Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
MOI wrote:Monica, dopiero się okaże czy mam wybór, czy szyjkę masują rutynowo...
Kurcze, mam nadzieję, że dzidzia sama zdecyduje się przyjść na świat w tym tygodniu
Moi, tez ci zycze zeby porod sie rozpoczal jak najszybciej. Rozpakowywuj nam sie mamuska bo juz czasmialas byc pierwsza
A tak na serio, to warto na tym etapie przyspieszyc akcje, nawet jesli masaz nie jest przyjemny albo kroplowka - nie wazne - wszystko szybko przeminie a potem to juz bedziesz miala swojego maluszka i zapomnisz o wczesniejszych trudach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:52
Nelly, MOI, anka_a, Monica lubią tę wiadomość
-
MartaR.. wrote:
wczotaj pani pół nocy krzyczała ała ała rodzę i potem cisza zabrali ja na górę... Na dole kładą pacjentki i tu zaczynają rodzic bo porodówka pełna w nocy tez pielęgniarka mi mówiła dziewczyna urodziła w 1,5h niesamowite tez tak krótko chce...
a dziś na obchodzie lekarz mi powiedział ze jak w nocy obudze się z dzieckiem w łóżku to mam ich zawołać
humory się ich trzymają chociaż trochę bo straszne nudy i bardzo kameralny szpital odpoczynam
Fajnie, że możesz trochę odpocząć. Jak leżałam w szpitalu to zero snu - ktg co 4 godziny, sala 3-osobowa (z noworodkiem 4-osobowa), obok porodówek, non stop ktoś chodził, wszędzie drzwi pootwierane i światła włączone. Po powrocie wróciłam taka padnięta, że zapadłam w zimowy senMartaR.. lubi tę wiadomość
-
Aniqa, rana dzis troche ciagnie z lewej strony a ja czekam wlasnie na polozna zeby mi sciagnela agrafki.
Potem papraski i jedziemy do domciu.
Apropos karmienia w nocy to Charlie mial chyba jakis skok rozwojowy bo jak go zaczelam wczoraj karmic o 23h to jadl do 1h15 robiac cztery kilkominutowe przerwy. Wiec ja nieprzyzwyczajona do takiego rytmu zasypialam na siedzaco az mi glowa co chwile opadalaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 09:58
nadzieja!!!, MOI, anka_a, Monica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sylwia1985 wrote:1 pazdziernika wybieram sie na warsztaty ,, mamo to ja,, byla ktoras z was? o czym tam mowili?
Ja byłam ostatnio na tych warsztatachByła mowa o witaminach, karmieniu piersią, bezpiecznym zapinaniu fotelika, pierwsza pomoc, pielęgnacja noworodka i krótki film o banku krwi pępowinowej. No i konkursy, nagrody i upominki
lubek, sylwia1985, Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja dalej na antybiotyku i w dodatku od tego chyba zrobila mi się zapalenie tam na dole. W środe ide do lekarza to może cos poradzi. A wczoraj się tak najadłam czipsów że w nocy aż wymiotowałam. Strasznie sie czułam i miałam te twardnienia brzucha non stop.
A mamusie rozpakowane niech mi powiedzą czy skurcze porodowe ale te rzadkie i pierwsze to mocno bola? -
Smutas wrote:Cześć dziewczyny, ja dalej na antybiotyku i w dodatku od tego chyba zrobila mi się zapalenie tam na dole. W środe ide do lekarza to może cos poradzi. A wczoraj się tak najadłam czipsów że w nocy aż wymiotowałam. Strasznie sie czułam i miałam te twardnienia brzucha non stop.
A mamusie rozpakowane niech mi powiedzą czy skurcze porodowe ale te rzadkie i pierwsze to mocno bola?
Ale przeboje z tymi czipsami, uważaj, nic przyjemnego na pewno
Co do skurczy- ja miałam od razu krzyżowe i mocne, więc tych "pierwszych i rzadkich" natura mi poskąpiłaA teraz mam braxtony bolesne.
Vilenka- nic przy pępku mnie nie boli...
-
Witam wszystkie brzuchatki w niedzielne przedpołudnie.
Kajaoli super że będziesz już z maluszkiem w domciu.
MartaR. oj coś mi się wydaje że ty to już z Polą wrócisz do domu.
Czy miewacie nocne poty? Budzę się w nocy cała mokra pomimo tego że i tak śpię nieokryta, włosy mokre, ciało mokre rano pierwsze co robię to kąpiel.
MartaR.., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
ja dziś bez nastroju...
Nocny potów nie mam, ale czasami w ciągu dnia nagle czuje, że robię się cała mokra i tez prysznic.
Koło pępka czasami mnie boli, ale zauważyłam, że jak długo siedzę, pewnie skóra się mocniej naciąga. Ja w brzuchu mam cały czas 104/105 cm od dwóch miesięcy, więc nie wiem czemu..pewnie jest już zmęczona -
moni28 wrote:MartaR. oj coś mi się wydaje że ty to już z Polą wrócisz do domu.
Czy miewacie nocne poty? Budzę się w nocy cała mokra pomimo tego że i tak śpię nieokryta, włosy mokre, ciało mokre rano pierwsze co robię to kąpiel.
Oj bardzo bym chciała jak juz tu jestem to już urodzić i nie kursowaćDeLaCruz, ao12., Kajaoli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej wszystkiem...u mnie dzis straszna mgła...co do boli pępka to nie mam...Kłucia w podbrzuszu też mi się zmniejszyły...ale za to zauważyłam zmniejszoną ruchliwość mojego dziecka...Zwykle pod wieczór brzuch mi falował, po południu też...a wczorajszej nocy - spokój...dziś te tylko tak delikatnie odczuwałam ruchy...no ale chyba na tym etapie to chyba normalne, szczegolnie że nie byłam zwykle zbyt ruchliwa...
-
O ja, dziewczyny już w szpitalach, coś się powoli zaczyna dziać. Za wszystkie trzymam mocno kciuki!
Odnośnie masażu szyjki. Ja w swoim planie porodu napisałam, że sobie nie życzę. Widziałam, jak to potrafi boleć, niektóre kobiety mówią, że nawet gorzej niż sam poród, no i niestety powoduje mechaniczne uszkodzenia szyjki - przy kolejnych ciążach mogą być problemy z donoszeniem. I jak każde uszkodzenie - zwiększa ryzyko raka szyjki macicy, więc ja dziękuję.
Generalnie niektórzy lekarze robią masaż szyjki i przebijają pęcherz płodowy (oczywiście pomijając sytuacje, w których trzeba działać szybko) z czystej wygody. Bo akcja pójdzie, będzie można zejść z dyżuru, reszta nocy wolna itd. Niestety, są takie sytuacje.Anoolka, ao12., sylwia1985, Nelly, lubek, K4lina, Monica lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
A u mnie brzuch dalej sterczy wysoko :p Nic się na razie nie zapowiada.. Byłam wczoraj na tym moim egzaminie - masakra
Musieliśmy być na miejscu 2 godziny przed rozpoczęciem, potem sam egzamin 4 godziny i tylko 1 raz można wyjść do toalety. Krzesła niewygodne, musiałam co chwilę prostować plecy, a kostki spuchły mi strraaasznie, aż zrobiły się szersze od łydek. Ale jakoś przetrwałam..
Kajaoli lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Moja też ostatnio jest spokojniejsza, chociaż czasami jak mi zasadzi kopa to zginam się w pół.
Bóli w okolicy pępka teraz nie mam. Na początku 3 trymestru żaliłam się że pobolewa mnie pod pępkiem ale szybko przeszło.
Lecę na obiadek do mamyAh jak dobrze pozwolić sobie na niegotowanie obiadku bo ostatnio nawet za to ciężko mi się zabrać. Miłego dnia dziewczyny.