X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no i na gardełko...dużo mleka z czosnkiem i herbatka z miodem :) wszystko naturalne a we wczesnym stadium pomaga;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 pazdziernika wybieram sie na warsztaty ,, mamo to ja,, byla ktoras z was? o czym tam mowili?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej w szpitalu i na dniu otwartym na porodówce. I dowiedziałam się, że znieczulenie podpajęczynówkowe to co innego niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Obydwa wprowadza się, do kręgosłupa, ale do pierwsze jest mniej inwazyjne. Podawane jest jednorazowo bardzo cienką igłą trwa ok 3 godziny i nie ma możliwości, żeby podać je jeszcze raz. Znieczulenie zewnątrzoponowe polega na wprowadzeniu w przestrzenie mędzykręgowe cewnika, a środek podawany jest kroplówką, działa ok 2 godziny, ale można go podać trzy razy. Skutkiem ubocznym jest opóźnienie akcji porodowej oraz ból głowy. Na tę chwilę nie jestem zdecydowana, ale pani dr mówiła, że można się zdecydować w każdej chwili.

A zwiedzanie oddziału, bardzo fajne sale, wyposażone w wannę prysznic, drabinki, piłki, worki sako, gaz i tense. Dodatkowo za 269 zł, na 3 dni można wynająć na porodówce prywatną salę. Jeżeli będzie wolna to się na nią zdecydujemy. Jest prywatna toaleta, prysznic, śliczne Łóżeczko dla dzidziusia, przewijak i osobne łóżko dla taty, bo gdyby chciał to może z nami spać. W tej kwocie 269 zł zawarte jest też trzydniowe wyżywienie dla tatusia :) super sprawa :)

sylwia1985, lubek, pestka, Nelly, Anoolka, Strokrotka, ao12., Kasiula09, anka_a, Monica, ania.g lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkah to fajnie :) zawsze jakas intymnosc bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2014, 15:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Witam, byłam dzisiaj na konsultacji anestezjologicznej w szpitalu i na dniu otwartym na porodówce. I dowiedziałam się, że znieczulenie podpajęczynówkowe to co innego niż znieczulenie zewnątrzoponowe. Obydwa wprowadza się, do kręgosłupa, ale do pierwsze jest mniej inwazyjne. Podawane jest jednorazowo bardzo cienką igłą trwa ok 3 godziny i nie ma możliwości, żeby podać je jeszcze raz. Znieczulenie zewnątrzoponowe polega na wprowadzeniu w przestrzenie mędzykręgowe cewnika, a środek podawany jest kroplówką, działa ok 2 godziny, ale można go podać trzy razy. Skutkiem ubocznym jest opóźnienie akcji porodowej oraz ból głowy. Na tę chwilę nie jestem zdecydowana, ale pani dr mówiła, że można się zdecydować w każdej chwili.

A zwiedzanie oddziału, bardzo fajne sale, wyposażone w wannę prysznic, drabinki, piłki, worki sako, gaz i tense. Dodatkowo za 269 zł, na 3 dni można wynająć na porodówce prywatną salę. Jeżeli będzie wolna to się na nią zdecydujemy. Jest prywatna toaleta, prysznic, śliczne Łóżeczko dla dzidziusia, przewijak i osobne łóżko dla taty, bo gdyby chciał to może z nami spać. W tej kwocie 269 zł zawarte jest też trzydniowe wyżywienie dla tatusia :) super sprawa :)

zazdroszcze! tanio, u mnie w szpitalu 500zl/noc!

Nelly, poczwarkah lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.
    Gdyby któraś była zainteresowana to widziałam dziś w tesco w promocji pieluchy pampers te białe, rozmiar 2 (3-6kg) bo jedynek nie dostrzegłam. 148sztuk, z kartą tesco były po 72zł z kawałkiem, a bez karty 90parę zł (nie pamiętam dokładnie).

A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł.

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mad8 wrote:
    Witajcie kochane.
    Gdyby któraś była zainteresowana to widziałam dziś w tesco w promocji pieluchy pampers te białe, rozmiar 2 (3-6kg) bo jedynek nie dostrzegłam. 148sztuk, z kartą tesco były po 72zł z kawałkiem, a bez karty 90parę zł (nie pamiętam dokładnie).

A w biedronce były ochraniacze nieprzemakalne na materac za 19,99zł.

Ja kupiłam w Piotrze i Pawle 2 dni temu 108szt Pampersów 2 za 52 zl, więc cenowo bardzo blisko (0,49zl/szt)
    A ten ochraniacz na lozeczko też kupiłam :-)

• K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już któryś raz czytam, że pijecie herbatkę z liści malin - od kiedy ją się pije i jakie są jej działania? :) Jakie jeszcze naturalne sposoby macie na "szybszy" poród oprócz sexu? Masaż krocza też nie chce mi się ani to miłe ani przyjemne.....odpuściłam!

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej z wiesiołka na szybszy poród.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek kupie tą herbate z liści malin. Wiesiołka to się boje bo to wkładać chyba te tabletki trzeba, gdyby samo łykanie to ok.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zakupiłam liście malin,trochę późno ale może jeszcze pomoże... Położna kazała pić 3 razy dziennie mocny napar :-)

K4lina lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest z tym masażem krocza podczas porodu? Za każdym razem jest to stosowane? Słyszałam że jest to bardzo bolesne i chciałabym tego uniknąć :P

• Nelly Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    Już któryś raz czytam, że pijecie herbatkę z liści malin - od kiedy ją się pije i jakie są jej działania? :)
    Mnie też polecała położna. Niedawno DeLaCruz podawała dawkowanie: 3 razy dziennie parzyć 2 łyżeczki. Pomaga uelastycznić miękkie tkanki i zmniejsza ryzyko (poważnych) pęknięć

K4lina lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • agatas Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położne polecają też bardzo siemię lniane. Stosowanie tak jak np. w tym artykule http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/

K4lina, Nelly lubią tę wiadomość

f2w3ugpj1bhxt82e.png
    klz9gu1ribjd2pf0.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Olej z wiesiołka na szybszy poród.

pić? ale od kiedy i w jakich ilosciach?

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest z tym masażem krocza podczas porodu? Za każdym razem jest to stosowane? Słyszałam że jest to bardzo bolesne i chciałabym tego uniknąć :P

to chyba masaż szyjki...? możesz nie wyrazić na to zgody i nie będą Ci masować.Fakt, że to przyspiesza, ale to Twój poród i Twoja decyzja. Ja też sobie na to nie pozwolę, bo to ryje psyche taki dodatkowy ból (koleżanka miała) wole poczekać kilka godzin...

Anoolka lubi tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatas wrote:
    U nas położne polecają też bardzo siemię lniane. Stosowanie tak jak np. w tym artykule http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/

dzięki! :)

Nelly, agatas lubią tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 20 września 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Mnie też polecała położna. Niedawno DeLaCruz podawała dawkowanie: 3 razy dziennie parzyć 2 łyżeczki. Pomaga uelastycznić miękkie tkanki i zmniejsza ryzyko (poważnych) pęknięć

Nelly dzięki - nie wiedziałam o tym :) Może trzeba spróbować ;-) jak nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi ;-) a masaż krocza mnie jakoś nie zachęca... Tym bardziej, że moj gin nie ma przekonania czy to coś daje..

Nelly lubi tę wiadomość

K

relggu1r5ize5xx5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K4lina wrote:
    to chyba masaż szyjki...? możesz nie wyrazić na to zgody i nie będą Ci masować.Fakt, że to przyspiesza, ale to Twój poród i Twoja decyzja. Ja też sobie na to nie pozwolę, bo to ryje psyche taki dodatkowy ból (koleżanka miała) wole poczekać kilka godzin...
    Tak chodziło mi o masaż szyjki ;)

K4lina lubi tę wiadomość

• Strokrotka Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało dzisiaj aktywnie u nas na belly :)

Z położną ustaliłam właściwie tylko tyle, ze mam dzwonić jak tylko zacznie się coś dziać.

A teraz wpadli do nas znajomi i szykujemy wspólną kolacje w postaci burgerów :)

Krocze nadal mega boli, nie wspominając o gardle...

qdkki09kap9gx968.png
    3i49io4pl4x7mtp0.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ