X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakjest z ubezpieczeniem przy przyjęciu do szpitala, musi być dokument, czy tylko ten EWUS wystarczy.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuś wystarczy.

Aniqa to odsypiaj razem z małą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczyny jakjest z ubezpieczeniem przy przyjęciu do szpitala, musi być dokument, czy tylko ten EWUS wystarczy.
    W ewusiu wykaze,ale nawet jakbys niebyla ubezpieczona to w ciazy nic nieplacisz za wizyty,porod itp.

Anoolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak ale tescie to jednak rodzice twojego meza, to jednak dziadkowie i maja mysle takie samo prawo cie odwiedzic jak twoi rodzice, bo to tez dla nich wnuk nie tylko dla twoich.. wiec albo jedni i drudzy albo juz wtedy zadni poza mezem, przynajmniej ja mam takie myslenie i nei dobiore dziadkom jednym i drugim szczescia z narodzin wnuka i odwiedzin tylko dlatego ze mi krew po nogach leci, bede siedziala na lozku p oprostu i nie pokazywala calej siebie dochodzacej do formy, przyjda popatrza i pogugaja godzinke i pojda a mi wlos z glowy nei spadnie ;)
    tak sao jak odwiedzi mnei moja siostra to czemu mam zabronic rodzenstwu meza? to taka sama rodzina moim zdaniem, moja siostra idzie bo ja urodzilam a meza brat bo jego bratu sie urodzilo... nawet mysle ze ze wzgledu na meza bym nei zabronila, przeciez dla neigo brat jest tak wazny jak dla mnie moj a dziecko jest nasze a nie moje tylko...
    ataga4 wrote:
    Ja też bym nie chciała żeby odwiedzaly mnie koleżanki w szpitalu czy dalsza rodzina. Akceptowalny jest mąż (a w zasadzie pożądany), mama. Nawet nie wiem czy przy teściowej i tesciu będę czuła się na tyle swobodnie żeby przyszli do szpitala. Chyba wolałabym dopiero w domu.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ewuś wystarczy.

Aniqa to odsypiaj razem z małą :)
    Mam to w planach.tyło w dzien niemoge zasnac, pozatym brak moich korkow do uszow to druga sprawa.

A co do odwiedzin w szpitalu,naprawde dla mnie byly meczace, meza,mamy i siostry nie,ale innych osob tak, tz kolezanek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 14:06

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mowilam mezowi ze nie chce zadnych odwiedzic w szpitalu - tylko chce jego i tyle a babcie czy dziadkowie moga przyjechac jak juz bedziemy w domku. Moja tesciowa dostala od 4 pazdziernika na 3 tygodnie senatorium i mam nadzieje ze pojedzie to choc bedzie spokoj

nie wyobrazam sobie jak karmie piersia w szpitalu a tu mnostwo ludzi wokol mnie- ja potrzebuje intymnosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 14:07

Nelly lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z tymi odwiedzinami to kazdy ma swoje zdanie i oczekiwania..
    ja osobiscie jestem taka ze lubie gosci, lubie chodzic w gosci a nizel isiedziec calymi dniami w domu sama. i mysle ze kazdy zdaje sobie sprawe z tego jak wyglada i czuje sie kobieta po porodzie, maz moze i bedzie siedzial caly dzien, a cala reszta wpadnie poogladac malego i zapytac jak sie czuje ale nie beda siedziec niewiadomo ile, tez maja prace i obowiazki, wiec zniose te kilka chwil i chetnie porozmawiam z ludzmi. bo nei wyobrazam sobie te 3 dni spedzac tylko z mezem, to tez bylo by meczace dla mnie, ja lubie rozmawiac i przebywac z ludzmi :) a przyjaciolki jakby nei wpadly to sie wrecz obraze :P czy najblizsza rodzina tj. dziadkowie i rodzenstwo moje i meza :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no sadze ze w takim momencie to nawet im bylo by niezrecznie patrzec, wiec przystawianie dzidzi = wyjscie gosci z sali.. dla mnie to niby oczywiste a jak dla nich nei bedzie to po prostu powiem zeby poszli na kawke i wpadli jak skoncze karmic bo sie krepuje ;) chociaz mamy siostry i meza nie bede :) bardziej mowie o tacie, tesciu, braciach.
    sylwia1985 wrote:
    nie wyobrazam sobie jak karmie piersia w szpitalu a tu mnostwo ludzi wokol mnie- ja potrzebuje intymnosci

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy post, ale pisałam, ze u mojej córci zadziałał niemiecki Sab Simplex - espumisan i delicol nie dały rady

Trzymaj się i odsy[iaj jak tylko Ci się uda!

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Kajaoli 3mam kciuki, czekamy na Twojego syneczka.

Ja chyba zaczne pić tą herbatke z malin, tylko nie wiem gdzie to kupić u mnie w mieście.

Ja od wczoraj jestem przeziebiona. Katar, gardło a w nocy to mokra byłam. Ale o dziwo teraz pod koniec mam mniej twardnień brzucha i jakichkolwiek bóli.
    Pewnie sie naczekam na mojego Antośka :(
    Ja też powiem Ci prawie nie czuje tych skurczy...:/ ale w sumie ja czekam do października, więc dla mnie bosko :) jedynie sapie jak stara baba:P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. Kajaoli już powinna urodzić.. Pewnie odpoczywa z synkiem :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:09

ao12., Strokrotka, Aniqa, paaolka, pestka, lubek, sylwia1985, paradise, agatas, Anoolka, anka_a, ania.g, Kaszulator, mitaka lubią tę wiadomość

• ao12. Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Zmobilizowałam się dziewczyny, i Kajtusiowy kącik prawie gotowy :-)
    Śliczny kącik :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Strokrotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna komoda!!! :)

W ogole super kącik! :D

ataga4 lubi tę wiadomość

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    Aniqa nie wiem czy widziałaś mój wcześniejszy post, ale pisałam, ze u mojej córci zadziałał niemiecki Sab Simplex - espumisan i delicol nie dały rady

Trzymaj się i odsy[iaj jak tylko Ci się uda!
    Tak tak widzialam, polozna zaproponowala mi ze da mi bo ktoras tam z jej pacjentek jej dala jakby bylo potrzeba dla innych dzieci,nie otwarte oczywiscie,
    Jakbym wiedziala ze bedzie mi potrzebne to by maz kupil jak wracal z hol,mam jeszcze szwagra w austrii,moze tam tez jest.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strokrotka wrote:
    tak tak, chodzi mi o tę drugą grupę :)

Strokrotka wiesz co...wydaje mi się ze teraz ciężko byłoby się dostać do tej grupy, bo pamiętam, że kiedyś było spore zamieszanie z osobami odchodzącymi i dochodzącymi i potem był taki post, z regulaminem w którym większość zaakceptowała że stan grupy zostaje już bez zmian i będzie to grupa tajna...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super pokoj! tez mam biale wyreczko dla malej.

ataga4 lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 00:33

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 ale slodki kacik dla malucha :)

ataga4 lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin to ja akceptuje rodzinę i męża..nie wiem jak sie będę czuła, więc mówię przyjaciołom, zeby poczekali, jakby co mąż ich zaprosi;)

majtki siateczkowe też mam, jakoś bez nich dziwnie tak :P
    i z ta kupą, że wszystko zostaje w szpitalu mnie rozwaliłyście :D

zadam pytanie 'mądre' inaczej, co to jest EWUŚ? Dokument potwierdzający ubezpieczenie? Czy jakiś pasek płacowy z firmy może być ostatni?

Wrzesień fajny miesiąc! Ja też z września, za tydzień mam urodzinki, ale czekam cierpliwie do października...a czy się nie wykluje szybciej, zobaczymy;)

Ja juz zrobiłam pranie, piekę chleb(spałam dziś do 12:30! chyba zmęczona jednak byłam bardziej niż myślałam) i zaraz robie znów mus jabłkowy i wekuję dla Franka na wiosnę :)

A środowiskową biorę z przychodni, nie mam jakiejś specjalnej ;) Tyle, że wiem, że jest fajną lekarką bo psiapsióły ja znają :)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ