X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i na gardełko...dużo mleka z czosnkiem i herbatka z miodem :) wszystko naturalne a we wczesnym stadium pomaga;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 pazdziernika wybieram sie na warsztaty ,, mamo to ja,, byla ktoras z was? o czym tam mowili?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej w szpitalu i na dniu otwartym na porodówce. I dowiedziałam się, że znieczulenie podpajęczynówkowe to co innego niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Obydwa wprowadza się, do kręgosłupa, ale do pierwsze jest mniej inwazyjne. Podawane jest jednorazowo bardzo cienką igłą trwa ok 3 godziny i nie ma możliwości, żeby podać je jeszcze raz. Znieczulenie zewnątrzoponowe polega na wprowadzeniu w przestrzenie mędzykręgowe cewnika, a środek podawany jest kroplówką, działa ok 2 godziny, ale można go podać trzy razy. Skutkiem ubocznym jest opóźnienie akcji porodowej oraz ból głowy. Na tę chwilę nie jestem zdecydowana, ale pani dr mówiła, że można się zdecydować w każdej chwili.

A zwiedzanie oddziału, bardzo fajne sale, wyposażone w wannę prysznic, drabinki, piłki, worki sako, gaz i tense. Dodatkowo za 269 zł, na 3 dni można wynająć na porodówce prywatną salę. Jeżeli będzie wolna to się na nią zdecydujemy. Jest prywatna toaleta, prysznic, śliczne Łóżeczko dla dzidziusia, przewijak i osobne łóżko dla taty, bo gdyby chciał to może z nami spać. W tej kwocie 269 zł zawarte jest też trzydniowe wyżywienie dla tatusia :) super sprawa :)

sylwia1985, lubek, pestka, Nelly, Anoolka, Strokrotka, ao12., Kasiula09, anka_a, Monica, ania.g lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkah to fajnie :) zawsze jakas intymnosc bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 15:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Witam, byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej w szpitalu i na dniu otwartym na porodówce. I dowiedziałam się, że znieczulenie podpajęczynówkowe to co innego niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Obydwa wprowadza się, do kręgosłupa, ale do pierwsze jest mniej inwazyjne. Podawane jest jednorazowo bardzo cienką igłą trwa ok 3 godziny i nie ma możliwości, żeby podać je jeszcze raz. Znieczulenie zewnątrzoponowe polega na wprowadzeniu w przestrzenie mędzykręgowe cewnika, a środek podawany jest kroplówką, działa ok 2 godziny, ale można go podać trzy razy. Skutkiem ubocznym jest opóźnienie akcji porodowej oraz ból głowy. Na tę chwilę nie jestem zdecydowana, ale pani dr mówiła, że można się zdecydować w każdej chwili.

A zwiedzanie oddziału, bardzo fajne sale, wyposażone w wannę prysznic, drabinki, piłki, worki sako, gaz i tense. Dodatkowo za 269 zł, na 3 dni można wynająć na porodówce prywatną salę. Jeżeli będzie wolna to się na nią zdecydujemy. Jest prywatna toaleta, prysznic, śliczne Łóżeczko dla dzidziusia, przewijak i osobne łóżko dla taty, bo gdyby chciał to może z nami spać. W tej kwocie 269 zł zawarte jest też trzydniowe wyżywienie dla tatusia :) super sprawa :)

zazdroszcze! tanio, u mnie w szpitalu 500zl/noc!

Nelly, poczwarkah lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Gdyby któraś była zainteresowana to widziałam dziś w tesco w promocji pieluchy pampers te białe, rozmiar 2 (3-6kg) bo jedynek nie dostrzegłam. 148sztuk, z kartą tesco były po 72zł z kawałkiem, a bez karty 90parę zł (nie pamiętam dokładnie).

A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Witajcie kochane.
    Gdyby któraś była zainteresowana to widziałam dziś w tesco w promocji pieluchy pampers te białe, rozmiar 2 (3-6kg) bo jedynek nie dostrzegłam. 148sztuk, z kartą tesco były po 72zł z kawałkiem, a bez karty 90parę zł (nie pamiętam dokładnie).

A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł.

Ja kupiłam w Piotrze i Pawle 2 dni temu 108szt Pampersów 2 za 52 zl, więc cenowo bardzo blisko (0,49zl/szt)
    A ten ochraniacz na lozeczko też kupiłam :-)

• K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już któryś raz czytam, że pijecie herbatkę z liści malin - od kiedy ją się pije i jakie są jej działania? :) Jakie jeszcze naturalne sposoby macie na "szybszy" poród oprócz sexu? Masaż krocza też nie chce mi się ani to miłe ani przyjemne.....odpuściłam!

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiołka na szybszy poród.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek kupie tą herbate z liści malin. Wiesiołka to się boje bo to wkładać chyba te tabletki trzeba, gdyby samo łykanie to ok.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zakupiłam liście malin,trochę późno ale może jeszcze pomoże... Położna kazała pić 3 razy dziennie mocny napar :-)

K4lina lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tym masażem krocza podczas porodu? Za każdym razem jest to stosowane? Słyszałam że jest to bardzo bolesne i chciałabym tego uniknąć :P

• Nelly Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    Już któryś raz czytam, że pijecie herbatkę z liści malin - od kiedy ją się pije i jakie są jej działania? :)
    Mnie też polecała położna. Niedawno DeLaCruz podawała dawkowanie: 3 razy dziennie parzyć 2 łyżeczki. Pomaga uelastycznić miękkie tkanki i zmniejsza ryzyko (poważnych) pęknięć

K4lina lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położne polecają też bardzo siemię lniane. Stosowanie tak jak np. w tym artykule http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/

K4lina, Nelly lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Olej z wiesiołka na szybszy poród.

pić? ale od kiedy i w jakich ilosciach?

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tym masażem krocza podczas porodu? Za każdym razem jest to stosowane? Słyszałam że jest to bardzo bolesne i chciałabym tego uniknąć :P

to chyba masaż szyjki...? możesz nie wyrazić na to zgody i nie będą Ci masować.Fakt, że to przyspiesza, ale to Twój poród i Twoja decyzja. Ja też sobie na to nie pozwolę, bo to ryje psyche taki dodatkowy ból (koleżanka miała) wole poczekać kilka godzin...

Anoolka lubi tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    U nas położne polecają też bardzo siemię lniane. Stosowanie tak jak np. w tym artykule http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/

dzięki! :)

Nelly, agatas lubią tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Mnie też polecała położna. Niedawno DeLaCruz podawała dawkowanie: 3 razy dziennie parzyć 2 łyżeczki. Pomaga uelastycznić miękkie tkanki i zmniejsza ryzyko (poważnych) pęknięć

Nelly dzięki - nie wiedziałam o tym :) Może trzeba spróbować ;-) jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi ;-) a masaż krocza mnie jakoś nie zachęca... Tym bardziej, że moj gin nie ma przekonania czy to coś daje..

Nelly lubi tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    to chyba masaż szyjki...? możesz nie wyrazić na to zgody i nie będą Ci masować.Fakt, że to przyspiesza, ale to Twój poród i Twoja decyzja. Ja też sobie na to nie pozwolę, bo to ryje psyche taki dodatkowy ból (koleżanka miała) wole poczekać kilka godzin...
    Tak chodziło mi o masaż szyjki ;)

K4lina lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało dzisiaj aktywnie u nas na belly :)

Z położną ustaliłam właściwie tylko tyle, ze mam dzwonić jak tylko zacznie się coś dziać.

A teraz wpadli do nas znajomi i szykujemy wspólną kolacje w postaci burgerów :)

Krocze nadal mega boli, nie wspominając o gardle...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ