo sie raz na 2 dni bo mam zatwardzenie . Hmmmm ciekawa jestem coz to wczora bylo
-
Witam panie w ten sloneczny poranek
Lozeczko juz skrecone, czekamy jeszcze na przewijak, ktory przyjdzie za tydzien - i kacik dla dziecka bedzie gotowy
Dzis czeka mnie wielkie prasowanie, ktore potraktuje na siedzaco przed telewizorem- a tak na marginesie - uwielbiam prasowac. Zawsze dodaje do wody w zelazku kilka kropel naturalnego olejku lawendowego i potem cale mieszkanie pieknie pachnie
paaolka, lubek, Nelly, Monica, ao12., pestka lubią tę wiadomość
-
Monica, czyli że niby Twój synek taki duży urósł od witamin? Skoro lekarz kazał ci je odstawic? A co bralas?
Hej no tak mi powiedział ginekolog że mam odstawić witaminy w międzyczasie brałam tablety na tarczycę i podtrzymanie ale nie sądzę że to od tego choć znowu gin mówi że nie jest znowu tego taki pewien ja miałam niedowagę przytyłam w ciązy 12kg. Boję się o tą wagę MALUCHA bo ja też nie jem dużo słodkiego absolutne minimum bo jak wspominałam mam ojca cukrzyka insulinozależnego bałam się żeby było ok a tu i tak mały kolosik mi się szykuje mąż jak się rodził ważył 3600 a potem był małym pulpecikiem z czego na szczęście wyrósł może pójdzie w tatusia:(niestety jeszcze bardziej ograniczę jedzenie i zobaczymy. Kochana już nie jestem w stanie wyliczyć co ja brałam bo było tego sporo zmieniał mi ciągle bo wyniki miałam bardzo słabe tylko napiszę Ci co sama zakupiłam 3 tyg temu i czułam się wspaniale po tym więcej energii i w ogóle to PRENATAL załuje że się faszerowałam czymś a na to nie wpadłam wcześniej.Trudno co ma być to będzie jak leżałam w szpitalu chłopcy rodzili się po 4kg i 4,5 no sporo było chłopców ok 4kg. Nie wiem jaki jest długi ale w sumie Jaki nie będzie nie mogę się juz go doczekac:)Pozdrawiam Ps. Matko święta już niedługo na nas czas powoli zaczną się nasze Mamusie rozpakowywać. Czy możecie mi powiedzieć czy wybieracie szpitale z zzo znieczuleniem?? bo u mnie nie ma w mieście takiego i chyba będę szukać gdzie indziej boję się że nie dam rady. -
Dzień dobry
My wczoraj pojechaliśmy na małą wycieczkę pospacerować z racji dzisiejszej rocznicy ślubu
dziś kolejny piękny dzień sie zapowiada i upiorę resztę rzeczy dla małej
paaolka, Kajaoli, renatkach, ao12., pestka, paradise, anka_a lubią tę wiadomość
-
Monica, tez slyszalam wczesniej o tych witaminach, ktore sprawiaja ze dzieci rodza sie wieksze a Prenatal obilo mi sie o uszy. Przez prawie cala ciaze bralam magnez i zelazo, witaminy tylko na poczatku - i tez bede miala klocusia bo lekarz przewiduje, ze bedzie wazyl 4000 lub 4200g. Dlatego tez mam przewidziane dodatkowe usg w srode, po ktorym maja sie zorientowac jak autentycznie maly rosnie.
U mnie w szpitalu daja wszystkim znieczulenie no chyba, ze przyjedzie sie z rozwarciem wiekszym niz 4cm - to bedzie juz za pozno i trzeba rodzic bez niczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 08:58
Monica, ao12. lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczynki!
Aniqa córa twoja jest przesłodka! Dziekujemy za rady co do pobytu w szpitalu
Jestem po malowaniu juz, musze jeszcze tylko dokupić łóżka dla siebie i dla Małego. Dzisiaj po wizycie jade zamowic dla mnie łozko, bo juz wybrałam, ale musze tydzien czekac, a małemu chciałam kupic w czwartek to sie skonczyły w sklepie i mają być we wtorek/srode.
Poza tym rozpoczełam pranie i prasowanie, ale torba jeszcze nienaszykowana.
W ogole to juz codziennie mam skurcze i to takie bolesne! Dzisiaj pół nocy nie spałam, tak mnie bolał brzuch i szło na krzyż. Rano to samo. O 9:30 mam wizyte u lekarza - ciekawe co powie.. -
Strokrotka wrote:Czesc Dziewczynki!
Aniqa córa twoja jest przesłodka! Dziekujemy za rady co do pobytu w szpitalu
Jestem po malowaniu juz, musze jeszcze tylko dokupić łóżka dla siebie i dla Małego. Dzisiaj po wizycie jade zamowic dla mnie łozko, bo juz wybrałam, ale musze tydzien czekac, a małemu chciałam kupic w czwartek to sie skonczyły w sklepie i mają być we wtorek/srode.
Poza tym rozpoczełam pranie i prasowanie, ale torba jeszcze nienaszykowana.
W ogole to juz codziennie mam skurcze i to takie bolesne! Dzisiaj pół nocy nie spałam, tak mnie bolał brzuch i szło na krzyż. Rano to samo. O 9:30 mam wizyte u lekarza - ciekawe co powie..
O kurcze Stokrotka, jak masz takie bolesne skurcze i na dodatek promieniuja na krzyz to lepiej szybciutko pokaz mezowi jakie chcesz te lozka bo moze juz nie zdazysz osobiscie ich zamowic
Tak na serio to dobrze, ze masz dzis wizyte to bedziesz wiedziala dokladnie o co chodzi - daj koniecznie znac.
Scęście lubi tę wiadomość