X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Wam aplikację: http://pediatria.mp.pl/mobile/
    P.S. To nie jest reklama sponsorowana ;)

Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo, myślałam że to od przeziębienia ale ciagle tak jest a ja już prawie zdrowa. Cala mokra wstaje a w nocy czasem sie przebieram
    moni28 wrote:
    Witam wszystkie brzuchatki w niedzielne przedpołudnie.
    Kajaoli super że będziesz już z maluszkiem w domciu.
    MartaR. oj coś mi się wydaje że ty to już z Polą wrócisz do domu.

Czy miewacie nocne poty? Budzę się w nocy cała mokra pomimo tego że i tak śpię nieokryta, włosy mokre, ciało mokre rano pierwsze co robię to kąpiel.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nocnych potów i bolącego pępka nie mam.

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieeewczyny chciałam kupić dywanik w uliczki ale on jest podobno za twardy (kolana sobie można zedrzeć) i mam dołaaa a buuuuuuuuuu bo nie wiem co rzucić do tego pokoju małego. Wcześniej miałam wielkiego grubaśnego shaggiego, no ale to raj dla kurzu. A muszę coś rzucić bo tam jest stara, obleśna, drewniana podłoga. Żal i rozpacz wielka :P ja chcę już urodzić bo tylko chodzę i beczę,że to nie tak, że tamto miało być inaczej.....

Tilapia lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz jestem zmęczona, bo ciagle tylko mysle kiedy to bedzie,jak to będzie i wogóle. Chcę już mnieć to za soba.

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Mnie w okolicy pępka nic nie boli ale skurcze coraz częściej i dłużej. Nie są regularne dlatego jestem spokojna. Jeszcze 29 dni do porodu.

Matka fantastycznej 4 :)
  • bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Hej
    Mnie w okolicy pępka nic nie boli ale skurcze coraz częściej i dłużej. Nie są regularne dlatego jestem spokojna. Jeszcze 29 dni do porodu.
    ale przecież nie do terminu..... chyba że to jakoś inaczej liczy?

52yfp1.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj kupilam sobie ta herbatke z lisci malin i bede pila. Wczoraj bylo dlugie serduchowanie a dzis wszystko mam obolale - kurcze czulam sie jak dziewica i tak sobie myslalam ze jakim cudem ta glowka przejdzie ale musze mojego namowic na czestrze przytulanie to sie powoli rozciagnie.

Dzisiaj kupilam jeszcze podklady poporodowe z baby ono - mam z belli ale te sa ogromne jak dla babki a te z baby ono zgrabne.Wezme je do szpitala najwyzej maz mi te babciowate dowiezie.

ja tez czuje bol w okolicy pepka ale wtedy gdy maly tam kopnie.Brzuch boli mnie juz codziennie i twardnieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 14:56

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajaderka wrote:
    ale przecież nie do terminu..... chyba że to jakoś inaczej liczy?
    Ja mam planowe cc 20.10

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem wykończona. Byle jaki wysiłek i czuję się jakbym cały dzień w kamieniołomach robiła :( Teściom na szczęście chyba odwidziała się wizyta i przynajmniej nie muszę szukać głupich wymówek :D
    Dziś pierwszy raz w życiu robię ciasto drożdżowe. Jak zobaczyłam zdjęcie w przepisie to aż mi ślinka pociekła, a wcześniej przed ciążą nawet bym się nie spojrzała ;) Mam tylko nadzieję że wyjdzie :P

DeLaCruz, lubek, anka_a, Kajaoli lubią tę wiadomość

• poczwarkah Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten bolący pępek to może być przepuklina pępkowa, ja bym to konsultowała z lekarzem, skoro ból jest silny.

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh ja w szpitalu a mąż i syn z domu z angina ropną walczą dobrze ze moi rodzice blisko mieszkają zawsze coś pomogą

Co do boli przy pepku to ja mam jak wstaje i się prostuje wiem ze to trzeba badać bo przepuklina pepkowa może wyjść

Ale zjadła bym jakaś taką babkę drożdżowa z owocami mniam a ja mam tu dietę cukrzycowa i wszystko jem bez smaku

No dziewczyny juz zaraz październik juz trzeba rodzic coś zwlekamy wrześniowe mamusie szybciej się dwoiły...

Anoolka, ao12., anka_a lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja też jestem wykończona. Byle jaki wysiłek i czuję się jakbym cały dzień w kamieniołomach robiła :( Teściom na szczęście chyba odwidziała się wizyta i przynajmniej nie muszę szukać głupich wymówek :D
    Dziś pierwszy raz w życiu robię ciasto drożdżowe. Jak zobaczyłam zdjęcie w przepisie to aż mi ślinka pociekła, a wcześniej przed ciążą nawet bym się nie spojrzała ;) Mam tylko nadzieję że wyjdzie :P
    Jak ci niewyjdzie to ja mam super przepis,bardzo łatwy.

• mama86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Dzieeewczyny chciałam kupić dywanik w uliczki ale on jest podobno za twardy (kolana sobie można zedrzeć) i mam dołaaa a buuuuuuuuuu bo nie wiem co rzucić do tego pokoju małego. Wcześniej miałam wielkiego grubaśnego shaggiego, no ale to raj dla kurzu. A muszę coś rzucić bo tam jest stara, obleśna, drewniana podłoga. Żal i rozpacz wielka :P ja chcę już urodzić bo tylko chodzę i beczę,że to nie tak, że tamto miało być inaczej.....

Kiedyś pracując w przedszkolu mialam taki dywan w uliczki i faktycznie był twardy :-I Ale gorsze było to, ze jak dzieciaki miały czas na zabawę to takich mniejszych zabawek nie było na nim widać i nie raz się zdarzyło, ze weszlam na zabawkę i po prostu ja polamalam. Dzieciaki tez wlazily i się przewracaly. Zmienilismy później na niebieski i stwierdzam, ze jak sama będę miała kupc dywan albo wykladzine to taką jednolokolorową :-) I taką z krótkim wlosem- ze względu na kota :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 15:40

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Jednak nie będzie potrzebny. Drożdżówka wyszła pycha, taka z malinkami mniam :)

lubek lubi tę wiadomość

• moni28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać do Anoolki że jak nie wyjdzie ciacho to mam przepis na drożdżowe które zawsze wychodzi. Aniga czy mamy na myśli to samo ciacho?

Aniqa wrote:

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka ale smaka narobiłaś ehmmm

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Drelin Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:

syn w pokoju ma wykładzine w uliczki. Nigdy sobie nic na niej nie pozdzierał, a jak był młodszy, to miał fajna zabawę.

yuudrjjg1yagrwny.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie dziewczyny ten przepis to może ja jutro zrobie :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Właśnie miałam pisać do Anoolki że jak nie wyjdzie ciacho to mam przepis na drożdżowe które zawsze wychodzi. Aniga czy mamy na myśli to samo ciacho?
    Oj niewiem,ale ta moja mi zawsze wychodzi, mam tez super prosty na maslance.

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ