X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja czuje raz u góry raz na dole... nawet nie wiem kiedy maluch się przekręca..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:13

• MOI Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie, że masaż szyjki to masakra? Decydować się jak zaproponują czy lepiej odpuścić? W necie piszą, że boli okrutnie...

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym wolała masaż szyjki niż oksytocynę ;)

Dziewczyny,ale Wy się przygotowujecie, masaż krocza, liście malin, ja nic , zupełnie nic nie robię w tym kierunku i w poprzedniej ciąży też nie robiłam :) Nie jestem pewna czy to faktycznie pomaga :D

52yfp1.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:13

• ao12. Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajaderka wrote:
    Dziewczyny,ale Wy się przygotowujecie, masaż krocza, liście malin, ja nic , zupełnie nic nie robię w tym kierunku i w poprzedniej ciąży też nie robiłam :) Nie jestem pewna czy to faktycznie pomaga :D
    No nie wiadomo, czy coś pomoże, zaszkodzić raczej nie zaszkodzi :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam i zaraz lece spać:)
    Byliśmy na sesji i nawet pogoda dopisała :D Rano mega ulewa a popołudniu słoneczko wyszło. Przeglądając zdjęcia nie umiałam uwierzyć, że brzuszek już taki duży i nisko :) Zostało równo 30 dni do terminu!!!
    Mąż zadowolony ze zdjęć a trochę mniej z ceny (typowe dla niego- cena standardowa jak wszędzie). Typowy skąpiec hahaha

Też dzielę porządki, gotowanie na kilka razy bo się męczę i jakaś taka rozkojarzona jestem. Zaczynam coś, przypomina mi się coś innego zaczynam to robić i wracam do poprzedniej pracy...
    Kolorowych!!!

pestka, lubek lubią tę wiadomość

• bajaderka Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Przeglądając zdjęcia nie umiałam uwierzyć, że brzuszek już taki duży i nisko :) Zostało równo 30 dni do terminu!!!
    Poprosimy o zdjęcia :D Świetnie że sesja udana!

52yfp1.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ciekawe z tym siemieniem lnianym, bo zalecają spożywanie od 34 tyg ciąży żeby uniknąć przedwczesnego porodu, a jak poszuka się naturalnych sposobów leczenia przeziębienia w ciąży to zalecają picie wywaru (o konsystencji kislu) z siemienia lnianego ani słowem nie wspominając o pobudzaniu macicy i możliwości wywolania akcji skurczowej (a za tym przedwczesnego porodu)...

• mama86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem znowu od poloznej ze wywar z siemienia lnianego można dodawać do wanienki dziecka gdy ma za sucha skore ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie, od dziś ciąża donoszona :-)

Minęło 12 długich tygodni od wizyty na której lekarz kazał mi się maksymalnie oszczędzać i leżeć... Psychicznie było ciężko, zwłaszcza na początku, ale udało się :-) Teraz mogę rodzić :-)

Aniqa, lubek, MartaR.., Monica, Strokrotka, anka_a, Kaszulator, ao12., Anoolka, pestka, Magdzialenka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam czas na nadrobienie,mała zapatrzona w cycusia to mam pare minut.

Bylismy na spotkaniu odnosnie chrztu,wiemy co i jak.
    Zapomnialam napisac ze osobiscie niepolecam pieluch z tesco,tych wyprodukowanych dla tesco, niewiem czy ja trafilam na takie czy po prostu sa do niczego. Rzepy sie prawie urywają,trudno je odczepic przed zalozeniem,
    Ja stosuje dady 1 i jestem zadowolona, ostatnio w prezencie dostalismy pampers premium care 1, i te sa zaj... naprawde, sa cienkie, i tak jak pokazuja w reklamach pampers chłonne,wiec dziecko nie ma mokro. Niestety paczka pampersow starcza mi na 3-4 dni (dady) wiec niebede przeplacac.

Chusteczki nawilzane dla mnie najlepsze sa z kindi, te różowe, nie są takie mokre jak np te z biedronki, i są delikatniejsze.

Dobrej nocki :)

Kajaoli, MartaR.., Kasiula09, Monica, Nelly, MOI, ao12., pestka, Anoolka lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, to widze, ze jedna rozpakowana mamusia dodala ostatni nocny komentarz a druga pisze pierwszy :) - widac, jak mozna sie zajac podczas karmienia ;)
    Jestesmy nadal w klinice a wczoraj byl dzien wizyt i nie mialam czasu do was zajrzec. Wszystko odbylo sie spokojnie bo na szczescie mamy dyskretna rodzinke i znajomych.

A dzis wychodzimy do domku!!!!!:):):)
    Jestem bardzo podekscytowana i ciesze sie niezmiernie!

MartaR.., Kasiula09, Monica, Nelly, Strokrotka, anka_a, MOI, Aniqa, Kaszulator, ao12., pestka, Anoolka, lubek, sylwia1985, Magdzialenka lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie a ja od piątku leżę sobie z szpitalu dostaje tabletki od nadciśniena i pęcherza mam robione KTG 3razy dziennie mierzone ciśnienie co chwile któraś z pań słyszę ze rodzic zaczyna ja leżę na sali jedno osobowej wiec nudzę się niesamowicie tylko kanały przełączam...
    Na KTG wykazuje lekkie skórcze ale to jest nic bo tylko do 40% do terminu porodu mam 10dni pewnie jeszcze wrócę do domu :-) pozdrawiam Was buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 07:02

Kajaoli, ao12., pestka, Anoolka, lubek, sylwia1985 lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-)
    Aniqa dzieki za info odnosnie pieluszek i chusteczek :-)
    Kajaoli to super wiadomosc ze wychodzicie :-)
    Marta trzymaj sie w szpitalu mam nadzieje ze wszystko dobrze :-)

MartaR.. lubi tę wiadomość

age.png
  • Monica Ekspertka

Wysłany: 21 września 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Mówicie, że masaż szyjki to masakra? Decydować się jak zaproponują czy lepiej odpuścić? W necie piszą, że boli okrutnie...

Hej Moi u nas w szpitalu to nie ma nic do powiedzenia pacjentka idziesz na rutynowe badanie gin nawet Ci nie powiedzą. Tak było jak w lipcu stałam czekałam na badania dziewczyny krzyczały wychodziły zapłakane ale w większości były to ciąże już przenoszone i mimo bólu w krótkim czasie po masażu szyjki zaczęły się bóle i porody:)jeśli w Twoim szpitalu masz wybór co do masażu to tylko pozazdrościć.U nas masaż taki wykonują lekarze.

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    Cześć mamusie a ja od piątku leżę sobie z szpitalu dostaje tabletki od nadciśniena i pęcherza mam robione KTG 3razy dziennie mierzone ciśnienie co chwile któraś z pań słyszę ze rodzic zaczyna ja leżę na sali jedno osobowej wiec nudzę się niesamowicie tylko kanały przełączam...
    Na KTG wykazuje lekkie skórcze ale to jest nic bo tylko do 40% do terminu porodu mam 10dni pewnie jeszcze wrócę do domu :-) pozdrawiam Was buziaki

Oj Marta nie wiem czy cie jeszcze wypuszcza do domku. Jak tak osluchasz sie tych rodzacych obok to powinnas raz dwa poczuc inspiracje :)

MartaR.., Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monica, dopiero się okaże czy mam wybór, czy szyjkę masują rutynowo...
    Kurcze, mam nadzieję, że dzidzia sama zdecyduje się przyjść na świat w tym tygodniu :-)

pestka, Strokrotka, anka_a lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MartaR.. Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajaoli wrote:
    Oj Marta nie wiem czy cie jeszcze wypuszcza do domku. Jak tak osluchasz sie tych rodzacych obok to powinnas raz dwa poczuc inspiracje :)

:-) wczotaj pani pół nocy krzyczała ała ała rodzę i potem cisza zabrali ja na górę... Na dole kładą pacjentki i tu zaczynają rodzic bo porodówka pełna w nocy tez pielęgniarka mi mówiła dziewczyna urodziła w 1,5h niesamowite tez tak krótko chce...:-) a dziś na obchodzie lekarz mi powiedział ze jak w nocy obudze się z dzieckiem w łóżku to mam ich zawołać :-) humory się ich trzymają chociaż trochę bo straszne nudy i bardzo kameralny szpital odpoczynam :-)

Aniqa, Kajaoli, Kasiula09, Nelly, ao12., pestka, Anoolka, anka_a, Monica lubią tę wiadomość

7a4aio4pfp2702id.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh krzyki rodzących są straszne, przynajmniej dla mnie niemilo bylo tego słuchac.

Kajaoli super ze wychodzicie! Nareszcie w domku. A jak sie czujesz? Boli cie rana?

Ja mialam lepszą noc,hania miała kolki ale w przerwach miedzy karmieniami spalam kilkanascie minut.

I mam maly problem, hania dostala taką śliczną opaseczke z kwiatuszkiem na chrzest,i jak ja tylko zaloze to beczy i ja sciaga, a tak ładnie w niej wygląda,ale coz niechce to jej niebęde zakładac.

Kajaoli, ao12., Monica lubią tę wiadomość

• Kajaoli Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaR.. wrote:
    :-) wczotaj pani pół nocy krzyczała ała ała rodzę i potem cisza zabrali ja na górę... Na dole kładą pacjentki i tu zaczynają rodzic bo porodówka pełna w nocy tez pielęgniarka mi mówiła dziewczyna urodziła w 1,5h niesamowite tez tak krótko chce...:-) a dziś na obchodzie lekarz mi powiedział ze jak w nocy obudze się z dzieckiem w łóżku to mam ich zawołać :-) humory się ich trzymają chociaż trochę bo straszne nudy i bardzo kameralny szpital odpoczynam :-)

Ale masz fajnie :) atmosfera jest bardzo wazna.
    Pisalas wczesniej, ze sie nudzisz sama w pokoju ale mysle, ze jak dzidzia sie urodzi to docenisz te zapewniona intymnosc, no i jednoosobowy pokoj sprawdza sie jak chcesz sobie na spokojnie wykonac telefony i przy odwiedzinach.
    A i widze, ze masz Wifi - a to jest zawsze cos :)

MartaR.. lubi tę wiadomość

Nasz kochany Charlie
    2yeelwj.png
    ajwwu6bdp5zi82q8.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ