Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoni28 wrote:Dziewczyny jakjest z ubezpieczeniem przy przyjęciu do szpitala, musi być dokument, czy tylko ten EWUS wystarczy.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
no niby tak ale tescie to jednak rodzice twojego meza, to jednak dziadkowie i maja mysle takie samo prawo cie odwiedzic jak twoi rodzice, bo to tez dla nich wnuk nie tylko dla twoich.. wiec albo jedni i drudzy albo juz wtedy zadni poza mezem, przynajmniej ja mam takie myslenie i nei dobiore dziadkom jednym i drugim szczescia z narodzin wnuka i odwiedzin tylko dlatego ze mi krew po nogach leci, bede siedziala na lozku p oprostu i nie pokazywala calej siebie dochodzacej do formy, przyjda popatrza i pogugaja godzinke i pojda a mi wlos z glowy nei spadnie
tak sao jak odwiedzi mnei moja siostra to czemu mam zabronic rodzenstwu meza? to taka sama rodzina moim zdaniem, moja siostra idzie bo ja urodzilam a meza brat bo jego bratu sie urodzilo... nawet mysle ze ze wzgledu na meza bym nei zabronila, przeciez dla neigo brat jest tak wazny jak dla mnie moj a dziecko jest nasze a nie moje tylko...ataga4 wrote:Ja też bym nie chciała żeby odwiedzaly mnie koleżanki w szpitalu czy dalsza rodzina. Akceptowalny jest mąż (a w zasadzie pożądany), mama. Nawet nie wiem czy przy teściowej i tesciu będę czuła się na tyle swobodnie żeby przyszli do szpitala. Chyba wolałabym dopiero w domu.DeLaCruz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Ewuś wystarczy.
Aniqa to odsypiaj razem z małą
A co do odwiedzin w szpitalu,naprawde dla mnie byly meczace, meza,mamy i siostry nie,ale innych osob tak, tz kolezanek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 14:06
-
Ja tez mowilam mezowi ze nie chce zadnych odwiedzic w szpitalu - tylko chce jego i tyle a babcie czy dziadkowie moga przyjechac jak juz bedziemy w domku. Moja tesciowa dostala od 4 pazdziernika na 3 tygodnie senatorium i mam nadzieje ze pojedzie to choc bedzie spokoj
nie wyobrazam sobie jak karmie piersia w szpitalu a tu mnostwo ludzi wokol mnie- ja potrzebuje intymnosciWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 14:07
Nelly lubi tę wiadomość
-
no z tymi odwiedzinami to kazdy ma swoje zdanie i oczekiwania..
ja osobiscie jestem taka ze lubie gosci, lubie chodzic w gosci a nizel isiedziec calymi dniami w domu sama. i mysle ze kazdy zdaje sobie sprawe z tego jak wyglada i czuje sie kobieta po porodzie, maz moze i bedzie siedzial caly dzien, a cala reszta wpadnie poogladac malego i zapytac jak sie czuje ale nie beda siedziec niewiadomo ile, tez maja prace i obowiazki, wiec zniose te kilka chwil i chetnie porozmawiam z ludzmi. bo nei wyobrazam sobie te 3 dni spedzac tylko z mezem, to tez bylo by meczace dla mnie, ja lubie rozmawiac i przebywac z ludzmia przyjaciolki jakby nei wpadly to sie wrecz obraze
czy najblizsza rodzina tj. dziadkowie i rodzenstwo moje i meza
-
no sadze ze w takim momencie to nawet im bylo by niezrecznie patrzec, wiec przystawianie dzidzi = wyjscie gosci z sali.. dla mnie to niby oczywiste a jak dla nich nei bedzie to po prostu powiem zeby poszli na kawke i wpadli jak skoncze karmic bo sie krepuje
chociaz mamy siostry i meza nie bede
bardziej mowie o tacie, tesciu, braciach.
sylwia1985 wrote:nie wyobrazam sobie jak karmie piersia w szpitalu a tu mnostwo ludzi wokol mnie- ja potrzebuje intymnosci -
Smutas wrote:Kajaoli 3mam kciuki, czekamy na Twojego syneczka.
Ja chyba zaczne pić tą herbatke z malin, tylko nie wiem gdzie to kupić u mnie w mieście.
Ja od wczoraj jestem przeziebiona. Katar, gardło a w nocy to mokra byłam. Ale o dziwo teraz pod koniec mam mniej twardnień brzucha i jakichkolwiek bóli.
Pewnie sie naczekam na mojego Antośkaale w sumie ja czekam do października, więc dla mnie bosko
jedynie sapie jak stara baba:P
-
nick nieaktualnyStrokrotka wrote:Aniqa nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy post, ale pisałam, ze u mojej córci zadziałał niemiecki Sab Simplex - espumisan i delicol nie dały rady
Trzymaj się i odsy[iaj jak tylko Ci się uda!
Jakbym wiedziala ze bedzie mi potrzebne to by maz kupil jak wracal z hol,mam jeszcze szwagra w austrii,moze tam tez jest. -
Strokrotka wrote:tak tak, chodzi mi o tę drugą grupę
Strokrotka wiesz co...wydaje mi się ze teraz ciężko byłoby się dostać do tej grupy, bo pamiętam, że kiedyś było spore zamieszanie z osobami odchodzącymi i dochodzącymi i potem był taki post, z regulaminem w którym większość zaakceptowała że stan grupy zostaje już bez zmian i będzie to grupa tajna...
-
nick nieaktualny
-
Co do odwiedzin to ja akceptuje rodzinę i męża..nie wiem jak sie będę czuła, więc mówię przyjaciołom, zeby poczekali, jakby co mąż ich zaprosi;)
majtki siateczkowe też mam, jakoś bez nich dziwnie tak
i z ta kupą, że wszystko zostaje w szpitalu mnie rozwaliłyście
zadam pytanie 'mądre' inaczej, co to jest EWUŚ? Dokument potwierdzający ubezpieczenie? Czy jakiś pasek płacowy z firmy może być ostatni?
Wrzesień fajny miesiąc! Ja też z września, za tydzień mam urodzinki, ale czekam cierpliwie do października...a czy się nie wykluje szybciej, zobaczymy;)
Ja juz zrobiłam pranie, piekę chleb(spałam dziś do 12:30! chyba zmęczona jednak byłam bardziej niż myślałam) i zaraz robie znów mus jabłkowy i wekuję dla Franka na wiosnę
A środowiskową biorę z przychodni, nie mam jakiejś specjalnejTyle, że wiem, że jest fajną lekarką bo psiapsióły ja znają