Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej w szpitalu i na dniu otwartym na porodówce. I dowiedziałam się, że znieczulenie podpajęczynówkowe to co innego niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Obydwa wprowadza się, do kręgosłupa, ale do pierwsze jest mniej inwazyjne. Podawane jest jednorazowo bardzo cienką igłą trwa ok 3 godziny i nie ma możliwości, żeby podać je jeszcze raz. Znieczulenie zewnątrzoponowe polega na wprowadzeniu w przestrzenie mędzykręgowe cewnika, a środek podawany jest kroplówką, działa ok 2 godziny, ale można go podać trzy razy. Skutkiem ubocznym jest opóźnienie akcji porodowej oraz ból głowy. Na tę chwilę nie jestem zdecydowana, ale pani dr mówiła, że można się zdecydować w każdej chwili.
A zwiedzanie oddziału, bardzo fajne sale, wyposażone w wannę prysznic, drabinki, piłki, worki sako, gaz i tense. Dodatkowo za 269 zł, na 3 dni można wynająć na porodówce prywatną salę. Jeżeli będzie wolna to się na nią zdecydujemy. Jest prywatna toaleta, prysznic, śliczne Łóżeczko dla dzidziusia, przewijak i osobne łóżko dla taty, bo gdyby chciał to może z nami spać. W tej kwocie 269 zł zawarte jest też trzydniowe wyżywienie dla tatusiasuper sprawa
sylwia1985, lubek, pestka, Nelly, Anoolka, Strokrotka, ao12., Kasiula09, anka_a, Monica, ania.g lubią tę wiadomość
-
renatkach wrote:Witam, byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej w szpitalu i na dniu otwartym na porodówce. I dowiedziałam się, że znieczulenie podpajęczynówkowe to co innego niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Obydwa wprowadza się, do kręgosłupa, ale do pierwsze jest mniej inwazyjne. Podawane jest jednorazowo bardzo cienką igłą trwa ok 3 godziny i nie ma możliwości, żeby podać je jeszcze raz. Znieczulenie zewnątrzoponowe polega na wprowadzeniu w przestrzenie mędzykręgowe cewnika, a środek podawany jest kroplówką, działa ok 2 godziny, ale można go podać trzy razy. Skutkiem ubocznym jest opóźnienie akcji porodowej oraz ból głowy. Na tę chwilę nie jestem zdecydowana, ale pani dr mówiła, że można się zdecydować w każdej chwili.
A zwiedzanie oddziału, bardzo fajne sale, wyposażone w wannę prysznic, drabinki, piłki, worki sako, gaz i tense. Dodatkowo za 269 zł, na 3 dni można wynająć na porodówce prywatną salę. Jeżeli będzie wolna to się na nią zdecydujemy. Jest prywatna toaleta, prysznic, śliczne Łóżeczko dla dzidziusia, przewijak i osobne łóżko dla taty, bo gdyby chciał to może z nami spać. W tej kwocie 269 zł zawarte jest też trzydniowe wyżywienie dla tatusiasuper sprawa
zazdroszcze! tanio, u mnie w szpitalu 500zl/noc!
Nelly, poczwarkah lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane.
Gdyby któraś była zainteresowana to widziałam dziś w tesco w promocji pieluchy pampers te białe, rozmiar 2 (3-6kg) bo jedynek nie dostrzegłam. 148sztuk, z kartą tesco były po 72zł z kawałkiem, a bez karty 90parę zł (nie pamiętam dokładnie).
A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł. -
mad8 wrote:Witajcie kochane.
Gdyby któraś była zainteresowana to widziałam dziś w tesco w promocji pieluchy pampers te białe, rozmiar 2 (3-6kg) bo jedynek nie dostrzegłam. 148sztuk, z kartą tesco były po 72zł z kawałkiem, a bez karty 90parę zł (nie pamiętam dokładnie).
A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł.
Ja kupiłam w Piotrze i Pawle 2 dni temu 108szt Pampersów 2 za 52 zl, więc cenowo bardzo blisko (0,49zl/szt)
A ten ochraniacz na lozeczko też kupiłam -
Już któryś raz czytam, że pijecie herbatkę z liści malin - od kiedy ją się pije i jakie są jej działania?
Jakie jeszcze naturalne sposoby macie na "szybszy" poród oprócz sexu? Masaż krocza też nie chce mi się ani to miłe ani przyjemne.....odpuściłam!
K
Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc
-
nick nieaktualny
-
K4lina wrote:Już któryś raz czytam, że pijecie herbatkę z liści malin - od kiedy ją się pije i jakie są jej działania?
K4lina lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Dziewczyny a jak to jest z tym masażem krocza podczas porodu? Za każdym razem jest to stosowane? Słyszałam że jest to bardzo bolesne i chciałabym tego uniknąć
to chyba masaż szyjki...? możesz nie wyrazić na to zgody i nie będą Ci masować.Fakt, że to przyspiesza, ale to Twój poród i Twoja decyzja. Ja też sobie na to nie pozwolę, bo to ryje psyche taki dodatkowy ból (koleżanka miała) wole poczekać kilka godzin...Anoolka lubi tę wiadomość
K
-
agatas wrote:U nas położne polecają też bardzo siemię lniane. Stosowanie tak jak np. w tym artykule http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/
dzięki!Nelly, agatas lubią tę wiadomość
K
-
Nelly wrote:Mnie też polecała położna. Niedawno DeLaCruz podawała dawkowanie: 3 razy dziennie parzyć 2 łyżeczki. Pomaga uelastycznić miękkie tkanki i zmniejsza ryzyko (poważnych) pęknięć
Nelly dzięki - nie wiedziałam o tymMoże trzeba spróbować
jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi
a masaż krocza mnie jakoś nie zachęca... Tym bardziej, że moj gin nie ma przekonania czy to coś daje..
Nelly lubi tę wiadomość
K
-
nick nieaktualnyK4lina wrote:to chyba masaż szyjki...? możesz nie wyrazić na to zgody i nie będą Ci masować.Fakt, że to przyspiesza, ale to Twój poród i Twoja decyzja. Ja też sobie na to nie pozwolę, bo to ryje psyche taki dodatkowy ból (koleżanka miała) wole poczekać kilka godzin...
K4lina lubi tę wiadomość
-
Mało dzisiaj aktywnie u nas na belly
Z położną ustaliłam właściwie tylko tyle, ze mam dzwonić jak tylko zacznie się coś dziać.
A teraz wpadli do nas znajomi i szykujemy wspólną kolacje w postaci burgerów
Krocze nadal mega boli, nie wspominając o gardle...