X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kASIULA09 Wszystkiego najlepszego z okazji 2 rocznicy ślubu.

Stokrotka daj znać jak po wizycie.

Kasiula09, ao12. lubią tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Też mam dzisiaj wizytę, pooglądam sobie moją wiercipiętę. Wczoraj wieczorem po kolacji zaczęła się prostować i myślałam, że mnie udusi - któryś już raz jej się zdarzyło usadzić tyłeczek na moich płucach, straszne uczucie...

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z mężem niestety przyjemności od jakiegoś 5-6 miesiąca są rzadsze, bo on ma mniejszą ochotę :( Ja mogłabym o wieeeeele więcej. Chociaż ostatnio jakoś się obudził z letargu i nie narzekałam.
    Ja się boję rozstępów jak ognia, jak zobaczę pierwszy to też się na pewno popłaczę. Na razie na szczęście nic nie ma... Ale nie łudzę się, wiem że w każdej chwili mogą wyjsć. Szczególnie że wczoraj chyba pierwszy raz czułam ze porządnie swędzi mnie brzuch :( A ma już 100 cm!!! :)
    Też to mam, że mi się zaczęło niedobrze robić... Ale ja w pierwszym trymestrze nie miałam takich dolegliwości więc to dla mnie nowość. A bóle miesiączkowe i bóle krzyża mam od 3 tygodni i nic się nie zadziało :) Lekarz cały czas powtarza, że szyjka zamknięta i nie ma opcji żebym rodziła.

A jeśli chodzi o sprawy toaletowe to ostatnio albo się boję że się zaraz odwodnię, albo że jelita przestały w ogóle pracować. Opcji pośredniej nie ma! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 09:40

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Monica, tez slyszalam wczesniej o tych witaminach, ktore sprawiaja ze dzieci rodza sie wieksze a Prenatal obilo mi sie o uszy. Przez prawie cala ciaze bralam magnez i zelazo, witaminy tylko na poczatku - i tez bede miala klocusia bo lekarz przewiduje, ze bedzie wazyl 4000 lub 4200g. Dlatego tez mam przewidziane dodatkowe usg w srode, po ktorym maja sie zorientowac jak autentycznie maly rosnie.

U mnie w szpitalu daja wszystkim znieczulenie no chyba, ze przyjedzie sie z rozwarciem wiekszym niz 4cm - to bedzie juz za pozno i trzeba rodzic bez niczego.

Oj kochana to mnie pocieszyłaś bo myślałam że tylko mi się szykuje taki kolos:( mi kazał przyjść na początku października zmierzyć i zważyć malucha.
    Kasiula02 dołączam się do życzeń Wszystkiego NAJ ja też drugą rocznicę będę obchodzić ale dopiero w Boże Narodzenie:)

Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za wasze wizyty i dajcie znac po :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wszystkiego najlepszego :)

Kasiula09 lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry! ja tez dzisiaj smigam na wizyte, chociaz usg niestety nie bedzie, ale po mojej ostatniej przygodzie regularnych skurczy przez 3h, ciekawa jestem, czy z szyjka cos sie podzialo.

Kupilam wczoraj chuste :) te: 12896_20140228-17021-j54jnc_w800h800.jpg
    ktoras z Was juz ma albo planuje zakupic? Teraz sie zastanawiam, czy nie za rozowa jak na chlopaka :P ale na zdjeciu chyba tez jest maly chlopczyk :)

Nelly, Kajaoli, ania.g lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Dzień dobry :) My wczoraj pojechaliśmy na małą wycieczkę pospacerować z racji dzisiejszej rocznicy ślubu :) dziś kolejny piękny dzień sie zapowiada i upiorę resztę rzeczy dla małej :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! My mamy naszą pierwszą rocznicę w tą niedzielę :)

Kasiula09, Kajaoli lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mój maluch w czwartek był dwa razy mierzony. Za pierwszym razem miał 3300 a za drugim razem 3100. Lekarz powiedział że to zależy od tego czy brzuszek jest na wdechu czy na wydechu.A na początku 33 tygodnia maluch miał 2120 więc Twój jest naprawdę spory ;)
    o matko ;) teraz to się zaczynam bać ;)

ukdywn15f5oepb6t.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa czy Ty używasz kosmetyki z Linomagu? Coś kojarzę że któraś pisała o tych kosmetykach nie pamiętsam która ale tak skojarzyło mi się z Tobą ;]

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    dzien dobry! ja tez dzisiaj smigam na wizyte, chociaz usg niestety nie bedzie, ale po mojej ostatniej przygodzie regularnych skurczy przez 3h, ciekawa jestem, czy z szyjka cos sie podzialo.

Kupilam wczoraj chuste :) te: 12896_20140228-17021-j54jnc_w800h800.jpg
    ktoras z Was juz ma albo planuje zakupic? Teraz sie zastanawiam, czy nie za rozowa jak na chlopaka :P ale na zdjeciu chyba tez jest maly chlopczyk :)
    Ja chciałabym chustę Tula, ale koszt 420 zł mnie wystraszył...i znalazłam o taką na allegro: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30m-do-20kg-i4519579642.html

I taką bym chciała:) Ale nie kupuje bo znajomi juz mi się zapowiedzieli, że mam im listę zrobić co bym chciała dostać dla Franka, więc chustę na tą listę wpisałam;) A ona i tak jest od trzeciego miesiąca:)

lubek, Nelly lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie kupuje chusty bo moze ktos da nam w prezencie :)

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze znowu dzis sie dziwnie czuje od wczoraj mdli mnie choc nie wymiotuje , boli brzuch i znowu czuje ze bede sie dzis czesto wyprozniala ...
    i do tego te dusznosci i bol plecow - kurcze denerwuje sie bo tak nie mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 10:44

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i hej dziewczyny:)

dzisiaj mi się pracowity dzień zapowiada...ostatnie pranka i suszenie, prasowanie, pakowanie torby wyparzanie butelek...bo w czwartek na wesele jak wyjeżdżamy to juz z torbą, więc chcę mieć już wszystko gotowe:)

no i jeszcze chciałam zrobić przecier jabłuszkowy dla małego dziś, moje pierwsze podejście zobaczymy co i jak zważywszy na to, że nigdy nic nie wekowałam;)

dziś już humor lepszy, na szczęście! ileż można się smucić;) no i już odliczam i zostało mi 25 dni:D

dzwoniłam wczoraj do szpitala po parę informacji i pytałam jak to z CC, kiedy mam się stawić. I każą mi czekać do pierwszych oznak porodu, a jak się nic nie zadzieje to dzień przez terminem stawić na CC.

A i dziewczyny powiedzcie mi, zastanawiałyście sie nad szczepionką na żółtaczkę? Bo naczytałam się na forach i chciałam szczepić nie Euvaxem(w większości szpitali ponoć taka jest) tylko Energixem B. Czytałyście coś o nich?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Ja chciałabym chustę Tula, ale koszt 420 zł mnie wystraszył...i znalazłam o taką na allegro: http://allegro.pl/ergonomiczne-nosidlo-dla-niemowlat-3-30m-do-20kg-i4519579642.html

I taką bym chciała:) Ale nie kupuje bo znajomi juz mi się zapowiedzieli, że mam im listę zrobić co bym chciała dostać dla Franka, więc chust

no tak, przewaga chusty nad nosidelkiem jest taka, ze mozna od pierwszych dni, chociaz w praktyce na pewno wczesniej niz po miesiacu nie bede motac ;)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja częstsze wypróżnianie mam na zmianę z ich brakiem od 2 albo 3 tygodni. To są objawy zbliżającego sie porodu, ale on wcale nie musi JUŻ nastąpić jak widać;)

Bóle jak na okres też mam już od jakiegoś czasu, ale jak się położę to od razu przechodzą. Wczoraj czytałam rozdział PORÓD w 'Oczekiwaniu na dziecko' i to jest normalnie wymienione jako objaw przygotowywania się do porodu. Ale dopóki po zmianie pozycji przechodzi, to tylko przygotowanie. Jak już nic nie będzie pomagać to zalecają dzwonić do lekarza i sie konsultować.
    Także szykujmy się dziewczyny, ale bez paniki :)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    pestka wrote:

I taką bym chciała:) Ale nie kupuje bo znajomi juz mi się zapowiedzieli, że mam im listę zrobić co bym chciała dostać dla Franka, więc chust

no tak, przewaga chusty nad nosidelkiem jest taka, ze mozna od pierwszych dni, chociaz w praktyce na pewno wczesniej niz po miesiacu nie bede motac ;)

Ano ja też bardzo chciałam chustę, ale zdecydowałam się na nosidełko, bo wydaje się mniej skomplikowane i wygodniejsze w użyciu. Zaznaczam WYDAJE, bo jakie ja mam doświadczenie :)
    Będziemy mogły za jakiś czas się wymienić opiniami;)

Aaa..i do nosidełka można dokupić wkładkę dla niemowlaka, i wtedy można szybciej niż od 3 miesięcy. Ale zobaczę co i jak:)

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu:) My mamy 5 rocznicę ślubu w październiku, więc mały prezencik już będzie z nami.

Ja oczywiście dzień zaczęłam od prania - to już przedostatnie dla maluszka, jeszcze tylko wózek po Piotrusiu muszę uprać. Moja torba wczoraj spakowana, dziś zabieram się za pakowanie dziecięcych rzeczy.

Ja mam chustę tkaną NATI po Piotrusiu (który był jej zdecydowanym przeciwnikiem), mam nadzieję, że tym razem pójdzie nam lepiej :) A ta chusta ze zdjęcia śliczna - myślę, że spokojnie dla dziewczynki i chłopca może być.

lubek, Kasiula09, pestka, Kajaoli, anka_a lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie chusty na początek elastyczna, bo o wiele łatwiej się ją dociąga i jest łatwiejsza w obsłudze :p najpierw się ją wiążę a dopiero potem wkłada dziecko, a druga tkana ale to jak już mała będzie większa :) bo tutaj niestety trzeba trzymać dziecko i wiązać:)

lubek, Kajaoli lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubek, powiem Ci, że masz przepiękny brzuszek :)

lubek lubi tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ