X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wykrakałyśmy następne porody ;) Trzymam kciuki, Kajaoli! :D Czekamy na zdjęcie synka :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja manicure ,pedicure, henne zrobie sobie sama a kolor wlosow mam juz odswiezony szamponetka bo wczoraj mi kolezanka nalozyla jak bylam u niej- teraz tylko spakowac torbe i jestem gotowa ale moglby tak jeszcze z 2 tygodnie posiedziec. Chcialabym urodzic tak ostatniego 30 wrzesnia - fajny miesiac , fajna data :) no i ciaza bedzie juz donoszona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:05

ao12., pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja manicure ,pedicure, henne zrobie sobie sama a kolor wlosow mam juz odswiezony szamponetka bo wczoraj mi kolezanka nalozyla jak bylam u niej- teraz tylko spakowac torbe i jestem gotowa ale moglby tak jeszcze z 2 tygodnie posiedziec. Chcialabym urodzic tak ostatniego 30 wrzesnia - fajny miesiac , fajna data :) no i ciaza bedzie juz donoszona
    Widzę, że już jesteś przygotowana :) Odpoczywaj póki możesz ;)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieciaczki też się wypinają? Moja mała dupkę często wystawia :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Kurdę, ale jestem podekscytowana, ze u Kajaoli się zaczęło :)

Na poniedzialek mam kosmetycznke, a na wtorek fryzjera i zastanawiam, sie czy nie przelozyć tego wszystkiego na ten tydzien... Jakieś mam dziwne wątpliwości czy zdążę...
    Stokrotka jeśli Ci coś mówi, że możesz nie zdążyć to lepiej przełóż na ten tydzień ;)

Scęście lubi tę wiadomość

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam że jak tu dziś zajrzę to się okaże że któraś z Was rodzi. Kajaoli trzymam kciuki.

Matka fantastycznej 4 :)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Wasze dzieciaczki też się wypinają? Moja mała dupkę często wystawia :)
    oj moj czesto sie wypina :)mam wtedy taki dziwny ksztalt brzucha :)

ao12. lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dawaj :-)

Którejś z Was też się dziecko nie obróciło główką w dół? Mam 36tyg+2 a Młody nadal miednicowo. Chyba mnie czeka cc.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój się obrócił, ale CC mam brać pod rozwagę ze względu na kręgosłup. I im więcej wiem i czytam na ten temat tym bardziej dochodzę do wniosku, że sn wcale nie jest jedyną słuszą drogą przyjścia na świat. Obywa rodzaje porodu mają swoje plusy i minus. Uważam, że żaden nie jest gorszy ani lepszy. Więc nie martw się. Podejdź do tego od strony plusów, a wcale ich niemało :)
    paulina.b.1991 wrote:
    Kajaoli dawaj :-)

Którejś z Was też się dziecko nie obróciło główką w dół? Mam 36tyg+2 a Młody nadal miednicowo. Chyba mnie czeka cc.

paulina.b.1991, Scęście, Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli POWODZENIA!!!!!!!

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Mój się obrócił, ale CC mam brać pod rozwagę ze względu na kręgosłup. I im więcej wiem i czytam na ten temat tym bardziej dochodzę do wniosku, że sn wcale nie jest jedyną słuszą drogą przyjścia na świat. Obywa rodzaje porodu mają swoje plusy i minus. Uważam, że żaden nie jest gorszy ani lepszy. Więc nie martw się. Podejdź do tego od strony plusów, a wcale ich niemało :)

Zobaczę jutro co mi lekarka powie. Pewnie czeka mnie jeszcze jedno USG. Odrazu będą wyniki GBsu i glukozy.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no dzisiaj to już czuje się emerytka z reumatyzmem bolą mnie wszystkie mięśnie jak bym maraton przebiegła i do tego bóle miednicy... która się łączy w bólu?

paulina.b.1991 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj tez nalozylam szamponetke :) zeby odswiezyc kolor bo juz byly takie matowe te wlosy i fu a teraz ladnie blyszcza :)
    30 wrzesnia, wczoraj byli u mnie tescie bo w niedziele zapomnieli ze mam urodziny i tesciu mowi ze mam rodzic 30.09 bo to jego urodziny hehe :)
    sylwia1985 wrote:

sylwia1985, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie sie moczylam godzine w waniie ;] to Kuba ostro dawal popalic, nie wiem czy mu sie podobalo ciepelko czy wrecz przeciwnie :)
    no i golilam "kasie".. o ja pierdykam.. jak sie brzuch obnizy to juz chyba nie dam rady.. teraz na czuja to roilam, zmeczylam sie i spocilam w tej wannie jak cholera.. ale kasia gladka uff :)

paaolka, anka_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    Ktoś tu chyba pisał niedawno o śmierdzących stopach? Właśnie to u siebie zauważyłam! :(:(:(
    Pewnie to przez zmiany hormonalne, bo nic innego nie wydaje mi się prawdopodobne. Jeszcze wczoraj było zupełnie normalnie. A dziś rano się kąpałam, cały dzień chodziłam boso po mieszkaniu i nagle wieczorem - bach! Stopy śmierdzą! :(
    Normalnie wykończyć się nerwowo można z tą ciążą. Szczerze to aż mi się chce śmiać z tego wszystkiego :D Jak mogą stopy tak nagle zacząć śmierdzieć? :)
    Nie widziałam tego wpisu o stopach.
    Ale niedawno jak byłam u lekarza to po ważeniu nie założyłam butów, siedzę przy biurku lekarza i czuję że mi nogi śmierdzą 8) Myślałam że się ze wstydu spalę ;)

Strokrotka, ataga4, pestka, poczwarkah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli ale superrrr :) Trzymam kciuki za lekki poród :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    no i golilam "kasie".. o ja pierdykam.. jak sie brzuch obnizy to juz chyba nie dam rady.. teraz na czuja to roilam, zmeczylam sie i spocilam w tej wannie jak cholera.. ale kasia gladka uff :)
    Na stronie mojego szpitala jest napisane żeby przed porodem się nie golić bo podczas porodu może wdać się poważna infekcja, więc ja golę tylko okolice bikini :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to pozostaje Ci tylko lecieć do innego lekarza. Jejku nie dziwię Ci się że się wściekłaś :/

MartaR.. lubi tę wiadomość

• Smutas Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fryzjera ide chyba w poniedziałek, ale jakoś wcale sie nie boje ze nie zdąże.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    toc to noz sie w kieszeni otwiera ;/ no i co nie zostalas zapisana w ogole?

Nie zapisała mnie mam przyjść z czwartek i prosić dr żeby mnie przyjęła , ja to nie mam nerwów juz na to bo co chwila rycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:33

7a4aio4pfp2702id.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ