Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny
Kasiula09 wszystkiego dobrego!
Mi też obiło się o uszy, że biorąc witaminy w ciąży trzeba przyszykować się na większe dziecko. Ja biorę a moja córka jak na razie to kruszynka no chyba, że pod koniec nagle zacznie przybierać ekspresowo.
Powodzenia na wizytach dziewczyny
Ja wypiję kawkę i biorę się za pranie.Kasiula09 lubi tę wiadomość
-
ja wlasnie skonczylam robic kluski slaskie z sosem pieczarkowych z racji tego ze byla wolna kuchnia i nie bylo tesciow. Wszyscy zjedli ze smakiem tylko porcyjka zostala dla mojego mezusia
ciekawa jestem jak skoczy mi cukierWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:57
ao12. lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:ja wlasnie skonczylam robic kluski slaskie z sosem pieczarkowych z racji tego ze byla wolna kuchnia i nie bylo tesciow. Wszyscy zjedli ze smakiem tylko porcyjka zostala dla mojego mezusia
ciekawa jestem jak skoczy mi cukierbo w tym tygodniu będę robić ruskie pierogi (większą ilość- do zamrożenia na czas po porodzie będzie jak znalazł).
-
Ja mam nosidlo baby bjorn, też ją dostalam i nie wybrzydzam
Tez wydaje mi się prostsza w obsłudze, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce i czy moja dziewczynka będzie chciała w niej siedzieć
Męża bratanica też była sadzana w nosidle i nie podobało jej się, mocno protestowała
Jeśli chodzi o wypróżnianie to dzisiaj normalnie zerwało mnie z łóżkaJeszcze niedawno bralam końską dawkę żelaza i zdarzało się że leciałam na kibelek co 2-3 dni i to z wielkim trudem mi to przychodziło
Teraz jak już biorę mniejszą dawkę to codziennie lecę na kibelek ale dzisiaj rano to normalnie przeczyściło mnie
Ja biorę witaminy i jak byłam w 32 TC to Gabrysia ważyła 1800, wydaje mi się że w normie. Więc chyba nie ma na to reguły. A teraz to nie wiem ile waży. Mam nadzieje, że na następnej wizycie 25-go się dowiemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 13:34
-
lubek wrote:dzien dobry! ja tez dzisiaj smigam na wizyte, chociaz usg niestety nie bedzie, ale po mojej ostatniej przygodzie regularnych skurczy przez 3h, ciekawa jestem, czy z szyjka cos sie podzialo.
Kupilam wczoraj chustete:
ktoras z Was juz ma albo planuje zakupic? Teraz sie zastanawiam, czy nie za rozowa jak na chlopakaale na zdjeciu chyba tez jest maly chlopczyk
Lubek, chusta jest piekna! I zeby odpowiedziec na twoje pytanie, jesli jest na niej troszke rozu to tez pasuje do chlopaka. Ja np. Kupilam swiecaca kolorowa girlande do kacika Charliego i miedzy innymi dodalam do niej rozowe elementy bo uwazam, ze to super ozywia kompozycje
Chuste tez bedziemy kupowac i wybralismy francuska firme JPMBB, ktorej chusty sa elastyczne ale nie deformuja sie z czasem.
Kolorem i zamowieniem ma zajac sie moj mezczyzna - zostawilam mu te przyjemnosc bo widze, ze lubi sie angazowac i wybierac rzeczy dla swojego synkaa kolor wybiera bo to on chce przede wszystkim nosic w chuscie malego jak sie urodzi
lubek lubi tę wiadomość
-
Dziękuje wam kochane za życzenia
Lubek chusta bardzo fajna i kolorki w sam raz pasuja i dla chłopca i dla dziewczynkiJa nie planowałam kupować bo nawet nie wiem jak ją wiązać żeby małej nie było zbyt ciasno i zbyt luźno żeby nie wypadła.
Paulina to dopiero teraz masz tą glukozę, bardzo późno ale może lepiej późno niż wcale.
Ataga super że wszystko w porządku, moja też główką bardzo nisko że przy badaniu ginka głowkę czuje.
ataga4, lubek lubią tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:agata4 moze niedlugo pojawic sie na swiecie nastepny maluszek
Mortka mi się śmieje jak o tym myślęale jeszcze te 2 tyg chciałabym być w dwupaku
I już mnie mąż dziś pogonil żebym zamówiła materacyk bo potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 14:49
Monica lubi tę wiadomość
-
No niestety dopiero teraz mam ta glukoze. No ale coz - czasu nie cofne. Pewnie na jeszcze jedno USG przed porodem sie zalapie (mam nadzieje).
W Lodzi sie rozpadalo - burza z gradem. Oczywiscie nie zdarzylam zamknac okna i troche napadalo do srodka.
-
mitaka wrote:Dziewczynki mam pytanie - opadają Wam już brzuchy bo mi jak na razie tylko ręce
czy brzuch nie mogę stwierdzić
No wiesz co ja chcialam podpytać również naszych Mamuś bo u mnie w bloku wszsytkie radia wolna europa (plotkary) co to wciąż tylko obserwują kto z kim i po co ciągle mnie zaczepiają i mowią oj Ty chyba zaraz urodzić bo strasznie Ci się opuścił brzuch widać gołym okiem że będzię wczesniej. Kurde już mnie tak postraszyły że boję się wychodzić z psem serio bo ciągle ktoś mi to mówi i zaraz scenariusz z porodu słyszę a ja schizuje potem w nocy. Oj jak ja tęsknię za swoją Mamuśkączy to rzeczywiście coś oznacza jak te brzuchy nam opadają niżej??
-
Monica wrote:No wiesz co ja chcialam podpytać również naszych Mamuś bo u mnie w bloku wszsytkie radia wolna europa (plotkary) co to wciąż tylko obserwują kto z kim i po co ciągle mnie zaczepiają i mowią oj Ty chyba zaraz urodzić bo strasznie Ci się opuścił brzuch widać gołym okiem że będzię wczesniej. Kurde już mnie tak postraszyły że boję się wychodzić z psem serio bo ciągle ktoś mi to mówi i zaraz scenariusz z porodu słyszę a ja schizuje potem w nocy. Oj jak ja tęsknię za swoją Mamuśką
czy to rzeczywiście coś oznacza jak te brzuchy nam opadają niżej??
No ja czytałam, że może opaść 3-4 tygodnie przed albo parę dni przed. Ja to bym chciała żeby opadł, ale za cholerkę nie wiem, zaraz sobie fotę strzelę i porównam.
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Aniqa czy Ty używasz kosmetyki z Linomagu? Coś kojarzę że któraś pisała o tych kosmetykach nie pamiętsam która ale tak skojarzyło mi się z Tobą ;]
Krem do tyłka, jest wydajny,smaruje po kazdej zmianie pieluchy i ubylo tylko troche, krem do ciala tez wydajny, hania dobrze go toleruje,i zelik do kapieli i glowki tez fajny, pieni sie fajnie,i ladny zapach. Ja jestem zadowolona. -
nick nieaktualnysylwia1985 wrote:kurcze znowu dzis sie dziwnie czuje od wczoraj mdli mnie choc nie wymiotuje , boli brzuch i znowu czuje ze bede sie dzis czesto wyprozniala ...
i do tego te dusznosci i bol plecow - kurcze denerwuje sie bo tak nie mialam
Mnie biegunka zlapala ok 5 dni przed odejsciem wod, objawy tez takie mialam.