Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale super wieści od rana
Kajaoli już niedługo Charlie będzie z TobąSuper
Bezproblemowego i jaknjmniej bolesnego porodu Ci życze
już nie mogę doczekać się fotki Twojego szkraba
Jeśli chodzi o wypychanie dupki przez dziecko, to u mnie non stop to jest, w ogóle tak się wireci że brzuch mi cały tańczy i to jest coraz mniej przyjemne, a momentami naprawdę bolesne..ech, ale już niedługo
Ataga śliczny brzuszek -
Hallo dziewczyny! Długo się nie odzywalam ale podczytywalam was na wyrwki
Co do siary to miałam ale jakieś dwa miesiące temu, dwie pizamy poszły przez to do prania i to tylko z jednego cyca
Mój doktorek tak jak u niektorych z was liczy rozpoczęte tygodnie, robi tak od samego poczatku
Co do gości w szpitalu to spodziewany się tylko rodziców, choć to różnie bywaTeściowa specjalnie na narodziny Gabrysi przyjeżdża z UK, przyjeżdża 15.10. i zostaje tydzien
Termin mam na 15, mam nadzieje ze urodze w tym czasie
U mnie w szpitalu odwiedziny są na salach gdzie leżą mamusie, ale położna na sr mówiła ze w sezonie grupowym (a taki będzie juz niedługo) odwiedziny mają odbywać się pojedynczo. W sumie rozsądne rozwiązanie
Jeśli chodzi o ktg to ja myslalam ze robi się jak juz jest się po terminie :]
Nie wiem jak wy ale ja juz nie mogę się doczekać porodu, nie myślę o tym ze będzie bolało bo wiem ze będzie bolec. Matka natura da nam tyle bólu ile organizm będzie mógł wytrzymać :]
Ja bóle jak na okres miałam tylko raz. Później skojarzylam ze to po badaniu, bo kolejnego dnia juz się nie pojawiły. Ale od piątku mam takie bóle biodra promieniujące na lewe udo i dolny odcinek kręgosłupa, ze nie mogę chodzićJak sie poloze i mam wstać to jest jeszcze gorzej. Tak wiec siadam na fotelu potem wstaje, trochę pochodzenia i jest jakoś do wytrzymania. Najgorzej jest w nocy, bo nie mogę się przewrócić na drugi bok, a żeby wstać to tez muszę się nagimnastykowac
Mam nadzieje ze mi przejdzie. Czytalam ze to normalna dolegliwość w 3trym. Dzieje się tak ze wzgledu działania zwiększonej ilości hormonów.
lubek lubi tę wiadomość
-
Strokrotka wrote:A i jeszze cgvialam zapytac o te druga grupe na fejsie. Moge jeszcze do jiej dołączyć? Czy juz za późno?
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:53
-
Strokrotka wrote:W ogole to myslalam, ze pierwsza po Aniqa bedzie MartaR
Przelozylam kosmetyczke na czwartek, a gryzjera na piatek - bede spokojniejsza
To ciekawe czy uda nam się w ogole spotkać na tych warsztatach 29go..I Ty i Ataga obie czujecie ze zaraz może się rozkręcić akcja, to tylko ja taka chyba daleka jeszcze do porodu heh, choć ciekawa jestem czy tez mnie jakos z zaskoczenia nie weźmie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:45
-
nick nieaktualny
-
Smutas wrote:U mnie w szpitalu też nie pozwalaja wogole nosić majtek, tylko trzymać ten podkład miedzy nogami. Ale ja sobie kupiłam 5 par siateczkowych i 5 par bawełnianych tylko sporo większych i mam nadzieję że jakos uda mi się je załozyć bo tez nie wyobrażam sobie tak chodzić.
Ja też nie miałam jeszcze nigdy KTG i nic mój ginek nie wspominał o nim.
Mąż mi odebrał wynik na GBS i mam dodatni niestety
Ja tez mam kupione majtki siateczkowe- są na liście do zabrania do szpitala wiec można ich używaćpołożna tylko doradziła ze te siateczkowe są bardziej przewiewne.
-
mitaka wrote:
Też Was tak rozwala krocze jakbyście całą noc na koniu jeździły?
-
Kajaoli myślami jesteśmy z Tobą.....czekamy na Charliego
Ja dziś w nocy cosik spać nie mogłam i myślałam o Nas październikówkach...która będzie następna...a tu zaglądam i niespodzianka Kajaoli rodzi
W ogóle rano ledwo co włożyłam bułkę do buzi to poszłam zwymiotować...potem ból miesiączkowy...teraz spokój!
A mój gin na piątkowej wizycie gdzie mam 3 tyg do porodu stwierdził,że nie urodzę pewnie w terminie i będzie wywoływanie...bo że łożysko niedojrzałe,szyjka trochę rozpulchniona ale długa a nawet jej nie zmierzyłDał mi termin dopiero na 30 września...no i jak coś się będzie dziać to do szpitala....Tylko tyle jestem spokojna,że z Juleczką wszystko ok.
-
ja to akurat i tak cc, wiec tutaj gore musze zgolic do naciecia bo inaczej sami mi zgola, wiec juz gole sie cala no bo co bede sie zabuszowywac tylko na doleAnoolka wrote:Na stronie mojego szpitala jest napisane żeby przed porodem się nie golić bo podczas porodu może wdać się poważna infekcja, więc ja golę tylko okolice bikini
-
no pewnie ze mozesz, ale dodaj do przyjaciolek bbf poczwarkah, jak cie rpzyjmie to wyslij jej link do swojego konta na fb i adres e-mail i ona cie zaprosiStrokrotka wrote:A i jeszze cgvialam zapytac o te druga grupe na fejsie. Moge jeszcze do jiej dołączyć? Czy juz za późno?
poczwarkah lubi tę wiadomość
-
paaolka wrote:To ciekawe czy uda nam się w ogole spotkać na tych warsztatach 29go..
I Ty i Ataga obie czujecie ze zaraz może się rozkręcić akcja, to tylko ja taka chyba daleka jeszcze do porodu heh, choć ciekawa jestem czy tez mnie jakos z zaskoczenia nie weźmie..
Paaolka, to ja w razie co przyjdę jako mamusia
paaolka lubi tę wiadomość
-
Aniqa wrote:O tym nieslyszalam,ale któraś z dziewczyn pisala kiedyś o malinach że przyspieszaja poród, a pozatym to chyba seks i wysilek np chodzenie po schodach.
-
mama86 ja mam to samo.. znaczy no podobnie ze jak leze to potem tylko gorzej sie rozchodzic, p osiedzeniu jakos latwiej, a w nocy zmiana bokow to istny koszmar, stekam i jecze i plakac sie chce, a biodra bola jak cholera... no i w kolanach m istrzela
-
Aniqa wrote:Krwawienie takie wieksze mialam tak do przedwczoraj,az mowilam poloznej o tym bo balam sie ze to dlugo,ale na szczescie ustalo od wczoraj,i mam tylko sluz bardzo lekko podbarwiony krwia, rana tez bolala,do tej pory jak jakos niefortunnie siade to boli,bo szwy jeszcze mam, ale do 3 tyg od zalozenia maja zniknac wiec jakos w tym tyg. Po porodzie rana boli najbardziej i trzeba caly czas uwazac zeby nie zakazic jej. Co do stolca,to dopiero na 3 dzien po porodzie mialam, ale jak przyszlam do domu to mialam takie biegunkowe, dopiero gdzies po tygodniu sie unormowalo.
To co się u nich zjadło musi zostać! Nic nie wynosimy
Jako wspomagacza dają czopek glicerynowy
paulina.b.1991, ao12., Scęście, MartaR.., ataga4, ania.g lubią tę wiadomość