X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoli, trzymamy kciuki!!!
    Koniecznie do nas zajrzyj, jak już będziesz po :)

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole to myslalam, ze pierwsza po Aniqa bedzie MartaR :)
    Przelozylam kosmetyczke na czwartek, a gryzjera na piatek - bede spokojniejsza :)

paaolka, ao12., Scęście, MartaR.., pestka lubią tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wieści od rana :)

Kajaoli już niedługo Charlie będzie z Tobą :) Super :) Bezproblemowego i jaknjmniej bolesnego porodu Ci życze :) już nie mogę doczekać się fotki Twojego szkraba :)

Jeśli chodzi o wypychanie dupki przez dziecko, to u mnie non stop to jest, w ogóle tak się wireci że brzuch mi cały tańczy i to jest coraz mniej przyjemne, a momentami naprawdę bolesne..ech, ale już niedługo ;)

Ataga śliczny brzuszek :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Strokrotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszze cgvialam zapytac o te druga grupe na fejsie. Moge jeszcze do jiej dołączyć? Czy juz za późno?

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo dziewczyny! Długo się nie odzywalam ale podczytywalam was na wyrwki :-)
    Co do siary to miałam ale jakieś dwa miesiące temu, dwie pizamy poszły przez to do prania i to tylko z jednego cyca :-)
    Mój doktorek tak jak u niektorych z was liczy rozpoczęte tygodnie, robi tak od samego poczatku :-)
    Co do gości w szpitalu to spodziewany się tylko rodziców, choć to różnie bywa ;-) Teściowa specjalnie na narodziny Gabrysi przyjeżdża z UK, przyjeżdża 15.10. i zostaje tydzien B) Termin mam na 15, mam nadzieje ze urodze w tym czasie :-)
    U mnie w szpitalu odwiedziny są na salach gdzie leżą mamusie, ale położna na sr mówiła ze w sezonie grupowym (a taki będzie juz niedługo) odwiedziny mają odbywać się pojedynczo. W sumie rozsądne rozwiązanie :-)
    Jeśli chodzi o ktg to ja myslalam ze robi się jak juz jest się po terminie :]

Nie wiem jak wy ale ja juz nie mogę się doczekać porodu, nie myślę o tym ze będzie bolało bo wiem ze będzie bolec. Matka natura da nam tyle bólu ile organizm będzie mógł wytrzymać :]

Ja bóle jak na okres miałam tylko raz. Później skojarzylam ze to po badaniu, bo kolejnego dnia juz się nie pojawiły. Ale od piątku mam takie bóle biodra promieniujące na lewe udo i dolny odcinek kręgosłupa, ze nie mogę chodzić :( Jak sie poloze i mam wstać to jest jeszcze gorzej. Tak wiec siadam na fotelu potem wstaje, trochę pochodzenia i jest jakoś do wytrzymania. Najgorzej jest w nocy, bo nie mogę się przewrócić na drugi bok, a żeby wstać to tez muszę się nagimnastykowac :I Mam nadzieje ze mi przejdzie. Czytalam ze to normalna dolegliwość w 3trym. Dzieje się tak ze wzgledu działania zwiększonej ilości hormonów.

lubek lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ao12. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    A i jeszze cgvialam zapytac o te druga grupe na fejsie. Moge jeszcze do jiej dołączyć? Czy juz za późno?
    Nigdy nie jest za późno :)
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:53

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paaolka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Przelozylam kosmetyczke na czwartek, a gryzjera na piatek - bede spokojniejsza :)

To ciekawe czy uda nam się w ogole spotkać na tych warsztatach 29go.. ;) I Ty i Ataga obie czujecie ze zaraz może się rozkręcić akcja, to tylko ja taka chyba daleka jeszcze do porodu heh, choć ciekawa jestem czy tez mnie jakos z zaskoczenia nie weźmie.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 11:45

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli dopingujemy!!!

• mama86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    U mnie w szpitalu też nie pozwalaja wogole nosić majtek, tylko trzymać ten podkład miedzy nogami. Ale ja sobie kupiłam 5 par siateczkowych i 5 par bawełnianych tylko sporo większych i mam nadzieję że jakos uda mi się je załozyć bo tez nie wyobrażam sobie tak chodzić.
    Ja też nie miałam jeszcze nigdy KTG i nic mój ginek nie wspominał o nim.

Mąż mi odebrał wynik na GBS i mam dodatni niestety :(

Ja tez mam kupione majtki siateczkowe- są na liście do zabrania do szpitala wiec można ich używać :-) położna tylko doradziła ze te siateczkowe są bardziej przewiewne.

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

Też Was tak rozwala krocze jakbyście całą noc na koniu jeździły? :P
    Ja tez tak mam zwłaszcza po nocy :I

divers2288.gif
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli myślami jesteśmy z Tobą.....czekamy na Charliego :-)

Ja dziś w nocy cosik spać nie mogłam i myślałam o Nas październikówkach...która będzie następna...a tu zaglądam i niespodzianka Kajaoli rodzi :-)

W ogóle rano ledwo co włożyłam bułkę do buzi to poszłam zwymiotować...potem ból miesiączkowy...teraz spokój!

A mój gin na piątkowej wizycie gdzie mam 3 tyg do porodu stwierdził,że nie urodzę pewnie w terminie i będzie wywoływanie...bo że łożysko niedojrzałe,szyjka trochę rozpulchniona ale długa a nawet jej nie zmierzył :-( Dał mi termin dopiero na 30 września...no i jak coś się będzie dziać to do szpitala....Tylko tyle jestem spokojna,że z Juleczką wszystko ok.

so22pqr.png
  • Scęście Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to akurat i tak cc, wiec tutaj gore musze zgolic do naciecia bo inaczej sami mi zgola, wiec juz gole sie cala no bo co bede sie zabuszowywac tylko na dole :P
    Anoolka wrote:
    Na stronie mojego szpitala jest napisane żeby przed porodem się nie golić bo podczas porodu może wdać się poważna infekcja, więc ja golę tylko okolice bikini :/

• sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brzuch teraz boli juz codziennie no i te skurcze lydek i plecy zaczynaja bolec i miednica tak dziwnie jakby sie rozciagala

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie ze mozesz, ale dodaj do przyjaciolek bbf poczwarkah, jak cie rpzyjmie to wyslij jej link do swojego konta na fb i adres e-mail i ona cie zaprosi :)
    Strokrotka wrote:

poczwarkah lubi tę wiadomość

• Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 16 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Nigdy nie jest za późno :)
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek.

Ja też kochana chciałabym takie zaproszonko ;-)

so22pqr.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    To ciekawe czy uda nam się w ogole spotkać na tych warsztatach 29go.. ;) I Ty i Ataga obie czujecie ze zaraz może się rozkręcić akcja, to tylko ja taka chyba daleka jeszcze do porodu heh, choć ciekawa jestem czy tez mnie jakos z zaskoczenia nie weźmie.. ;)

Paaolka, to ja w razie co przyjdę jako mamusia :-)

paaolka lubi tę wiadomość

• mama86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    O tym nieslyszalam,ale któraś z dziewczyn pisala kiedyś o malinach że przyspieszaja poród, a pozatym to chyba seks i wysilek np chodzenie po schodach.
    O wiesiłku nie słyszalam, ale o herbacie z liści malin tak. Położna na sr mówiła ze od 38 tygodnia pić herbacie raz dziennie, po 38 dwa razy dziennie. I to nie chodzi o to ze przyspiesza poród tylko uelastycznia drogi rodne, jest po prostu łatwiej rodzic i jest mniejsze prawdopodobieństwo pekniecia. Mówiła, że podczas badania jak tam zaglądają to od razu widać która piła herbatke z liści malin B)

divers2288.gif
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 ja mam to samo.. znaczy no podobnie ze jak leze to potem tylko gorzej sie rozchodzic, p osiedzeniu jakos latwiej, a w nocy zmiana bokow to istny koszmar, stekam i jecze i plakac sie chce, a biodra bola jak cholera... no i w kolanach m istrzela :(

• MartaR.. Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:

A tu niespodzianka :-P

7a4aio4pfp2702id.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Krwawienie takie wieksze mialam tak do przedwczoraj,az mowilam poloznej o tym bo balam sie ze to dlugo,ale na szczescie ustalo od wczoraj,i mam tylko sluz bardzo lekko podbarwiony krwia, rana tez bolala,do tej pory jak jakos niefortunnie siade to boli,bo szwy jeszcze mam, ale do 3 tyg od zalozenia maja zniknac wiec jakos w tym tyg. Po porodzie rana boli najbardziej i trzeba caly czas uwazac zeby nie zakazic jej. Co do stolca,to dopiero na 3 dzien po porodzie mialam, ale jak przyszlam do domu to mialam takie biegunkowe, dopiero gdzies po tygodniu sie unormowalo.
    U mnie w szpitalu bez zrobienia kupy nie wypuszczają do domu B) To co się u nich zjadło musi zostać! Nic nie wynosimy :-) Jako wspomagacza dają czopek glicerynowy :-)

paulina.b.1991, ao12., Scęście, MartaR.., ataga4, ania.g lubią tę wiadomość

divers2288.gif
‹‹ 693 694 695 696 697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ