X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek czy on rzeczywiscie jest taki malutki? wstaw focie :)
    fajniutki - nie bedziesz miala rozstepow i szybko wrocisz do formy

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Kasiula09 wszystkiego dobrego!

Mi też obiło się o uszy, że biorąc witaminy w ciąży trzeba przyszykować się na większe dziecko. Ja biorę a moja córka jak na razie to kruszynka no chyba, że pod koniec nagle zacznie przybierać ekspresowo.

Powodzenia na wizytach dziewczyny :)

Ja wypiję kawkę i biorę się za pranie.

Kasiula09 lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 19:20

Kajaoli, Monica, lubek lubią tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie skonczylam robic kluski slaskie z sosem pieczarkowych z racji tego ze byla wolna kuchnia i nie bylo tesciow. Wszyscy zjedli ze smakiem tylko porcyjka zostala dla mojego mezusia :)

ciekawa jestem jak skoczy mi cukier

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 12:57

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja wlasnie skonczylam robic kluski slaskie z sosem pieczarkowych z racji tego ze byla wolna kuchnia i nie bylo tesciow. Wszyscy zjedli ze smakiem tylko porcyjka zostala dla mojego mezusia :)

ciekawa jestem jak skoczy mi cukier
    oj zjadłabym takie kluski, może za tydzień zrobię :) bo w tym tygodniu będę robić ruskie pierogi (większą ilość- do zamrożenia na czas po porodzie będzie jak znalazł).

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nosidlo baby bjorn, też ją dostalam i nie wybrzydzam ;-) Tez wydaje mi się prostsza w obsłudze, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce i czy moja dziewczynka będzie chciała w niej siedzieć :-) Męża bratanica też była sadzana w nosidle i nie podobało jej się, mocno protestowała ;-)

Jeśli chodzi o wypróżnianie to dzisiaj normalnie zerwało mnie z łóżka ;-) Jeszcze niedawno bralam końską dawkę żelaza i zdarzało się że leciałam na kibelek co 2-3 dni i to z wielkim trudem mi to przychodziło :-) Teraz jak już biorę mniejszą dawkę to codziennie lecę na kibelek ale dzisiaj rano to normalnie przeczyściło mnie ;-)

Ja biorę witaminy i jak byłam w 32 TC to Gabrysia ważyła 1800, wydaje mi się że w normie. Więc chyba nie ma na to reguły. A teraz to nie wiem ile waży. Mam nadzieje, że na następnej wizycie 25-go się dowiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 13:34

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Kajaoli Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    dzien dobry! ja tez dzisiaj smigam na wizyte, chociaz usg niestety nie bedzie, ale po mojej ostatniej przygodzie regularnych skurczy przez 3h, ciekawa jestem, czy z szyjka cos sie podzialo.

Kupilam wczoraj chuste :) te: 12896_20140228-17021-j54jnc_w800h800.jpg
    ktoras z Was juz ma albo planuje zakupic? Teraz sie zastanawiam, czy nie za rozowa jak na chlopaka :P ale na zdjeciu chyba tez jest maly chlopczyk :)

Lubek, chusta jest piekna! I zeby odpowiedziec na twoje pytanie, jesli jest na niej troszke rozu to tez pasuje do chlopaka. Ja np. Kupilam swiecaca kolorowa girlande do kacika Charliego i miedzy innymi dodalam do niej rozowe elementy bo uwazam, ze to super ozywia kompozycje :)

Chuste tez bedziemy kupowac i wybralismy francuska firme JPMBB, ktorej chusty sa elastyczne ale nie deformuja sie z czasem.
    Kolorem i zamowieniem ma zajac sie moj mezczyzna - zostawilam mu te przyjemnosc bo widze, ze lubi sie angazowac i wybierac rzeczy dla swojego synka :) a kolor wybiera bo to on chce przede wszystkim nosic w chuscie malego jak sie urodzi :)

lubek lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak wejsc do lekarza "z marszu". ;)
    Mam skierowanie na glukoze (75g) - wkoncu ;) + GBs + morfologia + WR + HBs. I to wszystko 11 wrzesnia.
    Nie wiem czy sie Mlody obroci do porodu.
    W ciagu 14 tyg jestem +8.5 kg.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 23:58

Kasiula09, pestka, ao12., agatas, Strokrotka, lubek, Kajaoli, Scęście lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam kochane za życzenia :)

Lubek chusta bardzo fajna i kolorki w sam raz pasuja i dla chłopca i dla dziewczynki :) Ja nie planowałam kupować bo nawet nie wiem jak ją wiązać żeby małej nie było zbyt ciasno i zbyt luźno żeby nie wypadła.

Paulina to dopiero teraz masz tą glukozę, bardzo późno ale może lepiej późno niż wcale.

Ataga super że wszystko w porządku, moja też główką bardzo nisko że przy badaniu ginka głowkę czuje.

ataga4, lubek lubią tę wiadomość

age.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata4 moze niedlugo pojawic sie na swiecie nastepny maluszek :)

ataga4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie - opadają Wam już brzuchy bo mi jak na razie tylko ręce :P czy brzuch nie mogę stwierdzić

Monica, ataga4, ao12., Scęście lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    agata4 moze niedlugo pojawic sie na swiecie nastepny maluszek :)

Mortka mi się śmieje jak o tym myślę :-) ale jeszcze te 2 tyg chciałabym być w dwupaku :-)

I już mnie mąż dziś pogonil żebym zamówiła materacyk bo potrzebny :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 14:49

Monica lubi tę wiadomość

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety dopiero teraz mam ta glukoze. No ale coz - czasu nie cofne. Pewnie na jeszcze jedno USG przed porodem sie zalapie (mam nadzieje).

W Lodzi sie rozpadalo - burza z gradem. Oczywiscie nie zdarzylam zamknac okna i troche napadalo do srodka.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką ochotę na dobrą kawę, a przynajmniej na Inkę, ale mleko "wyszło".... :-[

paulina.b.1991, ao12. lubią tę wiadomość

• Monica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dziewczynki mam pytanie - opadają Wam już brzuchy bo mi jak na razie tylko ręce :P czy brzuch nie mogę stwierdzić

No wiesz co ja chcialam podpytać również naszych Mamuś bo u mnie w bloku wszsytkie radia wolna europa (plotkary) co to wciąż tylko obserwują kto z kim i po co ciągle mnie zaczepiają i mowią oj Ty chyba zaraz urodzić bo strasznie Ci się opuścił brzuch widać gołym okiem że będzię wczesniej. Kurde już mnie tak postraszyły że boję się wychodzić z psem serio bo ciągle ktoś mi to mówi i zaraz scenariusz z porodu słyszę a ja schizuje potem w nocy. Oj jak ja tęsknię za swoją Mamuśką:( czy to rzeczywiście coś oznacza jak te brzuchy nam opadają niżej??

• mitaka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda się psuje??? O nie, gdzie ja firanki i pościele wysuszę aaaaaaaaa tragedia.

Inka bez mleka nie nie nie

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica wrote:
    No wiesz co ja chcialam podpytać również naszych Mamuś bo u mnie w bloku wszsytkie radia wolna europa (plotkary) co to wciąż tylko obserwują kto z kim i po co ciągle mnie zaczepiają i mowią oj Ty chyba zaraz urodzić bo strasznie Ci się opuścił brzuch widać gołym okiem że będzię wczesniej. Kurde już mnie tak postraszyły że boję się wychodzić z psem serio bo ciągle ktoś mi to mówi i zaraz scenariusz z porodu słyszę a ja schizuje potem w nocy. Oj jak ja tęsknię za swoją Mamuśką:( czy to rzeczywiście coś oznacza jak te brzuchy nam opadają niżej??

No ja czytałam, że może opaść 3-4 tygodnie przed albo parę dni przed. Ja to bym chciała żeby opadł, ale za cholerkę nie wiem, zaraz sobie fotę strzelę i porównam.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Aniqa czy Ty używasz kosmetyki z Linomagu? Coś kojarzę że któraś pisała o tych kosmetykach nie pamiętsam która ale tak skojarzyło mi się z Tobą ;]
    Tak ja uzzam i jestem zadowolna,
    Krem do tyłka, jest wydajny,smaruje po kazdej zmianie pieluchy i ubylo tylko troche, krem do ciala tez wydajny, hania dobrze go toleruje,i zelik do kapieli i glowki tez fajny, pieni sie fajnie,i ladny zapach. Ja jestem zadowolona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    kurcze znowu dzis sie dziwnie czuje od wczoraj mdli mnie choc nie wymiotuje , boli brzuch i znowu czuje ze bede sie dzis czesto wyprozniala ...
    i do tego te dusznosci i bol plecow - kurcze denerwuje sie bo tak nie mialam
    Sylwia to chyba sie zbliza porodzik,
    Mnie biegunka zlapala ok 5 dni przed odejsciem wod, objawy tez takie mialam.

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ